Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27001) mike1334


mike1334
veterán

Magasabb pulzussal/vérnyomással futni/kocogni mennyire egészséges? Jó nyilván jót tesz neki, csak nem tudom, hogy "meddig mehet el" a pulzus...
Nincs súlyfeleslegem, koleszterinem jó, kardiológus szerint is okés vagyok, csak a stressz, ideg, szorongás, miegymás...pár éve rendszeresen kocogtam, nem is volt semmi bajom, csak hagytam magam lerongyolódni..most gyógyszerrel nyugalmi állapotban 62-80 között mozog a pulzusom.

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#27002) borix válasza mike1334 (#27001) üzenetére


borix
őstag

Nem a pulzus a lényeg hanem a felső és az alsó érték.
Ismertem több olyan ember is akinek a felső értéke 200 körül mozgott az alsó értéke pedig 100 körül fölött és tök jól el volt vele a gyógyszeres beállítás előtt is.Akinek ilyen komolyabb problémái vannak annak mindenképp érdemes sportorvos segítségét kikérni.
Amúgy simán mehet gondolom nem az időeredmények a fő irányvonalad,hogy minél jobban kifacsard magad.

[ Szerkesztve ]

(#27003) mike1334 válasza borix (#27002) üzenetére


mike1334
veterán

Nem persze...csak stressz levezetés. Régen is csak inkább kocogás volt, sétával...másfél két óra alatt 8-10 km végig beszélgetve...

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#27004) inf3rno válasza mike1334 (#27001) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Valószínűleg futhatsz vele, de jobb a kardiológust megkérdezni. Kezdésnek laza kocogást érdemes megpróbálni, ne hajtsd túl magad, kell idő, míg újra megszokod... Érdemesebb reggel vagy este hűvösben csinálni.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#27005) borix válasza mike1334 (#27003) üzenetére


borix
őstag

Stressz levezetésére nagyon jó pl a hosszabb volumenű gyalogtúrák 30-40km,bringázás 80-100km+

[ Szerkesztve ]

(#27006) mike1334


mike1334
veterán

Köszi mindkettőtöknek!
Kardiológus nem látja fizikai okát, hogy ne sportoljak, inkább csak én tartok tőle, nehogy rosszul legyek stb...de elvileg még egy 24 órás ekg keszüléket feltesz egy hét múlva, és ha ott sincs gáz, akkor majd csak megyek futni...muszáj is, mert az idegességtől fogyok, és most az utolsó hónapban már izomból ment majdnem a teljes fogyás...

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#27007) borix válasza mike1334 (#27006) üzenetére


borix
őstag

Pár dolgot írnál róla ha nem túl indiszkrét,hogy mi az a brutál stressz ami így megvisel?

(#27008) mike1334 válasza borix (#27007) üzenetére


mike1334
veterán

Semmi kiemelkedő, inkább folyamatos...munka, mellette tanulás (jogász vagyok, szakvizsgáztam), és évek óta nem voltam egybefüggően szabadságon. Apránként felőrölt, meg kicsit bele is fásultam a munkába. Előbb a gyomorsavam tolta meg, most meg a vérnyomásom, pulzusom...de otthon és hétvégén azok is egész jó értéket mutatnak. Még elvileg nem okozott maradandó dolgot, de 30 évesen már ezt is soknak érzem. Anno egyetemen a futás sokat segített vizsgaidőszakban.

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#27009) Peterhappy válasza mike1334 (#27008) üzenetére


Peterhappy
őstag

30? A profilkeped alapjan tobbnek gondoltalak.

Lehet hogy trivialis, de egy kiadosabb reggeli/esti seta (elkerulve a kanikulat) addig is jol johet vagy ha csak 15 perccel hamarabb indulsz munkaba es ket buszmegalloval hamarabb leszallsz es setalsz.

Tipp: Epp Mi Band-rol beszelgettunk par napja, amiben van lepesszamlalo is (meg ha nem is a legprecizebb). En tavaly ot kilot koptattam le aprankent magamrol azzal, hogy minden nap meg kellett lennie a 8000 lepesemnek.

Egyebkent dicseretes az ovatossagod, jo paran koppantak mar csak az en szuk ismerettsegi koromben azzal, hogy minden elokeszulet es gobdolkodas nelkul durr bele belevagtak valamibe, amihez igenis orvosi szakvelemenyre lett volna szukseges, illetve indokolt.

(#27010) mike1334 válasza Peterhappy (#27009) üzenetére


mike1334
veterán

A kép az egyik kedvenc sorozatomból van :D

Mi bandet néztem én is, de anno sokan írták, hogy pontatlan, mert csuklóról mér. A séták megvannak, órákig tudok menni, nincs probléma (bár tegnap mikor 38 fok volt a belvárosban, fél óra után már kezdett fájni a fejem...)..inkább csak az idegesség..de tudod, ha ideges vagyok, akkor magas a pulzus, ha magas a pulzus, akkor ideges leszek...de elvileg a futástól csökken a nyugalmi állapotban a pulzus. Az orvosom szerint, annak aki versenyszerűen sportol 55 körül van a nyugalmi pulzusa...

Óvatosan akarom mindenképpen kezdeni ülő munka/családi örökség miatt benézhet idővel egy gerincsérv is, már most is szokott fájni hátam/derekam/nyakam. meg az ízületeket se akarom nagyon terhelni, szerencsére még megvan egy egész jó Assics cipőm, pár éve csak porosodik...Fogyni nem hiszem, hogy kellene 177cm magas vagyok és 69 kiló...voltam már 83 is, meg 67 is...mikor futottam 73 voltam, de több is volt az izom..

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#27011) Vertigo18


Vertigo18
addikt

Szerintem ez itt most egy kicsit túl van tolva. Dícséretes az elővigyázatosság, de azért ez már lehet átlép egy bizonyos határt.

Szerintem indulj el lassan, vigyél magaddal kis vizet, ha kell sétálj bele, és fuss!

Ennyi! TE érzed, mennyit bírsz! Hiába mondunk mi, vagy az orvos egyetemes igazságokat, ha a szervezeted másképp reagál. Annyi, hogy ha fáradsz, az még nem ok a leállásra. Ha érzed, hogy valami nem megfelelően működik, akkor leállsz és kész.

De nem lesz itt baj, hamar eljön az első félmaraton! :)

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#27012) tomcica válasza Vertigo18 (#27011) üzenetére


tomcica
Topikgazda

En meg jobb,ha nem is kezdek bele a tanacsadasba :P Remelem mar reg kint van es kocog,ahogy kell.
30 evesen "kolyokkutya" meg az ember,barmi tortenhet - meg olyan is hogy tokeletesen egeszsegesse valik ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27013) Vertigo18 válasza tomcica (#27012) üzenetére


Vertigo18
addikt

Így van, jól látod! Légyszíves te a kezdőknek ne adj tanácsot, vagy hazudtold meg az edzési módszereidet! :D

Mond például, hogy "Hajrá, menni fog!", már ha ki tudod mondani! ;]

30 évesen én sem aggódtam még ilyeneken, mind amik itt előjöttek. Szerintem, ha futni akar, akkor hajrá, kezdje el. Az első két hónapban úgyis minden kiderül, utána meg jöhetsz majd te, főnök és kiabálhatod, hogy "Szar vagy!!!"! :D

Ösztökélheted a népet a jobb teljesítményre! :)

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#27014) tomcica válasza Vertigo18 (#27013) üzenetére


tomcica
Topikgazda

A terv a kovetkezo:
1. Felhozzuk a legenyt nagyjabol arra a szintre,hogy a bemelegitestol ne essen szet teljesen a rendszer.

2. Beengedjuk a mokuskerekbe szepen tolva fel az alapozo kilometereket.
2a. Az etrendjebol kipucoltatjuk a hulladekot,ami marad abbol meg egyszer kipucoltatjuk a hulladekot es leszoktatjuk a szokasos stressz-kajalasrol.(zsirbol tudjon egetni,ne csak szehidratot pattogtasson allandoan).

3. Mellette javaslunk neki tobbfele relaxacios modszert - tai chi,pilates,joga,kirandulas dombon-volgyben,meditacio,tuznezes stb. + napi min 7ora alvas szigoruan!

4. Ezutan kielezzuk tempokkal,mellette az alap aerob allokepesseget szinten tartva.

5. Tovabb elezzuk resztavozassal es fokozo tempokkal.

6. Kiengedjuk a versenyre.

PS: 7. Ket csomag torlokendovel igyekszunk felitatni azt a mennyisegu nyalat,amit atszivarog a monitoron az halas omlengesztol - boldogan fekszunk le,ismet megmentettunk egy lelket a nyugati "z"ivilizacio karmaitol :DDD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27015) inf3rno válasza tomcica (#27014) üzenetére


inf3rno
nagyúr

:C

Buliban hasznos! =]

(#27016) bencze válasza tomcica (#27014) üzenetére


bencze
senior tag

Jó lenne jól futni, de ha egyet választhatnék, nekem inkább az önbizalmad kellene :D

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#27017) borix válasza tomcica (#27014) üzenetére


borix
őstag

Már többször volt szó az étkezésről,hogy ki kell pucolni a szemét kaját (felvágottak virsli stb) de nem egyszerű.
Miket egyen az embet reggelire,ebédre,vacsorára eleinte pl mikor a fogyás időszakában van és később mikor a testsúly már rendben van de a keményebb edzések miatt kell a több CH?

[ Szerkesztve ]

(#27018) tomcica válasza borix (#27017) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Egyszeruen kategorizalva,amit a boltban megvehetsz csomagolva azt dobhatod is ki! (itt a napi kajarol beszelunk,nem arrol a nehany alkalomrol amikor meg kell oldani zselevel,gyorsettermi kajaval stb.).

Termeszetben letezik,terem,tudnal otthon termelni,akkor nem hulladek.Tudom ez igy 2017 tajekan szinte lehetetlen,vagy naaaagyon draga.Akkor mesz egy szinttel enyhebb verziohoz.Kispiacok,termelok -> turo,sajt,tejfol,tojas,aki eszik hust annak az (foleg szarnyasok es hal+tengeri herkenytuk),zoldseg,rizs,magvak,gyumolcs.

Extra CH nalam zabpehely ha gyorsan kell + melle mazsola,chia mag (vagy len).Masik gyors a smoothie,banan van mindig alapnak aztan ami megy meg melle,ezzel vigyazni kell,mert azert meginni sokkal tobb kaloriat tudsz,mint megenni. Ha nem olyan surgos a betoltes,akkor rizs,kasak,teszta (en durumot szoktam melle paradicsom,gomba,sajt.Pizzat is szoktam,elnyujtom a tesztat extra vekonyra (ugy kepzeld el mint egy tortilla lapot -apropo az is tokeletes dolog) es megpokolom rendesen,szoval tobb a feltet,mint a teszta.
Tortilla,tavaszi tekercs (ez itt nalam hazilag egy hajdina reteszteszta es sosra pakolom meg).
Rizsteszta (uvegteszta) is jo dolog,az felenk nincs,ha van nagyon draga (NEM a kinai gyorstesztarol NOODLE van szo,az muanyag).
Egy idoben ettem ugalit (ugy hivjak a kenyaiak,felenk puliszka vagy male) kukoricabol sosra.
Aki eszik hust,ezekbe dobalhat csirkemell kockakat v. csikokat,esetleg minosegi halcsikok (fustolt lazac,pisztrang stb. NEM AFRIKAI HARCSA hugye-szare,mert abbol azt is epitesz).

Altalaban a fo csapasvonal inkabb legyen kevesebb mennyiseg es extra minoseg. Az 'oldjuk meg okosban teszkos csirkemellel es jazminrizzsel",vagy peksutemennyel nehany alkalomra okes,napi szintre felejtsd el.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27019) Vertigo18 válasza tomcica (#27014) üzenetére


Vertigo18
addikt

Jah, hát ez így szép és jó! Csak nem biztos, hogy le kellett volna neki írnod az utolsó pár pontot, nehogy megijedjen! ?D Én az ilyenjeidet már direkt figyelmen kívül hagyom, mert teljesen letörsz vele! :)

borix: Egy dolgot tapasztalatból tudok, ha gondolod, azt megosztom. Egy éve futok már rendszeresen, számomra viszonylag sokat. Szépen lementem 85 kilóról (188 centi, tehát nem voltam pufók akkor sem), vissza olyan 76 köré. Magyarul eléggé lesoványodtam, VISZONT, amit utáltam, az az, hogy a köldököm alatt végig megmaradt egy olyan kis "tekintélyt parancsoloó", vagy "strandon tekintetet odavinzó", tényleg kicsi, bár számomra roppant zavaró "úszógumika". Tényleg kicsi, viszont zavart hogy eddig, kb. 5 éve, ha néztem az előttem térdelő nőci hátát (gondolom a szitut nem kell tovább mesélnem), akkor a feneke felett a kockás hasamat láttam, az elmúlt időszakban meg már... köhömm... nem azt, hanem kis "pocakocskát. És ettől nem tudtam sehogy sem megszabadulni! :W

Itt meg olvastam 2 hete olyat, hogy "a has 70%-a az evés", amit annyira komolyan vettem, hogy csupán annyit változtattam az életmódomon, hogy nem éjjel 11kor ébresztettem a nejemet, hogy hozzon nekem vacsorát. Ugyanazt a szart zabálom (értsd: ipari hullaék hegyek, koleszterintől fröcsögő trágya, csupa olyan, amitől tomcica pofán vágna! :D ), viszont arra figyelek, hogy este nyolcig toljam ezeket befelé! Hangsúlyozom, semmi másban nem változtattam, csak ebben!

Ugyanazt a szart zabálom, ugyanannyit eszek, ugyanannyit futok... és lááám: elkezdett ISMÉT kockásodni a hasam!!! :D :C 2 hét alatt!!! Úgy, hogy semmit nem változott a súlyom!

Bele se merek gondolni, vajon mi történne, ha megfogadnám a "helyi hajcsár" (vajon magára ismert? :D ) tanácsát és mellőzném azon ételeket, amelyek - bár élvezetet okoznak, mégis - "károsak"! Komolyan el se tudom képzelni, hiszen 2 hét alatt ezzel, hogy szinte semmit sem csináltam másképp, így is óriásiak az eredmények!

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#27020) mike1334


mike1334
veterán

Köszi mindenkinek!
Igen kicsit túlaggódom, de édesapámnak 50 évesen 3 koszorúerét cserélték, úgy hogy egyéb okból folyamatos orvosi kontrolra járt és mindig elmondta azokat a tüneteket, amiből illett volna az orvosnak tudni, hogy az infarktus volt...másik ágon is szed mindenki béta blokkolót. Stressz kajálás nincs, tavaly 3 hét alatt 7 kilót fogytam, idén vagy csak 3at eddig.
Napi 7 óra alvás még kevés is, néha a 8 is, olyan 9, ami pihentet.
Nyilván a túlizgulás miatt még rosszabb az egész, de nem poén mikor 7 napból 4szer arra ébredsz hajnal 4kor hogy rohan a szíved...
Most kicsit mélyebbről kell felhozni magam, mintha mondjuk fél éve kezdtem volna el sportolni. Amúgy meditáció is megvan, autogén tréning lassan egy éve megy, most a mindfullnesst próbálgatom.
Most egy hét pihi vidéken, de ha visszamentem akkor indul a mozgás :)
Már csak azt sajnálom, hogy elköltöztünk Angyalföldről, nagyon szerettem a honvéd pályát, moat az Örsnél lakunk, itt csak a Rákos patak partja van...
Köszi még egyszer mindenkinek, és bocs a sok off-ért!

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#27021) tomcica válasza mike1334 (#27020) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ezekbol a sorokbol azt olvasni ki,hogy jo uton vagy,jol csinalsz mindent.Innen mar csak turelem kell es hagyni,hogy a termeszet elvegezze a dolgat.Az emberi szervezet szinte maga a csoda,ne ird le magad sosem,barmi tortenhet (pozitiv ertelemben). Nekem oregapam es az ukapam massziv alkoholista volt (az egy dolog h jo genetikaval,mert meg ez is alig fogta ki oket) van valami orulet a csaladi genekben,en ezt erzem,ki sem tudom kapcsolni,impulziv,massziv,magaval sodor (akkor is ha tudsz rola es meg tudod figyelni),volt ido kamasz koromban amikor nagyon egettem a gyertyat mindket vegerol (de meg kozepen is ra-ra gyujtottam) aztan amikor beert a fejem lagya,akkor fogtam az egeszet es atvezettem a sportba - ahol ugyanazok a vonasok szinten megvannak,egyfajta kenyszeres dologga valik idonkent (pont mint egy alkoholista vagy drogos,de mindenkepp FUGGO eseteben) sokszor mar nem is egeszseges,de elfogadom,talan igy kevesebbet artok a kornyezetemnek,mint a masik uton.
A tema,mintegy desztillacioja szamomra ez: MIT SZERETNEL CSINALNI a meglevo dolgokkal,milyen iranyt adni nekik?! Ettol meg a dolgok elsore ott maradnak,korlatoznak,visszafognak - de megis egeszen atformalodik minden.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27022) tomcica válasza Vertigo18 (#27019) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Latom,hogy az asszonyoddal kell beszlnem nem is veled ;] Elsore kibaxni az ablakon a meglevo frigot es venni egy kis kemping verziot,a tanyerokat lecserleni kisebbre :DDD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27023) Vertigo18 válasza tomcica (#27022) üzenetére


Vertigo18
addikt

Nah most felejtem el ezt a topikot örökre! :D ;]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#27024) LanyUs válasza tomcica (#27018) üzenetére


LanyUs
senior tag

Szeretjük a pizzát, ezt már többször megcsináltuk:

500 gramm zsírszegény túró, de mivel a zsírszegény -3g zsírt jelent / 100g-nál, ez egy bullshit --> cserébe kapsz egy hulladék terméket, tehát mehet a félzsíros, annak olyan íze van, amilyennek lenni kell
8 kanál darált zabpehely/zabpehelyliszt vagy tönköly liszt
2 tojás vagy több

Bors
Oregánó

A hozzávalókat összekeverjük,sütőpapíron 15 percig elősütjük,aztán rátesszük a feltétet ízlés szerint (nálam paradicsomszósz,hagyma,csirkemell,csirkemellsonka, brokkoli, light sajt, tejföl, stb.).

Light tolnai sajt
100g
Energia (kJ) 931
Energia (kcal) 222
Zsír (g) 10,0
amelyből telített zsírsavak (g) 6,2
Szénhidrát (g) 0,2
amelyből cukrok (g) 0,2
Fehérje (g) 31,5
Só (g) 2,00
Na 0,80
Energia (kcal) / fehérje arány 7,05
Zsír / fehérje arány 0,32
Cukor / fehérje arány 0,01

Ömlesztett sajtot több hírportál beállította az élelmiszeripar legaljának. Kálciumot von ki a sótartalma miatt és összeesik a vázunk ha azt esszük plusz minden féle rosszat teszünk magunkkal... Fizetett barmok ezek! A gyártásért felelős igazgatót kifaggattam és hulladék keményítő helyett minőségi fehérje van a termékben tartósító nélkül és bár igaz, hogy von ki a szervezetből kalciumot a tízszeresét adja vissza. Kivon 1g-t betölt 10g-t :) Mindketten esszük, szeretjük...

(#27025) inf3rno válasza tomcica (#27018) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Az olasz kaják tényleg jók, egyedül a sajttal kell csínján bánni, mert sok benne a zsír, minden másban rendben szoktak lenni. Persze a gyorsfagyasztott meg éttermi pizza általában műanyagból van. Tapolcán van egy jó pizzázó, most nyáron voltam ott, azt tudom ajánlani. Jobban csinálják a tésztáját, mint én, pedig nagyon sokat kísérleteztem vele régebben. Sok múlik persze azon is, hogy miben sütik ki. Én is vékonyra szoktam sütni, volt, hogy 2-3mm-es volt. A vastag már inkább kenyér, mint pizza szerintem.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#27026) inf3rno válasza Vertigo18 (#27019) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Heti 5-6 kemény edzés kell hozzá, nem csak futás, hanem crossfit meg kondi is. Persze múlik a kaján is valamennyire, de ha nem teszed bele a munkát és csak kajával próbálod, akkor anorexiás görcs leszel a kockahas helyett... Olyan ez, mint a 20 perces 5k, ezt sem adják ingyen...

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#27027) tomcica válasza LanyUs (#27024) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Amint megemeled a heti edzesorat (nem csak futas,hanem az ossz) es ahogy a nagy resze aerobba esik (mondjuk alapozol epp - akar konnyu aerob resztavokkal,akar mennyiseggel) oda kell figyelni,hogy a bevitt kaloria meglegyen,enni kell,aranyaban tobb szenhidratot,feherjet es zsirt kell bevinni.Nem mindenkinek jo,ha eltolja az aranyokat,ugyan a test megoldja mas utvonalokon a konverziokat (bont izmot ha kell) meg leteznek jol teljesito ember mindket vegen - full KETO vs full frutarianus - megis nagy atlagban jobb,ha csak a meglevo aranyokat noveled (eszel tobb zsirt is!) minosegbol,jo vajak,jo sajtok,olivaolaj,magvak stb.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27028) inf3rno válasza mike1334 (#27020) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szvsz. nincs semmi baja a szívednek, pánikrohamaid vannak, pszichológus kell neked, nem kardiológus. Az aerob edzés egyébként segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket is. Ezen kívül csak arra kell odafigyelned, hogy ne zabálj sok sót, cukrot meg telített zsírt. Vaj helyett én nemrég teszteltem, hogy olivaolajat hűtőben bedermesztek egy minimális kókuszzsírral. Egész jó kence lett belőle, tudom ajánlani.

Buliban hasznos! =]

(#27029) LanyUs válasza inf3rno (#27026) üzenetére


LanyUs
senior tag

Tegnap és ma is ébredés után 08:00-09:00-ig 10g bcaa 0,5 liter vízzel betol és éhgyomorral go pulzuskontrollos 10K. Tegnap 140 átlag ( dombtető 155-re kúszás ) 59:30 lett. A mait viszont még jobban kontrolloztam 128-134 hrm (dombtető 142-re kúszás ) 01:08:30. Csak arra akartam ezzel kilyukadni, hogy a legalsó tartomány tartása már aránytalanul rontja az időt. Tök jó lenne felállítani egy hatékonysági görbét mi az a pulzus, amit belefektetve elérjük a kívánt időt? És mi az, amikor beletolsz mondjuk +30%-ot és javulsz 1%-ot ( csak példa ).

tomcica: okés, értem mire akarsz ezzel kilyukadni. Ne essünk át azért a ló túloldalára, mert az edzéshez kell az "üzemanyag" és tartsuk a megfelelő arányokat.

[ Szerkesztve ]

(#27030) Vertigo18 válasza inf3rno (#27026) üzenetére


Vertigo18
addikt

Igen, te írtad az általam idézett szösszenetet.

Viszont, mint írtam, nekem nem HASAM volt, hanem kicsike (tényleg kicsi) úszógumicska. És nem futottam többet/kevesebbet, mint előtte, nem edzettem mást, csakis ennyit változtattam, amit a te írásodból levettem.

8 után este már nem eszek. Ennyi. Az este 11-es kaját áttoltam a gyerekekkel együtt étkezésre. Duplán jó! :)

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#27031) tomcica


tomcica
Topikgazda

Lassan mar megelegednek azzal is,hogy az atlagember napi 2 orat gyors setalna es kidobalna a finomitott cukrot az eletebol.
Aki pedig az elso ceges bulin nekiesik a sornek es koktelnak - vagy az elso adando gyerekzsuron a tobbi szulovel a "csak egy szelet hulladek suti,majd hetfon ledolgozom" modra rombolja magat fizessen dupla TB-t,vagy egy egeszseges elni akaro fiatalnak adjon egy bizonyos osszeget :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27032) inf3rno válasza tomcica (#27027) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Gondolom úgy értetted, hogy a mennyiséget növeled, az arányok meg változatlanok maradnak.

Buliban hasznos! =]

(#27033) inf3rno válasza Vertigo18 (#27030) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én sem eszek újabban este levefkvés előtt 3 órával, inkább megiszok 1-2L vizet, ha éhes vagyok. Én mondjuk a refluxom miatt csinálok így, mert különben savam lesz, és nem tudok normálisan aludni. Egyelőre egész jól bevált. A hasam nem változott, ugyanúgy kéne neki a több edzés :D

Buliban hasznos! =]

(#27034) LanyUs válasza tomcica (#27031) üzenetére


LanyUs
senior tag

Én akkor kapásból tartozom :)) . Tényleg nagyon ritkán van már ilyen, de halászlé parti volt tegnap délután + volt alkoholos kóla jéggel, utána meg három szelet süti. Nem is aludtam jól. Jó ideje nem iszok már semmit+édesség helyett kesüdió+mandula kombót ropogtatunk már...

De kitaláltam a magyarázatot: állítólag jobban megy a fogyás, ha néha megbombázzuk a szervezetet kalóriával. Nevezzük csaló napnak :DDD

[ Szerkesztve ]

(#27035) tomcica válasza LanyUs (#27029) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Epp erre probalta a Maffetone v. a Hadd modszer kidolgozni a legfelso aerob pontot (+- 5dobbanas) ahol a befektetett edzesido a legjobb alapot adja.
Lydiar es Igloi is ezen dolgozott mennyiseget,csak elobbi klasszikus alapozas,utobbi pedig aerob resztavokkal. (mennyiseg mindket esetben booooven megvolt).Az ettol modernebb mostani Nike Oregon Project (Salazar),Hanson marathon es Renato Canova (kenyaban) csak abban ter el,hogy szakszerubben hasznaljak a legalis/illegalis anyagcsereserkentok hatarvonalat. (szakaszos EPO,Tyroid kura stb.)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27036) tomcica válasza inf3rno (#27032) üzenetére


tomcica
Topikgazda

igen

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27037) mike1334 válasza inf3rno (#27028) üzenetére


mike1334
veterán

Tudom, már egy jó ideje. Megy is a kettő párhuzamosan, mivel nem egy esetben a pánikrohamot vmilyen szívelégtelenség váltja ki, a másiknál meg lehet relaxációs technikákat tanulni, pl az autogént is egy pszichológustól tanultam. Van pár ismerős, akinek elmúltak, ahogy beállították a gyógyszerüket (béta blokkoló, nem nyugtató). Ezért megy az autogén tréning és egyéb meditációk (egyébként van egy nagyon jó nyugtató szám, elvileg tudományos kutatás eredményként azt mondták, hogy ez a legnyugtatóbb szám a világon, 8 perc, mikor először hallgattam, 4 perc után ásítozni kezdtem, pedig feszült voltam előtte: Marconi Union - Weightless.).
Sót szinte alig eszek, asszony "sótlanul" (előzőleg megszokottakhoz képest, most már fel sem tűnik, max ha hazajövök vidékre) főz, telített zsír se nagyon fogy, koleszterinem bőven 4 alatt van, a cukor, ami egyedül gáz, az a vérképben is magasabb volt, bár idegességtől is felmegy nálam sajnos (volt, hogy egyik nap 5.6ot mértek, két nappal később ugyanúgy éhgyomorra meg 4.2-őt...). Amúgy igyekszem odafigyelni az ilyesmire, évente pl mindig kérek beutalót egy általános vér és vizelet vizsgálatra, szerencsére ott sincs nagy gáz, csak a D vitamin és a folsav szokott alacsonyabb lenni az átlagnál, azt vitaminnal, gyümölcsökkel, napfénnyel igyekszem pótolni.
Ja igen, ha már étkezés. Mivel most izomból fogytam, ezért gondoltam veszek fehérjeport meg fehérjeszeletet. Vettem simát is meg laktózmentest is, de mindkettőtől másnapra kipattogok, ha meg nem eszem/iszom elmúlik...párszor kísérleteztem vele, mindig akkor pattogok ki, ha ilyet fogyasztottam.

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#27038) inf3rno válasza LanyUs (#27029) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én igyekeztem megtalálni az egyensúlyt a tempó és a pulzus kontroll között alapozásnál. Emelkedőnél hagyni szoktam egy kicsit elmenni, hogy ne kelljen annyit visszavenni a tempóból, meg egyébként is a 2-es zóna felső határán szoktam inkább tolni 140-es pulzus körül, hogy 5:30-5:45 között legyek. Emelkedőn hagyni szoktam elmenni 160-ig, olyan 165-170 körül lehet a küszöb nálam, de nem mértem még le. Nem azt mondom, hogy így az ideális, de nekem azért kell, hogy haladjak is. Persze ha olyanom van, akkor tolok 6:30-7:00-s alapozást is, de az a ritkább. Szinte mindegy a tempó, mert állóképességi edzés, nem ettől leszel gyorsabb, ez csak a keringésedet javítja. Ha gyorsulni akarsz, akkor erő, erőállóképességi edzés fog kelleni, hogy fejlődjenek a megfelelő izmok, meg kialakuljon az izom memória. Én is most tötyögök egyébként, próbálgatom a Vibramot olyan 5:40-6:30 közötti tempóban. Talán olyan 5k megy mezítlábas stílusban a mostani eltunyult vádlimmal.

Buliban hasznos! =]

(#27039) tomcica válasza mike1334 (#27037) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Amikor mar igy kipattog az ember ettol a feherje izolatumtol,akkor azt jelzi a test,hogy ebben a formaban nem tudja feldolgozni (testepitoknel jo sok embernel van ilyen,persze toljak ezerrel tovabb).Csokkentsd,csereld le BCAA-ra vagy mas amino keszitmenyre,vagy teljesen iktasd ki es keress termeszetesen gazdag feherjeforrast.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27040) inf3rno válasza Vertigo18 (#27030) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hát figyelj, ha neked csak ennyi kell a kockahashoz, akkor csináld így. Nekem sokkal nehezebb volt összehozni, amikor volt egy rövid ideig. Persze nem is zabáltam akkor úgy, mint most, de pusztán annyi nekem nem volt elég hozzá.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#27041) inf3rno válasza LanyUs (#27034) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Be lehetne vezetni azt a rendszert, hogy minden szelet hulladék süti után leraksz egy ezrest, amit minőségi kajára költesz. Elég hamar összejönne a pisztráng ára. :-)

Buliban hasznos! =]

(#27042) inf3rno válasza mike1334 (#27037) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Tejtermékeket mennyire bírod? Elvileg tejsavóporból szoktak ezek készülni. Ha nehezen emészted a kazeint, akkor inkább egyél húst. Szárnyasok, ragadozó hal, szarvas mehet gyakran, nyúl ritkábban, sertés, marha még ritkábban. Tojást is lehet. A koleszterin önmagában nem elég, nekem volt 5.6-os is 2 éve, most 4.7-et mértek (5.2-nél van a referencia határ). Az LDL/HDL arányát kell figyelni mellette, ha kevés a HDL, akkor kezd el kirakódni a koleszterin az érfalra. 3.6-nál van rá a referencia, nekem 2 éve 2.56 volt, idénre levittem kevesebb telített zsírral 1.76-ra. Tolom az olajos halakat, olajbogyót, lenmagot, pisztáciát, diót, stb. A cukrom nekem is 5.5 olyan 7 felett aggódnék csak, de ha szerinted probléma, akkor csináltass egy 3 pontos OGTT-t inzulin rezisztenciára.

Még az jutott eszembe a porral kapcsolatban, hogyha B12-vel dúsított, az is okozhat pattanásokat. Olvastam valami kutatást pár hónapja, hogyha rendesen van B12 az emberben, akkor kezd el csak gyulladáskeltő anyagokat termelni a pattanást okozó baci.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#27043) Sterilzona


Sterilzona
senior tag

Sziasztok
En este szoktam futni, 8-9 ora magassagaba.
Utana van hogy ehes vagyok. Es a feherje shake elott, altalaban turot eszek, 100-200 grammig, vagy naturba vagy egy kicsit megbolnditom egy kis edsitovel, zsirszegeny kakaoval vagy fahejjal.
100 g is eleg szokott lenni, eltelit.
Regebben vacsiztam, abonett, cottage cheese uborka, nemi sonka maximum meg. De mostansag, csak turo.
Aludni tudok, emesztesi problemat meg nem eszleltem.

De van egy kerdesem is. Sulyzozni, otthon, futas elott vagy utan javallott?

[ Szerkesztve ]

(#27044) inf3rno válasza Sterilzona (#27043) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én is szeretem a túrót, salátákba is szoktam tenni feta sajt meg hasonló zsíros dolgok helyett. Ízre hasonló, de olcsóbb, meg a zsírszegény túró egészségesebb.

Buliban hasznos! =]

(#27045) mike1334 válasza inf3rno (#27042) üzenetére


mike1334
veterán

Korábban attól is pattogtam, laktózmentestől elmúlt, de a fehérjeporból attól is pattogok. Mondjuk tejtermékre vissza kellene állni vmilyen szinten, mert a refluxra szedett savlekötő durván vonja a kalciumot a szervezetből...(egyébként nem is értem miért szedem már, hónapok óta tünetmentes vagyok, akármit meg tudok enni, max fetrengek egy kicsit, hogy tele a gyomrom, de sav nem jön vissza...ja az is idegi alapú volt).
Nem hiszem, hogy a B12-től lenne, kúraszerűen szoktam szedni Milgammát, az meg egy B vitamin bomba, attól sosincs bajom. Passzolom a HDL-t, ezen nem is nézetem, hogy mérték-e, 2 éve nekem is volt belgyógyász által kért vérkép, na az szép hosszú volt, azon jó volt minden koleszterin érték.

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#27046) parandroid válasza Sterilzona (#27043) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

"Sulyzozni, otthon, futas elott vagy utan javallott?"

Szerintem inkább pihenőnapokon, vagy amikor csak szintentartó, laza, rövid távokat csinálsz. Megnézném, hogy egy intervallum-, vagy tempótréning után milyen hatásfokkal tudnál még egy split-tréninget, vagy köredzést végigcsinálni. ;] Amúgy azt szokták javasolni, hogy rendes bemelegítés után erőedzés, és azután cardio. De külön futásra kiélezett edzéstervekben nyilván az erőedzés a kiegészítés, és a futás a hangsúlyos.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#27047) inf3rno válasza mike1334 (#27045) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Pont hogy nem kéne, teszteltesd magad kazein allergiára. A savlekötőt fokozatosan el lehet hagyni, ha nincsenek tüneteid már hónapok óta. Valakinek elmúlik a refluxa néhány hónap alatt, valaki meg élete végéig rászorul.

Buliban hasznos! =]

(#27048) inf3rno válasza Sterilzona (#27043) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem is vettem észre, hogy kérdést is írtál. Súlyzó előtt szokás futni, valaki csak 1-2km-el bemelegít vele, valaki letolt 10k-t, annál többet szerintem nem érdemes, mert nem marad erőd a súlyzóra. A láb gyakorlatokat óvatosan lehet csak, ha lefárasztod a lábad előtte futással, esetleg át is lehet őket tenni másik napra, a többi mehet úgy, ahogy szoktad. Írták már előttem is, hogyha intenzívebb futós edzésről van szó, nem kocogásról, akkor nem biztos, hogy marad erőd a súlyzóra, ilyenkor lehet közé tenni pár óra töltekezős szünetet, ha mindenképp ugyanazon a napon akarod csinálni.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#27049) Sterilzona válasza parandroid (#27046) üzenetére


Sterilzona
senior tag

Igazabol, ez akkor van, mikor 12be dolgozok, es besuritem a dolgokat.
Futas nalam, azert eleg hobbi szint.
Kezdetbe nali felora 35 perc volt. Ma mar, igy kozel fel ev kovogas futas utan, kb 26 percre csokkent. Azaz, negy es fel km.

(#27050) inf3rno válasza mike1334 (#27045) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Helyesbítek, nem csak a kazeinre kell tesztelni, hanem b-laktoglobulin, kazein, a-laktalbumin a fő allergének a tejfehérjében. Elég csak annyit mondanod a háziorvosnak, hogy kiütésed van a tejtermékektől, és tejfehérje allergiára akarod teszteltetni magad.

Buliban hasznos! =]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.