Hirdetés
- New Game Blitz - 2024
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- Astra kalandok @Első rész
- Asszociációs játék. :)
- No Voice in the Galaxy
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Sencor SDC 4800B Teszt – Praktikus Ébresztőóra Színes Kijelzővel
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Nem tartom valószínűnek, hogy sok mindent találtál volna az ASUS oldalán, mert nem régiben már a Premium V1-es verzió supportját is levették, csak egy, a google által tárolt linkről lehetett elérni. Egy ilyennel viszont tudok neked szolgálni...
http://asusrouterforum.uw.hu/files/Portable.ASUS.Firmware.Restoration.Tool.zip
szerk.:
Megnéztem, most megint fent vannak a cuccok a Global ASUS Site-on, a régiek is. Akkor lehetséges, hogy akkor valami zűr volt mikor kereste itt valaki a v1 support oldalt.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Leszedtem a WL-500g utolsó csomagját, és feltettem ide...
http://data.hu/get/3632413/English_1382.zip
szerk.:
Álljunk meg! Tegnap éjjel álmosan én félreolvastam a dolgot, most látom, hogy neked nem WL-500G, hanem WL-600G routered van, ami az ADSL modemmel egybeépített változat, és ha jól tudom 2MB flash van benne, tehát kb. minden moddolás felejtős rajta! Ráadásul ezek a firmware-k amúgy sem kezelik a modem részét.[ Szerkesztve ]
-
Yozee
csendes tag
válasz Intruder2k5 #17102 üzenetére
Tehát akkor semmi esélyem sincs, hogy torrentezésre használjam?
-
MODERÁTOR
-
Yozee
csendes tag
válasz Intruder2k5 #17104 üzenetére
Ugyan semmi baj, így is köszönök mindent, sokat fáradoztál miattam!
-
MODERÁTOR
Két probléma van vele... Az egyik, hogy nagyon kicsi a flash memória (2MB), ahova firmware-t fel kellene tölteni, és ilyen kicsit firmware nincsen... Se Tomato, se OLEG! DD-WRT még lenne esetleg (mármint méretben, de nem WL-600-ra), de a modem részét viszont egyik ilyen fw sem kezelné.
Ha jól értem, OpenWrt működik rajta, de ott is azt írják, hogy kivéve ADSL, tehát a modem rész nem... Így viszont nem mész vele semmire!
http://wiki.openwrt.org/toh/asus/wl600g[ Szerkesztve ]
-
Yozee
csendes tag
válasz Intruder2k5 #17106 üzenetére
Tán 4MB a Flash de mindegy is. Bár pénzt nem adtam érte mert kaptam de a beszerzésekor az volt a cél hogy ne legyen külön modem és routher azért lett ez.
Tehát ha jól gondolom akkor vagy visszarakom a modemet és szerzek egy wl 500-as vagy egy rt n16-os routhert ha torrentezni akarok, vagy így marad.Kérdés esetleg TP-Link létezhet-e ami egybe minden és alkalmas torrentezni vagy annál is kell a két eszköz.
-
MODERÁTOR
Igen, nagyjából jól látod a helyzetet... TP-LINK-ről sem tudok olyanról, ami kettő az egyben, és torrentezik is. Azok közül a 1043ND, amit sokat moddolgatnak, több kevesebb sikerrel. Bár megmondom őszintén, hogy én nem is szeretem ezeket a kombó cuccokat, és tudomásom szerint ITT sem ajánlják...
-
Kom-ancs
tag
válasz Intruder2k5 #17097 üzenetére
Hali,ez az fw van fenn Tomato-RAF-K26USB-1.28.8623MIPSR1_VPN.
Nem tudom mért nem látja,de megpróbálok egy kisebbet keríteni.Most már el akarok kezdeni komolyan foglalkozni ezzel a routerral...van egy lassú de ugrik a cd.
-
petir
senior tag
udv!
Transmission-os fw-vel kapcsolatban van valakinek mar valami tapasztalata rtn-16-on vagy mindenki csendben megmaradt a bevalt verziojanal?
-
MODERÁTOR
-
Kom-ancs
tag
válasz Intruder2k5 #17110 üzenetére
Nem kell nekem semmi extra,majd beszerzek egy 1tb-os vinyót és ftp letöltésre használni.Ehhez trans vagy vpn fw-t ajánlasz?Bocs a sok kérdésért,de ez a router buhera nekem még nagyon új
...van egy lassú de ugrik a cd.
-
MODERÁTOR
válasz Kom-ancs #17113 üzenetére
Ez teljesen mindegy... Értelemszerűen, a VPN verzióban VPN szerver és kliens van, a másikban pedig Transmission torrent kliens...Ezt neked kell eldönteni, hogy az FTP mellett, melyik dolog az, amelyikre inkább szükséged lehet. Mellesleg torrent klienst (akár Transmission-t) egyszerű utólag is telepíteni, akár a VPN-es firmware-re is, csakhát ebbe meg bele van fordítva, és a beállításait a webes felületen tudod elvégezni.
-
Kelvin
őstag
válasz Intruder2k5 #17114 üzenetére
Szia!
Érdemes felrakni a Tomato RAF Transmission-t BitTorrent klienssel, ha transmissiont használok? Milyen beállításai vannak illetve hányas verzió van belefordítva?
Tudnál esetleg egy képet a router web felületéről a transmission menüpontról felrakni?
Remélem jól olvastam, hogy fennt van neked ez a verzió
Illetve, hogy sima RAF verziót simán lehet updatelni erre?[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
mcfly13
tag
Szia Intruder2k5!
Sikerült felraknom a VPN-es verziójú firmware-t.De csak akkor érem el a web admin felületet ha nincs rádugva a modem a routerre.Erre jöttem rá.Tudsz rá valami megoldást?Esetleg cseréljem le a modemet?Vagy talán az összekötő kábel hibás?Mondjuk eddig is ezzel használtam.
-
MODERÁTOR
válasz Kelvin #17115 üzenetére
Szia!
Sajnos nem tudok, most legalábbis nem, mert reggel óta nem érem el melóhelyről a router-emet, a fiam most ért haza, és azt mondja, hogy láthatólag megadta magát a modem, mert teljesen sötét...
Ha használod a transmission-t, akkor tedd fel. Én feltoltam kíváncsiságképpen, de továbbra is rtorrent-et használok. De azért kipróbáltam, tökéletesen működik. Verziószámot nem tudok mondani fejből, ha jól rémlik, talán 2.12, vagy 2.13 volt?! Valami ilyesmi, de erre már nem esküszöm meg!
szerk.:
Tessék, egy netes képet tudok adni.
http://update.groov.pl/btclient/btclient.pngMivel van Custom Config ablak, így bármit be tudsz állítani, de akár a settings.json file-ba is beleírhatsz.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz Kelvin #17115 üzenetére
Most olvasok vissza, az utolsó kérdésedre lemaradt a válasz... Természetesen lehet a sima RAF verziót upgrade-elni erre, én is így csináltam. A beállítások is megmaradtak, nem kellett reset-elni sem, csak természetesen a /jffs-t formáztam meg. ITT megtalálod, hogy mit kell menteni a frissítés előtt, de szerintem Neked ez már megy magadtól is.
-
Kelvin
őstag
válasz Intruder2k5 #17119 üzenetére
Igen, neked köszönhetően már csuklóból mennek az alap dolgok.
A többit azért is kérdeztem, hogy tudjam milyen pluszmunkára számíthatok
De nem kellett a jffs-en kívül más, hál isten.
Egy picit lomhább lett a webes felülete a routernek de a transmission elérése webgui vagy a remotegui szinte pik-pakk bejön és gyorsan reagál, stabilabb és gyorsabb így. Na meg kényelmesebb.
Örülök, hogy szólsz/írsz az új dolgokról nekünk."A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
vbbb
addikt
Hali!
Áramszünet után internet van, a routert nem érem el és a rá kötött HDD-t ugyan csak nem. Áramtalanítás, szoftveres reboot után is ezt csinálja. Tomatot firmware van rajta.
Ja és villog az állapot jelző gomb...[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
válasz Intruder2k5 #17119 üzenetére
Sziasztok!
Nekem most a VPN-es RAF van feltelepítve és rtorrent-et használok. Valamennyit javult a helyzet amióta Intruder iránymutatása alapján a max. letöltési sebességet 1000-re állítottam, de 2-3 naponta így is újraindul a router. Mit gondoltok, megpróbáljam én is ezzel a verzióval és transmission-nel? Ha igen, meg lehet-e valahogy oldani, hogy a jelenlegi torrentjeim a transmission-nel is működjenek, vagy meg kell várnom amíg kifutnak?
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
Kelvin
őstag
válasz mobilizmo #17122 üzenetére
Nálam is volt ilyen újraindulási, fagyási probléma ezért váltottam transmissionra.
Nekem nagyon bejött főleg, hogy block listet is használ és ami még meglepő, hogy nagyon gyorsan ellenőriz 20Gb-os fájlokat is. Rtorrent nálam sokszor abba is belehalt.[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Yozee
csendes tag
válasz Intruder2k5 #17108 üzenetére
Támadt egy újabb elveteműlt ötletem!
Hamár mindenképp két eszköz kell arra gondoltam, hogy maradna a WL 600 G mint modem, mint routher és FTP server ami kiszolgálja a PC-met LAN-on és barátnőm Laptop-ját WIFI-n és beszereznék egy Asus Wl 500g Prenium V2 vagy egy Asus RT N16 Routhert amit simán LAN-on rákötök mint egy PC-t és az majd torrentezik nekem csak jóval kevesebb áramot fogyasztva mint egy PC.
Kérdés, megvalósítható-e az ötlet és ha igen akkor melyik eszköz az alkalmasabb a célra, tekintve, hogy nagyjából 10 rugó a különbség az ára között ha jól néztem.
-
-
mcfly13
tag
válasz Intruder2k5 #17118 üzenetére
Csináltam hard resetet.Előtte és utána is.De mégsem jó.Megpróbálok állítgatni még valamit hátha...De azért köszi.
-
MODERÁTOR
válasz mobilizmo #17127 üzenetére
Simán lecserélheted a Transmission-os verzióra is akár, segítséget ITT találsz, hogy a beállításaid ne vesszenek el. Bár abban is minden ugyanúgy megy tovább, az optware-t tekintve, de ha Transmission-t szeretnél használni, akkor a torrent file-okat oda természetesen újra be kell tölteni, ami az adatfile-ok hash-elésével jár, de ezt követően folytatja a megkezdett letöltéseket, és a seed-et is. Ha szeretnéd, hogy az rtorrent és a lighttpd ne fusson (vagy csak az egyik), akkor az indító file-t (/opt/etc/init.d/SXXfilename) nevezd át úgy, hogy a neve ne nagy S, hanem kis s betűvel kezdődjön, így nem fog automatikusan elindulni.
"Az a probléma, hogy linux hozzáértés nélkül fogalmam sincs pl. mit kellene csinálni az optware-es cucokkal. A fw-t még csak-csak fel flashelem és beállítom, de a többi..."
Semmit... Ez is egy Tomato verzió, csak bekerült egy újabb menüpont!
[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
válasz Intruder2k5 #17130 üzenetére
Akkor, ha jól értem a lighttpd csak az rtorrent miatt kell? Esetleg akkor is, ha ugyan transmissiont használok, de távolról szeretném elérni, mint az rtorrentet?
-
MODERÁTOR
válasz mobilizmo #17131 üzenetére
Transmission-hoz nem kell lighttpd... Az csak az rtorrent-hez kell, illetve még néhány dologhoz, ha azokat használod. AEGA, ADOS, stb... Tehát, amiket a böngészőben érsz el, kivéve persze a Tomato webes felületét, mert annak külön webszervere van. A trans-nak van egy saját, kicsi webszervere, amivel eléred a kezelőfelületét, akár távolról is... Csak a "fapadossága" miatt inkább Remote DotNet-el szokás kezelni. Persze ha nem zavar a puritán felület, akkor ez sem kell.
-
MODERÁTOR
Na, feltette valaki WL-500G Premium-ra a Transmission (BT) verziót? Tapasztalatok?
[ Szerkesztve ]
-
mcfly13
tag
válasz Intruder2k5 #17133 üzenetére
Én a V2-re tettem fel.Felfelé nem töltött.
-
PistiSan
addikt
BT alatt mit értesz? a BitTorrentre célzol vagy valami spéci Transmissionről van szó?
Én a kezdetek óta Transmissiont használok, anno DDWRT alatt, jó ideje viszont OpenWrt alatt futtatom a klienst, nagyon jó és könnyen telepíthető és használható. Ha csak be akarok rakni valamit távolról és nem feltétlen biztonságos a hely akkor webes felületen lépek fel rá, vagy pendriveon szoktam hordozni Transmission Remoge Guit amit jobban kedvelek mint a Dotnet verziót, illetve otthonról is azt használom inkább a webes felület helyett!
Sebességgel kapcsolatban nem tudok sok mindent elmondani, nekem 5mb-es a netem és azzal full sávon jön minden, persze csak az amit a seederek is bírnak
Nem szoktam egész nap futtatni, de még egszer sem fagyott le, és eddig csak jót tudok elmondani róla!
Eddig leghosszabb ideig 1 hétig ment a letöltés egyfolytában hiba nélkül!
Router újraindulás előrofult már, egy reboot parancs után de ezen nem lepődtem meg xD(seedelésnél alap esetben ha jól emlékszem csak a titkosított kapcsolattal volt hajlandó együtt működni, de egy apró beállítással ez is megoldható és utána már tényleg mindíg minden körülmények között seedel)
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz PistiSan #17135 üzenetére
Köszönöm szépen a kimerítő információt, de most inkább a Transmission-os Tomato-ra gondoltam, mint magára a torrent kliensre...
mcfly13
És egész biztos, hogy volt kinek töltenie? Csak mert nekem simán töltött felfelé is RT-N16-on...[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
válasz Intruder2k5 #17133 üzenetére
Még nem volt rá érkezésem, talán a hétvégén.
-
mcfly13
tag
válasz Intruder2k5 #17136 üzenetére
Teszteltem az este a torrent klienst és működik.Ezzel a firmware-val próbáltam.
Tomato-RAF-K26USB-1.28.8800MIPSR1-8MB-BT egy kicsit mondjuk lassabban reagál a dolgokra de gondolom ha bekapcsolom a swap-ot akkor jobb lesz. -
MODERÁTOR
OK! Köszönöm Mindenkinek! Csak kérdezték "odaát" is, hogy hogy működik WL-500GP-n, nekem meg ott nincs vele tapasztalatom. Mondtam, hogy inkább nézzen be ide, mert itt jóval nagyobb a társaság.
[ Szerkesztve ]
-
siemensfun
tag
Valaki tudna segíteni úgy beállítani a Transmissionban, hogy automatikusan tömörítse ki a letöltött dolgokat.
-
Titi76
aktív tag
Sziasztok. Megint elakadtam a routeremmel:
Még mindig a DDNS-el tökölök. Sikerült mindent beállítani és működik is minden a külső eléréssel, de sajnos jelszó nélkül beenged bárhonnan a router. Vagyis beírom pl. az xy.dyndbs.org:1111 címet és hip-hop már bent is vagyok a routerben.
Hogy/hol tudom beállítani hogy jelszót kérjen a rendszer.iPhone 14, Kia NIRO 2018 PHEV, Lenovo Legion
-
MODERÁTOR
-
Titi76
aktív tag
válasz Intruder2k5 #17142 üzenetére
Szia. Egyenlőre a sima webadmin felületre gondolok (amit helyben a 192.168.1.1-re kapok).
iPhone 14, Kia NIRO 2018 PHEV, Lenovo Legion
-
MODERÁTOR
-
vbbb
addikt
válasz Intruder2k5 #17136 üzenetére
Én felraktam, de sok különbséget a benne foglalt torrent cliensen kívül még nem tapasztaltam. Igaz azt sem próbáltam ki, mert nekem bevált az rtorrent.
-
PunkZoli
aktív tag
Jó pár hónapja nem használtam már a wl500asomat már, és az lenne a kérdésem, hogy alap firmware-rel kezeli az ipv6ot? vagy le kell majd szednem egy újat?!
előre is kösz -
MODERÁTOR
-
Titi76
aktív tag
válasz Intruder2k5 #17144 üzenetére
Nem bizony. Mindent úgy telepítettem ahogy írtad az asusrouterforum-on. Ha simán beütöm az ip címet, akkor kéri, akkor is ha az rtorrent-et érem el, de ha dyndnsen kersesztül akarom elérni akkor jelszó nélkül beenged. Ezért ki is kapcsoltam átmenetileg a DNS-t
-
MODERÁTOR
válasz Titi76 #17148 üzenetére
"Szerintem a böngésződ elmentette a belépési adatokat, és ezért nem kéri."
Ezt továbbra is fenntartom... A böngészőnek az IP címmel és a DynDNS címmel történő elérés két külön webhelyet jelent. Javaslom, hogy próbáld meg egy olyan böngészővel, amit még soha nem használtál...
szerk.:
Ez különben sem az én leírásomon múlik, mivel ez a firmware "hatásköre". Mellesleg a DynDNS az, aminek ehhez aztán végképp semmi köze![ Szerkesztve ]
-
Titi76
aktív tag
válasz Intruder2k5 #17149 üzenetére
Este megpróbálom a netbook-om alól Ubuntuval. Azzal még nem próbáltam. De sztm ugyan az lesz mivel mobilon is próbáltam és simán beengedett.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Black Friday - 2023.11.24. / Cyber Monday 2023.11.27.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós kamerák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest