2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Miért ne dolgozz betegen?

    Már egyszer leírtam, hogy sikerült egyszer kimerülésig dolgozni.

    A következő fokozat ezt betegen bejátszani.
    Múlt héten úgy mentem vissza dolgozni, hogy már eleve rosszul voltam, ehhez képest nem voltam hajlandó elmenni orvoshoz, mert hogy jól vagyok. Ez egészen addig működött, amíg dolgoztam. Pénteken hazaértem, leeresztettem, és egyre rosszabbul lettem.
    Köhögök, a hátamban és a mellkasomban levő izmok fellázadtak ez ellen, így már elég sok mindenem fáj... Végül arra hivatkozva, hogy most úgyis szünet van, elmentem orvoshoz.

    A tanulság pedig az, hogy ha lett volna annyi eszem, hogy pihenek és nem napi 10-12 órát dolgozom, akkor lehet magamtól, illetve vény nélkül kapható szerekkel meggyógyulok, így pedig adajj neki antibiotikum...
    Az orvos örült, mert már két éve nem látott.. én viszont kihagytam volna ezt a látogatást...

    greenity 11 éve 4

  • Erdőben jártunk

    Ma a család úgy gondolta, hogy jó lenne, ha kimozdulnánk. Nem tétováztunk sokáig, irány az erdő, a Zselici Dombság sok szépet rejt.

    Első állomásunk Hajmás volt. Olyan gombát, amit meg is merünk enni, nem nagyon találtunk, néhány zöld hátú galambicán kívül.

    Néhány kép az erdőről:) :

    Találkoztunk galócával is :) (kicsit homályosra sikerült a kép :( )

    A fehér gombácskák, akiket nem mertünk elhozni:

    Folytatás...

    greenity 11 éve 16

  • Amikor az agy győz

    Nehéz dolog, amikor valaki tudja, hogy esélytelen dolgot szeretne, de mindenáron és most azonnal vágyik rá.

    Nem tudom, hogy melyik tábor a szerencsésebb, mindenesetre én azon emberkék táborát erősítem, akiben tovább él a vágy, de beteszi egy dobozva, amire az van írva : gondolhatsz rá, kellhet, de úgysem kapod meg. Innentől kezdve pedig már ha nem is teljes lelki nyugodtsággal, de olyan szintű nyugalommal kezelhető a dolog, ami mellett lehet élni, anélkül, hogy belerokkanna az ember.

    Ahhoz, hogy ezt megtegyem sok "szenvedés" kellett és az, hogy rájöjjek, hogy amíg az eszem a helyén, addig sok gond nem lehet. Sok örömtől tudom így megfosztani magam, de ebben benne van az is, hogy ezek után sokkal jobban fájnának dolgok. A kettő pedig egymás után következne. Így a fájdalom még rosszabb lenne.
    Így általában, ha valamit el kell dönteni, jó fizikushoz méltóan végiggondolom a kimeneteket, mikor mi lehet (ez korántsem egyezik a mi lett volna ha című fejtegetésekkel), és aszerint döntök, hogy melyik jár kevesebb fájdalommal és több örömmel, vagy melyik az, amivel nem bántok meg mást.

    S hogy ezt most miért írom le?

    Mert megint ilyen szituációba kerültem, s megint azt gondolom, hogy jó, hogy van egy ilyen dobozom, mert ha nem lenne, akkor biza sokat szenvednék, és nehéz lenne koncentrálnom dolgokra.

    Folytatás...

    greenity 11 éve 0

  • Összeszedettség

    Feltűnt, hogy teljesen szétszórt vagyok. Hogy a gondolataim csaponganak, valami teljesen extrém módon asszociálok egyik dologról a másikra. Kívülállónak nulla logika lehet benne. Nekem meg így működik az agyam.

    Viszont ez nem jó, főleg munka közben, amikor koncentrálni kéne egy problémára, úgyhogy a következő nagy projektem az lesz, hogy megpróbálok arra az egy dologra koncentrálni, amit éppen csinálok és logikusan felépíteni a mondókámat, hogy más is értse, amit mondok, ne csak én :)

    greenity 11 éve 2

  • Fáradtság

    Ez a hét elég húzós volt, doktori kurzus, munka, tanulás....

    Egészen addig ment a dolog, amíg folyamatosan volt mit csinálnom, amint egy picit elültem a fenekemen leeresztettem és az a halálos fáradtság vett rajtam erőt, amiből azóta nem tudok kikeveredni... nagyon rossz, nem emlékszem dolgokra, nem fogom fel amit mondanak nekem :(

    Azt hiszem ez a hét volt a tanulópénz, hogy napi 5 óránál többet aludjak és 15 óránál kevesebbet akarjak dolgozni...

    greenity 11 éve 15

  • Boldogsááág

    :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD

    Most érzem, hogy van értelme dolgozni

    :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD

    greenity 11 éve

  • Miért?

    Ahogy cikket/thesist/könyvet olvagatok itt éjnek évadján elgondolkodtam valamin. Kicsit pihentetve az agyam. Ez pedig a következő:

    Miért éppen fizika?

    Sokáig áltattam magam azzal, hogy Feynman professzor könyvei fogtak meg, hogy csak az édesapám elkezdett hagyományt akartam folytatni. Viszont ez nem igaz. Nem kisebbítem ezen hatások értékét, hiszen benne van a pakliban mind.

    Mégis azt gondolom, hogy volt még valami, valami ami miatt én fizikát tanultam és nem mentem mondjuk gépészmérnöknek, vagy villamosmérnöknek. Valami, ami engem az elmélet felé húzott. Talán pont a matematika szeretete (mondjuk matekos osztálytársaim mint praktikus szakokat végeznek és végeztek...), vagy egyszerűen ilyen beállítottságú vagyok.

    Még egy tippem van, nagyon hasonszőrű az első ötletemhez, hogy egy könyv hatására, még pedig egy másik könyv is közrejátszott. Ez a könyv pedig nem más, mint Simon Singh könyve,A nagy Fermat-sejtés . 8. osztály elején a matematika tanárnőm a kezembe nyomta a könyvet, hogy biztos tetszeni fog. A könyv egy mondhatni hobby matematikus sejtésének történetét meséli el, 350 év kellett hozzá, hogy bebizonyítsák, sok sok ember munkájával.

    Folytatás...

    greenity 11 éve 4

  • Miért ne állj neki éjféltájt oprendszert telepíteni

    Történt egyszer, csütörtök éjjel, hogy úgy döntöttem, hogy az intézeti elvárásoknak megfelelően feltegyem az Ubuntut... problémába ütköztem: olyan ügyes voltam, hogy az egész merevlemezre telepítettem fel a linuxot... ez biza probléma volt.

    Végül föccer segítségével, aki a merevlemezes topikban segített, még egyszer köszönöm a segítséget, a Get Data Back nevű programmal visszaszereztem az adataimat.

    Úgyhogy én most úgy döntöttem, hogy oprendszert csakis kizárólag napközben frissen és üdén fogok telepíteni :D

    greenity 11 éve 16

  • Lányos lány??

    "Ne szegény lánynak kelljen cipekedni, vedd át tőle!" Ez az a mondat, amitől falra tudok mászni. Szerencsére a srác akinek mondták, ismer és tudja, hogy meg tudom oldani a dolgokat és majd szólok, ha segítség kell.

    Édesanyám meg mindig rám szól, hogy legyek kicsit "lányosabb lány", játsszam el a gyenge nőt, akinek segítség kell... Nah ez pont nem én vagyok -.-
    Amit tudok megcsinálok egyedül, ebben semmiféle feminizmus nincs, egyszerűen megszoktam, hogy a sült galamb nem repül a számba, ha akarok valamit, akkor azt nekem kell megcsinálnom. Lehet, hogy elég lenne szépen néznem egyik másik emberkére és megoldódna néha a gondom, de az megint nem én vagyok... szóval ez van. Nem vagyok olyan egyszerű eset.

    Volt olyan volt párom, aki egyszerűen úgy fordította le magának ezt a mentalitást, hogy nekem nincs szükségem pasira...
    De szükségem van pasira, de nem azért, hogy megoldja helyettem a problémáimat, hanem azért, hogy a társa lehessek.

    Vagy ez az egész így hülyeség? Várom a véleményeket :)

    greenity 11 éve 44

  • Csak mert jó

    Most így érzem magam, hiába vannak gondjaink, hiába történnek balesetek, amiket el lehetett volna kerülni, hiába vagyunk fáradtak, én pörgök :D

    (Pedig ma nem is én ittam azt a ginko-s teát :P )

    Szeretem, mikor ilyen mosolygós vagyok, mert akkor dolgozni és élni is tudok.

    Jó lenne, ha ez így maradna, ha meg nem, akkor meg élvezem amíg lehet :)

    greenity 11 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.