2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Készülőben az eddigi legnagyobb Photoshop munkám

    Szó szerint és képletesen értve is.
    Most tavasszal tervezzük kialakítani a gyerekszobát. Konkrétan a mi hálószobánkból lesz gyerekszoba, mert már igazán ideje, hogy legyen neki egy saját.

    A sok sok eltervezett átalakítás egyik fontos eleme, hogy az egyik hosszanti falat kitapétázzuk egyedileg készített grafikával. (mert nálunk a cégnél ilyet is tudunk jópénért ;] )

    Szóval kell egy aranyos, kellemes gyereknek való grafika, amit lehetőleg kilehet nyomni 400x270cm-es méretben pixelesedés nélkül. :) Hehe és itt kezdődik a probléma. Ehhez a mérethez legalább 10-15 ezer pixel széles grafika kell, hogy kiváló éles képet kapjunk nyomtatás után.
    És ilyenből bizony nem sok szaladgál a neten, főleg a mi elképzelésünknek megfelelő "underwater" cápás halas stb... Mert persze nem is fotóra gondoltam, inkább valami mesében látható illusztrációra.
    Plusz a méret miatt leginkább vektoros képet kerestem.

    Na de nem igazán találtam pedig végignéztem a stock oldalak fizetős kínálatát is, de semmi, ami megfelelne az elképzelésnek.

    Viszont pár napja rátaláltam a megoldásra:

    Folytatás...

    Dany007 9 éve 42

  • Termék megnevezések - Káosz

    Egyáltalán nem újdonság, ami a minap megesett velem és egyáltalán nem is egyedi a helyzet. Már régóta gondolkodom, hogy hangot adok nem tetszésemnek, hát most meg is teszem.

    A helyzet pofon egyszerű. Bizonyos gyártók bizonyos termékeinek elnevezése / típus megnevezései annyira káoszosak hogy néha valóságos fejtörő kiigazodni rajtuk.
    Ilyen esetekben mindig csodálkozom miért nem lehet egy normális, egyszerű, közérthető elnevezést kitalálni?
    Jó, persze biztos van benne logika. Elvégre nehéz elhinni, hogy csakúgy random betűk és számok halmaza lenne mindaz. Bár a túlbonyolítottságot így sem értem.

    De szerencsére vannak alapvetően egyszerűk is. Ilyen pl a VGA-k elnevezése. Szvsz az aránylag egyszerű és könnyen érthető. Legtöbb esetben ugye, minél nagyobb a szám adott generáción belül, annál erősebb az adott kártya. AMD-nél R9 290X. R9 a legmagasabb fokozat, kb ezt nevezhetnék igazi játékra való VGA-nak az ennél kisebb elnevezésű kártyák már jóval gyengébbek. Aztán ott a 290, amiből a 2-es az adott generációt jelenti, a 90-es meg az itt elfoglalt szintjét. Ugye van 270-270x-280-280x-285-290-290x stb... Nem is ragozom tovább, ez még tényleg érthető. Prociknál is hasonló a szisztéma és még telefonoknál, alaplapoknál sincs akkora káosz, de azért ott már kezdődik. De pl egy S4 és S4 mini közt a hülye is sejtheti a különbséget.

    Folytatás...

    Dany007 9 éve 6

  • Pára pára... talán van megoldása?

    Évek óta komoly problémát jelent a pára nálunk a lakásban.
    Köszönhetően a kb szigeteletlen falaknak, a műanyag nyílászáróknak és a kb nulla természetes légmozgásnak irdatlan mennyiségű pára jelentkezik a lakásban. Sajnos ez nálunk a tömbben általános probléma. Közös képviselő sz..rik az egészre. Azt mondja szellőztessünk. Az építtető cég már rég megszűnt, tehát perelni sincs kit...
    A lényeg, hogy megoldást kell(ene) találni rá.

    Először persze legyünk tisztában vele mi is a helyzet. A legtöbbeknek a pára nem jelent mást, mint az ablakokon megjelenő kis vízcseppeket, amiket ha zavaró egy mezei Ceresit tablettás párátlanítóval meg is oldanak. Akinek esetleg komolyabb párásodás áll fenn a helységben oda létezik dupla Ceresit tablettás nyavaja... :)

    Egy a lényeg, nálunk olyan szinten van pára, hogy az ilyesféle gyermeteg megoldások semmit nem érnek. Megfigyeléseim alapján ha a kinti hőmérséklet 6 fok alá esik, akkor megjelenik a pára. Minél hidegebb van, annál nagyobb lesz a mennyiség. Természetesen először a leghidegebb területeken csapódik le. Így az ablakokon. Majd később a falakon is, hőhidak mentén stb... Ebből adódóan egy hidegebb téli vagy őszi napon estére már szó szerint csorog le az ablakról a víz, át a párkányon, végig a falon.

    Folytatás...

    Dany007 9 éve 41

  • E-liquid ízek, tapasztalatok

    Azon egyértelmű okból írom ezt a bejegyzést, hogy megosszam a többiekkel saját szubjektív tapasztalatomat az általam kipróbált különböző liquid ízekkel kapcsolatban.
    Több alkalommal szembesültem már azzal a problémával, hogy a különböző liquides oldalakon nincs részletes leírás az adott liquid ízére vonatkozóan. Persze, almára alma van írva és ennyi. De azért ez összetettebb. A fantázia nevű liquideknél pedig többnyire csak a szokásos "marketing" szöveg van és természetesen mindegyik jónak van titulálva. Ami megint csak szubjektív. Én jobbnak találnám ha lenne egy konkrétabb leírás az ízről. Na ezt próbálom majd én összehozni az általam hosszútávon kipróbált ízekről.

    Persze minden vélemény szubjektív és fenntartásokkal kezelendő. Legfőképp azért, mert az e-cigis ízeket a liquiden kívül millió más tényező befolyásolhatja. Gondolom nem kell felsorolni hogy még a tartály anyaga sem mindegy.
    Ettől függetlenül úgy érzem, hogy egy irányvonalat fogok tudni mutatni azoknak akik nem akarnak lutrira vásárolni. Elvégre egy étcsoki ízű liquid akármilyen szuper ízvisszaadású kazánnal se válik mondjuk tejcsoki ízűvé. Maximum még jobban kihozza az ízeket.
    A általam kóstolt ízek közül a dohányos ízeket mindig 12mg/ml nikotinnal a gyümölcsös és egyéb ízeket mindig 6mg/ml nikotinnal szívom.

    Kezdjük hát.

    Folytatás...

    Dany007 9 éve 19

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.