Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4701) Xmister válasza h1mpi (#4697) üzenetére


Xmister
senior tag

Az ár szerintem használtan is megállja a helyét. (~1.6x)

Anno 7950 esetében is sokat lehetett olvasni mindenféle hibáról (leginkább a ZeroCore kapcsán), nekem mégsem volt vele semmi gond, ahogy a 290X-el sem. Pedig az alaplapom is csak egy (akkor 25k-s) AsRock.

Igaz, hogy a 290X-et nem lehet egy 5k-s házba tenni (én azért megpróbáltam), de a tiédben pl. teljesen jól érezné magát. Nekem most köszöni, jól van, nincs olyan játék amiben 80C fölé menne és 50% ventit elérné, minimális fordulatú ház ventikkel, alapfeszes tuningon(1090/1400), pedig ez csak az egyik legolcsóbb hűtésű darab.
Nyáron lehet, hogy kelleni fog a tényleges 50%, akkor már valami szélzaj meg fogja csapni a fülem, ha koncentrálok. Szörnyű.

Még mindig nem tartom jobb választásnak a 900-as szériát.
Főleg, ha belegondolok, hogy a 970 drágább lett volna, mikor néztem, ekkora felbontáson lassabb is lett volna, az újabb játékokban egyre csak távolodik teljesítményben, és még a memóriával is gondok vannak. Nekem azt senki nem fogja megmagyarázni, hogy ezt mind ellensúlyozza a kevesebb fogyasztás, és valamivel halkabb működés.

(#4702) HSM válasza h1mpi (#4699) üzenetére


HSM
félisten

Azért, mert kb. 2Ghz-re tudod húzni, és úgy ad 256GB/s sávszélességet. Ehhez képest egy 290X tuning nélkül tud 320GB/s-et, kicsit megpaprikázva 360GB/s-et. Az közel 40% előny.

Amit írsz +2000 pont FireStrike, az éppen +13% előny.

(#4700) daveoff: HBM+GCN3. Ezenkívül kicsit csiszolnak még a gyártástechnológián, és már kész is. ;)

(#4703) TTomax válasza HSM (#4702) üzenetére


TTomax
nagyúr

Még szépen add hozzá azt a 30% előnyt is amivel a maxwell rendelkezik a tömörítés miatt...

(#4696) HSM
És a Titan X-nek mi az alapja?Az ami a 980ban is van ,és itt jön képbe a fogyasztás...pontosan ezért fontos. :)

[ Szerkesztve ]

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#4704) HSM válasza TTomax (#4703) üzenetére


HSM
félisten

Azt az Nv mérte, és erősen játék és beállítás függő a dolog, és így mértek 17 és 28% között, és nyilván ők se teljesen hülyék, hogy a legrosszabb eredményeiket írják a whitepaperbe [link]. Másfelől csak a textúrákat tudja tömöríteni, a compute-hoz kellő adatokat nem, és csak bizonyos AA mellett működik jól, ahogy kivettem a leírásból.
Szóval papíron ez nagyon szép és jó, a gyakorlatban viszont már közelsem olyan rózsás a helyzet, és pláne nem +30%.

A Titan-X gyakorlatilag a GTX980*1,5. Mármint konkrétan így készült. :D Azért ez a fogyasztás téma is jóval komplexebb, mint így leírni.

[ Szerkesztve ]

(#4705) h1mpi válasza HSM (#4704) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Játékokban mégis szépen kijön az előnye... nem 1-2 FPS

(#4706) regener válasza TTomax (#4703) üzenetére


regener
veterán

Az AMD tömörítése is 20% felett van.

(#4707) daveoff válasza HSM (#4704) üzenetére


daveoff
veterán

Nincs ebben semmi komplex, a csúcs GCN-nél nagyjából kétszer gyorsabb a csúcs Maxwell, nagyjából azonos fogyasztás mellett.

LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®

(#4708) Asbee


Asbee
veterán

Egy 290X sem rúg labdába bármelyik custom 980-al szemben de még egy reffel sem nagyon. Az összes custom 980 kényelmesen használható, jól tuningolható nem kell neki extra szellőzés, meg a sok gányolás, állítgatás. Persze nem is egy időben jöttek. Aki kipróbált egy 980-at az mind erre jut, de aki "csak" 970-et annak is nagy többsége.
Sajnos semmilyen érv nincs a 290/X mellett a jósolgatáson kívül. Mindig ide jutunk. Gyakorlat vs bla bla... Nagyon kell már az az új sorozat mert ez így nagy gáz, hogy semmi gyakorlati ész érv nincs az amd mellett.

(#4709) HSM válasza daveoff (#4707) üzenetére


HSM
félisten

Azért az remélem megvan, hogy a csúcs-GCN másfél éves lesz már, míg a Titan-X-et most mutatták csak be...
A nagyjából 2X gyorsabb sem igaz, alapból kb. másfélszerese tempóból, tuningolni meg mindkettőt lehet, igaz a Titan-X-et kicsit talán jobban. Ugyanakkor a kétszeres tempó szerintem így is elérhetetlen, hacsak a 12GB fedélzeti memória okán valami memóriazabáló programban.

(#4708) Asbee:Ha neked az nem gyakorlati észérv, hogy egy 290X Lightning-et kapsz 320 fontért, míg egy 980 inkább 450-470, akkor nem tudom mi lenne az. De itthon is 110 000-ért korrekt 290X-et kapni, 980-at meg nem nagyon 180 000 alatt. Néha látni valami Palitot 160 000-ért, de az se éppen 110... Nyilván az ember kap némi kényelmet a 980-al (ház, hűtés, ilyenek) de ennek nagyon-nagyon borsos ára van. Oké, van akinek megéri, de hogy ezt még gyakorlati előnynek se vedd, az azért erős.

[ Szerkesztve ]

(#4710) daveoff válasza HSM (#4709) üzenetére


daveoff
veterán

Abban lehet igazad van, hogy nem 2szer gyorsabb, most mobilról nem néztem utána. Úgy rémlett, hogy játékokban a 295X2-nek legtöbb esetben odaver, ebből indultam ki, de ugye az CF....

Másfél év ide, vagy oda, a két különböző generációt így érdemes összehasonlítani, ennyi a fejlődés, szerintem nem rossz. Elvileg AMD is lesz legalább ennyivel gyorsabb, csak ugye ők nem űzik ilyen nagyban a lehúzást....

LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®

(#4711) TTomax válasza HSM (#4704) üzenetére


TTomax
nagyúr

Teljesen rendben van minden,egy olyan tesztet nem tudsz linkelni ahol a GTX980 ledadogna mert kevés a mem. sávszél,ez a probléma nem létezik csak a te fejedben. :)

Vegyük a tényeket alapul, azonos csíkszélességen ,azonos fogyasztással az Nv 50%al gyorsabb...

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#4712) Asbee válasza HSM (#4709) üzenetére


Asbee
veterán

A lightning 142k , 160k alatt van WF3 folyamatosan és Palit is ha éppen kapható. Labdába sem rúg a Lightning ezekkel szemben. De sajnos te ezt nem tudhatod, mert fogalmad sincsen gyakorlatban se egy 980-ról se egy 970-ről. Ha nagyon árra akarok menni ~110 ért vagy alatta 970 G1 vagy WF3 és már az is ott van mint egy 290X vagy közelében egy Lightning-Vapor X-nek ami 140k. Továbbra sincs semmi gyakorlati előny.
170k+ ért nekem sem kéne 980-an de 290X-sem 140k-ért pedig csak ennyiért kapok olyat ami jól használható.

(#4713) TTomax válasza HSM (#4709) üzenetére


TTomax
nagyúr

Ez a 180K már régen nem igaz... most van Iponon 152K-ért WF3...

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#4714) Abu85 válasza gbors (#4695) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Nem a világnak jobb, hanem a felhasználóknak. Te is arra panaszkodtál régen, hogy hiba sűrű drivert kiadni, és az NV ezt sokkal jobban csinálta hogy nem tett így. Szerintem is nagyon igazad volt abban, hogy jobb az, amikor előre benne vannak a profilok a driverben, amikor elkészülnek, nem aznap amikor kiadják a játékot, vagy havi rendszerességgel. Volt olyan, hogy egy hónapban háromszor jött Game Ready driver. Mégis minek? Azon a két-három napon múlott a profil elkészítése? Elég lenne előre belerakni a profilt a driverbe és kész. Mindenkinek egyszerűbb lenne. A PC-s piac egyik legnagyobb problémája, hogy ma már minden játékhoz új driver kell. Ismerőseim mind PC-s játékosok voltak, de ~70%-uk már konzolos, és az elsődleges indokuk, hogy a PC túl van bonyolítva, új driver, új ez, új az, ami szükséges, hogy elinduljon a játék. Konzolon berakod és működik. Nagyon fontos lenne, hogy a felhasználókat ezzel ne szopassák, mert mennek a konzolok felé.

De a driverkérdés csak döntés kérdése. Igazából csinálhatják ahogy akarják, ha működik, akkor oké, és igazából ez régóta működik mindkét oldalon. A nagyobb probléma a teljes széthúzás, amit a fejlesztők felé tanúsítanak. Tényleg lassú middleware-ekre van a PC-nek szüksége? Most komolyan, végre közelebb kerül a PC a konzolos fejlesztési modellhez, ami szebb és gyorsabb játékokat eredményezhet, erre most meg az effekteket zárják le. Te is pontosan tudod, hogy az általános middleware-ek a kompatibilitásra alapoznak, és ezért cserébe beáldozzák a minőséget és a sebességet. Tényleg ez a jövő? Jó az árnyékok és a post-process elmegy. Maximum lassú, de a minősége elfogadható szintű lehet, hiszen nem komplex effektek. Egy SSAO algoritmus is screen space. Viszont amint bonyolódik a helyzet jön a gond. Lásd a hajszimuláció. Nem sok embernek tetszik a HairWorks, pedig láthattad több programban is. Mi hiányzik belőle? A transparency eljárás, hogy ne legyen spagettiszerű. Miért nincs benne? Mert zárt a kód, és baromira nehéz, vagy nem is lehet általánosan transparency eljárást csinálni, ami minden leképzővel kompatibilis. Ha beleraknának egy elfogadható technikát, akkor csak bizonyos körülmények között működne az egész rendszer, vagyis nagyon sok motorba nem is lehetne implementálni a technikát. Ezek tipikusan gyengítik a PC-s ipart, ráadásul zéró értelme. Daveoff mint NV tulaj korábban mondta, hogy neki a TressFX jobban tetszik, de igazából ami tetszik neki, az nem a TressFX mint technika előnye, hanem a nyíltságé, hogy a kód módosítható, és aki bedobja a játékba, az tényleg leportolhatja a teljes eljárást. Ha nem kompatibilis az eredetileg szállított analitikai AA és az árnyékolási rendszer, akkor át kell írni és működik. A HairWorks esetében ilyen nincs. Ha valami nem kompatibilis, akkor kikapcs és minden egyes ilyen döntéssel folyamatosan minőséget veszít az effekt. Meggyőződésem, hogy ez nem az a jövő, ami a PC-nek jár, vagy amit egy hardcore PC-s játékos elvár.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#4715) HSM válasza TTomax (#4711) üzenetére


HSM
félisten

Nem dadog le, csak nem skálázódik tovább. Ledadogni az olyan disznóságok miatt lehet, mint pl. a 970-esen ami van.

"Vegyük a tényeket alapul, azonos csíkszélességen ,azonos fogyasztással az Nv 50%al gyorsabb..."
Ezt nem vitattam egy percig sem. Ahogy azt sem, hogy a Titan-X-nek jelenleg nincs semmi alternatívája, ha valaki a leggyorsabb, nem multi-GPU kártyát keresi. ;)
Ugyanakkor ár/értékben elég borzalmas, ez a +50% sebesség 3X-os áron... :(

(#4712) Asbee: Azért a 970-eket a 290X-hez hasonlítani.... Minimum erős. A 980 legalább egy korrektül megépített kártya, de a 970 a 3,5GB+0,5GB ramjával... :N

110K egy Tri-X. Teljesen jó.

(#4713) TTomax: 152K-ért egész jó a WF3 980, ha éppen van. De nekem annyit sem érne a dolog, amikor 110K-ért Asus DC2 és Sapphire Tri-X 290X-et is vehetek... Akárhogy nézem, ez 40%-al magasabb ár....

[ Szerkesztve ]

(#4716) daveoff válasza Abu85 (#4714) üzenetére


daveoff
veterán

Már ne is haragudj, de aki ennyire topa a PC-hez, hogy bonyolult neki a drivert frissíteni, vagy akár egy játékot feltelepíteni, az ne is vegyen PC-t. Pont ilyeneknek találták ki a konzolt, használják csak....

Az AMD a megfelelő példa arra, hogy mennyire nem jó az a megoldás, ha nem adnak ki sűrűn drivert. Inkább havonta, vagy akár hetetnte kattintok párat, újraindítok egyet, és működik minden, minthogy szívjak a nemtörődömséggel...

LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®

(#4717) HSM válasza daveoff (#4716) üzenetére


HSM
félisten

Miért gondolod, hogy az AMD-sek szívnak a nemtörődömséggel? :F

(#4718) TTomax válasza HSM (#4715) üzenetére


TTomax
nagyúr

Két olyan 290X ami maradéktalanul megállja a helyét és az nem a DC2 meg a Trix... azokra mind kell egy 12 es venti a hátoldalra,másról se szól a 290topic,csak a hűtésről..

A két 290 pedig a Vapor-X,és a Lightning...azok olyanok,hogy dobozból kivéve OC-t bírnak akár venti profil állítás nélkül is...több monitorral stb... a DC2 meg a trix nem tudja... se gaming...stb...

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#4719) HSM válasza TTomax (#4718) üzenetére


HSM
félisten

Egyetértünk. A DC2-re kell a hátuljára venti PCB-t hűteni, és nem marad sok tuning benne, a Tri-X viszont teljesen jó gyárilag is, csak a tuningpotenciálja, ami jóval kisebb a Vapor-X és Lightninghoz képest, azt meg el lehet nézni, ha az itthoni árkülönbözetet nézem (30K). Tri-X-re csak elővigyázatosságból tesznek néhányan ventit, anélkül is teljesen vállalható VRM hőfokokat produkál.

Én amúgy csak a Gamingot kerülném messzire, a DC2 és Tri-X kisebb kompromisszumokkal már teljesen élhető. A WF3 is jó amúgy, de abban sincs sok tartalék hűtésben kitolt power limittel, és hangosabb a többinél a tesztek szerint. Mondjuk 900Mhz-en az enyém nagyon szépen, csendben és hűvösen tette a dolgát.

(#4720) Asbee válasza HSM (#4715) üzenetére


Asbee
veterán

Simán hasonlítom hozzá. Ne haragudj HSM de semmi gyakorlati tapasztalatod nincsen. Minden rossz indulat nélkül, bármennyire is elfogult vagy, nem tűnik fel mekkora éles különbség van közted, aki állandóan elméleti síkon mozog, meg azok között akik végigzongorázták a kártyákat?
Persze nem azt mondom csak annak lehet véleménye aki ezt csinálta, csak számomra furcsa mégis az kampányol a legjobban akinek kevés tapasztalata van ilyen téren. Azt sem vitatom számolni kell a technikai dolgokkal is, de semmi máshoz nem tudsz nyúlni.
Én inkább választanám a 970 memória dolgát, mint hogy kazán, alulfeszelős, alulórajelezős, megfújt, jó ház szellőzős kártyám legyen. Jelenlegi tapasztalatok szerint 1440p-ben sincsen még semmi gond memória téren. Nem is nagyon lesz, mert előbb fogy el a kártya.

(#4721) sixpak válasza TTomax (#4718) üzenetére


sixpak
nagyúr

Az enyémnek nincs semmi a hátoldalán.... :N

https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/

(#4722) Abu85 válasza daveoff (#4716) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Azt ugye tudod, hogy ha ezért a PC-s játékosbázis 90%-a átáll, akkor a PC-nek lőttek. Ez nem olyan probléma, amit el lehet intézni azzal, hogy hát akkor neked a konzol való, mert az megöli a PC gaminget. Marad pár százezer fanatikus világszerte és kész. Itt olyan megoldást kell találni, ami elfogadható kompromisszum. Például a low-level irány az. Ott profilozás sem lesz, mert az alkalmazás dönt mindenről, amit ma még profilban állítgatni lehet. Ez már egy lépés a helyes irányba.

Én inkább nem szeretnék sok drivert telepíteni, ha nem muszáj. Rakják bele előre és működik. Vannak nekem olyan Catalyst drivereim, amelyek ki sem jöttek, és olyan játékok nevei vannak benne, amelyek még meg sem jelentek. Például hetek kérdése és bejelent valamit a Codemasters, és arra már a 15.4 early test kiadásban ott a végleges profil. Szerintem ez a jó irány, mert amikor megjelenik az a játék, aminek a nevét most nem írom le, de jön, akkor én vígan elvagyok az áprilisi frissítéssel, és kész. Miért is telepítenék csak egyetlen új profilért egy új drivert? Tök feleslegesnek érzem, és tiszta szopatás, hogy rég benne lehetne a csomagban a profil, de nincs, mert a nagyfejűek úgy tartják jónak, ha erről a média ír. Mint mondtam, jelentsék be azt, hogy már ott a profil x ideje, csak ne szopassák a PC-s réteget ezzel. Nem jó, ha ezért valaki konzolra megy.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#4723) HSM válasza Abu85 (#4722) üzenetére


HSM
félisten

Dehát látod, megy itt a tapsolás a hetente kidobott frissítésekre, meg game ready driverekre. Mellesleg régesrég nem a hardkór réteg tartja el az ipart, az csak a legteteje...

(#4724) TTomax válasza Abu85 (#4722) üzenetére


TTomax
nagyúr

Azért kedves Abu mert a valóság az,hogy szinte minden játék day0 patch-el indít,azért mert olyan alapvető dolgok nem működnek mint pl a 120Hz támogatása full screenben, az általad nagyra becsült (CiV BE).És akkor jött a körbemutogatás ugye,vártuk a drivert mint a messiást csak tudjunk játszani.A BF4 hogyan is lett kiadva?Kb alfa állapotban,szerintem kár is sorolnom aki játszik a friss címekkel az mind tudja miről beszélek..
De majd most!Most aztán lesz low level api,és minden menni fog mint a karikacsapás... na ez az amit nekem már nagyon nehéz elhinnem..

Az meg már csak hab a tortán hogy a még itt meg is próbálják magyarázni,hogy a friss driver rossz dolog,sőt nem is kell. ;]

[ Szerkesztve ]

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#4725) Xmister válasza Asbee (#4720) üzenetére


Xmister
senior tag

Szóval Te inkább egy rosszabb hűtésű házban akarod használni a VGA-t.
Ok.
Más meg inkább nagyobb teljesítményt szeretne egy bizonyos áron. Szerintem ezt is meg lehet érteni.

Az alulorajelezest meg hagyjuk, szerintem hsm-en kívül senki nem csinálja ezt, és mégis megvagyunk.

(#4726) Asbee válasza Xmister (#4725) üzenetére


Asbee
veterán

Szerintem ezt gondold át még egyszer. :R

(#4727) Abu85 válasza TTomax (#4724) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

A játék hibája nem feltétlenül jelenti azt, hogy új profil kell.
A Frostbite 3 speciális eset. Az nem úgy van profilozva, mint egy mai átlag játék. A motor hív meg egy beépített specifikus driverrutint. Ezt azért teszik, hogy akkor is működjön a motorhoz tervezett profil, ha átnevezed a játékot, mert ugye a driver biztosítja, illetve biztosítaná, hogy ne fagyjon szét a játék DX11-es módja. De mondjuk a Frostbite 3-nál én eleve egy hibás döntésnek tartom egy olyan optimalizálást használni, amit a Microsoft a DX11-hez nem ajánl, mert tudják, hogy nem stabil. Szerintem bődületes baromság ilyenhez nyúlni, de szerencsére ez egyedi eset, más motor nem működik így.

A friss driver jó dolog. A felesleges driver a rossz. A legutóbbi 5 GeForce driverben benne lehetne a GTA5 profilja, és ennek az oka az, hogy a leképző november óta változatlan. Csupán két extra effekt került bele, de nem szükséges rájuk új profil, mert ismert eljárások, amikhez már jó kódot fordít az amúgy kigyúrt complier.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#4728) Bingisz válasza Abu85 (#4722) üzenetére


Bingisz
addikt

Inkább csak olvasgatok a témában, de szerintem az AMD hamarabb fog eltűnni, mint a napi ~8-9 millió steam user.

"-Bingisz jó veled játszani, az arty legalább nem engem lő...."

(#4729) Xmister válasza Asbee (#4726) üzenetére


Xmister
senior tag

Szivesen átgondolom, ha megmutatod, hol hibáztam. :)

(#4730) Abu85 válasza Bingisz (#4728) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Nézd meg a Valve véleményét a témáról. A GDC-n nagyon leteremtették a piacot azért, mert nem gondolnak arra, hogy a felhasználóbázisuk 90%-a nem hozzáértő. Még a felbontást sem tudja átállítani. Az, hogy a cégek elkezdték hozni az olyan segítő programokat, mint a Gaming Evolved, a GeForce Experience, vagy a Raptr Intel támogatással azt jelenti, hogy rájöttek, hogy ez egy komoly gond. Ha a userek 80-90% (és ez a cégek felmérése alapján a felhasználóikra vonatkozik) nem tudja beállítani magának a natív felbontást, és Full HD-s monitoron 1024x768-ban játszik, akkor az probléma. Nagy probléma, és ennek a megoldására pénzt fektetnek. Viszont a Valve szerint ez sem elég jó. A fejlesztőnek kellene ezt egyedileg megoldani egy játékba épített ellenőrzővel, és igazuk van.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#4731) Asbee válasza Xmister (#4729) üzenetére


Asbee
veterán

Nem értetted amit írtam. Milyen rosszabb hűtésű házban? Ott a 290/X fekszik meg. Ha nagyobb teljesítményről beszélünk, bármelyik 290X ellen szívesen odatennék egy Giga G1-et.

(#4732) Bingisz válasza Abu85 (#4730) üzenetére


Bingisz
addikt

De ez eddig is így volt. Sőt természetesen igaz, és kezdeni is kell valamit vele. Mondjuk nekem a Raptr néhány játékban mikrolaggot okoz, ha be van kapcsolva :DDD . Viszont ettől nem lesz kevesebb a PC játékos.

[ Szerkesztve ]

"-Bingisz jó veled játszani, az arty legalább nem engem lő...."

(#4733) Xmister válasza Asbee (#4731) üzenetére


Xmister
senior tag

Én is azt mondtam, hogy a rosszabb hűtés a 290x hátránya. Szívesen megnéznem a 970-ből bármelyik teljesítményét, de 3 monitoron, ahogy én használom. (Egyébként proci985 már megnézte. Nem véletlenül vitte vissza a 970-et)

(#4734) Asbee válasza Xmister (#4733) üzenetére


Asbee
veterán

Mindig is írtam 970-nél felbontásra oda kell figyelni. Igen, bnele is futott egy fos Matrixba amit vizezni kellett és 980 árig ment el.

(#4735) gbors válasza Abu85 (#4714) üzenetére


gbors
nagyúr

Hűha, ezt marhára nem kellene csinálni - olyan dolgokat adsz a számba, amiket sosem mondtam :(((
A havi WHQL driver nem volt jó ötlet az AMD-től, mert nem bírták erőforrással, és gyors reakció helyett rugalmatlanságot szült - ugyanúgy nem szállították megfelelő időben a driveres supportot. A GR driverek pont arra koncentrálnak, hogy időre elérhető legyen a driver. Azt pedig nem tudom, hogy a profilt a játék tesztelésének melyik fázisában véglegesítik, de gyanítom, hogy nem 4-5 hónappal a launch előtt...

A második bekezdéssel meg nem tudok mit kezdeni. Már sokadszor olvasom ezt a rantot, részben egyet is értek vele, de hogy jön ez most ide? :F

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#4736) Xmister válasza Asbee (#4734) üzenetére


Xmister
senior tag

Én pedig írtam, hogy a 290x-nél a hűtésre kell odafigyelni. Nála nem volt elég a ház hűtése egy mátrixhoz, nálam meg elég egy wf3-hoz is.

Ettől függetlenül én még mindig 10k-val olcsóbban vettem a 290X-em, mint amennyiért 970-et találtam volna. Azóta kiderült a mem gond, és nagyjából hasonló áron vannak.
Igaz, hogy akár a fentebb említett játékokban is 1080p-ben egy jól meghúzott 970 gyorsabb lehet, mint egy húzott 290X, de nagyobb felbontásban már úgy sem, arról nem is beszélve, hogy három monitornál már a mem miatt jönne a mikroakadás is.

(#4737) Asbee válasza Xmister (#4736) üzenetére


Asbee
veterán

Tehát megint oda jutunk, hogy extra ház szellőzés kell amit mindig mondunk. Nálam azzal is iszonyat hangos volt a Giga 290. Az ilyen itt ott olcsóbban vettem azt hagyjuk. Én is 145k-ért vettem bontatlan evga 980-at ami boltban 200k, nem is hozom fel példának.
De örülök, hogy te legalább belátod, hogy bizony ez a dolog jelen van. :R

(#4738) Abu85 válasza gbors (#4735) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

A sűrű WHQL pont azt a célt szolgálta, hogy gyors legyen a reakció. Az mindegy, hogy minek nevezik Game Ready, Hotfix, marika csodája, a cél megegyezik. Na most ez vagy általánosan rossz, vagy általánosan jó, vagy tekinthetjük egy stratégiának, amit jónak tarthatunk vagy rossznak, természetesen magánvéleményként. Olyan viszont nincs, hogy ez akkor rossz, ha az egyik gyártó csinálja, de akkor már jó ha a másik.

Úgy jön ide, hogy a PC valódi problémája ez. Nem az, hogy az NV átvette az AMD régi driverfejlesztési stratégiáját, míg az AMD átvette az NV-ét.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#4739) Xmister válasza Asbee (#4737) üzenetére


Xmister
senior tag

Soha nem tagadtam, hogy jol szellozo haz kell neki. Azzal viszont, ahogy irtam is, csendes.
50% alatt azert neked sem lehetett iszonyat hangos, ha meg folotte volt, akkor meg lehetett volna javitani a szellozesen.

Akkor az egyszeruseg kedveert mondjuk azt, hogy egy arban vannak.

Ami a 970 mellett szol:
-1080p-ben egy jo 970-et a 290X fole lehet huzni a legtobb jatekban. (De pl. DA:I-ben, egy huzott 980 sem volt sokkal gyorsabb, ott nem tudom mi lenne az eredmeny)
-Huvosebb

Ami a 290X mellett szol:
-Nagyobb felbontason gyorsabb egy huzott 970-nel is
-Akkor sincs gond, ha egy jatek kifut a 3.5-bol

Innentol kezdve egyeni preferencia.
Azt nem irom a 290-hez, hogy async compute-ban joval erosebb a 980-nal is, mert nem tudjuk, hogy mennyire fogjak a jatekok hasznalni ezt.

Az egesz szalat az olyan kijelentesek miatt inditottam, miszerint aki AMD-t vesz az csak piros szemcsis fanboy lehet, ami lassuk be, eleg megalapozatlan.

(#4740) Asbee válasza Xmister (#4739) üzenetére


Asbee
veterán

50% alatt azert neked sem lehetett iszonyat hangos, ha meg folotte volt, akkor meg lehetett volna javitani a szellozesen.

Bőven felette volt, ha jól emlékszem 70% körül. De ez nem ilyen egyszerű, ház szellőzéssel ezen már nem lehetett javítani. Haf 932 plus volt jól ventizve. A Phanteks házadnál jobban szellőzik. ;) Ennyit tudott a hűtő + a nagy AsicQ is odatett neki. De arról nem én tehetek. 290-ből a Giga az egyik legrosszabb. 1440p-ben alapon ugyabazt tudja a 290X és a 970. És ugye szinte az összes 970 megy ref 980 teljesítményen.

Az egesz szalat az olyan kijelentesek miatt inditottam, miszerint aki AMD-t vesz az csak piros szemcsis fanboy lehet, ami lassuk be, eleg megalapozatlan.

Ez biztosan nincs így.

[ Szerkesztve ]

(#4741) HSM válasza Xmister (#4725) üzenetére


HSM
félisten

Most miért olyan nagy tragédia, hogy 900Mhz-en hajtottam 947Mhz helyett? Így pont halk maradt és a házam ultrahalk szellőzését se kellett bántani, sebességben difit meg semmit nem vettem észre. Nekem ennyi kompromisszumot bőségesen megért, hogy 25K-val olcsóbban megkaptam, mint egy gyárilag halkabb, erősebb hűtős kiadást. Ez volt leakciózva, de teljesen jó volt. :D

(#4724) TTomax: Ahogy Abu85 is írja, nem a driver a baj, hanem hogy feleslegesen dobálják kifele ész nélkül...

[ Szerkesztve ]

(#4742) Xmister válasza HSM (#4741) üzenetére


Xmister
senior tag

Nem mondtam, hogy baj, csak ne azonositsak a 290-et a kotelezo underclock-al.
En is orulok, hogy olcson vettem WF3-at, es annak is, hogy nem kell csokkentenem az orajelet, sot. :)

(#4740) Asbee:
Ez biztosan nincs így.

Es ez a lenyeg. En tokeletesen megertem, ha valaki a 970-et preferalja, mert az igenyeinek az felel meg jobban, csak azt nem szeretem, ha forditva nem ezt a hozzaallast tapasztalom, es ugy allitjak be a 290-et, mintha egy minden teren alsobb rendu kartya lenne, amit csak a fanboyok vesznek. (Mindezt marka fuggetlen hozzaallast hangoztatva)

[ Szerkesztve ]

(#4743) gbors válasza Abu85 (#4738) üzenetére


gbors
nagyúr

Olyan viszont nincs, hogy ez akkor rossz, ha az egyik gyártó csinálja, de akkor már jó ha a másik

Ezt te mondod, nem én. Én azt mondtam, hogy akkor jó, ha a játékokhoz időben érkeznek a driverek. Az AMD ezt nem tudta megoldani a sűrű driverekkel, az nVidia igen. Ezért végeznek jobb munkát Jensenék, nem pedig azért, mert n betűvel kezdődik a nevük.

A PC-s játékfejlesztéssel kapcsolatos világfájdalmat meg felesleges idekeverni (meg mindenhová máshová is). Már csak azért is, mert ez a széthúzás megoldódható úgy is, hogy az egyik gyártó tönkremegy - az meg aztán húdemarhajó lenne mindenkinek...

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#4744) HSM válasza Xmister (#4742) üzenetére


HSM
félisten

Nem kötelező az underclock, csak ugye én hangmániás vagyok, és inkább lemondtam 5% sebességről a halk működésért, minthogy akár picivel is emelnem kelljen bármelyik ventim zajszintjén. :) No, meg ugye a hangszigetelő habos oldallap se éppen a legjobb hűtési mód egy alapvetően nem túl nagy házban. Szóval nálam azért nem volt könnyű dolga a technikának. :D

(#4743) gbors: Ugyanúgy megvan a nyűgje a zöldek szoftveres részének, mint a pirosakénak. Amúgy tegyük hozzá, az utóbbi pár évre már nem volt jellemző a késő driveres támogatás, mint ahogy pár éve azért néha előfordult piroséknak.

(#4745) Abu85 válasza gbors (#4743) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

De ez mindkét oldalon megvalósult/megvalósul. Ha csak ez a kritérium, akkor például ott a GTA5 profil az Omega Catalystben.

Nem kell szélsőségekben gondolkodni. Elég lenne annyi, ha az NV visszaálna arra a modellre, amit 2010 előtt alkalmaztak. Jó persze nyilván hazugságokat is követel, mert nem mondhatják majd ki, hogy a GameWorks azért szűnt meg mert csak lassú és ronda eljárások lehetségesek ilyen formában, de azért vannak ott a marketingesek, hogy kitalálják mit kell hazudni ilyen esetben.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#4746) mcwolf79 válasza Abu85 (#4722) üzenetére


mcwolf79
veterán

Biztos van egy ilyen casual réteg, de sztem ez kb. annyira fals és régi sztereotípia, mint a PC= állandó setup-olás.

A másik dolog meg: hány éve is temetik a PC-s játékipart??? Sztem legalább 10 éve ez a marhaság megy ,és mégis : a PC-s játékipar köszöni szépen jól elvan.
Most ,hogy a prevgen konzolok nagyon nem az elvárt szintet hozzák sztem sokan csalódottak. 1-2 éve még mindenki "default" FullHD-ről és 60 fps-ről beszélt konzolon . És mi lett belőle? Jobbára 30 fps (ha meg van egyáltalán), és a FullHD is csak maximum felskálázva van meg. AAA exklúzív szinte alig van, a multiplatform játékok meg (legkésőbb 1-2 patch után :U ) ketyegnek szépen PC-n is. Persze nem 3-4 éves gépekkel kell vacakolni, és akkor elkerülhető a felesleges sírás. Most egy konzol és egy FullHD TV árából ésszerűen össze lehet állítani egy PC-t ,amin legfeljebb kisebb kompromisszumokkal (pl. nem csutkára tolt élsimítással) VALÓS FullHD-ban lehet élvezni a játékélményt ,és valszeg a framerate is magasabb lesz mint konzolon.

Lehet jönni most a konzoltechno bullshit-tel, de ebből SAJNOS nem sok mindent láttunk, ami igazán álleejtős lenne. Hiába a "hipermodern" API, ha semmi nem használja ki. Mire be fognak ezek érni, valszeg maguk a konzolok fognak elgyengülni az átlag gamer PC-hez képest. Amíg nincs egy prevgen Uncharted, God of War vagy egyéb AAA cím , addig ez csak porhintés.

Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x

(#4747) gbors válasza Abu85 (#4745) üzenetére


gbors
nagyúr

Elsősorban erre írtam az előbb, hogy nem tudom komolyan venni. Több, mint 4 hónappal előbb release-elődött a profil, mint a játék - biztos szuper lesz így... Ill. az elmúlt 1 évben az AAA játékok tesztjei nem azt mutatták, hogy az AMD már a launchkor szuper volt.

A másik témára - tök felesleges ezen rugózni. Az nVidia akkor fog változtatni, amikor anyagilag előnyösebbnek tartanak egy másik irányt. Akkor viszont rögtön 150-170 fokot. Jöjjön ki az AMD egy iszonyatk***abrutálgyors 390X-szel, meg legyen prevalens az új játékokban az aszinkron compute (ez két olyan dolog, amiben egyetértek, hogy jobb lenne a játékosoknak), ez a kérdés akkor kerül az asztalra. Addig az marad, ami most van.

[ Szerkesztve ]

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#4748) Abu85 válasza gbors (#4747) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

November óta kész van a leképző. Lényegében semmit sem változott. Nehogy azt hidd, hogy a Rockstar azért tolta a játékot, mert technikai gondja volt. Nem, már szeptemberben kiadható állapotban volt a PC verzió, nem véletlenül mutogatta az AMD a szokásos IDF-elleni rendezvényén. Azóta csak bekerült a sztereó3D, pár effekt, amelyek egy része ki is került, meg a TXAA, ami az AMD-nek mindegy. Semmin nem kell változtatniuk, mert semmi nem módosult, ami a grafikát érinti.

Azért meglepődnék, ha volna olyan hardcore PC-s játékos, amely azt mondja, hogy csak azért, mert az az NV-nek jelenleg kedvezőbb, inkább jöjjenek magasabb gépigényű és rondább effektek a játékokba. Hiba azt hinni, hogy a PC-s réteg annyira meghülyült, hogy már az orruknál fogva lehet őket vezetni. Biztos van ilyen ember, de az tisztán látszik, hogy a fejlesztők nem hülyültek meg és az utóbbi egy évben annyi szidást kapott az NV, amennyit a korábbi tíz évben nem. Azért ezek az emberek érteken hozzá, és pontosan látják, hogy mennyire korlátozzák a munkájukat, ami miatt rosszabb minőségű játékokat tudnak letenni az asztalra. Ha valami nem a PC gaming érdeke, akkor az ez, és teljesen normális, hogy erről a jelenségről elkezdtek páran blogolni, reménykednek, hogy az NV még azelőtt észhez tér, mielőtt túl késő lenne.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#4749) Abu85 válasza mcwolf79 (#4746) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Mégis mi él a PC-s játékiparból? Az MMO biztos, az indie biztos, de az AAA multiplatform címekben a PC hátrányos, és ez az egyes játékok eladási statisztikáján is látszik. Ha előnyös lenne a PC, akkor nem most kapnál GTA5-öt, hanem megkaptad volna, amikor kész lett az X1 és a PS4 verzióval párhuzamosan.

Amikor a cikkek elkezdik bizonygatni, hogy a PC-s AAA játékpiacnak nincs semmi baja, akkor az önmagunk becsapása. Elfogadjuk, hogy az a normális, ha szar portok születnek, és ehhez még rossz support is jár. És az önámítás erre a piacra ma a legnagyobb veszély.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#4750) schawo válasza Abu85 (#4749) üzenetére


schawo
titán

Az úgymond "AAA címek" (így idézőjelben) PC alatt saját magukat gyilkolják meg ilyen hozzáállással, mint a GTÁ-nál. Nem pedig fordítva. Figyeld, majd most jön a sírás, hogy nem fogy eléggé, és ezért is a PC a hibás. :U

evDirect villanyautós töltőhálózat

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.