Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#85451) DeFranco válasza imibogyo (#85450) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Nagyon hálás lennék, és még itt sokan, ha alaposan tudnád dokumentálni és aztán pontosan leírni a lépéseket, nagyon hasznos lenne.

Mi is kád rendbehozatal előtt állunk, és ami szakszolgáltatás címen megy a témában, az eléggé kétségbeejtő, jó lenne látni, mit és hogyan lehet kihozni házilag.

(#85452) Gézengúz válasza macilaci78 (#85440) üzenetére


Gézengúz
addikt

Teljesen jó az a megoldás is.

(#85453) Inhouse válasza Inhouse (#70277) üzenetére


Inhouse
őstag

Na, ripsz, ropsz, csak 3 év kellett és az asszony által "megtámogatva" neki kellett állnom a konyha utolsó hiányzó elemeit is össze és felrakni. Akkor leszabattam már őket és megvettem minden szerelvényt is. :)
Elővettem a füzetem és kikerestem az akkori rajzaim és leírásom. Az első lap tetején felirat: "Ez egy katasztrófa!" :W Figyelmeztetés az utókornak. Mocskos sokat agyaltam, hogy ebbe a konyhába be lehessen építeni egy ilyen komoly elemszámú és méretű szekrény rendszert...ez a kis darab lesz a hab a tortán. :DD
Szóval nincs még kész, de hétvégén és egy nap szabi alatt sikerült a nagyját letudni. Már az is megnyugtató volt, hogy megfelelő méretű dobozokká álltak össze, idáig oké. Aztán az akkori elképzelésem a 2 oldali szekrénysor felső összekötésére helytálló volt. Szerencsére a padló vízszintes volt, az álló szekrényeket pontosra csináltam, így egy magasságban van a teteje, de kb ennyi a pozitívum. A rövid fal amire megy az se nem függőleges, se nem egyenes. A 2 szekrénysor nem párhuzamos egymással és nem derékszög a rövid falra. :)
~1600mm, 3 felé osztottam, de úgy, hogy a 2 szélső külső oldala méretre vágható legyen. Az ajtók felfelé nyílók lesznek és egyforma a 3. :)
Na, ma délutánra sikerült addig szórakozni vele, hogy egy vonalban fut a 3, minden irányból, és vízszintes+függőleges aminek kell! :C Ha 50-szer nem kellett létrára fel, felrakni, mér, állít, le, másik elem fel...hiszen egyszerre a 3 nem fért fel. Így közép+bal, aztán közép+jobb, a végén a 2 szélső, vízmértékkel nézegetve... Így meg volt a sínre rögzítő elemek beállítása. Át tudtam jelölni a kapcsolódási pontoknál a szöget és ki tudtam számolni, hogy mennyit kell belőlük levágni (17mm). Kis csiszolás és felraktam a 2 szélsőt, majd következhet a középső...és tadamm! Bement a helyére és tényleg egyvonalban van és szépen illeszkednek!
Még kellenek keskeny csíkok a szélekhez, majd az ajtók, polcok...
De, el sem mertem hinni, hogy valóban összehoztam! :)
Ez a fényes MDF lap sima dekopírral végható anélkül, hogy tépné a szélét. Persze egyenesen nem, így kell csiszolni is.
Nem használtam eddig ilyen sínes megoldást, de enélkül nem tudtam volna ezt összehozni, így szépen tudtam állítani. A sín felrakásnál inkább raktam 3 átmenőt menetes szárral a vert falba, a többi pedig 250mm-es tipli, 8mm-es torx fejű csavarokkal, illetve 160mm-es tiplik tokrögzítő csavarokkal. A többség fogja, most már nem felek, hogy leesik.

Készül a szélső doboz...
Akár jó is lehet...
Mindig csak kettő egyszerre...
Tadamm!!! :)

Ezt kellett kikorrigálni

Ilyen lett, illetve ennyit kellett levágni, persze + csiszolás...

Üdv Inhouse

(#85454) headhunter válasza imibogyo (#85442) üzenetére


headhunter
addikt

:R

Választék az van bőven. [link] ,

(#85455) Phülöp válasza Inhouse (#85453) üzenetére


Phülöp
addikt

ahogy elnézem, ezt én is halogattam volna

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#85456) trialboj


trialboj
őstag

Hello,

Lakásfelújításban vagyok, 2. emeletre kellene felhordani a lomot (csempe, 25kg zsákok, stb) egy ilyen targoncára gondoltam Van lift is, de addig is lépcső vezet. Eléggé offos a derekam, nagyon limitáltan szabad emeljek, mi lehet a legjobb megoldás, még ha találok 2 embert aki segít, akkor is nagyon nagy szopás egyenként kézben hordani.

Köszi a tippeket.
---
eddig azért nem vettem meg (mert hétvégén veszem csak meg az anyagot) és mert elég vegyes a visszajelzés, pl emagon, van aki azt írja hogy ha megrakod 30+ kilóval már egy lépcsőt sem tudsz vele mászni, más meg azt írja hogy mindent fel tudott hordani egyedül, most akkor mi az igaz? Mire kell figyelni?

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#85457) Barret001 válasza trialboj (#85456) üzenetére


Barret001
addikt

Masszív cuccnak tűnik. Viszont ezt húzni kell derékból.

[ Szerkesztve ]

(#85458) macilaci78 válasza trialboj (#85456) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ezt húzod-vonod felfelé a lépcsőn. A fizikát nem lehet meghágni azt a 300N függőleges erővektort le kell gyűrni.
Ha gépben gondolkodsz, akkor egy elektromos lépcsőjáró bérlésén gondolkodj. Rárakni is derekas munka a csempét, lent van a földön az alja.

Nálam hatan hordták a kb 80 m2 csempét és 70 zsák zsákos betont. 2 kisbusszal összesen 4 forduló volt az a 3,5 tonna.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#85459) PROTRON válasza trialboj (#85456) üzenetére


PROTRON
addikt

Ha gázos a felhordás, a kollega ötletén felbuzdulva ezt a honlapot találtam, szerintem amilyenek mostanság a lakás árak, 1-1 ilyen bérlés már nem akkora tétel:
[link]

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#85460) PROTRON


PROTRON
addikt

Apropó én is kérdezek:
a társasházban a földszinten van egy elektromos kerekesszékes lakó.
A bejárati folyosón van 3 lépcsőfok, ehhez korábban az a megoldás született, hogy felkerült a falra egy felhajtható rámpa, mert a lakók egy része nem szeret a rámpán közlekedni, így a kerekesszékes lakó rokona mindig felhajtotta a rokon után a falra a rámpát.
Na most már neki eléggé fárasztó, megöregedett.

Milyen legolcsóbb megoldást tudnátok kiötölni, hogy könnyebb legyen neki a rámpafelhajtás?
Néztem hogy csörlős motoros emelők 50-60k-nál indulnak, de ahhoz még kell ugye valami csuklós szerkezet amivel ténylegesen emeli a rámpát, ami magától behajlik hogy ne legyen útban. Ugyanígy nem jó ha a rámpa alá kerül olyan emelő, ami nagyon benyúlik belülre.

Köszi az öteletelést ha akad.

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#85461) macilaci78 válasza PROTRON (#85460) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Van róla kép?

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#85462) Inhouse válasza Phülöp (#85455) üzenetére


Inhouse
őstag

Ma váltottam a másik keskeny falra való kisebbre, azt készre csináltam. :)
Segéd a tipli fúráshoz, ha konyhában dolgozik az ember...Asztal+szorító..

Ő az a kis kiugró elem a felfelé nyíló ajtóval.

Bár nincs nagy érdeklődés, ha holnap végzek az előzőleg elkezdett darabokkal, arról még dobok fel. Így jártatok! :C

Üdv Inhouse

(#85463) DeFranco válasza Inhouse (#85462) üzenetére


DeFranco
nagyúr

innen egy kicsit ferdének látszik ;]

(#85464) Top cat válasza trialboj (#85456) üzenetére


Top cat
őstag

;]

(#85465) trialboj válasza macilaci78 (#85458) üzenetére


trialboj
őstag

Ezek haverok voltak? El sem tudom képzelni hogy munkaidőben 6 embert egy helyre szervezzek hogy kvanehéz zsákokat hordjanak ingyé :F

Ilyen elektromos cucc bérlése nem opció errefelé, nem találtam rá opcciót.
Milyen megoldás van még?

Csak vagy 12 lépcső van a liftig, onnantól kb 4-4 métert kell tolni és bent van a lakásban, vegyek egy sima kézi targoncát, és akkor csak a lépcsőn kell felvinni, és onnan lehet tovább szállítani?
Ezekkel az a bajom, hogy elég kicsinek tűnik az a felület amire pakolni lehet, pl a zsákok tuti lelógnak, és ahogy zökken, ki is vághatja az széleit ahol a zsák túlhajlik.

(ennyi probléma néhány csempe miatt, igazán leválthatná már ezt az ósdi trendet valami spéci vízálló tapéta, illetve pvc padló, amit nem ilyen nehéz felhordani a kis vackainkba :W )

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#85466) razorbenke92 válasza Inhouse (#85462) üzenetére

Van érdeklődés, jöhetnek a képek!

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#85467) Phülöp válasza DeFranco (#85463) üzenetére


Phülöp
addikt

:DDD

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#85468) cinemazealot válasza trialboj (#85465) üzenetére


cinemazealot
addikt

Én édesanyám lakásán piszmogok egy éve, de nekünk is megfordult a fejünkben, hogy a '60-as években már jól bevált (vízálló) linóleum lesz a befutó pl. a fürdőszobába. Iszonyat, mekkora anyagmozgatással jár egy burkolatfelújítás, a szakik meg olyan árakat kérnek, miközben olyan trehány munkát hagynak maguk után, hogy az hihetetlen. :U Abszolút megértem a frusztrációdat. A csempézést mondjuk biztos nem úszom meg, így most lélekben annak megtanulására gyúrok... meg persze a szintén ~10 m²-nyi csempe felhordására. :W

Én ~4 emeletet jártam meg ilyen kézi targoncával (mosó- és hűtőgépet cseréltem vele), az Általad linkelt klasszikus modellnek sem leányálom a használata. A keskeny rakodófelületet nem tudod másképp orvosolni, csak valamilyen túllógó platni ráhelyezésével. Plusz arra is figyelned kell, hogy ne rakodd túl magasra, mert akkor meg oldalra lesz hajlamos kibillenni. De sokszor a lekerekített csőváz sem túl baráti: nekem is körbe kellett bugyolálnom a szállított gépeket, mert már nem volt meg a csomagolásuk, önmagukban viszont biztosan sérültek volna, ahogy nekitámaszkodnak a targoncának. Egyik menetben még seggre is ültem a lépcsőn felfelé, de valószínűleg én kapkodtam.

#85462 Inhouse
Ne tartson vissza a publikum szótlansága! Én csak bámulok és éppen azon törpölök, nem sikerült-e túlságosan offtopicra ez a néhány munkád. :D

(#85469) macilaci78 válasza trialboj (#85465) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Szombat délelőtt volt. Én is mentem segíteni, amikor hívtak és meg tudtam oldani. Mondjuk, többen jöttek el, mint vártam.
Rámpát nem tudsz összetákolni?
Helyi fb-csoportba bedobni, hogy anyagmozgatáshoz keresel segítséget pénzért?
Lehet kapni falburkolati paneleket, 2 m2-es plexi, műanyag tábla. PVC is jó.

Ha csak kevés lap van, pl 10-20 m2, azt vinném akár laponként. Kiskocsira, lépcsőn hordani nem kell az egész csomagokat. A zsákos anyagot is kiszedheted vödörbe és annyit viszel, amennyit elbírsz. Fent meg kiborítod valami nejlonra.

[ Szerkesztve ]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#85470) Janusz001


Janusz001
őstag

Hungarocell stukkó és gipszkarton mennyezet találkozásánál mivel érdemes kikenni a repedéseket festhető szilo helyett? Hétvégi kulipintyóban bír 2-3 évet, aztán elreped, már gondoltam arra is, hogy télen ugye nincs fűtve a felső rész, alsó is csak hétvégente, így a hidegtől a szilo ridegebb lesz, amiatt pedig hajlamosabb a fent említett jelenségre.

(#85471) Keef_Lee válasza Janusz001 (#85470) üzenetére


Keef_Lee
senior tag

Nálunk akrillal kente a festő. Ez 5 évet bírt :D
Azóta én is gondolkodok a megoldáson.

(#85472) Inhouse válasza DeFranco (#85463) üzenetére


Inhouse
őstag

innen egy kicsit ferdének látszik
Pedig nem az, így nem is topichű... :)

Üdv Inhouse

(#85473) Inhouse válasza cinemazealot (#85468) üzenetére


Inhouse
őstag

Akkor remélem ma láthatjátok a másik, bonyolultabb részt is készen. :) És ezt nyugodtan vehetitek fenyegetésnek is... :DD

Üdv Inhouse

(#85474) Phülöp válasza Inhouse (#85473) üzenetére


Phülöp
addikt

Szóval az előző volt az egyszerűbb.
Értelek.

:))

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#85475) DeFranco válasza Inhouse (#85472) üzenetére


DeFranco
nagyúr

ugrattalak csak ;)

(#85476) Z_A_P válasza cinemazealot (#85468) üzenetére


Z_A_P
addikt

+trialboj

igazán leválthatná már ezt az ósdi trendet valami

, hogy a '60-as években már jól bevált (vízálló) linóleum lesz a befutó pl. a fürdőszobába.

Meglepoen jol neznek ki ma mar amugy.
A masik, vinyl padlo. 100% vizallo, es igenyesebb.

[ Szerkesztve ]

OK

(#85477) macilaci78 válasza Z_A_P (#85476) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Igen, a vinyl, PVC a linóleummal ellentétben tényleg vízálló. :U

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#85478) RandomName válasza trialboj (#85456) üzenetére


RandomName
aktív tag

Bérelsz valami emelőt, veszel két-három gerendát amit összeraksz hozzá, és fejön a cucc, ablakon/erkélyen....

"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)

(#85479) Inhouse válasza Phülöp (#85474) üzenetére


Inhouse
őstag

Elkészült tegnap késő estére, vagyis majdnem. Fent van a helyén, de még be kell állítgatni a teleszkópokat és hozzá a kivetőpántokat. Csak 50N-os volt a helyi boltban anno, pedig valószínűleg elég lett volna a 30N-os is. Ráadásul akkorát feszít rajta, hogy ha csak 1db van, akkor nyekken minden. Ezért 2db-ot kell rakni, így meg 2*50N. Vagy úgy állítom be, hogy a plafon támasztja kinyitva a fogantyúnál, vagy úgy, hogy a teleszkóp végállás hamarabb megfogja, de akkor meg a kivetőpánt nyekken szegény... :DDD
A kis takaró idomokat is szépen kifaragtam a szekrények találkozásához. Az ajtók beállítva az együtt futáshoz. Még össze akarom őket csavarozni őket az oldallapoknál, meg talán a széleken a 2 oldalsó szekrénnyel is. Kellenek még a polcok is. :R


Üdv Inhouse

(#85480) macilaci78 válasza Inhouse (#85479) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ha gondolod, beajánlhatlak egy asztalos üzembe. ;)

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#85481) Inhouse válasza macilaci78 (#85480) üzenetére


Inhouse
őstag

Lehet, hogy váltani kéne? :)
Kértek már meg ismerősök, hogy nekik is csináljak, de:
1. rengeteg idő és ebből van a legkevesebb, borzasztó sokat agyalok rajta, mert a legjobbat akarom oda és figyelembe kell venni minden apróságot, de nem ez a szakmám, nem ezt csinálom nap, mint nap, így nem vagyok 100%-os
2. ha nem magamnak csinálom, akkor már felelősséggel tartozok mind a kivitellel, a minőséggel, mind a határidővel kapcsolatban...na az meg 3 év... :DD
Pedig asszony pajtás rágta a fülem már rendesen.

Ja, továbbra is imádom ezt a fényes laminált MDF anyagot. Drága, de ég és föld a sima bútorlaphoz (pozdorja) képest. Még a hátlap szegelésnél is akkora a különbség, hogy csak na. És az, hogy házilag lehet akár szépen is vágni...

[ Szerkesztve ]

Üdv Inhouse

(#85482) Dani_kp válasza Inhouse (#85479) üzenetére


Dani_kp
őstag

Én innen is köszönöm ezt a hasznos beszámolót, szívesen olvastam. A munkádhoz hatalmas gratula, nagyon szép és precíz a végeredmény. :R
Egyben rá is jöttem, hogy bár van 1-2 dolog amihez értek egy kicsit, sok dolgot pedig meg tudok oldani, csinálni, de saját magunknak nem fogok tervezni sem kivitelezni egyedi készítésű konyhabútort :DDD . Volt pár dolog amivel hasonlóan szívtam, mint Te és ez pont olyan lenne nekem megint, szóval ha egyszer odakerül a sor, akkor rábízom egy asztalosra :)) .

https://ingatlan.com/33821564

(#85483) Inhouse válasza Dani_kp (#85482) üzenetére


Inhouse
őstag

Köszönöm. Az egyik gond az idő, amit ez és a hasonló projectek elvesznek az embertől (nagy mértékben, ahol csak lehetett én csináltam), ami lehetett volna a családdal/barátokkal tartalmasan eltölthető idő, vagy hobbi, pihenés. Igazából ez is csak egy szelet abból, ami az elmúlt kb. 20 évben amortizálja a barkács hajlamú embert.
Ha elmond valamit az, hogy 7 év alatt most idén voltunk a Balatonon (előtte sem voltunk csak szökőévente), vagy, hogy 10m-re előttünk van egy horgásztó, ahova éves jegyem van és 3 alkalommal voltam idén, de tavaly se volt jobb... Gyakorlatilag a házat teljesen felújítottuk ez idő alatt, villanyvezetékek, szerelvények, lámpák, vízvezeték, szennyvíz, glettelések, festés, falbontás/építés, ablak befalazás/nyitás, tetőcsere, szigetelés...
Hogy én újra kezdeném-e? Ha nem én csinálom, akkor nem lett volna olyan, mint amit mi kitaláltunk, persze jobb, szebb lehetett volna. Sőt, lehet, hogy nem is lett volna, mert nem adtunk volna érte annyit, így a munkadíj lejött. Persze egy profi asztalos vitt volna bele valami színt, mert így elég sok a fehér, bár a munkalap és a burkoló direkt barna, faerezetű. Illetve biztosan sok szakmaiatlanság van benne, attól, hogy működik. Ráadásul azóta ezekkel az árakkal szerintem megfizethetetlenek lettek még anyagárban is a mi kategóriánknak.
Ehhez is kell rengeteg szerszám, amiből egy részét csak ilyenre lehet használni, bútorkészítés meg nincs olyan sűrűn. Az első faragasztóm nagy kiszerelés volt, nem tudtam kihasználni, beleszáradt. Egyszer elkezdtem összeszámolni, hogy mennyi szerszámom volt/van és, hogy ezek mennyibe kerülnének, milliós nagyságrend, pedig csak barkács gépek, semmi komoly. Persze nem egyszerre véve, huszonsok éves "gyűjtögetés".
A mostani tudásommal (nem sok) már csomó minden gyorsabban menne, nem enném magam annyira rajta. Anno kértem tanácsot a szabászatban egy profitól, aki nagyon szívesen segített, vagy egy órán át tettem fel neki a kérdéseket, amiket nem tudtam. Meg persze minden alkatrésznek megnéztem a leírását, ha volt YT videó, akkor azt megnéztem...de így is szembesül az ember olyan dolgokkal, aminél megáll a tudomány. :)
Az egész konyha egy mocskos nagy, összetett (az én szintemen) project, volt vasváz hegesztés bútorlap alá, tartozott hozzá vízvezeték átalakítás, minden gépészetet nekem kellett kitalálnom, hogyan fér el, és köthető be...az ablakcserénél is én javítottam, én figyeltem, hogy úgy rakják be, hogy kapható méretű párkány felrakható legyen a szigetelés után, stb...nem is tudom így utólag már minden részletét, szerencsére nem egyszerre kellett mindent. De utólag azt mondhatom, hogy azért elégedett vagyok az eredménnyel, ami nem mindig van így. :) De lassan tényleg elég már... Pedig még a kisfiamnak kell egy szekrény (persze egyedi méret, nem lehet bolti készáru), kéne az udvaron vagy 25m2-t lambériázni, illetve a régieket csiszolni, festeni, na meg már belül is kéne festeni... Elfáradtam, pedig még nem vagyok 50. :U

Üdv Inhouse

(#85484) DeFranco válasza Inhouse (#85483) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Ebből nem csak te fogsz profitálni, hanem a fiad is. Azt a rengeteg tudást, tapasztalatot, amit most összeszedsz, simán át tudod adni neki, és lát tőled egy olyan mentalitást, amivel majd saját lábra tud állni és a maga ura tud lenni, amikor majd a sajátját rakja össze a saját családjának.

(#85485) Panthera válasza Inhouse (#85479) üzenetére


Panthera
őstag

A túl erős teleszkóppal lehet valamit kezdeni (bár biztos Te is ezt tetted volna, ha lehetne)? Egy megrendelésre készült komódba is ilyet szereltek (állítólag manapság ez a divat, a régi fajta csúszóst nem gyártják). Kiszereltük a fenébe és tettünk bele bontottat.

(#85486) Inhouse válasza Panthera (#85485) üzenetére


Inhouse
őstag

Fix 50N-os, nincs rajta semmi állítási lehetőség. Illetve annyi, hogy az adott bútorhoz megfelelő méretűt kell venni. Maga a felfogatás egyik oldala ovál furatos, ott lehet kicsit állítani, de ennyi. Nagyon ki kell számolni, hogy a nyitás szöge kiadja és becsukva ne ütközzön fel a teleszkóp végállása. Ez a legolcsóbb megoldás ilyen ajtóhoz, vannak profi vasalatok, csak nagyon drágák. Anno amikor nézegettük, hogy a felső szekrény felső sora lehetne ilyen designos vasalat, meg még pár trükkös, akkor közel annyi lett volna a vasalt, mint a komplett bútorlap.
Ja, a hosszú mondandó úgy értendő, hogy H-P napi 8 óra (9 ebédszünettel) után otthoni meló... Volt egy nagyon kemény időszak, amikor kórház lehetett volna a vége, ott besokalltam és lassítottam, nem tudom mi maradt vissza belőle... De ott minden hétköznap munka után, meg minden hétvégén reggeltől estig és az összes szabadság alatt is ugyanez...na, ilyet ne csináljatok, nem ér ennyit semmi! :W

De Franko #85484:
Köszi!

[ Szerkesztve ]

Üdv Inhouse

(#85487) Dr. Akula válasza trialboj (#85456) üzenetére


Dr. Akula
félisten

Van motoros lépcsőjáró is. Kicsit lassú, de ha meg se birod emelni a terhet, akkor annál minden csak gyorsabb. :)

(#85488) Dani_kp


Dani_kp
őstag

Tesztüzem alatt a műhely gép :DD . A helye még nem végleges, illetve a villanyszerelés is félbe maradt zseton hiányában, de majd szép apránként alakul minden. A kábelek is csak gyorskötöző fogja, de majd csatornában lesz elrejtve a tervek szerint.
Hangszórót megspóroltam, felhasználtam a ~30 éves pana hifi-nket :DDD .
Képek: [kép] [kép]

https://ingatlan.com/33821564

(#85489) Keef_Lee válasza Dani_kp (#85488) üzenetére


Keef_Lee
senior tag

Szuper! Az a baj, hogy csak az egéralátét a topikhű :D

(#85490) Essejó válasza Keef_Lee (#85489) üzenetére


Essejó
veterán

Azért a front panelen a hiányzó 5,25" takaró elemek hiánya adja az ívet a topikhűséghez. :D

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#85491) hotkar válasza Essejó (#85490) üzenetére


hotkar
aktív tag

Nejlonzacskó + szigszalag, s már kész is. :DDD

(#85492) volandy


volandy
senior tag

Sziasztok! Nem találtam róla semmi infót! Tudtok abban segíteni, hogy a PVC lefolyó cső milyen hőfokot bír el? Mert a kazán mellett megy el sőt van ahol hozzá is ér! Nem szeretném ha szétolvadna és elöntene minket a szenyvíz! Idáig gázzal fűtöttünk, de idên be kell indítsuk a vegyest is!

(#85493) pjen válasza volandy (#85492) üzenetére


pjen
félisten

Valamit tekerj rá, 80fok környékén már meglágyul ,és összerogyhat. Van amelyik már előbb is.

(#85494) Dani_kp válasza Keef_Lee (#85489) üzenetére


Dani_kp
őstag

Azért ott az előlapi usb-be dugott wifi jelfogó is, igaz nem zöld-sárga, de azért piros szigszalaggal körbehúztam, hogy ne hulljon szét ez a kínai csoda :DDD .

https://ingatlan.com/33821564

(#85495) volandy válasza pjen (#85493) üzenetére


volandy
senior tag

Afranc!
Köszi!
Csak azért afranc mert szar helyen van!

[ Szerkesztve ]

(#85496) pjen válasza volandy (#85495) üzenetére


pjen
félisten

Lehet kapni il,en hőszigetelő lapot, régen nekem is volt a tűzhely és a hűtő között.

(#85497) volandy válasza pjen (#85496) üzenetére


volandy
senior tag

Okkés!
Köszi!

(#85498) j.bravo válasza Keef_Lee (#85489) üzenetére


j.bravo
addikt

Ha a nagy antenna nem gyári az usb wifi sticken (én még nem láttam gyáriban ilyet) akkor az kifejezetten topikhű :C

Whatever.

(#85499) Dani_kp válasza j.bravo (#85498) üzenetére


Dani_kp
őstag

Pedig gyári :K . Alis akcióban vettem $1,99-ért :DDD . És az a durva, hogy működik a cucc és meglepően hatékonyan :DDD .

https://ingatlan.com/33821564

(#85500) Spec


Spec
őstag

Sziasztok! Egy szennyvíz csatornával kapcsolatos kérdésem lenne. (Családi ház, nem panel, vagy társas ház).
Pár hete elkezdett a szennyvíz csatorna felől egy fura huppogó, ütemes hang jönni. Elég idegesítő.
Igazából mindegy mit használunk, szinte mindig lehet most már hallani, amikor lehúzzuk a WC-t, vagy a kádat leeresztjük, vagy a kézmosóban folyik a víz, akkor utána pár percig lehet ezt a hangot hallani. Nehéz leírni, tényleg ütemes (kb. 0,5. seces ütemben), huppogó hangja van, tompán. Nem igazán tudtam megállapítani honnan jön, de valószínűleg a csatorna azon részéből, ahol kifolyik a házból, vagyis már a közösített szakaszon. Van a házon kívül egy tisztító akna is, ott viszont nem hallom, szóval érdekes a szitu.
Amikor a kézmosóból kiengedem a vizet, és elkezd huppogni, akkor ha beteszem a dugót, akkor halkabb lesz, tehát szinte biztos, hogy a csatorna lefolyó felől jön.
Már minden szifont, lefolyót kiszedtem, kipucoltam, ahogy tudtam átöblítettem, de ugyanúgy csinálja. Dugulásunk elvileg nincs, szépen lemegy minden. Csatorna szag se jön sehol.
20+ éves a rendszer, akkor lett kiépítve jelen állapotában, azóta semmi gond nem volt vele. A fő csatorna szakaszokon dugulás se volt soha. Van tippje valakinek, hogy mi lehet a gond? Találkoztatok esetleg hasonlóval? :U

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.