2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Kritikus probléma

    Nagy nehezen rávettem magam, hogy megírjam ezt a bejegyzést. Leginkább azért, mert nem tudom melyik topicba való lenne.

    Másrészt meg azért nem akartam megírni, mert a probléma megoldás illetve oka igen szerteágazó lehet.

    Szóval a probléma egyszerűen annyi, hogy a gépem rendszertelen időközönként újraindul. Nem kell hozzá csinálni semmit. Nem kell terhelés, játék vagy net közben, esetleg filmezés közben, vagy akár csak a desktop van kint akkoris csinálja. Egyszercsak fogja magát és mintha megnyomtam volna a restet gombot. Majd ezután még vagy 5-6x újraindul windows betöltése közben aztán egyszercsak betölt a win. Még ilyenkor is előfordul, hogy 3-4x újraindul. Aztán viszont stabil lesz.

    Annyira stabil, hogy akár hónapokon át nem jön elő újra ez a probléma. Aztán 2-3 hónap múlva megint újraindul. És ez már több, mint egy éve így megy. 2-3 hónapig megy gond nélkül, aztán rájön az 5 perc... újraindulgat 8-10x aztán megint jó pár hónapig.

    Egyszerűen fogalmam sincs mi okozhatja ezt. És mivel teljesen rendszertelen, van amikor naponta 3x, van amikor hetente egyszer, de van amikor 2-3 hónapig semmi, ezért letesztelni se tudom igazán.
    Az eseménynapló az energiaszolgáltatás megszűnését jelzi, mint hibát. Viszont áramkimaradás nincs. Energia ingadozás nincs. Tápegység már lett cserélve.

    Folytatás...

    Dany007 12 éve 40

  • Mire jó a portalanítás...

    Hogy is kezdjem...
    Megvolt ma a szokásos 3-4 havi nagy portalanítás a gépben. Mivel a gépem be van építve a bútorba - ahogy az a lenti képen is látható (jobb oldalon, ott látszik az előlapi panel, valamint a DVD helye, tetején pedig a takarórács - ezért a levegő csak 2db 12cm-es coolink swif 2-es ventilátor segítségével jut be. Természetesen ezeket is fém porszűrőrács védi a portól, amiket heti rendszerességgel tisztítok. Viszont nagytakarítás, amikor a gép belsejét is kipucolom, na az már csak 3-4 havonta egyszer van.

    Köszönhetően a szűrőrácsoknak ennyi idő alatt gyűlik össze annyi por, hogy érdemes legyen rááldozni az időt. Ilyenkor természetesen a VGA-t is szétszedem pici darabokra és mindenhonnan eltüntetem a port. Egyedül a CPU hűtő az, amit ott a helyén tisztítok ki, mivel az elrendezés miatt igen nehézkes a kiszerelése. Nem lehetetlen, de inkább nem szenvedek vele. Így is kitudtam tisztítani meglehetősen jól. Ecsettel a bordák között és a lapátokat. Majd a végén egy spéci porszívónyéllel kiszívtam közülük a maradékot.

    Folytatás...

    Dany007 12 éve 16

  • A horoszkópról...

    Frappáns megfogalmazás, ami erőteljesen tükrözi a saját véleményemet is.
    Idézet a The Big Bang Theory első évad első epizódjának magyar szinkronos verziójából:

    Penny: - Szóval nyilas vagyok, ami valószínűleg többet elárul, mint kellene.

    Sheldon: - Igen, hogy bedőlsz a tömegkultúra szemfényvesztésének. Miszerint a Nap csillagképekhez viszonyított állása a születésed időpontjában befolyásolja a személyiségedet.

    Igencsak találó! :)

    Carl Sagan pedig ezt mondta a Kozmosz 3. részében:

    "Hogyan érintheti a sorsomat az, hogy születésem pillanatában éppen felkelt a Mars. Szobában születtem, a Mars fénye nem juthatott be hozzám. A Mars egyetlen hatása amely érinthetett, a gravitációs vonzása. De hiszen a szülész gravitációs hatása sokkal nagyobb volt. Igaz a Mars sokkal nagyobb tömegű, de a szülés összehasonlíthatatlanul közelebb áll."

    Folytatás...

    Dany007 12 éve 18

  • Bear Grylls "elbukott"

    Ezen szakadtam a röhögéstől. Muszáj megosztanom.

    "A nagy fantáziával, és még több idővel megáldott internetezők manapság minden közéleti eseményből vicces képet, úgynevezett mémet készítenek."

    A pontos szöveg így hangzik:
    "Elhunyt Bear Grills!
    A híres túlélő utolsó filmjének forgatásán halt éhen, melynek címe "Élj meg Magyarország fővárosában az ottani minimálbérből" volt. Bear a forgatás elején felvette a nettó 70125Ft szakmunkás minimálbért és megkezdte a túlélést, ám a forgatási hónap harmadik hetének közepén, miután a hónap elején kifizette az álltala lakott 40m2 belvárosi gangosház 2. emeleti lakásának összes rezsijét és a fennmaradó 5000Ft- ot az azt követő második napon felélte elhunyt. Halát egyértelműen a levertségből a mélydepresszióba zuhanás, valamint a tartós éhezés okozta. Bear Grills-t országunk kormánya saját halottjaként gyászolja."

    Forrás

    :DD :)) :DD

    Dany007 12 éve 40

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.