Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Asszociációs játék. :)
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- OpenSuse Leap 16.0 pre alpha
- Tesco Népköztársaság
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Milyen mosógépet vegyek?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Pedig mennie kell a Tomato-nak is, ez a file van WL-500GP-re (v1 & v2) és WL-500W-re is. De mindegy, próbáld meg az OLEG-et. De akkor tegyél fel abból is újat...
http://code.google.com/p/wl500g/
szerk.:
Pedig szerintem pont TomyLeeBoy is ezt a Tomato-t használja.. Meg nekem is az volt fent a WL-500GP-men, amit linkeltem neked teddy_bear félét.[ Szerkesztve ]
-
TomyLeeBoy
tag
válasz Intruder2k5 #16651 üzenetére
Igen, én is azt használom v2-n. Meg a v1-en is az van ami Intruder2k5-é volt. Ezért nem tudtam hova tenni ezt a mondatot: szerintem nem tetszik neki a firmware amit adtál...
Az idő sebessége: 1s/s
-
vbbb
addikt
válasz TomyLeeBoy #16652 üzenetére
Oleggel Sem megy viszont visszajott az air led Ami Eddig nem vilagitott...nekem Ez x-aktas ugynek tunik lassan...
A halozati ikonnal is csak tekeri, tekeri...utana kiirja nincs halozati kapcsolat inditsam ujra a routert sarga haromszog....most is valami egeszen mas IP-t osztott Ki de net mar nincs ha radugom a want...beirtam fix ipt meg atjarot dnst semmi...valaki mondjon valami okosat ha tud mert Ez mar nem poen. -
MODERÁTOR
-
vbbb
addikt
válasz Intruder2k5 #16654 üzenetére
Most hogy mondod emlékszem erre a két fájlra még amikor elkezdtem szórakozni régebben, csak nem ugrott be...most megyek melóba de ha hazaértem kipróbálom őket! Köszi!
Annyi még, hogy ha nem a PIN9es lábat izgatom hanem ami a képen be van karikázva ellenállást - legalábbis én úgy értelmeztem lehet választani a két megoldás között - az lehet baj?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz TomyLeeBoy #16657 üzenetére
A torrentenkénti feltöltési slotok alapértelmezett értéke 5. Tehát, egy torrentet maximum 5-en tölthetnek egy időben tőled, azaz 5 torrentet seed-elve ez 25 letöltőt jelent, amennyiben ez még belefér a globális értékbe, ami - ha minden igaz - itt található.
szerk.:
Átállítani át tudod itt is, de ha ezt maradandóan szeretnéd megtenni, akkor az rtorrent.conf-ban is módosítanod kell, ugyanis reboot során az ott megadott értékre fog visszaállni, ami jelen esetben 5.[ Szerkesztve ]
-
TomyLeeBoy
tag
válasz Intruder2k5 #16658 üzenetére
Értem.
És a letöltések lapon a "Maximum number of peers"?
Az nem ugyanaz mint amit az előbb írtál "globális érték"-ként?Kíváncsi lennék mi lett vbbb routerével.
-
MODERÁTOR
válasz TomyLeeBoy #16659 üzenetére
Én sem vagyok ennyire szakértő ezen a téren, de úgy gondolom, hogy a "maximum peer" az minden együtt, beleértve a fel és letöltőket, tehát összesen ennyi klienssel lehet kapcsolatban a router. Ez meg itt ugye feltöltési szál...
Lehet ezekkel játszani, csak figyeld közben a terhelést, mert a túl sok nyitott kapcsolat is adhat rendesen a CPU Load-nak. Ezért is voltam inkább ilyen óvatos a default értékek megadásakor. Manapság már úgysem nehéz kifogni egy-két seed-szerveres emberkét, és akkor teljesen felesleges 250 slot nyitása.
Majd délután megtudjuk... Elvileg még semmi, mivel dolgozik. De gondolom, ezt Te is olvastad.
[ Szerkesztve ]
-
TomyLeeBoy
tag
válasz Intruder2k5 #16660 üzenetére
Értem. Köszi az infót.
Ja igen. Valahogy átsiklottam a meló felett.
-
vbbb
addikt
válasz Intruder2k5 #16654 üzenetére
Ejh, ha hamarabb eszünkbe jutott volna az nvram-os takarítás...no mindegy, most már minden ok! Köszi még egyszer a segítségedet! Belemerülök kicsit a paradicsomba...majd jelentkezek ha kéne némi helpdesk. Ennek jobban össze van rakva a kezelő felülete, így elsőre tetszik!
Total / Free Memory 28.64 MB / 22.13 MB (77.26%)
Ez így nem túl sok a memóriából?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
vbbb
addikt
válasz Intruder2k5 #16663 üzenetére
Először is ezt akarom megcsinálni, mert ezt az olegnél is használtam:
To use the full 32MB ram on the WL500gP use the following commands via telnet:
Code:
nvram set sdram_init=0x0009
nvram set sdram_ncdl=0
nvram coBár találtam egy ilyet a Restore Default Configuration rész alatt. Ez nem MB akart lenni? Mert akkor nem is kéne a fentieket megcsinálnom talán?
Total / Free NVRAM: 32.00 KB / 15.74 KB (49.19%)
És rögtön az elején még egy kérdés, a putty-al nem tudok csatlakozni sem a Telnet-el sem SSH-val...Administrator tool-ban beállítottam mindent a leírtak szerint és passwordot is megváltoztattam. Hol lehet a felhasználókat hozzá venni vagy ilyenek? Alapértelmezett login/jeszó sem használt. Vagy most is kéne egy NVRAM takarítást csinálni, csak nem hat ki már erre is?
-
MODERÁTOR
-
vbbb
addikt
válasz Intruder2k5 #16665 üzenetére
Bejutottam és most az /mmc -be szeretném belemásolni a megadott csomagot de a szokásos Can't write read file system..stb fogad... A felhasználónak megadtam a Read/Write jogokat le is mentettem, mmc mappa megosztva Read/Write szintén újra is indítottam...amúgy szimpatikus, hogy sok minden menedzselhető WebUI alól...
Ja, milyen címen tudom elérni a nyomtatót amit rákötöttem? A nyomtató címe az mint az Olegnél?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
vbbb
addikt
válasz Intruder2k5 #16667 üzenetére
Öööö,,,azt hogyan is kéne, mert az lehet a baj. Mármint a mountolás...
-
MODERÁTOR
Mountolás, fstab
http://asusrouterforum.fw.hu/index.php?topic=13.0A végeredménynek valahogy így kellene kinéznie...
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# df -h
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
rootfs 5.7M 5.7M 0 100% /
/dev/root 5.7M 5.7M 0 100% /
tmpfs 62M 460K 62M 1% /tmp
devfs 62M 0 62M 0% /dev
/dev/mtdblock3 25M 960K 25M 4% /jffs
/dev/sda3 288G 141G 132G 52% /mmc
/dev/sda1 1012M 142M 819M 15% /opt
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root#Ebből neked az utolsó 3 sor (jffs, opt, mmc) megléte a fontos.
[ Szerkesztve ]
-
vbbb
addikt
válasz Intruder2k5 #16669 üzenetére
Nálam lehet baj lesz, én csak 1 partíciót használok...a script elég hamar lefut majd rebooting.
Meg eltűnt a /jffs/rootfs/tmp/etc/fstab...
Tomato v1.28.8620 MIPSR1_RAF K26 USB VPN
root@unknown:/tmp/home/root# df
Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on
/dev/root 5952 5952 0 100% /
tmpfs 14660 312 14348 2% /tmp
devfs 14660 0 14660 0% /dev
/dev/mtdblock3 7692876 140284 7161816 2% /jffs
/dev/sda1 7692876 140284 7161816 2% /jffs
root@unknown:/tmp/home/root#[ Szerkesztve ]
-
vbbb
addikt
válasz Intruder2k5 #16669 üzenetére
Újra létrehoztam, így nézett ki előtte:
#Devicece Mountpoint FStype Options Dump Pass#
/dev/sda1 /opt ext3 rw,noatime 1 1
/dev/sda3 /jffs ext3 rw,noatime 1 1
/dev/sda3 /mmc ext3 rw,noatime 1 1 -
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
vbbb
addikt
válasz Intruder2k5 #16672 üzenetére
Swapot nem használok, meg nem is szeretnék a pendrive miatt...és csak egy partícióm van csak rosszul írtam:
/dev/sda1 /jffs ext3 rw,noatime 1 1
/dev/sda1 /mmc ext3 rw,noatime 1 1Akkor én nem tudom lefuttatni a scriptet ugye?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Nem így van tervezve, az biztos... De talán lehetne annyit csalni, hogy azt az egy partíciót fel tudod mountolni az /opt és az /mmc alá is, így mindkét mappában lesz írható háttértár, és le tudod futtatni a scriptet. Kicsit furcsa megoldás, de működik. Az fstab így nézzen ki:
/dev/sda1 /mmc ext3 rw,noatime 1 1Így mindkét mappában ugyanazt fogod majd látni...
[ Szerkesztve ]
-
vbbb
addikt
válasz Intruder2k5 #16675 üzenetére
No úgy néz ki mint amit írtál, újra indítottam a routert de még mindig valami nem klappol:
Tomato v1.28.8620 MIPSR1_RAF K26 USB VPN
root@unknown:/tmp/home/root# df
Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on
/dev/root 5952 5952 0 100% /
tmpfs 14660 308 14352 2% /tmp
devfs 14660 0 14660 0% /dev
/dev/mtdblock3 7692876 131248 7170852 2% /jffs
/dev/sda1 7692876 131248 7170852 2% /jffsPistiSan:
Nálam maximum 1-2 fog menni...a pendrive eleve nem szereti, ha sok torrent megy rajta...legalábbis én korábban ezt tapasztaltam.
[ Szerkesztve ]
-
vbbb
addikt
válasz TomyLeeBoy #16678 üzenetére
Volt csak elfüstölt...ezt korábban már írtam. Egyenlőre ezzel kell beérnem.
-
petir
senior tag
Egyetertek, Nekem egy 16 GB-os Pendrive van rajta. Edes keves...Alig varom , hogy meglegyen a vinyo...
-
MODERÁTOR
Igen, ez nyilván így van, dehát ha per pillanat erre telik, akkor ez van... Még egy pendrive is jobb, mint a semmi. Mikor megvettem az első WL-500GPv2-met, akkor egy ideig én is pendrive-val használtam, mert gyűjtöttem a HDD-re. 4GB-os Kingston Data Traveler volt, swap-el, mindennel... Jó is volt, csak a helyet kellett beosztani.
-
-
MODERÁTOR
-
vbbb
addikt
válasz Intruder2k5 #16683 üzenetére
8GB
Valami ötlet, hogy miért nem mountol be az fstab-ból? Meg honnan szedi be azt a jffs-t? Valami ott maradt a WebUI-ban?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
8GB-os Pendrive-ot én a helyedben simán felosztanám...Akár 3 felé is, ahogy az írásban van, de legalább két felé, csak más arányokban. Adnák mondjuk 512 MB-ot az /opt-nak, és 128 MB swap-et, maradék meg az adatoknak... Aztán, ha baj van a swap-el, azt még később ki lehet kapcsolni.
Hogy mi van vele, azt így látatlanban nem tudom... Látni kellene a jelenlegi fstab-ot, és a df parancs kimenetét.
Dobok egy privit mindjárt, majd nézz rá...
[ Szerkesztve ]
-
sekli
addikt
válasz Intruder2k5 #16685 üzenetére
lehet, hogy hülye kérdés, de a 2.6-os kernellel nem lehet swap fájlt használni?
-
MODERÁTOR
-
sekli
addikt
válasz Intruder2k5 #16687 üzenetére
Csak eszembe jutott, néhány hete telepítettem Ubuntut, és a telepítő mindenáron csak egy particiót akart létrehozni. Nem értettem, hogy miért nem csinál swapot, aztán kiderült, hogy fájlba dolgozik már, ezért gondoltam. Lehet, hogy akkor nekem megérné a 2.6-ra frissítés, és akkor a swapot át tudnám rakni a HDD-re anélkül, hogy a particiókat bántanom kéne. Jól gondolom?
----
egy click-es belépést valaki űzi tomatoval?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
sekli
addikt
válasz Intruder2k5 #16689 üzenetére
Pendriveon van három partició, még abból az időből, mikor nem volt HDD-m, és a winchesteren van egy nagy.
-
MODERÁTOR
-
sekli
addikt
válasz Intruder2k5 #16691 üzenetére
Swapot a pendriveról a winchesterre, hogy a pendrive később haljon meg. De a HDD-n csak egy partició van, ezért lenne praktikus, ha fájlba menne.
-
ArchElf
addikt
Ha fájlban megy a swap, akkor az még lassabb lesz, főleg ha nem valami linux natív fájlrendszer van a HDD-n, hanem mondjuk NTFS. Inkább particionáld át a HDD-t, hogy legyen az elején (vagy a végén) egy kis szabad hely swap-nak.
AE
[ Szerkesztve ]
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
MODERÁTOR
Az ideális eset mindenképpen az, ha külön partíció áll rendelkezésre swap-elni... De véleményem szerint, ezen a routeren (és mondjuk bármilyen routeren) majdnem teljesen mindegy, hogy miként van ez megoldva, ugyanis a mai HDD-k bármelyike toronymagasan túlteljesíti mind írási, mind pedig olvasási sebességben a router USB portjának átviteli sebességét. Még akkor, ha ebbe mindenféle seektime-ot is beleszámolunk. Szóval nem hinném, hogy e-miatt érezhető lassulás következne be, sőt... A pendrive-ról átállás miatt mindenképpen gyorsulás várható, bár, hogy azt is mennyire lehet majd érezni, ez kérdéses. Szóval, szerintem nyugodtan válts, akár swap file-ra, akár pedig partícionálással swap partícióra. És mint azt már mondtam is, ezen megoldások bármelyike működik a 2.4-es, és a 2.6-os kerneles firmware-en is.
Példának egy 128 MB-os swap file létrehozása az /mmc mappában:
dd if=/dev/zero of=/mmc/swapfile bs=1024 count=131072
mkswap /mmc/swapfileÉs ennek aktiválása:
swapon /mmc/swapfile
Ezen utolsó sort minden rendszerinduláskor le kell futtatni, az init scriptből.
Administration -> Scripts -> Init
szerk.:
Egyébiránt ha valami miatt mégsem válna be, akkor kiveszed az init scriptből az aktiválást, letörlöd a file-t az /mmc mappából, és már el is tüntetted az egészet.[ Szerkesztve ]
-
sekli
addikt
válasz Intruder2k5 #16696 üzenetére
köszi, sikerült! még egy mkswap kellett a kettő közé. Kíváncsi leszek, így mennyit fog kerregni a winchester, ha nem jó legfeljebb visszacsinálom. Így kisebb volt a kockázata, hogy valami gáz lesz, mint a particiók átméretezgetésével.
-
ArchElf
addikt
Pendrive-on a swap sokkal lassabb, mert általában a flash-nek borzasztó elérési ideje van (kis fájlok másolásánál egyértelműen látszik)...
AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- A legfrissebb ASUS BIOS-okkal kicsit felturbózhatjuk a Socket AM5-ös Ryzenünket
- OLED TV topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Projektor topic
- Külpolitika
- Milyen videókártyát?
- World of Warships
- További aktív témák...
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest