Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45001) jmuranyi válasza V.Stryker (#44989) üzenetére


jmuranyi
tag

Szia, remélem pánikkeltésért nem kapok bant,
de azért én az első pont miatt elmennék dokihoz,
és kérnék egy EKG-t és melkas röntgent. Covid ide vagy oda...

2. Mozgásos napokon Béres Activalt veszek be
-most éppen a plusz magnéziummal tipust-
reggeli után, azzal nincs ilyen gondom.
Öcsém Centrumot szed, ő sem panaszkodott.

(#45002) V.Stryker válasza jmuranyi (#45001) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Pár hete voltam röntgenen. Nincs rajta semmi.

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#45003) HKorn válasza Hi!King (#45000) üzenetére


HKorn
addikt

Az első pár futásnál nekem is fájt benne a sarkam, gondolkoztam is rajta hogy eladom, de aztán szerencsere kitartottam vele még egy kicsit es jó lett. Azt mondod a Kiprun Long mégjobb?

Run&Ride

(#45004) LanyUs válasza tomcica (#44999) üzenetére


LanyUs
senior tag

tomcica : Hoppácska! 03:30 emelkedőn? :) Talán a jövő hónapra lesz csak meg :D Minden esetre motivációnak jó :R

Hi!King : nem sarkazva futok, hanem középtalpasan, de a vádlim életemben nem feszült ennyire:NEste újra tötyögő próba, de Clifton 2, majd ha sikerül holnap reggel egyedül hat felé újra Ride, akkor leviszem 06:00 alá ott mit mutat.

(#45005) Akcept válasza V.Stryker (#44989) üzenetére


Akcept
tag

EKG. És ezt nagyon komolyan gondolom. Úgy 44-45 éves koromban úszásnál jött elő a hátfájás. Később ha siettem. Aztán néha éjjel is. Egy csomó Flexagil satöbbi lett rákenve, nem lett jobb. Aztán elmentem dokihoz. EKG -> sürgősségi, egy enzim rossz volt. Előbb majdnem hazaküldtek de szerencsére mégsem. Egy hét múlva túlvoltam egy baypass műtéten. 11 éve volt, azóta futottam 15 félmaratont. Korábban soha nem sportoltam semmit, ezt megúsztam szívizomelhalás nélkül. Ne legyen igazam.

(#45006) V.Stryker válasza Akcept (#45005) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Az órám EKG-s. Mikor mérted? 120-as pulzus felett nem lehet ugye mérni. Nyugodt helyzetben tökéletes a mérés.

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#45007) Aba86


Aba86
csendes tag

Sziasztok!

Utóbbi időben (kb 1,5 hónapja) elkezdtem újra futni, egyelőre csak ilyen lazább távokat heti 3-4 alkalommal:

1 km séta, 3 km futás, 0,5 km séta

Ezt tervezem majd szépen lassan fejleszteni, viszont kb 2 hete elkezdett fájni a bal csípőcsontom, illetve most már a jobb is kicsit. Soha nem futás vagy séta közben, mindig futás után kezdett el, csak míg eleinte elmúlt, most már elég gyakori lett.

Van esetleg bárkinek ötlet/tapasztalat, hogy ezt mi okozhatja?

Köszi!!

(#45008) seller007 válasza V.Stryker (#44989) üzenetére


seller007
tag

van elég só az étrendedben?

(#45009) Akcept válasza V.Stryker (#45006) üzenetére


Akcept
tag

Nem tudom mit tud egy EKG-s óra. (Az én TomTomom pulzust is csak pánttal mérne ha lenne, de nincs pántom.) Nem ijesztgetni akarlak, de egy (rossz) orvos esetleg lehet nem látja meg a lényeget a papírszalagon, van benne tapasztalatom. Szóval vagy sportorvosi terheléses EKG, vagy labborral összekötött kardiológiai rendelés adhat megnyugtató választ. (Nekem is terhelésre jöttek a panaszok: Gyyors munkábamenet, lépcsőzés stb. És nagyon sokára esett le a tanutusz merre keressük az okot. A vizsgálat nem tart semeddig (fél-egy óra), bekerülni már problémás.

(#45010) tomcica


tomcica
Topikgazda

A mai edzes margojara,ez nem az en pulzusom,de hasonlo volt tegnap amikor en csinaltam ezen a terhelesen.Az ero periodus vege,Viktor kollegam odattette magat.Ezt szoktam 110%-nak hivni.Innen kipiheni,elesiti es repulni fog :K

alt="" title=""

[ Szerkesztve ]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#45011) norby_42 válasza tomcica (#45010) üzenetére


norby_42
aktív tag

Na, ez terheléses vizsgálat a javából :R

Eat pasta, run fasta

(#45012) Chuck Norris


Chuck Norris
senior tag

Bazalt100-on voltam tegnap [link] Kora délután annyira meleg volt a kitett részeken, nemhogy futni de még sétálgatás is nehezen ment, aztán estefelé jöttek a böglyök, ruhán keresztül haraptak, ha becéloztak akkor még futva sem lehetett őket lerázni, körbe-körbe döngicséltek. Nagyon kellemesen fáradtam el a végére.

(#45013) tomcica válasza Chuck Norris (#45012) üzenetére


tomcica
Topikgazda

ugy latom a szintes terkepen -> vo't ott minden :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#45014) Chuck Norris válasza tomcica (#45013) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Volt négykézláb mászás felfelé, ereszkedés; egyik fától a másikig valahogy eljutni, tüskés csalános dzsungel, olyan is, hogy csak morgást hallottam a bokorból aztán hiába tapsoltam fütyültem, csapkodtam a fákat egy bottal hosszú percek voltak mire arrébb mentek.

(#45015) Chuck Norris válasza Never79 (#44964) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Ne félj kislány, nem lesz baj ;]

[ Szerkesztve ]

(#45016) V.Stryker válasza Akcept (#45009) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Tavaly sportorvosnál volt ekg, illetve most 2 hónapja a melóhelyi orvosnál is. Minden rendben volt. Inkább valami idegi dologra gondolnék. Nem jellemző a családban sem a szívprobléma.

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#45017) inf3rno válasza margithid (#44983) üzenetére


inf3rno
nagyúr

14 volt akciósan azt hiszem.

Buliban hasznos! =]

(#45018) inf3rno válasza Studi (#44986) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja megtaláltam közben.

Buliban hasznos! =]

(#45019) inf3rno válasza danielsz (#44994) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A Ride úgy általában jó edzőcipő, de azért nem tökéletes. A Miuzno Ridert én sokkal jobban szeretem, igaz az jóval több energiát elnyel, és emiatt lassabb, de nagyon kényelmes. Szerintem tegyél egy próbát vele, nem drága. Maximum nem ez lesz a fő cipő, hanem elhasználod egy másik mellett.

Buliban hasznos! =]

(#45020) inf3rno válasza Hi!King (#45000) üzenetére


inf3rno
nagyúr

14-ért megéri szerintem is. 30-at biztosan nem költenék rá, ahhoz tökéletesnek kéne lennie.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#45021) norby_42 válasza Chuck Norris (#45012) üzenetére


norby_42
aktív tag

Gratulálok!

Az a 100 utáni tüske a szintben nem eshetett jól...

Eat pasta, run fasta

(#45022) Peterhappy válasza Chuck Norris (#45012) üzenetére


Peterhappy
őstag

Azigen Uram! :R

(#45023) hdanesz


hdanesz
senior tag
LOGOUT blog

Sziasztok,

Épp futócipőt keresek. A 'hátteremről' annyit, hogy egy évvel ezelőtt 4 műtéten estem át 3 hét alatt aminek hála 20kg-ot fogytam rövidke idő alatt. Igaz...annak sajnos nagy része izom volt ami eltűnt. Így nulláról kellett újrakezdenem...szó szerint meg kellett tanulnom járni is. Tavaly év végén kezdtem el már inkább gyalogolni mint sétálni. Tempósabban...és egyre gyorsultam folyamatosan. Nemrég eljött az a pont amikor megpróbálkoztam a futással. Először csak 2-300 métert hogy egyáltalán bírom-e. Majd 2-300 méter gyaloglás. Ezt váltogattam kb. 3-3.5 km-nyi távon egy-egy alkalommal.

Perpillanat ott járok, hogy másfél km-t le tudok futni egyben, akkor viszont már a lábam elfárad. Pár héttel ezelőtt még levegővel nem bírtam...most már azzal nincs gond, de a lábam kifárad. :D Így megint 2-300 méter gyaloglás után futok tovább. Februárban vettem a Decathlon-ban egy Newfeel PW900 gyaloglócipőt. Azóta belekerült 1200km...és már nem az igazi. Ráadásul gondolom futáshoz végképp nem jó.

Szeretnék idővel eljutni oda, hogy 4-5km menjen egyben. A tempóm jelenleg (ha csak futok) 5:40-5:50/km. Több kérdésem is lenne. Első: Ez a tempó ajánlott nekem? Vagy lassítsak? A pulzusom 150 környékén van futás közben..de semmiképp nem éri el a 160-at. Ha jól tudom 210-életkor a max. pulzusszám ami még okés. Én 37 vagyok...tehát papíron 173-ig jó vagyok.

A második kérdés a cipőhöz kapcsolódik. A lábfejem formája ill. a talpam nyomata alapján stabil cipőre lenne szükségem. Felpróbáltam több cipőt is az elmúlt pár napban..ezek közül kettő fogott meg valamennyire. Az első egy Asics, íme. Ez felvéve robosztusnak érződik, de kicsit tartok ezektől a teljesen 'szőtt' cipőktől. Hogy mennyire nyeklik-nyaklik benne a láb futás közben. Viszont elég nehéznek érzem, még a mostani newfeel gyaloglóhoz képest is.

A másik cipő egy Under Armour. Ez pedig itt látható...és az is, hogy jelentős különbség van köztük.

Az Asics-el kapcsolatban ahogy keresgéltem, láttam, hogy van már 2-es verziója is..ami feltételezem, hogy újabb mint ez. Ennek fényében kicsit sokallom a 30 ezer feletti árát. Az UA-ról meg semmi infóm nincs kb. Csak a benyomásaim, hogy kényelmes...csak kicsit magas a talpa. :D

A cipők ára miatt is dilemmában vagyok, hiszen nem vagyok profi futó....ezért nem is lenne szükségem hiperszuper meg drága cipőre, viszont az is benne van a fejemben, hogy a térdeim és az izületek kímélete miatt meg azért jó lenne olyan cipő ami kényelmes és jól csillapít. Valamint tartós.

Ha van egyéb ajánlatotok, szívesen fogadom.

Köszönettel,
Dani

(#45024) Akcept válasza V.Stryker (#45016) üzenetére


Akcept
tag

Passz... Könyöktámasz nélküli széken az egerezéstol be tud robbanni a lapockám tálya napokra, de az nem változik terhelésre. Háziorvos?

[ Szerkesztve ]

(#45025) inf3rno válasza hdanesz (#45023) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A pulzus rendben van elvileg, viszont ha izomból nem bírod, akkor nyugodtan lassíts olyan tempóra, amivel megy az 5k egyben. Lehet az akár 7:00 is, teljesen mindegy, mert a táv a cél, nem a sebesség. Ha már megy a táv, akkor majd idővel menni fog gyorsabban is.

Buliban hasznos! =]

(#45026) margithid válasza inf3rno (#45017) üzenetére


margithid
veterán

Az nem sok. Látom emagon van választék bőven.
A Nike akciói ősszel is vannak ugye?
15k körül ott is szoktak lenni jó ajánlatok.

(#45027) Chuck Norris válasza norby_42 (#45021) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Az a bónusz volt a végén, Salgó várába kellett felmászni, az apró köves hegyoldal miatt sokszor négykézláb, és még ott is a vár emeletére tették a kódot.

@Peterhappy: köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#45028) LanyUs válasza inf3rno (#45025) üzenetére


LanyUs
senior tag

Gondoltam a szavaidra ma esti futás közben :) Ha egy cipő jó, az a cipő azonnal jó, nem kell bejáratni stb. Most érzem csak igazán milyen szerencsés helyzetben vagyunk a modern világban, hogy aszfaltra van nekünk Cliftonunk :D

(#45029) hdanesz válasza inf3rno (#45025) üzenetére


hdanesz
senior tag
LOGOUT blog

Köszi! Holnap megpróbálom akkor nyugisan. :R

(#45030) Never79 válasza Chuck Norris (#45012) üzenetére


Never79
tag

Gratulálok :R.

A lábadra kensz valamit ilyenkor? Lanolin? Sudocream?

Megcsináltam minden edzést a héten, úgy ahogy elő volt írva. Nem félek :D. Jön a leépítés. Már csak a frissítést kell nem elbaxnom.

(#45031) tomcica válasza hdanesz (#45023) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Az a pulzus formula az felejtos. Lassitsd le 140 ala. Emelkedore lenduletes seta heti nehanyszor 5-10db ilyen 50-100m emelkedo. Ahogy epul az ero egyre meredekebbet keress. NEM futas, seta fel-le. Hatizsakba tehetsz sulyt is azzal is csinalhatod kesobb, majd csak utana futsz fel-le.
Bicajon emelkedore allva feltekerni (ne ullj le a nyeregbe) szinten erositi a labadat anelkul h serulesveszelyes legyen.
Az ero epitesenel, ha elfaradsz akkor aznapra hagy abba, mindegy hanyadik sorozatnal vagy.
Hetvegi hosszu laza futas helyett itt most bringa v tura javasolt. 2-3orat pihenokkel a termeszetben, semmi edzes jelleg, csak mozogsz.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#45032) tomcica válasza Never79 (#45030) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ha ilyen meleg lesz naaaaagyon kontrollaltan kezdj be, mert durvan kiveszi az erot,es felcsapja a pulzust. Tegnapi 5K felmeron ugy jottek elo a max pulzusok, h csak nezelodtem :U

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#45033) hdanesz válasza tomcica (#45031) üzenetére


hdanesz
senior tag
LOGOUT blog

Köszi szépen! Akkor azt hiszem én kicsit túlzásba estem így a futás elején. Naponta 2*3km...reggel és este. Hetente kb. 1 nap kimarad...de valamikor az sem.

(#45034) Vertigo18


Vertigo18
addikt

Gyerekek, ma reggel elmentem még napkelte előtt egy 10esre, haza is értem, mielőtt felkelt volna a nap. Nagyon jól esett, végre nem az a kánikula idő...

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#45035) tomcica válasza hdanesz (#45033) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Sok az elsore, vagyis surun kapja a futassal az ivet. Csinalj minden masnapot setaval es hosszabban, benne mehet az az emelkedos erosites is nehanyszor/het. Egyeb kiegeszito mehet: nyujtas, hengerezes, torzs erosites napi szinten 10-20perc.

@Sarkany Ur: joember ha' hol volt eddig?! Minden hajnal 4:45-5:00 ilyen nyaron is :U persze aki akkor megy haza a "balbol" :DD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#45036) Vertigo18 válasza tomcica (#45035) üzenetére


Vertigo18
addikt

Szerintem 12 órás éjszakás szolgálat után lehetetlen elmenni futni.

Sőt, amikor délután, 3-4 órás alvás után felkelek, szerintem olyankor is le a kalappal, aki ráveszi magát egy futásra...

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#45037) parandroid válasza Vertigo18 (#45036) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Legszarabb... Én éjjel alszok 4-5 órát, délután 2-t, délutáni alvás után el kell telnie vagy 2 órának még, hogy egyáltalán tudjam, hol vagyok. Pedig nem is váltogatott műszak... az tenné még be a kaput. :( Ha meg megpróbálom kihagyni a délutáni alvást, akkor meg állva elalszom a konyhapult előtt. :D

Amúgy én meló után közvetlenül próbálom letudni az edzést, mielőtt még ennék, leülnék, átöltöznék, mert azok után már biztosan nem tudnék nekiállni. Most így nyáron jó, mert bicajjal járok, és csinálok egy kerülőt hazafelé.

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#45038) Vertigo18 válasza parandroid (#45037) üzenetére


Vertigo18
addikt

Okés, csak nálam a meló az 12 óra ébren. Nincs alvás... Nem azt mondom, hogy végig megfeszített tempó, de az alvás kizárt. Aztán fél kilencre hazahúzom a belemet, valahogy még elélek olyan fél 11ig, de már nem látok ki a lyukon, majd beájulok. Ugye ez nem alvás, ez tényleg ájulás...

Felkelek 2kor és 7ig zombulok, megcsinálom, amit nagyon muszáj (pl. elsétálok a lányomért oviba), de semmi plusz... Aztán este alvás.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#45039) tomcica válasza Vertigo18 (#45036) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ugy azert mas, ha nem aludnek eleget tuti nem birnek edzeni ennyit. :N
Mondjuk en a delutani 1ora alvas/szieszta utan egy orara mar gyors edzest csinalok, persze kotyagosan kelek en is, foleg ilyen melegben.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#45040) hdanesz válasza tomcica (#45035) üzenetére


hdanesz
senior tag
LOGOUT blog

Sétálni egyszerre 6km-t szoktam, 6.5km/h körüli tempóval. Nehéz lesz megállni hogy ne fussak majd bele. Az emelkedős rész is necces, az Alföldön lakom. :D A biciklizést mindenképp szeretném még beépíteni a rutinba.

Bemelegíteni sem szoktam nagyon, max. pár kornyadozás jobbra-balra, előre-hátra....illetve a futás elkezdése előtt sétálok 2-300métert. A futás végén kell levezetés? Vagy csak nyújtás?

Köszi a segítséget!

(#45041) LanyUs válasza tomcica (#45032) üzenetére


LanyUs
senior tag

Vasárnap wellness reggelem volt :) 06:30 etetés, mosogatás, majd 70 perc kemény súlyzós 20 sec pihenőkkel (mell, bic, tric, váll, hát és a végén bevezettem a plankot ). Kell a core izom erősítés, mert fing vagyok -> tovább csökkenti a sérülés kockázatát. Aztán 20 perc infraszauna, majd 10 perc relax napozás :) aztán go reggelit készíteni a csajoknak.
Este a feleségem futni akart, így lett 8km laza négyen. Hát így telik nálunk mostanában a vasárnap :DDD

(#45042) Hi!King válasza LanyUs (#45028) üzenetére


Hi!King
őstag

Érdekes ez a mondás, többször, és szerintem nem csak inf3rno-tól hangozz itt el. Én nem ezt tapasztalom, volt olyan cipőm, ami nem volt azonnal jó, aztán szuperjó volt, meg olyan is, ami az elején jó volt, de tartósabban használva meg nem, illetve a jó-jó, rossz-rossz kombináció is. A mai futócipőknél gyakoribb, hogy nem a cipő "törik be", hanem a lábam szokja meg, túracipőnél még épp a kimondottan drága, komolyabb terepre szánt kategóriát kell leginkább bejáratni, míg a nagyon olcsó, de csak száraz, könnyű terepre jó cipők amire jók, arra úgy jók, ahogy vannak, ha alapból nem jó, akkor szét fog esni a "bejáratástól".

(#45043) Never79 válasza tomcica (#45032) üzenetére


Never79
tag

Este 11-kor indul a verseny, annak minden előnyével és hátrányával. Remélem azért nem csak annyi lesz a lehűlés, hogy 3x fokról, lemegy 25-re, de úgy tervezem én is, hogy lassan fogok kezdeni. Próbálok előtte majd aludni, de coffeines tabletta, cola tuti be fog figyelni a futás során.
Tegnap kemény volt nagyon a meleg, én reggel 8-kor indultam 2 és fél órára. A kezdeti 5:30-5:40-ről belassultam 1 óra után 6 perecesek környékére ugyan azon pulzus mellett, pedig csap alá nyomtam a fejem többször is.

(#45044) Hi!King válasza HKorn (#45003) üzenetére


Hi!King
őstag

Nem jobb, szerintem a Kiprun Long túlzottan elkényelmesít, emellett kimondottan nehéz, úgy mondanám inkább más.

Egyébként versenycipőm nincs, felmérőt még nem futottam a Ride-al, de a pulzuskontrollos futásaimból kiindulva szerintem félmaratoni távon simán egy percet fog jelenteni a két cipő tömeg és kialakításbeli különbsége.

[ Szerkesztve ]

(#45045) LanyUs válasza Hi!King (#45042) üzenetére


LanyUs
senior tag

Persze megértelek! De eddig az összes cipőm olyan volt, mintha a lábamra öntötték volna. Clifton 1, 2, Huaka 1, Skechers is. Fájdalom nulla, húzódás nulla, sérülés nincs -> ezek után fura volt a Ride Iso 2-val történő kínszenvedésem azonnal a futás kezdetétől és még azóta is érzek húzódásokat.

(#45046) tomcica válasza hdanesz (#45040) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Itt meg eleg a nyujtas az edzes utan.
Alfoldon vagyok en is, egy feluljarora szoktam csinalni az emelkedozest.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#45047) tomcica válasza LanyUs (#45041) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Az a sulyzos edzes a full anaerob kategoriaba tartozik, barmennyire alacsony v magas kozben a pulzus. Azt egyensulyozni kell majd meg tobb aerob mozgassal (laza alapozos) kulonben nem tudja a koztes gyors izom zsirbol nysrni az energiat, meg alacsony intenzitason sem!

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#45048) tomcica válasza Never79 (#45043) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Mi 7kor kezdtunk 50perc laza kocogas (most semki fokozo v gyorsitgatas) utana kis frissites, majd 40perc emelkedozes (ez se full intenzitas, olyan 3/4-es,de azert ott mar erzodott a meleg) vissza a stadionba, ekkor lehettunk 8:40-nel.Frissites,wc,mosdas,cipocsere akinek kell es 8:50-kor indult az 5km felmero startja. Nem tudom a napon hany fok lehetett, de 30nak siman erzodott, ott ugye nincs arnyek. 10perc utan mar fent volt mindenkinel a pulzusa a max kozeleben, cserebe nem engedtek lassulni a tervezett tempot, szoval munka vot vele rendesen.
Jovo heten 10km felmero, jo hir, h nem lesz elotte emelkedozes (ezen a heten se lesz mar) cserebe a most futott tempo +5mp/km iramon kell futni. :O

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#45049) LanyUs válasza tomcica (#45047) üzenetére


LanyUs
senior tag

De jó... ilyen szuper hír! :) A súlyzós növeli az izomtömeget, de azt nem használom futásnál, viszont jól néz ki. Ha jól értelek rontom a testem zsírfelhasználási képességét, amit laza kocogással ellensúlyozhatok. Még a végén az éhgyomros súlyzós után be kell dobjak 10g bcaa-t és elmenni kocogni, aztán a fehérje turmix :Y Pedig ennek maradnia kell, mert jó hatással van rám. Amúgy nekem a súlyzós akkor van, amikor bébiőrrel nem mozdulhatok ki messzebb 100 méternél.
Pedig azt hittem ha reggel éhgyomorra kondizok egyet, azzal jót teszek. Nehéz szakma ez :F

Akkor mi legyen? Súlyzós over és aludjak? :D

[ Szerkesztve ]

(#45050) tomcica válasza LanyUs (#45049) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Bent hagyhatod, csak egyensulyozni kell, ha minden nap megy erosites akkor menjen aerob laza zsiregeto zona legalabb 2x annyi. Az erositesnel NE ehgyomorra menjen, oda fel kell hogy legyen toltve, es utana is szenhidrat+feherje menjen.
Erositesbolamugy heti 2-3 alkalom eleg, koztes napokon regeneralodjon az izom.
Ellenben a laza aerob mehet minden nap.(ugye en a laza aerob alatt alapozos futast/kocogast ertem)

[ Szerkesztve ]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.