Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3151) Nyugdíjas válasza Perillustris (#3150) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

Ma már csak este tudok menni, szerintem nekem is ez lesz az első nap amikor már felveszem a hosszút.

[ Szerkesztve ]

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#3152) szki válasza DopeBob (#3148) üzenetére


szki
őstag

Az öltözet mindenkinek más. Nálam 10 C fok a határ, azaz addig még jó egy rövid naci, és egy vékony rövid póló. Persze én nem vagyok fázós:) 39 évesen az ízületeim rendben vannak, pedig órákat szoktam fagyban bicajozni, futni (megfelelő öltözékben). Nem fáj semmim, és az ízületeim mozgástartománya is teljesen jó. Persze gondolom a napi torna, és a táplálkozás is sokat számít.
Számomra elképesztő, hogy sok velem egykorú már millió gyógyszert szed, és még lehajolni is nehezére esik. Persze mindig eszembe jut a következő mondás: "A rendszeres sportolástól valószínűleg nem fogunk tovább élni, de egészségesebben fogunk meghalni."

(#3153) tomcica válasza tomcica (#3147) üzenetére


tomcica
Topikgazda

rendben is volt ma,vegul 22km lett...kicsit elhuzodott...az 5K 18:06 kontrollalt tempo(3:37/km atlag,de a kozepet kiengedtem)..meg 10db dombsprint a legvegere faradt labra

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#3154) gooool válasza tomcica (#3153) üzenetére


gooool
őstag

Meg is lett a hangulatom a hamarosan kezdődő partyhoz. :D
Gratula, eszméletlen idő, főleg lazázva. :R

Helyzetjelentés:
A szerdai edzés és a tegnapi 5km betonon futás kikészítette a vádlim...alig tudok poroszkálni... :U

[ Szerkesztve ]

Üdv, Balázs

(#3155) tomcica válasza gooool (#3154) üzenetére


tomcica
Topikgazda

maszirozd le...hideg-meleg zuhanyt neki 5percig (fel perc forro,fel perc jeghideg)...kenyd be lokremmel vagy valami mentolossal (ha nincs mas kinaolajjal) es pihentesd,polcold fe h a ver lefollyon belole...mindezt napi 2x es rendben lesz az,a vadli hamar beruddan,de kezelheto

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#3156) szki


szki
őstag

A holnapi félmaratoni verseny előtt futottam ma egy laza 4 km-t, de az utolsó 7-800 métert megnyomtam versenytempóra. Sokkal jobban ment, mint vártam :K

(#3157) gooool válasza tomcica (#3155) üzenetére


gooool
őstag

Megadtam neki, ami jár, most a 110km-es tekerés után és tényleg nagyon jó...ha nem lennék dög fáradt, még élvezném is. :DDD

Üdv, Balázs

(#3158) Aristeus


Aristeus
tag

Nálam is hosszútáv volt: Kihasználtam a mai szép futóidőt és újabb mérföldkövet értem el. Pontosan: 13.1 mérföldeset. :DDD
Szóval ma lefutottam életem első félmaratonját!
Endo link

Táv: 21.1K
Idő: 2:07:07s
Ütem: 6:01 min/km

Csak a teljesítés volt a cél, semmi extra, az időre is csak néha-néha néztem rá. Csak magáért a futás öröméért futottam. :) Néha-néha, egy-egy emelkedőt tempósan megfutottam, hogy ne legyen unalmas, de végig aerob zónában ment a táv.
Viszont az utolsó 2K elég szenvedős lett, szinte kővé dermedt a vádlim, szerencsére szki peptalkjai segítettek! :) :R
Az utolsó két kilométer szenvedése ellenére nagyon jólesett, hogy most ezt megfutottam. Azt hiszem nagyon sok pluszt fog ez adni nekem az elkövetkező hónapok résztávos edzéseihez!

Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.

(#3159) szki válasza Aristeus (#3158) üzenetére


szki
őstag

Gratulálok itt is! Elsőre szép teljesítmény!
Majd érdekel, milyen izomláz alakult(t) ki! Holnap egy laza bicajozással pörgesd ki a lábad:)
Ez a vádli bekeményedés nálam is volt néha, amikor hirtelen hosszú, és erős terhelést róttam a lábamra. De a rendszeres edzés által elmúlt. Főleg a változatos terepfutások használtak szerintem. Többféle talaj, és dombos terep.

(#3160) SOAD19


SOAD19
addikt

Hali!

Kellene nekem egy kis tanács. :)
Szóval, pár nappal ezelőtt vettem egy ilyet, hogy télen bicajozva, és a melóban ne fagyjon szét a lábam. Ma fel is vettem a farmerom alá, de valamiért a combom elülső részén éreztem a hideget. Meg a melóban is egy nem túl vastag nadrág alatt is fázott a lábam.
Annyit tudni kell még, hogy elég nagy méretben vettem meg, pontosítva "XL"-es méretben. (méreteim: 165/65...) Az "S"-es nem akart feljönni rám, az "M"-es még mindig túlságosan szorította a lábam, de lehet ilyennek kell lennie. :F Nekem elviselhetetlennek tűnt, hogy majd a későbbiekben 8 órát rajtam legyen, és inkább nagyobbat vettem, ami még viszonylag passzos, de elviselhető mértékben szorít.
Na, most, akkor mi lehet a gond?! Kisebbet kellett volna vennem, és akkor jobban védene a hidegtől? A Decathlon oldalán írja az egyik vásárló, hogy télen ebben futott és sose fázott. Én reménykedtem, hogy nadrág alá felvéve nem fogok fázni, se tekerés közben, se a melóban.

Köszi!

(#3161) SOAD19 válasza SOAD19 (#3160) üzenetére


SOAD19
addikt

Jó lenne, ha tudnátok segíteni, mert ha esetleg nem megfelelőt vettem az igényeimhez, akkor holnap megpróbálnám kicseréltetni. :B

(#3162) cekkk válasza SOAD19 (#3160) üzenetére


cekkk
veterán

Hm én vettem XL-t 190 fölötti magasságommal :Y

Én futottam már benne 3 alkalommal és nem fázott a lábam, ellenben a dekompressziós póló plusz póló + pulcsi a felső testem fázott :D Ez mind Decathlonos termék volt. :K

[ Szerkesztve ]

(#3163) SOAD19 válasza cekkk (#3162) üzenetére


SOAD19
addikt

Igen, tisztában vagyok azzal, hogy nem épp megfelelő méretűt vettem. :) De, nem tudom, ha kisebbet vettem volna (hányas méretet tippelnétek nekem), akkor jobban védne, bár nem hiszem. :U Gondolok itt arra, hogy jobban ráfeszül az emberre, és kevésbé tud beáramolni a hideg levegő a nadrág alá, vagy nem tudom. :F Mennyire kell feszülősnek lennie egy ilyen futónadrágnak, az S-est egyszerűen nem tudtam felhúzni magamra. Fel kell cibálnia az embernek magára, vagy olyan méretű az ideális, amit könnyen fel lehet húzni?
Szóval a kérdés igazából az lenne, ha kicserélném kisebbre, akkor jobb lenne a hőérzetem. Vagy túlságosan fázós lenne a lábam, ami nem kizárt, sokat fázott már a lábam. Tavaly volt, hogy gyerekkorom óta először vettem fel a farmer alá jégeralsó szerű valamit. A februári nagy mínuszokban való tekeréskor pedig nem voltam rest sínadrágot felvenni. :D

(#3164) gooool

Köszi! Tudom, hogy nagy, csak úgy voltam vele, hogy mivel melóban is használnám, olyan méretben veszek, ami nem szorít túlságosan. Gondolom, csak szokatlan volt, hogy ennyire tartja az izmokat ez a nadrág, sose volt még rajtam ennyire rám feszülős nadrág, kicsit elviselhetetlennek tűnt.

[ Szerkesztve ]

(#3164) gooool válasza SOAD19 (#3160) üzenetére


gooool
őstag

Nekem a 176/70-es méreteimmel pont ilyenem van, M-esben és tökéletes, szóval kicsit elnézted a számozást. :K
Épp az a lényege, hogy kicsinek tűnjön, hidd el borzasztó sokat tud nyúlni, én -10 fokig sose fáztam benne. :)

A fázós testrészekre én azt szoktam alkalmazni, hogy a hideg idő elkövetkeztével is próbálok póló/rövidnadrág kombóban járni ( olyan 10-15 fokig), így télen nem leszek annyira érzékeny a mínuszokra...Persze ez én vagyok.

UI: A derékméretet nézd, amit megadnak a mérethez, a többi nem fontos, jó lesz, csak akarni kell. ;]

[ Szerkesztve ]

Üdv, Balázs

(#3165) szki válasza SOAD19 (#3163) üzenetére


szki
őstag

Futónadrágot futáshoz kell használni:) Jégeralsót meg jégeralsónak:) Futáskor a környezeti hőmérsékletet 10-15 C fokkal melegebbnek érezzük. Eszerint kell öltözni.
De igazából a keringésed lehet gyenge, és a hőérzeted is más, mint egy rendszeresen sportolónak. A rendszeres sport által javul a keringés, azaz az izmok, és a szövetek hajszálerezettsége, vérellátása, anyagcseréje lényegesen jobb lesz, mint egy nem sportolónak. Az is számít, hogy kinek milyen a testalkata. Az izmok hőt termelnek még pihenéskor is. Több izom, több hő...
Én +10 C fokban rövid pólóban, és rövid naciban futok mostanában is. Teljesen ugyanaz a ruházat, mint mikor tűző napon futottam 36 C fokban. Télen -10 C fokban is fogok futni 2 órákat. Persze azt már hosszú cuccban.

[ Szerkesztve ]

(#3166) SOAD19 válasza szki (#3165) üzenetére


SOAD19
addikt

Köszi!

Úgy gondoltam, hogy egy ilyen aláöltözet nyújtja a legjobb hőszigetelést, de akkor ez inkább intenzív sporthoz ajánlott?! Melóba tekeréshez, és melóhelyre nem javasolnál ilyen nadrágot, illetve ha nem, akkor mit lenne érdemes venni helyette?
Hát igen a sport nlam kimerül a bicajjal való közlekedésben, meg a dobolásban. :DDD
Testalkatom a paramétereiből kiolvasható (165/65), azaz kis pöttöm, átlagos testalkatú emberke vagyok, mármint a magasságomhoz mérten persze. :)

Arra mondjatok nekem valamit, ha kicseréltetném M-esre, akkor változna valami?! :F

(#3167) Nyugdíjas válasza SOAD19 (#3163) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

Bringához nekem inkább a térdmelegítő az esszenciális nagyon. Van neked olyanod?

Egyébként én melóba télen úgy bringázok, hogy téli bringás nadrág (feszülős, mint amit vettél, csak bringához való, vannak is benne valami szélfogó betétek tán...), rövidnadrág rá, mert nem a balettbe megyek :D, felül aláöltözős póló, mez, karmelegítő, és csak a baziminuszokban egy vékony dzseki.

[ Szerkesztve ]

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#3168) SOAD19 válasza Nyugdíjas (#3167) üzenetére


SOAD19
addikt

Nincs, de nem érzem, hogy fázna, még nem. Inkább a lábszáram illetve a combom elülső része fázik. Te mit használsz télen bicajozásnál nadrág alá? Van jobb alternatíva, ezeknél a nadrágoknál, vagy ezek a legjobb hőszigetelőek?

Közben meg is kaptam a választ, köszi! :) Felülre is vettem egy ilyet. Veszek majd rá egy pólót, púlóvert, meg egy kabátot, és remélhetőleg elég lesz a leghidegebbekbe is.
Azon gondolkodok, hogy lehet kicseréltetem a nadrágot egy ilyenre, mert kabátom egy sídzseki van, amit nem épp bicajozáshoz találtak ki.

[ Szerkesztve ]

(#3169) Nyugdíjas válasza SOAD19 (#3168) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

Én ezekben tolom. Volt egy rogellim, széthullott az évek alatt (barbár módon ebben is futottam telente), most rámegyek egy raphára, bennük még nem csalódtam, remélem örökéletű lesz (ennyiért legyen is).
Meg mondom, nekem a térdmelegítő. Sz.rok rá, hogy fázik a combom (fázik nekem is), térdemet előbb féltem.

[ Szerkesztve ]

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#3170) SOAD19 válasza Nyugdíjas (#3169) üzenetére


SOAD19
addikt

De, egy ilyen nadrág kiváltja a térdmelegítőt, nem?! Én egyébiránt utálok fázni, azt szeretném elérni, hogy a lehető legkomfortosabban érezzem magam, minden körülmény között.
Tavaly óta bicajozok újra. Őszig terveztem, hogy tekerek, de csak nem raktam le a bicajt, sajnálok most már kiadni 6,5k-t bérletre... :)

[ Szerkesztve ]

(#3171) Nyugdíjas válasza SOAD19 (#3170) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

Főleg a menetszél ellen nem véd kellőképpen. de mondom, nekem nagyon érzékeny a térdem a hűvösre. Simán van hogy a szobában is elkezdem "érezni". Sosem kíméltem szegényt... gördeszkáztam, kosaraztam, csupa számára utálatos dolgot műveltem vele :)

[ Szerkesztve ]

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#3172) Cathfaern válasza Nyugdíjas (#3171) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Szerintem itt van a pont. Biciklinél amitől alapvetően fázik az ember, az a menetszél. Az ellen pedig a futónadrág szinte semmit sem véd (hiszen futásnál jelentősen kisebb hűtést okoz), ezért is fázik SOAD19 lábának az első fele (azt éri a menetszél). Biciklizéshez célszerű nem is annyira hőtartó, hanem inkább szélálló ruhát beszerezni.

[ Szerkesztve ]

(#3173) tomcica válasza Aristeus (#3158) üzenetére


tomcica
Topikgazda

szep munka...gratula :C

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#3174) tomcica válasza SOAD19 (#3166) üzenetére


tomcica
Topikgazda

en 168 cm vok,az ilyen "cicanacibol" S-es a meretem...56kg

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#3175) cekkk válasza Nyugdíjas (#3171) üzenetére


cekkk
veterán

Milyen térdvédőd használsz? :D

(#3176) SOAD19 válasza Nyugdíjas (#3171) üzenetére


SOAD19
addikt

Köszi srácok!

Túl sokat nem tekerek naponta, a mló viszonylag közel van, kb. 15-20 percnyi tekerésre, inkább a melóba akartam venni valami plusz hőszigetelő réteget. És azt furcsálltam tegnap, hogy még a raktárban is érezte a hideget a lábam, és nem értem, hogy miért, elméletileg ez a gatya hőszigetelő... Más ötletem nincs, csak, hogy talán nagyot vetttem, és azért, bár ez az xl-es is azért feszül a lábamon.

tomcica: én kb. egy 10-sel több vagyok, az S-est mint írtam, csak max. felcibálva jött volna fel, kb félig jött fel.

(#3177) Aristeus válasza tomcica (#3173) üzenetére


Aristeus
tag

Köszi!

Tegnap csak örültem az eredménynek, ma azonban átgondoltam, hogy mik voltak a pozitívumok és a negatívumok a futásban.

Pozitívumok:
- Maga a táv teljesítése, úgy, hogy eddig a leghosszabb táv, amit futottam az 17K volt.
- A cipő rendkívül jól teljesített: vízhólyag nincs, körömsérülés nincs, nem fáj sem a bokám, sem a talpam, sem az achillesem.
- Az utolsó 2-3 kilométert leszámítva elég jó lett a tempó, (A 13. kilométerig ráadásul 6 perc alatti.) pedig csak érzésre futottam, hogy kellemesen fussak. Ne szaladjon el a pulzus. A jó kis aerob zónában maradva.

Negatívumok:
- Csak egyszer frissíttettem a 10. kilométerben (utcai kút), akartam még 15-16 körül, de az a kút, ami nyáron működött, most már nem: le volt szerelve az a kézi-nyomója. :S. Kicsit elkeserített, már nagyon vártam, hogy odaérjek.
- Terveztem, hogy viszek 5-6 db szőlőcukrot, de az is otthon maradt.
- Amennyire bevált a cipő, annyira nem volt jó a póló. Kidörzsölődés :O + teljesen átizzadtam. Mindenképpen be kell szerezzek valami technikait.
- A vádlim az utolsó 2 kilométerre teljesen 'kővé vált'. Futás után lenyújtottam rendesen, de ma még mindig érzem, hogy nem okés. Lehet át kellene valami regeneráló futással mozgatni.
- A vállamban érzek még izomlázat. Fura.
- A futás után kb. 3-4 óra kellett mire teljesen helyreállt a szervezetem. (Normálisan tudjam végezni a dolgokat és ne érezzem magam teljesen fáradtnak.) Pedig, amint hazaértem rögtön magnézium, c-vitamin. kb. 2-2,5l folyadék, majd kajának egy nagyadag szénhidrát, hogy pótoljam a veszteségeket.

Ezeket leszámítva azt hiszem elégedett lehetek, de ha bárkinek van valamilyen jó tippje, szokása, bevált módszere a hosszú futás utáni regenerációra, írja le bátran!

[ Szerkesztve ]

Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.

(#3178) Nyugdíjas válasza cekkk (#3175) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

Asszem valami Merida talán. Meg nem mondom, a felirat régen lekopott már róla. Ilyesmi pofára. Egy sima "cső".

[ Szerkesztve ]

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#3179) tomcica válasza Aristeus (#3177) üzenetére


tomcica
Topikgazda

jol atlatod...van par modszer a regeneralasra..hideg-meleg zuhany,jegeles,finom maszirozas,nyujtas...van aki a kompresszios cuccokat is hasznalja foleg a zoknit (nem csak vadli hanem egesz labfej) de ez utobbim nincs...
A vallad azert faj,mert merev voltal futas kozben (valszeg a tav tulso felen) valoszinuleg eszre sem vetted hogy feszited a vallad,nyakad,a karjaidat nem tartod lazan stb.
Idovel kialakul ez,szolocukor jo otlet,akar vizben feloldva is.

en ma mentem megint egy nagyot 22km..hosszu bemelegites dombon (torna,szokdeles stb..ami kell)
palyan 6 x 400m piheno200m futas
(69.00-69.10-68.54-69.11-67.10-67.51)
ez igy atlagban a 2:50-es 1km tempoja 4.ig nagyon szepen ment,onnan elkezdett "sav-bacsi" befigyelni,na egy cseppet meg is toltam az utolso kettot (utolso fajt-de annak az a dolga :)

lassu futas

12 x 50m valtogato

hazafutas es nyujtas

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#3180) mate317 válasza SOAD19 (#3176) üzenetére


mate317
tag

Nekem is ugyanolyan futónadrágom van. Azt vettem, amelyik nehezen jön föl, kényelmetlenül szorít, de kibírható. Azóta háromszor használtam, de már sokkal kényelmesebb. Tehát tágul valamelyest. Ráadásul futásnál nem zavar ha szűk.

Tegnap 800m 3:44, 600m 2:56. résztávos edzés közbe születtek, tehát nem pihenten kezdtem őket, és nem is adhattam ki mindent magamból, mert utána futni kellett tovább, de akkor sem túl jók. Legalább van honnan fejlődni:)

[ Szerkesztve ]

(#3181) Newboy911


Newboy911
tag

A míg "várunk" szki beszámolójára, egy kis szakértést szeretnék kérni.

Tomcica útmutatásai szerint próbálom folytatni az edzéseimet.

Amit tudunk: Kor 39 év
400m 1:40, max pulzus
7km 38:40, 179 átlagpulzus
Terv: felkészülni a tavaszi félmaratonra, 6 hét múlva szeretnék 7km-en 5min/km-t futni, de ez másodlagos.
Amit most csinálok:
1. Hétfő: Résztáv: bemelegítés 2km lassú, 3db 400m max- 3db 400m lassú, kifutás 2Km.
2 . Kedd: Tempófutás: bemelegítés 2km lassú, 4Km tempó 5min/km (kezd stabilizálódni) átlagpulzus 178, 2km levezetés.
3. Csütörtök: A keddivel megegyező.
4. Szombat Hosszú futás: 10Km 7perc/km átlagpulzus 147.

(#3182) szki


szki
őstag

Megfutottam a félmaratoni versenyemet ma, és nagyon elégedett vagyok! Időeredményben elmaradtam az 1:37-1:38 közti célomtól, de jobban megnézve ez az 1:39:20 egy remek eredmény számomra (4:42-es tempó)! Mert nem csak futottam ma:) Részletes beszámolót készítettem tomcica kérésére. De a terjedelme miatt a blogomba tettem: [link]
Külön öröm számomra, hogy kényelmesen tudtam 179-es átlagpulzussal futni. És már másodszor sikerült 198-as pulzust kihajtanom (hajrá sprint). Így módosítanom kell az eddig 195-ös max pulzusomat 198-ra. Azért 39 évesen ez elég magas érték:K

(#3177) Aristeus: Néztem tegnap, hogy jól futottad azt a félmaratont, de a frissítésre nagyobb gondot kell fordítanod! Én szoktam étlen-szomjan futni félmaratont, de akkor csak laza, alapozó pulzussal. Ha versenytempóban futsz, akkor nem szabad elhibázni a frissítést!
Póló kidörzsölődés: technikai póló is kidörzsöli a bimbót, ha lazán áll. Én ezért passzentos mezt szoktam felvenni hosszabb távra (bicajos cucc:) ).
Hosszabb futás végére fáradnak a törzs izmai. Tanácsos torával karbantartani a testet.
Regenerálni én bicajjal szoktam. Félmaraton után 24 órán belül 50 km laza bicaj.

[ Szerkesztve ]

(#3183) Aristeus válasza szki (#3182) üzenetére


Aristeus
tag

Akkor már itt is gratulálok! Nagyon szép teljesítmény, jó taktika. Elismerésem! :R :C
A leírásodat végigolvasva nagyon jó kis verseny lehetett ez és a nevezési díj is szinte nevetséges ahhoz képest, hogy mit tartalmazott.

tomcica, szki: Köszönöm a tanácsokat, a frissítésre tényleg nagyon oda kell figyelni, szerencse, hogy tegnap végig lazára vettem a futást, különben lehet nem tudom befejezni. Így is nyögvenyelős lett a vége...
Dörzsölés: a nagyon passzentos cuccok annyira nem jöttek be eddig, lehet nem marad más, mint a leragasztás.

Jövő héttől jönnek majd a résztávok, meg a hibrid-tempós futás, majd beszámolok, hogy alakult.

Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.

(#3184) Nyugdíjas válasza Aristeus (#3183) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

Le kell ragasztani, nincs mese. Én örökre eldöntöttem, mikor nem tudtam pólóban megmozdulni a félmaraton után egy napig :D

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#3185) tomcica válasza szki (#3182) üzenetére


tomcica
Topikgazda

:R

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#3186) tomcica válasza Newboy911 (#3181) üzenetére


tomcica
Topikgazda

jo ez a vaz,van benne minden ami egyelore szukseges (kesobb majd allitani kell rajta-kell majd bele emelkedo es a keddi-csutortoki egy tempo marad,de egyik gyorsabb rovidebb,a masik hosszabb es lassubb,de ezt majd akkor most igy jo) .. ahogy elkezded "turni" a terhelest,akkor a szombati futast szepen noveld fel 1km-el es stabilizald 18-22nel (de ne hirtelen,szepen komtosan!)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#3187) tomcica válasza szki (#3182) üzenetére


tomcica
Topikgazda

elolvastam a beszamolot,igy szeretem,ha le van irva minden,szinte olyan mintha en is ott lettem volna...gondolom a vege elott meglepodott a ket ellenfel,hogy ritmust valtottal es gyorsitottad vegig..szep (a plussz biciklizes meg extra :K )

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#3188) szki válasza Nyugdíjas (#3184) üzenetére


szki
őstag

Leragasztás nekem nem jött be. Szőrös a mellkasom, és utána fájdalmas letépni a ragaszt:) Síkosítani még nem próbáltam...

tomcica: A félmaratont ma 1:18:24-el nyerte egy 30 év körüli srác abszolút kategóriában. Az ezüstérmes 5 másodperccel(!) maradt le, de ő 40 év feletti. A 3. 1:22-t futott. Én 17. lettem férfi abszolútban 42 befutóból (hivatalos időm 1:39:44). A többség a környékbeli futóklubokból jött, és jó páran 1 hete a Sparon is futottak 30 v. 42 km-t. Én meg csak kezdő futó vagyok :B Két nő megelőzött (1:36:02, 1:37:15) :D (22 nő indult)
Egy 11 éves kissrác is végigtolta a 21,1 km-es távot 2:01:26-tal!! Hihetetlen!

A 10 km-t 37:50-nel nyerte egy srác (18 befutó). Nőknél elég volt 46:32 (14 befutó)
A 3 km-t 11:40-el nyerte egy 11-12 éves (52 befutó). Míg lányoknál egy 12-13 éves 11:52-t futott (56 befutó)
500 méteres ovis futamban 35-en indultak:)

(#3187) tomcica: 5 km-rel a vége előtt éreztem, hogy van még tartalékom. De azt nem tudhattam, hogy bírom-e végig, illetve a többiek nem-e tartalékoltak szintén. De nem volt semmi problémám, és jó erőben futottam a végét. Végül 96 másodpercet vertem arra, aki a17 km-ben nagyon nem akarta, hogy megelőzzem.
Az is jó volt, hogy 20 km-nél 200 méterrel volt előttem egy futó. Doppingolt, hogy látom, és az utolsó 200 méteren meg is előztem. Elkészült az erejével.

[ Szerkesztve ]

(#3189) Nyugdíjas válasza szki (#3188) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

Hát aki szőrös... :P

Nőknél lehettem volna első 10km-en, ez megnyugtató. Főleg a szőrtelenségem tükrében, mint fentebb említém. Jövőre lehet benevezek a csajokhoz ;]

[ Szerkesztve ]

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#3190) deicide válasza Aristeus (#3183) üzenetére


deicide
veterán

Fájdalmas leszedni, felér egy gyantázással, de jobb megoldást még nem találtam a leragasztásnál. Legközelebb kipróbálom még, hogy fáslival körbetekerem mellmagasságban és rögzítem, akkor talán nem dörzsöli szét a póló. A hétvégi 27km-emen pl leesett a ragasztás és a táv végére véresre dörzsölte a póló... :(

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#3191) PumpkinSeed


PumpkinSeed
addikt

Valaki jön debrecenbe a Halloween-i futásra? :)

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#3192) cekkk


cekkk
veterán

Ez szerintetek milyen lehet futáshoz?
Sajnos betonon futok sok a kiló is, és a térdet megviseli :O
Bár remélem, ahogy majd mennek le a kilók, úgy nem lesz baj.

(#3193) Nyugdíjas válasza cekkk (#3192) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

Valamit érdemes. Legalábbis ha ugygondolod, hogy különben para lesz :K

Jó cipő. Az is nagyon fontos:K

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#3194) Polacheck válasza cekkk (#3192) üzenetére


Polacheck
HÁZIGAZDA

Milyen cipőben futsz?

less qq more pewpew!

(#3195) cekkk válasza Nyugdíjas (#3193) üzenetére


cekkk
veterán

Mind a ketttöknem szól egy Pro touchban és egy Nike brs 100 duralon, de most nézve a képeket egyik sem hasonlít a Nikera :W
Simán átverhettek vele :S :O
Mondjuk igaz régen vettem már, nem sok km van még bennük :D
Jelenleg 5 Kmereket futok 3 alkalommal egy héten 3-4 alkalommal köredzés lent a teremben.

(#3196) gooool


gooool
őstag

Nagy hírrel jövök most közétek, új ponthoz értem, amit azt hiszem most megint jó ideig nem fogok megdönteni.
Megvan az új 5km-es PB-m:
5km 18:52
Úgy kezdődött, hogy a szokásos bemelegítést lefutottam a pályán a többiekkel, már akkor éreztem, hogy ez a nap valamiért jól fog menni.
Majd jött 5km futás, amit velük kezdtem, de gyorsan ütemet váltott a testem és elkezdtem tolni a tempót, gyorsan le is szakadtam.
És ez lett belőle, 26mp-es javítás az előző egyénimhez képest.
Nagyon örülök. :DD

Üdv, Balázs

(#3197) tomcica válasza gooool (#3196) üzenetére


tomcica
Topikgazda

vannak ilyen csodalatos napok :D maximalis respect

mertel benne valamilyen resztavot? 3K v barmit?

[ Szerkesztve ]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#3198) gooool válasza tomcica (#3197) üzenetére


gooool
őstag

Köszönöm! :R
Annyit néztem, hogy az első kilim az 4:11-es volt, szóval nem futottam el magam, a végén pedig az utolsó az 3:31-es lett. A többit nem tudom.

Üdv, Balázs

(#3199) tomcica válasza gooool (#3198) üzenetére


tomcica
Topikgazda

az jo egyenetlen :D pont ahogy en is szeretem,habar en meg mindig az elso 1-2km-t futom el tul gyosan :DDD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#3200) gooool válasza tomcica (#3199) üzenetére


gooool
őstag

Meglátszik ki tanított az alapokra... :DDD
Én az elejét ha elfutom már tudom mi lesz... :)

Üdv, Balázs

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.