Hirdetés
- New Game Blitz - 2024
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- Astra kalandok @Első rész
- Asszociációs játék. :)
- No Voice in the Galaxy
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Sencor SDC 4800B Teszt – Praktikus Ébresztőóra Színes Kijelzővel
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
the radish
senior tag
válasz Intruder2k5 #17499 üzenetére
Szia! Gyorsan feldobtam a Tomato RAF by shibby-t, most nem nagyon van időm beüzemelni, de eddig minden tetszik, pl. a luciban nem ment a pc-mnek staticus IP-t adni, csak akkor, ha kikapcsoltam a dhcp-t, itt ez is jó!!!! Köszi. Holnap legkésőbb "beüzemelem"!
Atyaég. Ebben már tényleg sok minden van.... alapban usb, printer, ftp, samba, media serv., bittorent...... ezekkel órákig (kezdő vagyok) szenvedtem za openwrt-n.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz the radish #17501 üzenetére
Hát igen... Az OpenWrt egy jó firmware, a szó szoros értelmében vett "custom firmware", de egy hozzá nem értőnek elég nagy meló, még az úgy összeáll, ahogy azt szeretné, és bárki bármit mond, szerintem nagyobb Linux tudás kell hozzá, mint az OLEG-hez, vagy a Tomato-hoz. Most már legalább van LuCI, de régen még az sem volt... Feltetted az fw-t, konzolon beállítottad a netet konfigfile-okban, aztán után tudtad telepíteni a webadmin felületet.
-
the radish
senior tag
válasz Intruder2k5 #17502 üzenetére
Szia!
A putty nem enged be valamiért:Tomato v1.28.0905 MIPSR1-053 K26 USB Mega-VPN
root@unknown:/tmp/home/root# -
MODERÁTOR
válasz the radish #17503 üzenetére
Mi az, hogy nem enged be? Bekapcsoltad, és elindítottad az SSH-t?
Mellesleg ezeket a sorokat honnan másoltad? Esetleg telnetről?
[ Szerkesztve ]
-
PonPon
senior tag
valaki segítene helyrebillenteni egy lelkes tudatlan kósza gondolatatit?
hogy kell elképzelni ezt az optware-t?
ez egy program amit ha letöltök majd telepítek a routerre, akkor a hozzá tartozó csomagokat már csak egy rövid parancsal képes letölteni majd telepíteni/frissíteni? -
MODERÁTOR
válasz PonPon #17505 üzenetére
Az optware nem egy program, hanem egy sok programot tartalmazó rendszer. Természetesen a programok közül azt telepítesz, amire szükséged van, a választék elég nagy.
-
the radish
senior tag
válasz Intruder2k5 #17504 üzenetére
-
the radish
senior tag
válasz Intruder2k5 #17504 üzenetére
Nagyon érdekes. Ha rossz jelszót ütök be, azt nem fogadja el, ha pedig a jót azt írja ki, amit már írtam.....
-
the radish
senior tag
válasz the radish #17508 üzenetére
EKKORA LÁMA VAGYOK.... bocsánat, csak megszoktam, az openwrt alatti putty formáját, ráadásul megzavart a root@unknown felirat....
műkszik -
MODERÁTOR
válasz the radish #17509 üzenetére
Hehe...
Igen, bent vagy, ez így néz ki!
Ha felteszed az optware-t, akkor lesz majd egy ASUS feliratod, de azt is arra cseréled, amire szeretnéd. Nekem most így néz ki...Meg a másik is hasonló...
[ Szerkesztve ]
-
the radish
senior tag
válasz Intruder2k5 #17510 üzenetére
Nagyon király a fw, de a honlapod nélkül nem sokra menné(n)k. Meg persze nélküled sem.
-
MODERÁTOR
válasz the radish #17511 üzenetére
OK! Örülök, hogy tetszik! A honlap mellesleg közben elköltözött...
Bár jelenleg még a régi helyen is megvan minden, de le vannak zárva a témák, így ott már nem tudsz írni sehova. A regisztrációk át lettek téve az új helyre is, tehát ott is be tudsz lépni vele, ahol egyébként minden más változatlan maradt, sőt a cím is csupán egy karakterrel tér el, uw helyett fw lett...http://asusrouterforum.fw.hu/index.php
Csak mert látom, hogy jelenleg még a régire vagy bejelentkezve...
[ Szerkesztve ]
-
the radish
senior tag
válasz Intruder2k5 #17512 üzenetére
Köszi, át is írtam a könyvjelzőt!
-
vargalex
félisten
válasz the radish #17501 üzenetére
Természetesen bekapcsolt DHCP-nél is lehet statikus IP-t beállítani a Luci-ban. Több router típuson is használtam.
Alex
-
the radish
senior tag
válasz vargalex #17514 üzenetére
Hiszek neked, hogy lehet, nálam csak akkor ment, ha kikapcsoltam a DHCP-t. Amint visszaállítottam, eltűntek a kiosztott címek. Lehet, hogy valamit benéztem, tényleg nem áll szándékomban kételkedni, mindenesetre a tomato-nál ez mégis elsőre (és egyszerűbben) sikerült.
Üdv, -
vargalex
félisten
válasz the radish #17515 üzenetére
Lehet, hogy nem jó helyen akartad állítani??? Mert biztos, hogy ez OpenWrt alatt (is) elsőre és egyszerűen megy. Csak kiválasztod a lenyíló listából a MAC címet (ha már kért DHCP-n címet, akkor benne van) és hozzárendeled az IP-t és esetlegesen egy host nevet.
Alex
-
vargalex
félisten
válasz the radish #17515 üzenetére
Hi!
A lényeget elfelejtettem tegnap leírni: OpenWrt-ben, ahogy szerintem minden más firmware alatt is, a statikus IP-k kiosztásáért is a DHCP szerver a felelős. Ezért fura lenne, ha pont a kikapcsolása oldotta volna meg a problémádat. Úgyhogy szerintem az van, hogy valami mást próbáltál állítani.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
mackosajt111
csendes tag
Sziasztok!
Problémám a következő:
Van egy ext3-ra formázott partícióm ami 499 Gigás, szabad hely 0
("df -h" azt mondja róla: Total: 499G, Used: 499G, Available: 0G).
Letörlök róla 2 db 3,5 Gigás fájlt, mire azt látom, hogy
Total: 499G, Used: 492G, Available: 0G (!!!!!).
Hogy lehetne ebből a szenyából elővarázsolni azt a szabad 7 Gigát? ("fsck" parancsot már lefuttattam rá, de semmi változás.)
Valakinek valami ötlete?
Tenkjú, üdv -
PonPon
senior tag
Nemértem...
sambán 3,5-3,7 mb/s -el másolok a routerre kötött vinyórol, de ha egy full HD filmet nézek róla wdtv-n keresztül egy idő után mégis elkezd akadni, pedig ahogy nézem a bandwidth monitort 3000KB/s -t nem haladja meg az adatforgalom...arra van lehetőség hogy samba prioritását emeljem valahogy?
[ Szerkesztve ]
-
PonPon
senior tag
válasz mackosajt111 #17519 üzenetére
nekem 11giga tünik a 750gb-oson ha ext3-ra formázom...én is akartam már kérdezni hogy ez így oké?
-
mackosajt111
csendes tag
válasz PonPon #17521 üzenetére
Közben sikerült rájönni:
tune2fs -m 0 /dev/sdaxxx
előbb le kell mountolni persze, a "/dev/sdaxxx" meg értelemszerűen helyettesítendő
illetve "-l" opcióval előtte meg lehet nézni a paramétereit, a "reserved block count" az érdekes, az első parancs azt nullázza[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
-
MODERÁTOR
-
Kelvin
őstag
válasz Intruder2k5 #17527 üzenetére
De a puffer méretet állítás segíthet
(#17524) vargalex: Intruder2k5 jól írta, ez nem az RT-N16 topik..
Elég sokáig wl500gp-m volt, a megszokás..."A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
psyho85
aktív tag
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy érintetlen, bontatlan WL-500G Premium router, tehát sima, nem a v2. Gyári 1.9.7.7 firmware van rajta. Éjszakára mindig áramtalanítom a gépeket és a routert ellátó elosztót. Eddig semmi gond nem volt, de az utóbbi pár hétben elkezdte azt a mókát, hogy bekapcsolás után 30-40 perccel lesz csak 'net. Eleinte csak a LAN+WAN ledek égnek, a működést jelző nem, majd úgy csinál, mintha folyamatosan újraindulgatna, az xp-s gép kiírja 2 másodpercenként, h kapcsolat megszakadt stb. Egy idő után összeszedi magát, most tartunk ugye 30-40 percnél, de ez az idő szinte napról napra hosszabb.
A "ne áramtalanítsd" nem megoldás, pontosabban félmegoldás, mert valami csak okozza ezt a problémát.
Az esetleges segítséget előre is tisztelettel köszönöm.
Üdv.:
psyÁlmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.
-
MODERÁTOR
-
psyho85
aktív tag
válasz Intruder2k5 #17533 üzenetére
Isteni! Reméltem hogy nem a routert magát kell újrakondizni! Köszönöm szépen!
Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.
-
őstag
válasz Intruder2k5 #17533 üzenetére
Akkor lehet hogy az én használtam vett Asus-omnak már volt ilyen baja? Ragasztott a táp háza :XD. A srác azt mondta hogy szétesett
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
MODERÁTOR
-
őstag
válasz Intruder2k5 #17536 üzenetére
Hétvégén megpróbálom én is beüzemelni a masinát
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
Kelvin
őstag
válasz the radish #17540 üzenetére
mount -t nfs -o proto=udp 192.168.1.1:/nas /home/username/RT-N16
A végén azt is meg kell adnod, hogy hova szeretnéd csatolni, hozz létre egy mappát.
Illetve helyesen írd be az ip-t, ahogy én is.[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
vargalex
félisten
válasz the radish #17542 üzenetére
Hi!
Windows alatt kicsit máshogy kell. Azaz:
mount \\192.168.1.1\nas *
Egy új meghajtóként fogja csatolni.
Alex
-
MODERÁTOR
válasz vargalex #17543 üzenetére
Linux alatt igen, de az SFU csomaggal nekem sem sikerült mountolni az NFS-t...
C:\Documents and Settings\Administrator>mount \\192.168.1.1\nas *
Network Error - 53
Type 'NET HELPMSG 53' for more information.
C:\Documents and Settings\Administrator>NET HELPMSG 53
A hálózati elérési út nem található.A "showmount -e szervernév" viszont listázza az export-ot. Úgyhogy passz, XP alatt nincs NFS.
[ Szerkesztve ]
-
the radish
senior tag
válasz Intruder2k5 #17544 üzenetére
Szia!
Meg win7 alatt sem, pedig telepítettem az NFS client-et. Csak kíváncsiság lett volna.Network Error - 53
[ Szerkesztve ]
-
Kelvin
őstag
válasz the radish #17542 üzenetére
Elkerülte a figyelmemet, hogy Windowst használsz.
Nekem az NFS ASUS RT-N16 -al linux alatt jól megy és gyorsan.
Ha Intruder2k5-nek sem jön össze xp alatt akkor rázósabb a dolog...[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
MODERÁTOR
-
vargalex
félisten
válasz Intruder2k5 #17544 üzenetére
Nekem ment XP alatt az NFS mount és ha jól emlékszem pont a fentebbi parancsokkal.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
MODERÁTOR
válasz vargalex #17548 üzenetére
Akkor jó Neked, mert nekem nem megy...
Viszont most feltettem valami shareware NFS kliens progit, azzal fel tudom mountolni a megosztott mappát, viszont ezzel meg lassabb mint a samba! Mondjuk engem nem zavar, én elégedett vagyok a samba sebességével is, csak próbálgatom.
-
vargalex
félisten
válasz Intruder2k5 #17549 üzenetére
Esetleg ez segíthet. Lehet, hogy a szerver oldali beállítás nem tetszik a Windows-nak. Én anno OpenWrt-n próbáltam, ott az alapbeállítás:
/mnt *(ro,all_squash,insecure,sync)
az alapbeállítás.
[ Szerkesztve ]
Alex
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest