Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26672) dqdb válasza geckowize (#26670) üzenetére


dqdb
nagyúr

Igen, előre kettőt, hátulra egyet, és ha nem túl nagy macera/költség egy második vásárlási kör, akkor én most a felsőt kihagynám, és csak gyakorlati tapasztalat alapján vennék oda, ha szükség van rá (és ez egyáltalán nem biztos).

Hát egy 40k-s lap remélem, hogy legalább középkategóriának számít.
Szerencsére annak, 30k környékétől nem spórol az ASUS a hűtésen (megfelelő számú csatlakozó, kikapcsolható ventilátorok), és úgy tűnik, 40k környékén már hibrid csatlakozókkal szórja tele az alaplapot.

Milyen módon lehet pl a 4 pines Lepa ventit 3 pinesként kezelni?
Nem akarod te azt, nagyon nem jó ötlet PWM-es ventilátort 3 pinesként vezérelni, főleg úgy nem, hogy az alaplapod tudja PWM-esként kezelni.

A BIOS leírása alapján (26-28. oldal) a CPU_FAN, CHA_FAN1/2 és AIO_PUMP mindegyike hibrid szabályozású, van hozzá Q-Fan Control menüpont PWM Mode és DC Mode beállításokkal. Majd az Aerocool DS-ek csatlakozóját állítsd át DC Mode-ra, a Lepáét pedig PWM Mode-ra. A CPU_OPT szabályozása a CPU_FAN-nel egyezik meg, azonban mivel a CPU hűtőn lévőtől eltérő ventilátoraid lesznek, így erről a csatlakozóról le kell mondani.

Mivel 2 + 1 + 1 ventilátorod lesz és csak 3 garantáltan szabályozható csatlakozód, ezért kell majd egy Y splitter (vagy ha rám hallgatsz a felső ventilátor kérdéskörében, akkor ezt most kihagyhatod).

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.