Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4751) mcwolf79 válasza Abu85 (#4749) üzenetére


mcwolf79
veterán

Az Ubifos szarjain kívül melyik volt az a játék, amelyik vállalhatatlan PC-s portot kapott?
(bár tulajdonképpen azok nem csak PC-n voltak xarok)
Jó oké, a Dead or alive 5 csak PS3-as csöcsöket kapott, és a grafika sem "nextgen ". Egyéb?
Én az utóbbi időben csak a Dying light-ot próbáltam ki, az flottul futott.

Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x

(#4752) gbors válasza Abu85 (#4748) üzenetére


gbors
nagyúr

Ez már megint a szokásos AMD-Ready hurrá-optimizmus, az elmúlt évek alapján siralmas hitrate-tel. Mindegy, szerintem eleget szájkaratéztunk, hétfőn megjelenik a játék, a tesztek eldöntik, kinek van igaza.

b)-vonal: nem értem, miért csinálsz ógörög drámát ebből a sztoriból. Ugyan mi lenne túl késő? Ha a fejlesztőknek ennyire fáj az nVidia, akkor csináljanak olyan effekteket, amik AMD-n szebben / gyorsabban futnak. sayinpety fórumtárs pont erről írogat, érdeklődve várom a motorjukat - de az is csak 2016-ban lesz. Szerintem kifejezetten jót tenne a piacnak, ha az nVidia beleszaladna egy kiadós pofonba, de azt azért ne várd tőlük, hogy saját magukat pofozzák fel :)

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#4753) proci985


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

ami engem nagyon zavar ennel a szerianal, hogy gyakorlatilag ugyanazzal a nevvel teljesen eltero teljesitmenyu kartyakat adnak el. regebben 20% teljesitmeny altalaban mar egy masik kategoria volt, jelenleg 970 OCk kb 20%al mennek gyorsabban a boosntal, mig a ref lassabb.

290x detto, egy vizezett megoldas siman tartja az uber folotti gyari ertekeket (1000+os orajel), mig a gyengebben hutott peldanyok adott esetben 800-850ig dobaljak le a clockot. fun fact: a 290xem a vizesblokkal szemmel lathatoan is gyorsult, csak a hutes 20-30%ot szamitott (pontos adat nincs, a kartya assetto corsa es far cry 4 alatt is tulmelegedett 5760ban, borderlands pre-sequel alatt meg kb 70% terheles mellett tudja 5760@ultra/fxaa/16afet tartani 60fpssel).

es akkor itt jon a kepbe a szobaho (kozelebb kerul a leszabalyozas), a hutes, es igy jon ki az hogy az egyik teszten ket kartya kozott van 10% kulonbseg, a masiknal meg nulla. ez termeszetesen azon felul, hogy van meg egy csomo valtozo

lehet arrol beszelni, hogy a kartya egy "felszereltsegi szint", mint az intelnel, csak ezzel az a baj, hogy pcnel az ember a hajara kenheti a "felszereltseget" ha 6-8millio pixelnyi informaciot kell max 0.015sec alatt kiszamolni, elfogadhato kesleltetessel.

mar igy is kb kaosz van a forumokon ha ossze kell hasonlitani a -foleg nem egy generacioba tartozo- kartyakat, ami a 390xnel foleg vicces lesz. nem mindegy, hogy egy 290x refre vagy egy 290x vaporXre ver 50%ot pl (NV oldalon ref 980 vs G1).

---

egy gondolat: egyebkent masik oldalrol meg ennyit szamit a normalisan megtervezett hutes. ha a vizezett 390x kb 50%al lesz gyorsabb a ref 290xnel akkor a vizen levo tulajoknak nem sok ertelme lesz valtani.

---

PCs jatek egyebkent legalabb 1998 ota haldoklik (majdnem olyan, mint a dnb lassan), siralmas konzolportok is akkoriban kezdodtek. Final Fantasy 7/8 valaki? utobbinak nagyobb volt a gepigenye mint az unreal tournamentnek, viszont cserebe mar megjeleneskor ronda volt.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#4754) TTomax válasza Abu85 (#4727) üzenetére


TTomax
nagyúr

Mint ahogy benne is van,csak az nem biztos,hogy ez jó is lesz pl egy day 0patch után.

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#4755) daveoff válasza TTomax (#4754) üzenetére


daveoff
veterán

Boszorkányság.......!!:D

[ Szerkesztve ]

LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®

(#4756) FLATRONW válasza TTomax (#4754) üzenetére


FLATRONW
őstag

Ez így van. Ez az alapprofil szerintem csak arra jó, hogy a játékkal ne legyenek nagyobb gondok és ne kelljen mindenáron frissíteni. Aki pedig egy optimalizáltabb driverre vágyik annak legalább meg van a lehetősége a frissítésre.

(#4757) velizare válasza proci985 (#4753) üzenetére


velizare
nagyúr

mert a driver addig tekeri a kártyát, amíg az egy hőmérsékletet el nem ér. jól emlékszem, akkor volt erről szó, amikor kijött az r9 széria.

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#4758) Abu85 válasza gbors (#4752) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Olvastam a bejegyzéseket, amiről beszélsz, és szerintem az az egyik legrosszabb véglet, ami a PC-vel történhet. Én megértem, hogy a kiadó spórolni akar és kiadják az optimalizálást külsős kezekbe, de így szerinted mennyi esélye van az Intel és az NVIDIA GPU-inak jó optimalizálást elérni? Oké a kiadó hozott egy olyan döntést, hogy mivel nem tudják jól megcsinálni ezért inkább nem is foglalkoznak az Intel és az NVIDIA GPU-ival, de az anyastúdió legalább ismeri a motort, még ha a hardvert nem is ismeri, míg a külsős stúdió se a motort se a hardvert nem ismeri. És gondolják, hogy a külsősök jobb munkát végeznek? Jó persze csodák vannak, csak logikusan átgondolva nem látom miért lenne ez lehetséges.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#4759) Abu85 válasza TTomax (#4754) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Ezek alapján ugyanezek az értékek vannak benne egy fél évvel korábbi bétában. Nem lett volna egyszerűbb a WHQL-ekből nem kivenni? Ez az ami szerintem totálisan felesleges a PC-s játékosoknak, hogy egy profilt fél évre kivegyenek, majd most egy bétában visszarakjanak. Csak pár bájttal nyomja meg a letöltést, és már az elmúlt 4-5 WHQL GTA5 ready lenne az NV-nél is.
Egyértelműen amellett vagyok, hogy drivert csupán egy olyan profilért, amely régóta kész van felesleges kiadni, és ez mindenkire vonatkozik. Régen az NV itt volt előnyben, hogy készen várták a játékokat, most meg csak a megjelenés napján lesz WHQL? Ezt egyértelműen rossz iránynak érzem. Rossz iránynak éreztem az AMD-nél is, amikor ezt csinálták csak nem Game Readynek hívták, hanem HotFixnek.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#4760) Casanova*


Casanova*
veterán

GeForce Hotfix driver 350.05

"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ

(#4761) mcwolf79 válasza Abu85 (#4758) üzenetére


mcwolf79
veterán

Továbbra is csak az elméleti bullshit és a nagy víziók amiket hajtasz folyamatosan.
Én ahogy látom az írásaidból úgy tűnik hozzáértő vagy, de eddig amiket leírtál (hogy most jaj de rossz lesz a PC-nek, és legfőkébb az NV-nek) eddig köszönőviszonyban sincs a valósággal.
Én legalábbis mint PC-gamer nem tapsztaltam, hogy annyira hátrányban lennék, mert PC-m és legfőképp NV VGA-m van.
Lehet itt jósolni az üveggömbből [moderálva], de eddig a valóság mást mutat.

Ne személyeskedj!

[ Módosította: Qru ]

Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x

(#4762) Abu85 válasza mcwolf79 (#4761) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Értsd meg miről van szó. Amit Gbors felhozott az az, hogy van egy fejlesztő a fórumon, aki azt írta, hogy a kiadójuk kiszervezte az Intel és az NVIDIA optimalizálást. Ez mégis hogyan kedvezhetne bármiben a PC-nek? Ha most azt vizsgáljuk, hogy mennyire rossz a PC-nek az, hogy zárt middleware-ek jönnek az egyik oldalról, akkor azt is el lehet mondani, hogy semmivel sem jobb, ha ezeket middleware-eket kizárod, de közben a fejlesztéseket GCN-re korlátozod. Ezzel csak átesünk a ló túlsó oldalára. Valami kompromisszumos megoldás kellene, mert nem vagyok meggyőződve arról, hogy egy külsős stúdió a motor ismerete nélkül jó optimalizálást tud biztosítani az Intelnek és az NVIDIA-nak.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#4763) TTomax válasza Abu85 (#4759) üzenetére


TTomax
nagyúr

Mert biztosan nem véletlen,hogy nem akarják hogy a régebbi drivert használd a GTA5höz,mert gyanítom nem csak egy sima profil kérdése a játékra való optimalizálás.Nincs ebben semmiféle rossz irány,látszik hogy dolgoznak rajta,és nem a nagy csend üli körül az eladott terméket.Még nincs itt a dx12,hogy hátradőlve a fejlesztőkre tolják az optimalizálást...ez felhasználói szemszögből előny,és nem hátrány,bárhogyan is nézem.

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#4764) MiklosSaS válasza Abu85 (#4762) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Az AMD csak olyan 30%-ban fedi le a VGA piacot. Miert korlatozna valaki csak GCN-re a cuccat? Marketing szempontjabol es ongol.

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#4765) Abu85 válasza MiklosSaS (#4764) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Csak a kiadók nem így gondolkodnak. A konzol és a PC nincs különválasztva, hanem egy nagy next-gen platformként van kezelve, és így már a GCN van többségben. A multiplatform fejlesztéseket három platformra végzik, és ha beleszámolod az Xbox One és a PS4 folyamatosan növekvő felhasználóbázisát a PC-s AMD-s bázisba, akkor az már úgy többet ér, mint ami maradt a PC-ből. Csak PC-re levetítve ez valóban öngól, de a kiadók úgy már nem tekintik annak, ahogy manapság a PC-t, az Xbox One-t és a PS4-et egybeveszik, főleg azért, mert az új lehetőségekkel a programozásuk is nagyon hasonló lesz.
Ebből a szempontból vizsgálva már érthető bizonyos a kiadók álláspontja. Nem is mondom, hogy nincs benne logika, csak PC-s szinten ez akkor is egy rossz irány, és nem tesz jót a piacnak.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#4766) MiklosSaS válasza Abu85 (#4765) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Jo ertem es elfogadom a logikat. De mostanaigmeg egy olyan jatekkal nem talalkoztam ami joval jobban ment volna Radeonon.

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#4767) gbors válasza Abu85 (#4762) üzenetére


gbors
nagyúr

A kompetencia alapú outsourcing konkrétan egy nagyon jó dolog, alkalmazzák IT-ben is, szoftverfejlesztésben is, és még rengeteg más területen. Megmondom őszintén, nem nagyon értem, hogy Neked miért fáj itt és most. Ha egy cég a GCN-t érzi core kompetenciának, a másik kettőt nem, akkor ez egy igen hatékony megoldás tud lenni - egyszersmind egy válasz arra a problémára, hogy hogyan lehet többféle architektúrára optimalizálni anélkül, hogy a költségek többszörösére nőnének. Ha pedig valamelyik szereplőnek fájni fog, és megsínylik az eladásai, akkor az illető szereplő lépni fog. Mi a gond? :F

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#4768) Abu85 válasza gbors (#4767) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Az a gond, hogy nem látom, hogy egy külsős stúdió mégis hogyan tudná jobban optimalizálni a kiadott architektúrákra az adott programot. Azt értem, hogy a kiadónak a költségei így sokkal kedvezőbbek lesznek, és el is fogadom, hogy a mai világban ez egy cél, csak azt nem látom biztosítottnak, hogy a kiszervezett architektúrák optimalizálása legalább olyan jó lesz, mint amit belsőleg elvégeznek a GCN-re.
Még azt elfogadnám, hogy a kiadó esetleg úgy látja, hogy a külsősök jobban meg tudják oldani, mint a saját anyastúdió, csak az már eleve egy olyan hozzáállás a kiadó részéről, hogy belsőleg ezzel nem igazán törődtek volna, tehát a kiszervezett architektúrák hátránya már az anyagiak elosztásánál kialakult, ami viszont előre leosztott erősorrend.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#4769) TTomax válasza Abu85 (#4768) üzenetére


TTomax
nagyúr

Na mindegy az nV driver kijött... [link]

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#4770) Hubba12 válasza TTomax (#4769) üzenetére


Hubba12
senior tag

Bumm a fejbe. :R

Csak az ASUS!

(#4771) gbors válasza Abu85 (#4768) üzenetére


gbors
nagyúr

Miért ne tudná? A munka nagy része nem egy nagy, monolitikus, totális átlátást igénylő program javítása, hanem sok kicsié. Lesz egy csomó paneljük, amiknek jó részét engine-től függetlenül fogják tudni alkalmazni (regiszter-használat optimalizálás, memóriamenedzsment, stb., de akár komplett effektek javítása is), a többit meg perfmon + knowhow + kísérletezés módszerrel. Lehet-e olyan jó, mint a belső optimalizáció? Rövid távon talán nem, közép- / hosszú távon akár lehet jobb is.

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#4772) Xmister válasza TTomax (#4769) üzenetére


Xmister
senior tag

Esetleg lehet majd kérni egy összehasonlítást a 350.05, és ez között, hogy lássuk mennyit dob?

(#4773) tom_tol válasza Abu85 (#4722) üzenetére


tom_tol
addikt

Miért jó, ha a PC-ből konzol lesz ? És ha az lesz akkor mi szükség a konzolra?

(#4774) mcwolf79 válasza MiklosSaS (#4766) üzenetére


mcwolf79
veterán

De mostanaigmeg egy olyan jatekkal nem talalkoztam ami joval jobban ment volna Radeonon

Ezt próbálom vartyogni én is. Hiába a papíron okosabb és konzolközelibb GCN architektúrával rendelkező AMD VGA-k, a valóságban semmivel sem tudd jobb teljesítményt nyújtani, mint az NV kártyák. Sőt... :(

Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x

(#4775) daveoff válasza mcwolf79 (#4774) üzenetére


daveoff
veterán

Mert nincsenek meg hozzá a kellő feltételek, ezt próbálja AMD kilobbizni magának. Hogy sikerül-e, azt nem tudom, de addig amíg nem látom ennek az eredményét én biztos maradok a zöld oldalon, mert jelenleg az a jobb, amint változik a helyzet váltani fogok... :)

LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®

(#4776) mcwolf79 válasza daveoff (#4775) üzenetére


mcwolf79
veterán

Én is teljesítménypárti vagyok, nekem mindegy, hogy NV vagy AMD VGA van a gépemben. Tulképp a 290-emmel sem volt semmi baj, csak az ígéretekből egyelőre nem sok minden valósult meg, a nagy Mantle "áttörés" elmaradt. Árában sikerült cserélni, ugyanazt tudja mint az AMD VGA, kevesebbet fogyaszt, kevesebb hőt termel. Nekem megérte a csere.

Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x

(#4777) daveoff válasza mcwolf79 (#4776) üzenetére


daveoff
veterán

Nekem ez az első NV kártyám, de talán még nem is voltam ennyire elégedett egy videokártyámmal se. Igaz, hogy ennek ára van, de inkább bevállalom, és nyugodt vagyok. Nekem most nagyon-nagyon nyomós érv kellene, hogy visszaváltsak AMD-re....meglátjuk mit hoz a következő generáció, és mikor érik be a jóslat..... :D

Más...
AMD GTA V drivers coming today, thanks for your patience everyone.
Ez minek, amikor hónapok óta benne van a driverben a GTA V profil..... :U ;]

[ Szerkesztve ]

LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®

(#4778) Xmister válasza daveoff (#4777) üzenetére


Xmister
senior tag

Ez minek, amikor hónapok óta benne van a driverben a GTA V profil..... :U ;]

Lehet ugyanúgy marketing... Tényleg kíváncsi lennék majd tesztekre mindkét oldalról a -1. driver és ez közti különbségre.

(#4779) daveoff válasza Xmister (#4778) üzenetére


daveoff
veterán

Egy ilyen drivernél nem feltétlenül csak a plusz teljesítményre kell számítani, hibajavításokra is.

LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®

(#4780) sixpak válasza Xmister (#4778) üzenetére


sixpak
nagyúr

Én hajnali egy után tudok nyilatkozni,hogy egyáltalán megugrom-e a 30 FPS-t. :D
Meg persze ha a RSC működni fog...lehet csak reggel lesz belőle valami.

https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/

(#4781) sayinpety válasza gbors (#4771) üzenetére


sayinpety
tag

Pontosan. Outsourcing lenyege a rugalmassag. Kis teamek hatekonyan dolgoznak.
Elso IP megjelenese 2016H2. Eleg idejuk van.

(#4782) HSM válasza proci985 (#4753) üzenetére


HSM
félisten

Egyébként ez régóta így van, és tényleg pokoli zavaró. Akadnak olyan szériák, egyre több, ahol nagyon észnél kell lenni a teszteredményekkel kapcsolatban. Pl. AMD oldalon én mindig a tesztekben a 7970 eredményét néztem, mert a 7950-eken nagyon alacsony volt a power limit, és össze-vissza eredmények voltak, kártyánként, tesztoldalanként más emiatt.

Ugyanez a referencia 290 és 290X, főleg az utóbbi csendes BIOS-ával, mivel eléri a 94 fokot, és utána órajel-játék. Ott szerencsére van az "Über-mód", ami minimalizálja a throttlingot, az viszonylag jó viszonyítási alap.

Nv-nél pedig aztán végképp katyvasz, emlékszem, anno mennyi találgatás volt, mi alapján dől el, melyik GPU mennyire BOOST-ol. Volt ami nagyobb, volt ami kisebb mértékben tette.

De egyébként Intel CPU-knál is vannak vices dolgok, főleg az új Broadwell Core-M cuccoknál, ahol egész vicces dolgokat produkál a magas turbó, alacsony TDP és alapórajel [link].

De a saját Sandy Bridge kétmagosomnál is erősen trükközni kell a notiban, hogy a GPU turbózhasson, de a CPU nem, különben megeszi a 35W TDP-t az IGP elől, és 1300Mhz helyett nagyon durván kisebb órajelen megy azért, hogy a proci minimálisat turbózhasson, a végeredmény meg pocsék. Nem pont ide vág a téma, de pár mérés: [link].

[ Szerkesztve ]

(#4783) Abu85 válasza sayinpety (#4781) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Oké elfogadom ezt a lehetőséget, de azok az adatok amiket írtál itt, azt mutatják, hogy a Hawaii sokkal gyorsabb a GM204-nél. Aszinkron compute mellett és nélkül is erősebb. Aszinkron compute-tal 10 ezresmásodperccel jobb, ami azért nem kevés. Ez azért nem feltétlenül azt támasztja alá, hogy minden rendben lesz az optimalizálás kiszervezésével, de nyugodtan javíts ki, ha tévedek.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#4784) daveoff válasza Abu85 (#4783) üzenetére


daveoff
veterán

AMD Catalyst™ 15.4 Beta for Windows® - Grand Theft Auto V Optimized

Ez akkor most minek, csak egy kamu driver, kamu szöveggel, hogy legyen válasz az NV driverre.....?! :U

[ Szerkesztve ]

LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®

(#4785) proci985 válasza daveoff (#4784) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

marketing? mert a masik gyartonak kijott, kommunikacios szempontbol igy jobb.

---

btw ha valaki tolna multimonitorral, akkor meg tudja mondani hogy fut?

gondolkodok be kene szerezni, de 60 giga, az meg a jelenlegi netemmel majdnem egyszerubb ha berendelem postan (najo, ez tulzas, kajaszunetben kilepek erte es megveszem).

HSM: ja ez igaz, de ettol meg nem lesz jobb a helyzet:).

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#4786) CsonkaImo válasza daveoff (#4784) üzenetére


CsonkaImo
addikt

Szerintem is csak marketing. Lehet a Radeon tulajok elkezdtek gyülekezni az AMD székháza elött, hogy az nV nek már kint van a game ready driver. Gyorsan kiadtak egyet, hogy csillapítsák a kedélyeket. Én nem teszem fel, kíváncsi leszek mennyi különbség lesz az Omegához képest.

(#4787) daveoff válasza CsonkaImo (#4786) üzenetére


daveoff
veterán

Ha ez igaz, és tényleg kamu driver, akkor azt inkább nem minősíteném.... :(

[ Szerkesztve ]

LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®

(#4788) HSM válasza proci985 (#4785) üzenetére


HSM
félisten

Azt tudod tenni, hogy nagyon résen vagy, és nagyon megnézed, hogy teszteltek, milyen vassal, és belekalkulálod az eredménybe, már ahol lehetséges. Saját vasnál pedig odafigyelsz, hogy az összes thermal/tdp meg kutyafüle limiten belül tartsd a kártyát, hogy kihozza magából a maximumot. :)

(#4787) daveoff: Jelenlegi infók szerint a kamudriver az Nv-féle, hogy kiszedték a GTAV profilt, majd most visszatették...
Lehet amúgy, már az AMD-nél is benne volt egy általános profil, és most hogy minden végleges, még engedélyeztek pár dolgot, a driver szövegezése, időzítése ezt sejteti.
De egyébként ha csak marketingből adták ki, nem tudom, miért húzod a szád, ha az Nv meglépi, nekik is mutatni érdemes valamit (sajnos), nézd csak meg, tegnap még a fikázás ment, dejó az Nv, kiadnak game ready drivert....

[ Szerkesztve ]

(#4789) proci985 válasza HSM (#4788) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

a kulcsszo a mar ahol lehetseges, gyakorlatilag bele kell nezni a tesztelesi metodikajaba az oldalnak. az meg ido es macera. persze, menni fog, sajat vasnal foleg, csak forumokon lehet kaosz abbol hogy almakat hasonlitgatnak kortekkel.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#4790) HSM válasza proci985 (#4789) üzenetére


HSM
félisten

Nálam a friss tesztek nagy része itt el is vérzett amúgy. Ha csak annyit látok, 290X, és nincs jelölve, milyen típus, milyen BIOS-al, nem is olvasok tovább. Ez kapásból a tesztek minimum 60%-át kiszelektálja azonnal. A GTX-eken annyiból jobb a helyzet, hogy ott a G1 értékeihez lehet viszonyítani, ott nem túlzottan TDP/hőfok-limites a cucc.

A fórumokon is nagyon észnél kell lenni, de számomra különösen értékes információforás, ha néhányan megnézik emelt limitekkel, mit mennek a kártyáik, nagyon hasznos viszonyítási alap, csak a user errorok miatti bizonytalanság kicsit nagyobb a kelleténél, de menedzselhető a "kockázat". ;)

(#4791) CsonkaImo válasza daveoff (#4787) üzenetére


CsonkaImo
addikt

Egyetértek HSM-el, az nV is ugyan ezt csinálja. Erről szólt az utóbbi 10-20 hsz is.

(#4792) HSM válasza CsonkaImo (#4791) üzenetére


HSM
félisten

Az a helyzet, -Solt- fórumtárs nagyon szépen összefoglalta a lényeget, ami a kettős mércét illeti. [link] [link]

[ Szerkesztve ]

(#4793) FLATRONW válasza HSM (#4788) üzenetére


FLATRONW
őstag

Nem szedtek ki semmit a korábbi driverekből, már az egy hónappal ezelőtti NV WHQL driverben is van egy profil a játékra. Lehet, hogy már a korábbiakban is benne volt. Most kapott egy optimalizáltabb (remélhetőleg) verziót.

[ Szerkesztve ]

(#4794) daveoff válasza HSM (#4788) üzenetére


daveoff
veterán

Én nem húznám a szám, én örülök neki, ha új driver jön, de Ti(főleg Abu) kardoskodtatok amellett, hogy mekkora baromság új drivert kiadni a GTA megjelenésére, hiszen már az omegába benne van a profil. Erre itt az új catalyst, kifejezetten GTA V-höz....
Amúgy rohadtul nem érdekel az egész, én nem csodálkozok azon se, ha az NV driver is kamu, de ha a tegnapi vitát nézem, akkor az AMD driver biztos az.....

Szerk.: És természetesen az AMD driver megint csak beta, WHQL minősítés felejtős.....

(#4791) CsonkaImo: Egyébként én is azon az állásponton vagyok, hogy kell új profil a megjelenésre, mert a több hónapos driver tuti elavult, és optimalizálatlan, nem véletlen adott ki mindkét oldal őj drivert....

[ Szerkesztve ]

LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®

(#4795) CsonkaImo válasza daveoff (#4794) üzenetére


CsonkaImo
addikt

Nem fogom feltenni a friss bétát, és majd megosztom a tapasztalatokat.

Szerk.: Ki fog derülni, először Omegával majd a legújabb bétával is tesztelem a játékot. A Windowst tegnap újraraktam, szóval az sem kavarhat majd be.

[ Szerkesztve ]

(#4796) HSM válasza daveoff (#4794) üzenetére


HSM
félisten

A WHQL minősítés csak azt jelenti az Nv driveren, hogy jóval hamarabb kész kellett legyen, ugyanis +idő, mire a Microsoft jóváhagyja. +1 ok, hogy marketing rizsának gondoljam, és hogy már rég készen voltak ők is. ;)

"mert a több hónapos driver tuti elavult, és optimalizálatlan"
Egyáltalán nem szükségszerű, hogy így legyen. :N

(#4795) CsonkaImo: Kíváncsi leszek. :)

(#4797) daveoff válasza HSM (#4796) üzenetére


daveoff
veterán

Ki a fenét érdekel az NV driver? Nem arról volt szó tegnap..... :U

LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®

(#4798) proci985 válasza daveoff (#4794) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

"Amúgy rohadtul nem érdekel az egész, én nem csodálkozok azon se, ha az NV driver is kamu, de ha a tegnapi vitát nézem, akkor az AMD driver biztos az"

ezen miert idegesited magad? kiderult, hogy a #pcgamingmasterrace eseteben nem volt evidens, hogy a GTA5 SEert kiadnak kb 4-500eurot (hint: XBox/PS bundle), es nagyon ugy nez ki, hog pcn vartak a jatekot.

a gyartok meg valszeg erre reagalnak, hogy megiscsak nagy releaserol van szo. a gta4 pc portja megjelenes utan honapokig volt folyamatos humorforras, talan nyugisabb lesz az egesz. kiadnak egy uj drivert, mindenki boldog.

---

btw tobb honapos driverrel nem feltetlenul van baj, en a 7850 CFfel volt, hogy fel eves drivert hasznaltam, mert stabil volt, gyors volt es ment a CF ahol nekem kellett. betazni viszont csak vegso esetben voltam hajlando.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#4799) westlake válasza daveoff (#4784) üzenetére


westlake
félisten

Én a számozást sem értem. Április 7-én volt már 14.502.1019-es Catalyst. :U

Play nice!

(#4800) TTomax válasza daveoff (#4784) üzenetére


TTomax
nagyúr

"Grand Theft Auto V Optimized" [link]

Meg mintha CF se menne... :F

[ Szerkesztve ]

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.