Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49001) macko20 válasza Glorious (#48999) üzenetére


macko20
őstag

Az alaplap rögzítők csak ott legyenek ahol csavart is teszel bele ,mert rövid zárlatot okoz

Villanyszerelés is ! Üdv.:m20

(#49002) Glorious válasza macko20 (#49001) üzenetére


Glorious
csendes tag

Köszi, megoldódott! Egyik alaplapi csavar rossz helyen volt ezért lett zárlatos! Köszönöm a segítséget! Minden okés mostmár! :R

(#49003) SchumiBácsi válasza Pickit3 (#48986) üzenetére

Van egy doboz IRWIN Cobalt fúrókészletem. A kondigép upgradehez, több mint 100furat kellett ugyanazzal az átmérővel. Kézi fúróval hűtés nélkül, bénázva de kibírta ;]

[ Szerkesztve ]

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#49004) szab.tam válasza macko20 (#49001) üzenetére


szab.tam
nagyúr

így, látatlanban szép találat.

[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#49005) macko20 válasza szab.tam (#49004) üzenetére


macko20
őstag

Ezt mindenki elköveti ,én is anno
de volt olyan gép amiben évekig így volt ,és csak sztem takarításnál nyomták meg annyira h kiütötte az alaplapot

[ Szerkesztve ]

Villanyszerelés is ! Üdv.:m20

(#49006) Mike88 válasza kmisi99 (#48972) üzenetére


Mike88
senior tag

Nos először is nem tudom hányas lyukat akartál fúrni, de nem árt előfúrni, ha 8-10-es lyukról van szó, pár ezres gépnél 6-osnál már ajánlatos. Egy olcsó akkus géppel is lehet fémet fúrni, még alacsony fordulatúval is, a trükkje az, hogy egy éles fúrószár kell hozzá! Ami nem gagyi!
Ezen a "microgépen" az a tekerentyű az ott mi? (Első linkelt képen alul, a kapcsoló mellett.) Egy poti?
Kontakt hibás kábelnál motornál lassulást én még életemben nem tapasztaltam! Most már úgy is mind1 annak a kábelnek, a szakadt kábelt tök egyszerű megállapítani az érvéghüvelyt vágd le mindkét ér végéről, majd blankold fel, s egy kombinált fogóval fogj rá s érzéssel húzd meg, ha ki jön a szigetelésből a huzal, akkor megtört! Ez azért jó, mert látod így, hogy hol tört meg, ha mellé fogod, szal nem feltétlen kell egyből kábelt cserélni, ha az az első 10 centiben tört meg, akkor max. annyival lesz majd rövidebb, levágod azt a részt újra felblankolod s bekötöd.
Kép alapján valóban nem tűnik kopottnak a szénkefe, elkopásnál amúgy az esetek többségében beáll, mint a szög, szal ált. inkább az a jelenség.
Ha az poti s valami fordulatszám szabályzó lenne, akkor inkább azt nézném át, lehet azzal van a gond. Ez persze csak tipp.

(#49007) kmisi99 válasza Mike88 (#49006) üzenetére


kmisi99
addikt

A fúrós dolog megoldótott, kölcsönbe kaptam egy rendes vezetékes fúrót az már átvitte, bár annak meg a tokmánya volt szar, a 3-4mm csigafúrót nem fogta meg rendesen belecsúszott a tokmányba de nagy nehezen meg kézi reszelővel sikerültek a furatok.

Igen egy potméter a mikro gépen, és már kiderült, hogy nem kábel hibás mert azt kicseréltem, továbbra is ha bekapcsoltam fel-fel pörgött majd leállt, és ezt csinálja minden bekapcsolásnál, kb mintha akadna a tengely, de tökéletesen forgatható kézzel.

(#49008) macko20 válasza kmisi99 (#49007) üzenetére


macko20
őstag

A panelon vmelyik alk adta meg magát ,kondi stb.

Villanyszerelés is ! Üdv.:m20

(#49009) kmisi99 válasza macko20 (#49008) üzenetére


kmisi99
addikt

És mennyire javítható? Megéri valami műszerézhez elvinni vagy ilyesmi? Végül is valami 7000ft volt az komplett gép.

(#49010) macko20 válasza kmisi99 (#49009) üzenetére


macko20
őstag

Nem biztos ,+ha vmi spéci egyedi van rajta amit nem lehet itthon kapni,egyel küzdöttem ,de nem lett jó 50V körüli motor van benne ami nálam van ,ha egyszer lesz olyan fix 50v körüli tápom ami meghajtja megint játszok vele

Villanyszerelés is ! Üdv.:m20

(#49011) sketchifun


sketchifun
senior tag

Nem tudom, mennyire tákolás, talán valakinek tetszik.

Következő a történet, kéne csinálni egy fejhallgatótartót. Állandóan csak lerakom az asztalra, és a hosszú kábele a földre lóg, ezen meg fel alá gurgulázok a székkel. 4 kábelt már tönkretettem így. Az volt a terv, hogy fából egy egyszerű konzol.

Elő is kerestem a szükséges dolgokat, ilyenek mint: Felsőmaró, dekopírfűrész, multigép, fúrógép. Meg persze a célnak megfelelő fa anyag. Nem vagyok egyébként egy nagy művész. Szépen becuccoltam a konyhába, hogy akkor én ennek majd ott nekiállok. Nagymuter mikor meglátta, majdnem dobott egy hátast. Na meg a kurva anyádat, azt...

Jó, akkor ki a garázs. Ekkor ugrott be egy régi projekt, kéne villany a garázsba. Erre már drága édesapám is felfigyelt, hogy na ennek már értelme is van. Szépen nekiálltam. Kerestem egy kötéspontot a lakásba, bekötöttem egy hosszabbítót. Kihúztam hátra, bekötöttem egy régen vett kapcsolópanelbe. Biztosíték, 220, 380 aljazat. Frankó. Elektronikát tanultam, nem félek a villanytól. Áram alatt dolgozunk természetesen, mert hát nagymuter nézi a Macskát a TV-ben.

Két vezeték leblankol. Drága elektronika tanáromtól láttam, hogyan kell fáziskereső nélkül, gyorsan dolgozni. Egyik ujjaddal ráütsz a vezeték végére. Picit megcsíp, az a fázis. PERSZE EZT OTTHON SENKI NE PRÓBÁLJA KI! Bekötöttem a kapcsolópanelt, hurrá, kezdek kicuccolni. Fater első ötlete, hogy majd ő, az ampervadász beköti a világítást is már akkor. Szépen csokival behúzta, és a 0-át megszakította egy kapcsolóval. Ez magyarán annyit tesz, hogy oltári nagy hiba. Mint azt gondolom sokan tudjátok. Majd kezdődött nála is a fáziskeresés. Tőlem látott módon persze. Vezeték leblankol, nézi. Felemeli, jobb mutatóujj kinyújt, kéz lendít. És ahelyett, hogy ráütött volna az ujjával a vezetékre, hüvelykujj és mutatóujj párossal megfogta a vezetéket. Hál istennek a 0-t sikerült..

Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán

(#49012) Pete55555 válasza sketchifun (#49011) üzenetére


Pete55555
Topikgazda

:W

Örülünk, hogy nem lett baj. Elrettentő sztorinak jó.

Saját gondom:
Van egy B corsánk, abban Blaupunkt CAR 300 gyári rádió. Vettünk bele egy másik olcsó rádiót, mert asszony mp3-at akar hallgatni a kocsiban...
Viszont a gyári rádiónak 3x2 soros aljzata van, az újnak meg csak 2x2, így a gyárit nem lehet az újba beledugni. Egy ilyen kábelre gondoltam, ezzel át tudnám hidalni a próblémát. Valakinek más /olcsóbb/ ötlet?
A gyári aljzatot nem akarom szétvágni természetesen...

...Szeretem leracsniztatni...

(#49013) macko20 válasza Pete55555 (#49012) üzenetére


macko20
őstag

Ebből veszel egyet és kész

Villanyszerelés is ! Üdv.:m20

(#49014) Mike88 válasza sketchifun (#49011) üzenetére


Mike88
senior tag

Jééézus a kereszten!
Rossz volt olvasni! Egy dolog, hogy nem vagyok kertész, mégis előfordul a kapa a kezemben, ültetés, stb. Egy dolog, hogy nem vagyok TV szerelő, mégis a hobbim a műholdas vétel, s szeretek vele tökölni, de könyörgöm! Hívjál egy villanyszerelőt, mert ezt olvasva, majdnem felmásztam a falra!
A magyar ember mióta világ a világ, mindenhez hozzányúl, ami úgy gondolom nem olyan nagyon nagy baj, mert legalább nem vagyunk annyira töketlenek, mint a nyugatiak, még ha az, amit otthon toldunk, foltozunk nekik ruszki módszer, még akkor is (nem übermensch duma akar lenni, de) talpraesettebbek vagyunk náluk. Viszont! Legalább ha hozzányúlunk laikusként a vellanyhoz, előtte áramtalanítsunk! Gondolom nem 1 áramkörön van az egész ház, a mama ment volna ahhoz a tv-hez, ami másik áramkörön van! S mi franc, talán minden egy színnel van húzva? Még a régi alu mm is színes volt, igaz a földet és a 0-t nehezebb volt kideríteni, de a fázis ott is egyértelmű. Azt, hogy egy izzónál a 0-t szakítod meg még mindig eltörpül a fáziskeresődhöz képest! :D

(#49015) Speedhs


Speedhs
őstag

Régi telefonomon behalt a bekapcsoló gomb, a műanyag ütköző elnyalódott. Zh tanulás közben rájöttem, hogy meg tudom csinálni. Egy hústű kellett hozzá, meg egy gáztűzhely. Ja igen, egy kis csavar is.


még tervben van a csavar fejének leköszörülése.

(#49016) imibogyo válasza Speedhs (#49015) üzenetére


imibogyo
veterán

Végre valami abszolút topikba illő. :R
"Szép" munka. :DDD

(#49017) macko20 válasza Speedhs (#49015) üzenetére


macko20
őstag

"még tervben van a csavar fejének leköszörülése."

azt csak óvatosan mert felmelegszik és kiolvad mostani helyéről ,inkább reszelő

Villanyszerelés is ! Üdv.:m20

(#49018) #21346560 válasza macko20 (#49017) üzenetére


#21346560
törölt tag

Azzal meg kitágítja a nyílást. Ki kell venni a csavart, és úgy köszörű/reszelő.

(#49019) Irmscher 353 válasza Speedhs (#49015) üzenetére


Irmscher 353
aktív tag

ZH tanulás közben XD
ezt ismerem, minden érdekesebb volt anno nekem is, mint a tanulás, s mindenre tanulás közben találtam meg a "megoldást".
De ennek örülök, hogy nem csak én voltam olyan, aki nem tudott koncentrálni:)

(#49020) sketchifun válasza Mike88 (#49014) üzenetére


sketchifun
senior tag

Most mit izgulsz ennyire?!

Há ne nekem mond, nekem papírom van arról, hogy hozzányúlhatok. :DDD Faterral dumáld meg, hogy hülye gyökér állat, jó?

A fáziskeresés azért volt szükséges, mert a hosszabbító, ami a vezeték feladatát ellátta, egy ezeréves valami. Na, van benne 3 szál kanóc, ebből 2 fekete meg egy sárga-zöld. :D Osztaviszontlátásra. :D

Szori, amit az unokahúgom pasijának apjának a haverjának a munkatársa hajtott végre(értsd, kb olyan sztori hogy nem történt meg, de érdekes.)

Adott egy iroda ház, elektromos felújítás. Áram alatt kell dolgozni, mert nem lehet kikapcsolni szakaszosan. Éppen ezt kell megoldani, hogy legalább a 4 szint külön kapcsolható legyen. 3 szinten elvannak, megoldják a munkát. Egy szinten dolgozhtnak a drága ampervadászok. Természetesen mindezek által áram alatt dolgozva.

A 4. szinten, azaz a legfelső szinten kezdték el a munkát. Pilanat alatt szétkapták a kötési pontoknál a burkolatokat. Ezeréves kábel, fekete érpár, plusz utólag behúzott földelés. Ampervadászaink az első áramütést akkor szenvedték el, amikor kiderült a turpisság. Kapcsolható külön az épület. 2 fázis van behúzva, természetesen a 2. fázis utólag. 1 fázison volt egy 4 szintes irodaház. És mégegy fázison a klíma. Sajnos ezt ők akkor még nem tudták, éppen feltérképeztek. Nem készültek fel semmilyen erősáramra, pláne nem a 2 fázis közt fellépő 400V-ra... Emberünk fogta a vezetéket, hogy a fázist már kikötötte, ez csak a nulla lehet... Nem, nem az volt. Az áramütés hatására a keze hozzáért a másik, egyébként szabadon hagyott, és lebklankolt vezetékhez. Mentő, kórház. Neki arra a napra nem volt több feladata. Folytatták a feltárást. A teljes felső szintet áramtalnítoták, egész egyszerűen a lentről feljövő vezetéket elvágták. Külső kábelcsatornát használva lehúzták a vezetéket a földszintre a kapcsolószekrényhez. Ekkor nyitották ki azt először. Mert hát ha úgyse kapcsolhatják le, akkor minek.

Na itt jött a meglepetés. Töménytelen mennyiségű vezetékek átláthatatlan módon össze-vissza kötve. Megjegyzem profi szakemberekről van szó, de nem jöttek rá a logikára. Itt úgy döntöttek, hogy na akkor ez itt van befejezve, szórakozzon más gányolásával áram alatt aki akar. Hát körülbelül csak a székekben nincs így áram, kitudja merre küldték rá a delejet az asztalra.

És egész egyszerűen otthagyták az egészet, a 4. szintet áram nélkül. :D

Azóta ezt az épületet lebontották. :D

Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán

(#49021) duc válasza sketchifun (#49020) üzenetére


duc
aktív tag

:D

üdvöske, redmondi óriás, tetszetős, rendre, légkavaró, akár, megoldás, kicsike, ipar.

(#49022) bunygyi


bunygyi
tag

Sziasztok!
Egy gondolat támadt a fejembe!
Alaplapot 5cm hosszú csavarokon gólyalábra állítanám!
Ha nincs szükség az alaplap tartó konzolra.
Véleményeket várok! :R :R :R

(#49023) duc válasza bunygyi (#49022) üzenetére


duc
aktív tag

Nehéz procihűtő esetén el fog hajolni az alaplap.

üdvöske, redmondi óriás, tetszetős, rendre, légkavaró, akár, megoldás, kicsike, ipar.

(#49024) bunygyi válasza duc (#49023) üzenetére


bunygyi
tag

Szia!
A komolyabb házaknál a hűtő alatt nincs konzol lemez!
A rajzokon a hűtésre hívatkozva, legalább is így láttam.

(#49025) duc válasza bunygyi (#49024) üzenetére


duc
aktív tag

OK, szerintem akkor nem értettem pontosan a szándékod. :B

üdvöske, redmondi óriás, tetszetős, rendre, légkavaró, akár, megoldás, kicsike, ipar.

(#49026) bunygyi válasza duc (#49025) üzenetére


bunygyi
tag

Az agodalmmam a következző,
az alaplap tartó konzol hiánya okozz
valamilyen problémát?
Esetleg kifeszíti, vagy :F
Maga az alaplap hosszú csavarokon
vagy tüskéken állna.

(#49027) Speedhs válasza imibogyo (#49016) üzenetére


Speedhs
őstag

Köszi, igyekeztem. :D

macko20: Tudom, apránként leköszörültem. Jó lett, csak macera volt a kis gombot tartogatni.

#49019) Irmscher 353: Minden másra van idő ilyenkor, szeretem ezt hinni, de mindig ráb.szok. :DDD

(#49028) Mike88 válasza sketchifun (#49020) üzenetére


Mike88
senior tag

Miről van papírod? :) Miről beszélsz? Ez feszültség alatti munkavégzésnek számít. Más kérdés, hogy sok villanyszerelő néha (kényszerből) hozzányúl feszültség alatt. Miről van egyáltalán vizsgád, mert én is fiatal vagyok még, de szóhasználat alapján te most vagy nem rég végezted el a középsulit? A leírtak alapján akkor sem kéne hozzányúlnod ha az nincs feszültség alatt. Ez nem telefon, hogy kötögetjük, színre szín s abból baj nem lehet!
Én itt még új vagyok, gondoltam benézek, de asszem el is pályázok innen, mert ez elképesztő. Egy dolog, hogy itt barkácsolnak páran, s tanácsot kérnek hozzá, pár oldalt át is olvastam, de ilyen vallomást, mint a tiéd... ilyenbe nem botlottam. Sok mindenhez hozzálehet nyúlni biztonságosan szaktudás nélkül (ld. kmisi99, aki inkább egy kapcsolós elosztóval adott feszkót a szétszedett gépre. Tény, hogy kicsit jobban fél a kelleténél, de inkább ez), de te gyak. mindent megszegtél, mi létezik. A 2. történetedet nem is értem hogy jön ide, hogy ismersz egy sztorit, ahol villanyszerelők feszültség alatt szereltek, s az egyik rányúlt 2 fázisra, s amúgy össze volt kontárkodva minden, az hogy jön össze azzal, hogy te otthon mókolsz, mert tanultál elektronikát? Úgy, hogy akkor nálad is össze lesz majd tákolva a villany, aztán a jövőben azt is majd otthagyja egy villanyszerelő a francba, hogy akkor nyúlkáljon az bele, akinek hét anyja van? (Mondjuk ez nem hozzáállás!) Tanultál, ezt értem, de mondd, hogy nem vagy villanyszerelő vagy legalábbis nem a szakmában dolgozol s nem is készülsz annak! Addig izgulok továbbra is, míg nem adsz erre nemleges választ. Tanultál elektronikát, de ha ki kellene csöngetni egy kábelt, eszedbe nem jut, hogy fogsz egy zseblámpa izzót vagy akármilyen gyengeáramú izzót, s az áramkörbe iktatsz 1 eret? Nem! Fogdosod! Tiszta sor!
Én faterodra nem mondok semmi rosszat, mert az illetlenség, más szüleire soha semmi rosszat! No meg stílusod alapján simán kinézhet válaszként egy káromkodás halmaz, amit meg nem szeretek még olvasni sem, nem azért mert én nem beszélek rondán, ellenkezőleg, csak idegenek előtt nem, s mi itt mindannyian azok vagyunk, haverokkal lehet, hogy más a stílus.

Részemről én lezárom a vitát, (megígérem, hogy bármit is írsz, nem válaszolok, amihez lehet türtőztetnem kell majd magamat) nyugodtan barkácsold otthon a villanyt, érted nem aggódom, másokért maximum!

[ Szerkesztve ]

(#49029) imibogyo válasza Mike88 (#49028) üzenetére


imibogyo
veterán

Mondjuk azért elég sokan vagyunk itt akik "végzettség nélkül" nyúlkálunk sok mindenhez. Én például már többször leírtam, hogy könyvtáros vagyok és azért alkottam már pár dolgot, villanyszerelést is, CNC marót is és még számítógépeket is. Persze az óvatosságra figyelmeztetést értem és még jogosnak is tartom, de ez a topik pont a barkácsolásról és a gányolásról szól és nem a "mester-munkákról". Ha pedig valaki úgy érzi, hogy az amit csinált neki "belefér", akkor az az ő saját dolga, maximum majd nem hívom villanyt szerelni. ;] :P Csak ezért nem látogatni egy egyébként általában nagyon jó hangulatú topikot szerintem butaság. :B

(#49030) #21346560 válasza imibogyo (#49029) üzenetére


#21346560
törölt tag

Én azt akartam írni, hogy a topik nevében benne van "megdöbbentő"... ezek után nem értem tényleg az elötted levő kifakadást ;]

(#49031) szab.tam válasza #21346560 (#49030) üzenetére


szab.tam
nagyúr

a rejtekadó kerek erdő mélyéről mindig előbukkansz a lényegre... :DDD

***

apropó, villanny.
kézzel írtnak imitált szórólap, pinceajtóra ragasztva, szemüvegem kezd kevés lenni....
szöveg: "öreg villanyszerelő vállal, stb...."
a "hosszú ő" áthúzása az "l"-re is rálógott.

eredmény, így olvastam elsőre:
öreg villanyreszelő.
közelebb mentem:
öreg "villanyszerető"..
:DDD

villanyszerető.
ja.
elképzelem.
jájjjjj! meg*szott az áram!!!! :DDD

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#49032) LarsR válasza szab.tam (#49031) üzenetére


LarsR
tag

:DDD

[ Szerkesztve ]

http://ge.tt/7JbBk5Z?c

(#49033) feco72


feco72
Modder

Nem akarok belefolyni a vitába, de nem volt otthon egy rohadt fázisceruza???

mindenféle dolgok steampunkosítását vállalom

(#49034) szab.tam válasza feco72 (#49033) üzenetére


szab.tam
nagyúr

jajj, nemá'!
nem értesz hozzá.
az túl 1*ű lett vona... :DDD

****

jut eszembe.
áram, föld.
pár éve valamelyik déli irányú hévvel lementem pest alá egy gtx480 kártyát eladni agy fórumtársunknak.
kis aranyos házrész, pici kerttel.
tök jól éreztem magam.
kártya berak.
gép az asztalon, én zokniban.
talpam alatt járólap.
hozzáértem a géphez, jól meg is b*tt.
a gép és a vga jól működött, csak éppen én adtam hozzá a földelést....

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#49035) feco72 válasza szab.tam (#49034) üzenetére


feco72
Modder

erősáramút végeztem. Igen,van fesz alatti szerelés, magam alá rakok 4 gumiszőnyeget,stb. De inkább lecsap a megszakító, ellenőriz fáziscerka és utána. Csapott meg 220 meg 380, semmi bajom nem lett (óriási mákom volt, áthúzott,de vastag szigetelőn álltam), de láttam olyat is aki a 220-tól meghalt. Ez nem barkács, meg gány hanem életveszélyes felelőtlenség. Mama addig nem tévézik vagy megnézi és utána csinálom.

mindenféle dolgok steampunkosítását vállalom

(#49036) imibogyo válasza feco72 (#49035) üzenetére


imibogyo
veterán

Na meg aztán azért a legtöbb ház bőven több részre van osztva. Csak lett volna egy olyan tv, ami pont nem azon az áramkörön van. A mi házunk például 6 részre van bontva. De még a 1,5 szobás lakásunk is 3 felé van szedve. ;)

(#49037) #21346560 válasza imibogyo (#49036) üzenetére


#21346560
törölt tag

El sem hiszed, mennyi új építésű házban van 1 (egy) áramkörön minden!

(#49038) imibogyo válasza #21346560 (#49037) üzenetére


imibogyo
veterán

Huhh az nagyon logikus.... Mondjuk nekem faterom villanyszerelő és azonnal úgy kezdte az összes felújításnál, hogy "na hány részre szedjük?". Persze lehet ez sem a legjobb megoldás, vagy épp túl sok felé szétszedni is felesleges, de nekem erről a "jó-e ha több részre van szedve a lakás?" dologról mindig ez jut eszembe (10:20-tól a lényeg).... :DDD ;]

[ Szerkesztve ]

(#49039) sketchifun válasza Mike88 (#49028) üzenetére


sketchifun
senior tag

Értelek. Tehát akkor te így idehánytál valamit, majd le is zártad a vitát. :DDD Fenébe. :D

El kell keserítselek. :D Ebben dolgozom, és láss csodát, még nem is vagyok ilyen barbár, ha dolgozok. Nem izzózok, meg nem is bohóckodok. Multiméter, vagy fáziskereső. :D De most otthon ki a francnak van azt kedve előszedni. :D

Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán

(#49040) Ribi válasza imibogyo (#49036) üzenetére


Ribi
nagyúr

Nálunk 1 szintre vagy 10 biztosíték jut. Persze megy mindig a keresgélés, hogy mihez melyik tartozik.
Engem 1x vágott meg az áram, de az nem volt kellemes. Amikor éreztem, hogy az arcomat is úgy megrántotta, hogy csak lestem.

(#49041) Lompos48 válasza Ribi (#49040) üzenetére


Lompos48
nagyúr

Nálunk 1 szintre vagy 10 biztosíték jut. Persze megy mindig a keresgélés, hogy mihez melyik tartozik.

Ilyenkor dönti el az ember: na, most már muszáj felcímkézni! Aztán halogatja, míg megint belebotlik... :D

(#49042) bandi94 válasza feco72 (#49035) üzenetére


bandi94
tag

Mi egyszer a vegyes tüzelésű kazánt robbantottuk fel majdnem.Én lelkiismeretesen lenyomtam az automatát (1 áramkör :U ) nekiállok villanyt szerelni, 10 perc múlva visítanak lentről hogy forr a víz a kazánban.Ez azért volt érdekes, mert egyrészt nem tudtam hogy ég a tűz, nem szokásunk begyújtani délelőtt 10 kor, másrészt a termosztát nem mér 110 fok fölött(nem tudom milyen meggondolásból) és le kellett hűteni a szondát hogy resetelődjön az az izé.Besz..ásjelző világított rendesen.

Epiphone Les Paul with Seymour Duncan SH2-SH4 Hot Rodded set

(#49043) flymi


flymi
addikt
LOGOUT blog

Engem csak a statikus elektromosság szokott megcsípni, de azt elég sűrűn megkapom. Ha összeadnám az eddig elszenvedett pofonok ampereit, már a kapott értéktől szívrohamot kapnék. :K

Az apósom édesapja trafótelepen dolgozott, belőle csak hamu maradt egy baleset során. A sztori részleteibe nem avatott be, akkor még nem ismertem a párom családját.

[ Szerkesztve ]

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#49044) Ed3r_X_


Ed3r_X_
nagyúr

Egyes tipliket úgy vágnék a szemétbe, mint a szart. :U Tegnap jöttek a Digisek, bekötni a netet, TV-t. A kábelek elrendezéséről nekünk kell gondoskodni (milyen kedvesek vagytok, jutott eszembe.....) Gondoltam veszek kábelcsatornát, és tiplivel a falra. Közelben 1 bolt csak, egyszerű szürke tipli, mondom a kábelcsatornát csak megfogja. Hát kézzel kitudtam szedni, pedig elvileg "szorult". Ilyen semmitérő francokért még azt a 4 Ft-ot is sajnálom.
Eddig narancssárga tiplivel raktam fel mindent (4 irányba szorul), most gondoltam jó lesz ez a sima is.

Mi létjogosultsága van ilyen szarnak?

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#49045) Lompos48 válasza Ed3r_X_ (#49044) üzenetére


Lompos48
nagyúr

Mi létjogosultsága van ilyen szarnak?

Kimutatja, ha porlik a malter... :)

(#49046) maláj válasza Lompos48 (#49045) üzenetére


maláj
őstag

;]

(#49047) Ed3r_X_ válasza Lompos48 (#49045) üzenetére


Ed3r_X_
nagyúr

Nem mai a ház, valóban, de a sárga érdekes módon betonszilárdan áll a helyén, csak ez nem szeretne. (apámnál se, pedig az új építésű, ~ 5-6 éves)

Holnap veszek sárgát (vagy kéket) kicsit hosszabbat, meg egy új fúrószárat. Nem tudom mit raktak anno a téglába, de hogy nem viszi a fúró, az kicsit erős (gyanúm szerint kavicsot fogtam :), ilyen a szerencsém)

[ Szerkesztve ]

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#49048) #67656192


#67656192
törölt tag


Össze kéne rakni, valakinek ötlete?

(#49049) DR|FTK|NG válasza #67656192 (#49048) üzenetére


DR|FTK|NG
veterán

Kalapács, vasaló, Vatera, OLX? ;]

(#49050) troll81 válasza #67656192 (#49048) üzenetére


troll81
addikt

jól sikerült :C nekem is van ilyenem eltéve :K minden ötlet érdekel de ez esélytelen :K

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.