Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#15801) weiss válasza Telomanikus (#15800) üzenetére


weiss
addikt

:R Köszi!

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#15802) fireproof válasza Zozzant (#15796) üzenetére


fireproof
őstag

Értem. És ebből a rocket airből elég a kicsi vagy a nagy jobb? (elég drága :U )
Meg ha általában szűrővel használom az obitkat és általában csak a szűrő külső felületét kell megtakarítani akkor jobban megéri szűrőre valót venni nem? Meg lehet azzal is takarítani gondolom azért az objektívet.... Végül is most hogy megnéztem eddig akkor objektívre valót használtam a szűrőkre is. :DDDD
220 volt a megbízható boltok közé tartozik?

(#15803) JackFeryll válasza weiss (#15799) üzenetére


JackFeryll
őstag

A manual blending az az amikor különböző expókat rétegenként kezelsz és így kiemelgetésekkel és különböző transparency beállításokkal csinálod meg a HDR képed. Sokkal igényesebben lehet vele dolgozni, mint a HDR programokkal.

(#15802) fireproof Csak a nagyot ismerem az nagyon jó és nagyon erős.

[ Szerkesztve ]

(#15804) freelanced


freelanced
addikt

Hello! A Cullman állványok közül van olyan mi átlagos használatra megfelel? Nikon D3100 egyelőre 18-55 obival késöbb még bővülhet.

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#15805) JackFeryll válasza freelanced (#15804) üzenetére


JackFeryll
őstag

Árkategória ?
Nekem egy Magnesit 525 van. Viszonylag masszív, van rövid középoszlop is hozzá és a lábakat akár negatívba is ki lehet hajtani.
Van szivacs a lábakon így télen nem fagy szét a kezed.

[ Szerkesztve ]

(#15806) freelanced válasza JackFeryll (#15805) üzenetére


freelanced
addikt

Igazából 20% kedvezmény van rájuk az extreme digitálnál és első sorban a legolcsóbbat akartam, mert jelenleg semmilyen sincs, viszont már igazán kéne egy.

De amelyik legjobban megéri. Persze nem a csillagos égig hanem ha mondjuk van jobb a legolcsóbbnál és nem sokkal több akkor az.

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#15807) Andrew31 válasza McCann (#15795) üzenetére


Andrew31
senior tag

Ilyen megoldással is próbálkoznék, egy próbát megér (házilag kialakítva és vásárolva is).

Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.

(#15808) JackFeryll válasza freelanced (#15806) üzenetére


JackFeryll
őstag

szerk.: törölhető, sajnos megviccelt a fórum motor.

[ Szerkesztve ]

(#15809) erzol válasza freelanced (#15806) üzenetére


erzol
őstag

Szia!
Én ezt használom.Nekem megfelelő, igaz, hogy csak egy milcet teszek rá. 3 kg teherbírása van és regisztráció után 10 év garanciát vállal a cullmann.(Szvsz elég jól variálható akár teljesen a földig le tudom rakni vele a gépet)

[ Szerkesztve ]

(#15810) JackFeryll válasza freelanced (#15806) üzenetére


JackFeryll
őstag

A Nanomax-ok olcsók, de nem igazán masszívak. Illetve látom van gömbfejjel is, de én kaptam CB7.3-as gömbfejet egyszer (ami a CB legjobbja), de nekem nem jött be. Az MB szériás gömbfejei jók a Cullmann-nak, de azok meg drágábbak mint a nagy olasz nevek.
A semminél biztos jobb, meg szobában szerintem nem lenne vele probléma, de ahhoz azért drága a Nanomax, hogy terepen egy kis szellőben beremegjen.

Amúgy a Minden, ami állvány! topikban lehet több szerencsével jársz.

(#15811) wolfman


wolfman
veterán

Sziasztok!

Nem igazán fotós, inkább nyomtatós kérdésem lenne.
Miért van az, hogy minden fotó, amit kinyomtatok, az kivétel nélkül kék árnyalatú lesz? Már állítottam a nyomtató beállításai között mindenféle papír típust, hol kevésbé, hol nagyon, de mindegyik picit kékes. Ez leginkább a szürke színeken és az emberek bőrén látszódik! :(
Nyomtató: Canon PIXMA MG6150
Fotópapír: United Office Premium Inkjet 10x15
Fotópapír dobozán nem találtam semmiféle beállítást, hogy hogyan lenne optimális. LIDL-ben lett véve, aztán csak a "húdefantasztikusezafotópapír" féle szöveggel van tele. :(

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#15812) JackFeryll válasza wolfman (#15811) üzenetére


JackFeryll
őstag

Monitorod mikor volt utoljára kalibrálva ? srgb színtér lefedettsége milyen ?

(#15813) wolfman válasza JackFeryll (#15812) üzenetére


wolfman
veterán

A monitorom egy Samsung TV, ez nagyon nem alkalmas képszerkesztésre, tudom. Viszont, ha egy 300eFt-os fényképezővel készített fotót minden belepiszkálás nélkül kinyomtatok, akkor annak nem kéne kéknek lennie! Ha a fényképből kiveszem az összes kék színt, akkor is kék lesz minden picit.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#15814) Lassú Víz válasza wolfman (#15813) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Válaszd ki egy képedet és dolgoztasd ki egy erre szakosodott helyen. Az segíteni fog eldönteni, hogy hol a hiba. Azok alapján amit leírtál valószínűleg a nyomtatóban lesz.

Szemmel veréshez jó lesz ez a teszt ábra is. [link] Kidolgoztatod egy kalibrált helyen aztán addig küzdesz amíg ugyanazt látod a monitoron is meg a nyomtatás végeredményeként is. Persze ennél sokkal hatékonyabb a műszeres kalibrálás.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#15815) wolfman válasza Lassú Víz (#15814) üzenetére


wolfman
veterán

Még egy kérdés. Fotópapírból szerintetek mit érdemes venni, ami szépen vissza tudja adni a színeket? Csak mert sztem itt lesz a bibi. Pontosabban ott, hogy ez egy olyan fotópapír lehet, amit az én nyomtatón nem támogat, mert mondom, ha állítgatom a Glossy, Matte, Semi matte stb. papírtípusok között, akkor hol jobb, hol borzalmas nyomatok sikerülnek.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#15816) cOxeR válasza wolfman (#15815) üzenetére


cOxeR
Ármester

Gyártóazonos fotópapírt kell venni, és gyártó által adott szoftverrel kell nyomtatni, ez az első és egyik legfontosabb. Minden mással kísérletezni kell, és nagy mértékben ismerni minden egyes beállítás rákfenéjét.
Vegyél bele Canon papírt... és tedd fel a gyári szoftvereket.
Amúgy ha tennél mintaképet, hogy milyen a végeredmény, és tennél fel képet, hogy mit küldtél rá a nyomatra... az nagyban segítene, bármit is ötletelni.

(#15817) Lassú Víz válasza wolfman (#15815) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Ebben nem tudok segíteni. Néhány negatív tapasztalat után (mint a rövid idő alatt kifakuló színek, A4-es nyomat közepén kifogyó egyik szín, beszáradó nyomtatófej, nyomat minősége) rájöttem, hogy nekem sokkal olcsóbb egy erre szakosodott vállalkozással kidolgoztatni a képeket mint fenntartani az ehhez szükséges eszközöket.

Évente kevesebb mint 50 db. 10x15-ös képről, meg kb. 2 db. 30x40-esről beszélek amit egy átlag A4-es nyomtatóval le sem lehet küzdeni.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#15818) wolfman válasza cOxeR (#15816) üzenetére


wolfman
veterán

Erre gondoltam én is, csak fotó nyomtatás egyedül anyáméknak van, hogy unokahugaim és öcsém fotóit kitegyék vitrinbe, így mondtam, hogy vegyenek maguknak fotópapírt. Vettek, de gondolhattam volna, hogy a leggagyibb helyen a legolcsóbb cuccot veszik meg.
Délután majd szkennelek be nektek képeket, meg elküldöm az eredeti fotókat is.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#15819) Lassú Víz válasza wolfman (#15818) üzenetére


Lassú Víz
őstag

No ez az a cél amiért nem szabad belevágni. Fotópapír, tinta, fej és heti egy nyomtatás legalább, hogy tönkre ne menjen a fej. Őszintén, hány kép fér el a vitrinben és milyen gyakran cserélik?

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#15820) wolfman válasza Lassú Víz (#15819) üzenetére


wolfman
veterán

Én nyomtatgatok a nyomtatóval, csak inkább A4-es doksikat (színes, fekete-fehér felváltva), fényképeket ritkán, anyáméknak meg kell a 2 hetente 2-3db 10x15-ös kép. Vitrinbe már esztétikusan nem fér, de ez a mániájuk most, hogy minden héten legyen egy új fotó. Na de ez már egy másik történet.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#15821) *Ropi* válasza wolfman (#15813) üzenetére


*Ropi*
félisten

A TV-den is kék a kép, vagy csak a nyomtatón? A fényképezőn beállítottál valamilyen képstílust? Mondjuk TV-n ellenőrzött képet nem tekintenék megbízható referenciának, mert a TV-kben vannak olyan kikapcsolhatatlan képmódosító feature-ök, amik folyamatosan és ráadásul dinamikusan beleszólnak a képmegjelenítésbe. Az otthoni nyomtatás több ok miatt sem ajánlott: egyrészt, mert drága a laponkénti ára (még ilyen olcsó noname fotópapírokkal is, amiknek a minősége ráadásul eléggé nagy szórást mutat: simán lehet, hogy az húzza kékbe a nyomat fehéregyensúlyát), másrészt meg a monitort és a nyomtatót is kalibrálni kell, hogy színhelyesek legyenek és ez speciális hardver nélkül nem kivitelezhető. A nyomdákban pedig ez a feltétel adott, egyszerűbb velük kiviteleztetni (bár ha színhelyes akarsz lenni, akkor a monitorod kalibrálását nem úszod meg). :U Ja és a fényképezőgép kijelzője sem színhelyes, ez egy általános tévhit. ;) Én pl. mindig úgy fotózok, hogy tudom, hogy a váz kijelzőjén mennyire kell "rosszul" kinéznie az adott képnek, hogy a kalibrált monitorjaimon és rendszeremen jó legyen. ;)

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#15822) Abry válasza wolfman (#15820) üzenetére


Abry
tag

Akkor nem lenne jobb egy digitális képkeret? Hosszútávon mindenképp megérné.

(#15823) JackFeryll


JackFeryll
őstag

Azonnali segítségre lenne szükségem.
Én vagyok a béna, de a Lightroom-ban [5] eltűnt a kép alól a before/after/soft proofing toolbar és nem találom hogy lehet visszatenni. A shortkeyek meg kényelmetlenek, nem mortal kombaton nevelkedtem.

Én vagyok a gyökér, megtaláltam. :W

[ Szerkesztve ]

(#15824) Balinov válasza JackFeryll (#15823) üzenetére


Balinov
félisten

A shortkeyek meg kényelmetlenek, nem mortal kombaton nevelkedtem. :Y :Y :Y :W Ezen konkretan lefejeltem a billzetet rohoges kozben. AICULEDSSUL

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#15825) JackFeryll válasza Balinov (#15824) üzenetére


JackFeryll
őstag

Alapból semmi bajom velük, de a 4+ gombosak már nem barátságosak :)

[ Szerkesztve ]

(#15826) takitibi


takitibi
tag

Akit érdekel, leírtam a nagy esküvői fotós titkaimat!
http://www.fotovilag.hu/kep/legujabbak/365835/Eskuvoi_jotanacsok/ :))

Üdv: TakiTibi

(#15827) takitibi válasza Balinov (#15824) üzenetére


takitibi
tag

iddqd-idkfa

Üdv: TakiTibi

(#15828) takitibi válasza wolfman (#15815) üzenetére


takitibi
tag

Szia,
én hogy szoktam:
Monitorhoz értelmes driver, és ps-hez a monitor color profile berakva. Ez idáig mind gyári, tehát még eddig nem vagyok képben. A raw úgyis raw, és ha előhíváskor 5600K-t, és "0" lila-sárga csúszkaértéket adsz meg, egyből azt látod, ami a helyszínen volt fotózás közben. Legyen az sárga izzó, vagy kék akvárium világítás. 16 bitben kell előhívni a képeket, abból gond nem lesz. TIF-eket rátolod pendrive-ra, elviszed nyomdába, kifossák neked papírra, és jé tök ugyanaz, mint amikor ott fotóztam a helyszínen. Ilyen egyszerű.

Üdv: TakiTibi

(#15829) *Ropi* válasza takitibi (#15826) üzenetére


*Ropi*
félisten

Van esküvőfotós topic is, miért nem oda linkeled? ;)

"Monitorhoz értelmes driver, és ps-hez a monitor color profile berakva."

Ezzel elérted, hogy kizárólag nálad színhelyesek a képek. :N

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#15830) jjeahh


jjeahh
nagyúr

valaki rájött már, a flickr új képnézegetőjében hogyan kell a fotókat teljes méretben megnézni?

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#15831) Balinov válasza jjeahh (#15830) üzenetére


Balinov
félisten

lehet, felreertettelek, de ha a a PH!otostreamben raklikkelsz egy kepre, akkor megnyitja nagyobb meretben, majd a kepre rahuzva az egeret megjelenik egy lupe ikon, ami nalam teljesmeretbe rakja a kepet, info, kommentek,stb nelkul.

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#15832) Lassú Víz válasza jjeahh (#15830) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Jobb oldalt alul az egyik nézetben van három pont. Katt rá és View all sizes.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#15833) jjeahh


jjeahh
nagyúr

asszem ti a régire gondoltatok, nem erre :) :
a három pont alatt csak delete van, ahogy a screenshoton is

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#15834) nbg


nbg
senior tag

Sziasztok,

kulon Bridge-es ajanlos rovatot nem talaltam, ugyhogy itt kerdeznek: Egy (bridge) kamerat szeretnek beszerezni, kb 300-400 eurot szannek ra maximum. Ket tulajdonsag nagyon fontos nekem, a minel nagyobb szenzormeret, es hogy FHD videokat minimum 60fps-el tudjon rogziteni.
Tudnatok ajanlani keszulekeket, illetve hogy meg milyen tenyezokre erdemes odafigyelni vasarlaskor?
Elore is koszonom!

Udv,
nbg

I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

(#15835) copass válasza nbg (#15834) üzenetére


copass
veterán

nikon coolpix p520
szenzor méretek

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#15836) nbg válasza copass (#15835) üzenetére


nbg
senior tag

Koszonom!
Bridge-ek kotz ez a szenzormeret amugy milyennek mondhato?

I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

(#15837) jjeahh válasza nbg (#15834) üzenetére


jjeahh
nagyúr

a nikon 1-ek nem tudják ezt? igaz nem bridge, de: kompakt méret, kompaktokénál nagyobb szenzor, és cserélhető obi...na meg ha már videó, lehet rá adapterezni jó öreg manuálokat is ;)

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#15838) Balinov válasza jjeahh (#15833) üzenetére


Balinov
félisten

nekem nem igy nez ki, pedig pro accountom van a flikkerre :U :F

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#15839) nbg válasza jjeahh (#15837) üzenetére


nbg
senior tag

Koszonom, de nem nagyon szeretnek belemaszni a cserelheto obik vilagaba, mert akkor jo esellyel az osszes penzem erre koltenem, nem csak 300-400 eurot... :DDD

I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

(#15840) jjeahh válasza Balinov (#15838) üzenetére


jjeahh
nagyúr

aktiválni kell, ha az új kinézetet akarod, asszem a megynyitott képeknél bal alsó sarokban van egy gomb...nekem tetszik, szép, gyors, egyszerű, csak lenne opció full méretre is... :U


(#15839) nbg:
nem kötelező a kitobit leváltanod :D sztem a nagyobbacska szenzor, brutál sorozat, gyors zár, gyors af, stb miatt is megéri

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#15841) takitibi válasza freelanced (#15804) üzenetére


takitibi
tag

Én állványt is és fejet is itt vásároltam.
http://foto-tip.pl/en/statywy-glowice-1/triopo/statywy-monopody.html
Remek! Több barátomnak is ajánlottam, ők is meg voltak elégedve!
Hibátlan minőség, és elérhető ár. 1 héten belül lejön!

Üdv: TakiTibi

(#15842) takitibi válasza *Ropi* (#15829) üzenetére


takitibi
tag

Köszi! :-)

Üdv: TakiTibi

(#15843) nbg válasza jjeahh (#15840) üzenetére


nbg
senior tag

Oke, meselj meg... :)

J2-rol, S1-rol mi az altalanos velemeny?

(Plusz most nezegettem Pana GF5-ot is, azzal kapcsolatban esetleg?)

[ Szerkesztve ]

I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

(#15844) jjeahh válasza nbg (#15843) üzenetére


jjeahh
nagyúr

nem akarlak mindenképp rábeszélni, bocs, ha agresszíven nyomultam ezzel :D te tudod neked mi kell, de sokat elárul az, hogy aki egyszer belecsöppen a cserélhető obis táborba, kb 90% esély van rá, hogy többé nem vesz majd kompaktot..mondjuk valszeg igazad van...ha elkap a fixek utáni vágy...az nagyon költséges tud lenni
a nikon 1-esek valszeg nagyon jók sorozatban, zársebességben, nekem nincs tapasztalatom velük, így csak speckók alapján szövegelek..gf5-re van sok és szuperjó obi, nagyobb a szenzor (ez már aps-c közeli inkább, mint kompakt) ha később fejlesztenél, és nem fontos a brutál sorozat, lehet a panával jobban jársz. de ha már mft, nézd meg a pana g3-at is :DDD ha még találsz újan, bestbuy..mondjuk videjóban nem olyan jó, asszem csak 25 kép/mp-t tud...
sztem gondold át, miben kötnél kompromisszukokat, kis szenzor, videó, kis méret, kereső, stb, és ha végül cserélhető obik mellett döntesz, gyere át ide :)

szerk: ha minél szuperebb videó kéne olcsón, én egy canont-t vennék, amire van magic lantern, azt turkálnék jó öreg manuális obikat hozzá bagóért

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#15845) localhost


localhost
Közösségépítő

Zenit TTL és Praktika MTL5 -ös fényképezőgépekbe milyen gombelem kell a fénymérőhöz?

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#15846) copass válasza localhost (#15845) üzenetére


copass
veterán

nem szabvány .össze kell pakolni több gombelemet az adott értékre + toldás

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#15847) copass válasza nbg (#15836) üzenetére


copass
veterán

addig elég a bridge amíg van fény dögivel. ha kevés a fény utálni fogod. nekem volt panasonic fz45.örültem hogy 50k-ért elvitték 5hónaposan az amúgy 100k-s gépet. canon 1100D lett helyette.nem buktam volna 50k-t a bridgel.tanulópíz.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#15848) localhost válasza copass (#15846) üzenetére


localhost
Közösségépítő

Kicsit pontosabban szabadna kérnem ?

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#15849) Zozzant válasza localhost (#15845) üzenetére


Zozzant
addikt

http://www.smallbattery.company.org.uk/sbc_mrb625.htm

Weincell MRB625

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#15850) copass válasza localhost (#15848) üzenetére


copass
veterán

mtl5, nekem a v2 van, amiben hosszúkás az elemtartó.
6V kell neki, az enyémnél úgy oldotta meg a tulaj hogy legyártott hozzá egy csövet amibe belepakolt 4x1.5V gombelemet+fémtoldás a végén. de van 6V elem is ami jó, de ahhoz is kell toldás, fémdarab.
de itt egy kép+leírás

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.