Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali informatikai kérdések órája (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-05-05 09:36:50

LOGOUT.hu

Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#128814) Zsoxx


Zsoxx
senior tag

Sziasztok

Nem tudom, mi okozza a hibát, a jelenség a következő:
Pár hete, mikor kb. fél óráig nem voltam gép előtt, mire visszatértem, a monitor el volt sötétülve. A gép ment, így megnyomtam pár gombot a billentyűzeten, mire a monitor visszakapcsolt.

Megnéztem az energiagazdálkodási beállításokat, és mintha átállítódott volna Kiegyensúlyozottról Teljesítménycentrikusra, és a monitornál 15 perces tétlenségi kikapcsolás volt beállítva. Én nem állítgattam ezt korábban, csak a Win telepítés után, ami 1 éve volt, és úgy emlékszem, hogy minden kikapcsolást "Soha"-ra raktam akkor. (De ha mégse így volt beállítva, eddig akkor sem kapcsolta le a monitor 15 perc tétlenség után.) Most megint beállítottam minden kikapcsolást "Soha"-ra.

Aztán legközelebb, mikor reggel bekapcsoltam a gépet, a BIOS képernyő felvillanása után megint kikapcsolt a monitor és már nem is láttam a bootolási folyamatot (töltőképernyő). Kikapcsoltam a monitort manuálisan és vissza, akkor már be volt töltődve a Windows és kérte a jelszót (SSD-n van a Win).

Ez után nem is mertem kikapcsolni a gépet kb. 1 hétig. Mikor is újra előjött a dolog, ismét nem voltam gép előtt és egyszer csak kikapcsolt a monitor. Annyit még láttam rajta, mert pont a szobában voltam, hogy kiírta a kikapcsolás pillanatában egy másodpercre: "ENTERING SLEEP MODE". Nyomogattam a billentyűzeten a gombokat, erre visszakapcsolt. (Úgy tűnt, mintha csak a Windows-gombra lett volna hajlandó visszakapcsolni, de lehet, hogy tévedek.)
Az Energiagazdálkodási beállítás azóta is úgy van, ahogy legutóbb beállítottam, tehát soha nem megy alvó módba.

Következő esetnél megint arra jöttem be a szobába, hogy ki van kapcsolva. Nyomogatom a billentyűzetet, erre visszakapcsol, de csak egy másodpercre. Nyomok pár gombot megint, de erre már nem reagál. Kikapcsolom a monitort manuálisan és vissza, de sötét. Újabb billentyű, megint csak 1 másodpercre kapcsol be. Nyomogatok a monitoron is minden gombot, de semmi, a sokadik ki-be kapcsolás után javult csak meg (ki tudja meddig).

A gépem nem mai darab: Geforce GTX 550 Ti, Philips 190cw monitor, Windows 10 Home.

Mi lehet a hiba oka szerintetek?

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali informatikai kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.