2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • PCB - Az elpusztíthatatlan méreg

    A minap ezzel a címmel láttam egy dokumentumfilmet, ami nem kicsit ledöbbentő volt.
    Leginkább azért, mert én a fiatal fejemmel még nem is tudtam erről. Viszont a dolog annyira durva, hogy úgy gondoltam meg kéne osztani másokkal is. Hátha mások számára is újdonság ez.
    Tehát megpróbálom összefoglalni a dokumentumfilm tartalmát.

    A PCB poliklórozott bifenilt jelent. A PCB-k csoportjába 209 különböző vegyület tartozik. AZ 1920-as évek végén kezdték gyártani. Köszönhetően kis gyúlékonyságának, elektromos szigetelő képességének széles körben alkalmazták és hamar népszerűvé vált számos területen. Dielektromos folyadékként transzformátorokban és kondenzátorokban, hőátadó folyadékként, hidraulikus rendszerekben, kenőanyagokként, festékekben, ragasztókban, tömítő és szigetelőanyagokban, valamint lágyító anyagként műanyagokban, azok képlékenységének javítására. Használták még vízálló anyagként, portalanító szerként és NCR (nem szén tartalmú) másoló papírhoz is. De szinte mindenbe és mindenhová tettek, ahol fennlát a gyulladás lehetősége. Kezdve a kenyérpirítótól egészen a betonfalakig.

    Folytatás...

    Dany007 12 éve 58

  • Bevásárlási tortúra

    Igen az. Rühellek bevásárolni. De muszáj.
    Nem csak nekem másnak is. Hiszen az étel még nem pottyan az ölünkbe magától. És mivel manapság még ez online kevéssé megoldott ezért legtöbb esetben el kell menni bevásárolni.
    Mivel utálok bevásárolni, ezért én minimum kettő, extrém esetben három hétre előre bevásárolok mindent. Kajától kezdve az üdítőn át a tisztítószerekig mindent.

    Persze a túrát lehetne csökkenteni oly módon ha mondjuk minden héten, esetleg hetente többször járnék vásárolni. De mivel rohadtul utálom, próbálom csökkenteni a számukat. Másrészt nem is túl gazdaságos.
    Mikor szüleimmel laktam gyakran megesett, hogy elugrottunk apámmal a helyi Tescoba kenyérért meg zsemléért, mert az ott occsó! Ja, de haza már két teli szatyorral jöttünk! Naná!
    Dolgozik a marketing stratégia, méghozzá igen jól. Nem véletlenül tolnak mindent az arcunkba. Hiába megyünk el csak egy párszázas kajáért, ott a reklám minden sarkon. Aztán persze az embernek ilyenkor jut csak az eszébe, hogy hoppá ez is kell még, meg akkor már vegyünk ilyet is.
    Ja és a szecsuáni mártás most akciós! Vegyünk egyet. A milka csoki meg 20 forinttal le van értékelve, akkor abból is vegyünk vagy kettőt...

    Folytatás...

    Dany007 12 éve 57

  • Mikor lesz már a LOGOUT.hu-n is új design?

    A kérdés adott! :)
    Bár én elvagyok a mostanival is, de amúgy már ráférne, nem?

    Gyorsan gányoltam össze én is egyet a mostani PH!-s design-t alapul véve. Nem mutatna rosszul PH!-s köntösben a Logout. Talán átláthatóbb lenne kicsivel és egységesebb. Meg picit talán komolyabbnak is tűnne a jelenleginél :)

    Dany007 12 éve 21

  • Mit tegyünk államcsőd esetén?

    Egyre többet lehet olvasni különböző cikkekben - hallani a tévében - ezt a szót, hogy államcsőd.
    Vagyis amikor az ország már képtelen tovább fizetni a hiteleit ezáltal a hitelezését beszüntetik. Elfogy a pénz...

    A dolog persze korántsem vicces. Tényleg egyre több helyről hallani, hogy az országunk ez az bizonyos államcsőd felé közeledik. Bár mindenhol mást olvasni, egyvalamit még a laikus (mint én) szemlélő is biztosra vehet: mégpedig, hogy a veszély valós, reális esély van rá.

    Ezért talán a jobb kérdés az, hogy államcsőd előtt mit lehet, mit érdemes tenni, ami esetleg segítene valamennyire és mi a teendő ha már bekövetkezik a "vég"?
    Netán váltsak egy kis pénz mondjuk dollárra? Mert ha bekövetkezik az államcsőd akkor a magyar forint kb lókakit se fog érni? Vagy vegyek repülőjegyet és azon nyomban húzzak el innen jó messzire?

    A 2001-es Argentin államcsőd egy jó szemléltető példa arra milyen állapotokra számíthatunk egy ilyen helyzet hazai kialakulása esetén. (2005-ös tanulmány (főiskolai) a témában, PDF)
    Egyik napról a másikra 60-70 vagy akár 100%-os inflációval lehet számolni. Közalkalmazottak nem kapják meg a fizetésüket. Bankbetéteket fagyasztanak be és így tovább.

    Folytatás...

    Dany007 12 éve 343

  • Az ország ahol a sz*rból is lehet várat építeni!

    Pedig nem. A sz*rból nem lehet várat építeni. Nem véletlenül maradt fenn ez a mondás nagy igazságként. Csak ezt próbálják elhitetni velünk. Sajnos sokan közülünk el is hiszik. De hiába néz ki úgy, mint egy vár, hiába olyan szép, mint egy vár az akkor is csak egy nagy rakás sz*r marad. Lehet ezt szépítgetni, cicomázni a lényeg úgysem változik.

    Hogy mire is gondolok? Hát arra a töménytelen mennyiségű "sztárra", amit ez a kis ország képes kis*arni magából! De komolyan, röhej ami itt folyik az elmúlt kb. 10 évben. Szerintem hazánk az élen jár az egy főre eső sztárok rangsorában. De miért kell ezen ennyire meglepődni?
    Felkerestem pár online Magyar értelmező kéziszótárat. Ezek szerint a sztár az aki "Nagyon sok ember által ismert és kedvelt színész, énekes, sportoló stb." Na ez az ami meglepő. Nekem eddig ennél egy kicsit konkrétabb, jóval szűkebb és több értéket felvonultató értelmezésem volt a sztár fogalmáról.
    A Wikipédiának is van szócikke a "Sztárról". Ez azért már kicsit összetettebb és érdekesebb. Idézek néhány mondatot:

    "A sztár, eredeti jelentése alapján csillag, fényesen ragyogó csillag. Általában olyan személyt neveznek így, aki maradandó alkotásai vagy népszerűsége révén örökké a filmművészet, a zeneművészet, vagy általánosságban az előadó- és alkotóművészet „egén ragyog”."

    Folytatás...

    Dany007 12 éve 38

  • Mért olyan nagy szám a GTA3 egy telefonon?

    Oké, az alapvető triviális okot én is tudom jól. Technikailag nagy szám, hogy egy 10 éves PC játék ma már egy mobiltelefonon is fut. Ezt nem is vitatom.

    De, mint játék miért van annyira ráizgulva mindenki? Komolyan, egy 10 éves, ősréginek számító játék kb azon a szinten lévő grafikával... Mért kell erre izgulni, miközben ott sorakoznak a jobbnál jobb PC-s, PS-es X-Boxos játékok. De még flashben is sokszor szebb játékokat találni.

    Csak azért, mert ez telefonon fut és az most hűdemenő? Egynapos akksiidőkkel komolyan jobb játszani egy 10 éves játékot 3,5-4,5 colos kijelzőn, mint mondjuk leülni egy laptop elé /istenments' PC elé) és egy rendes mai játékkal tolni?

    Itt van róla egy videó tableten.

    Relatíve tényleg jó egy telefonos játékhoz képest. Okés. De ettől függetlenül villódznak a textúraillesztések. Nincs élsimítás, látszik, hogy a kerítés vagy minek a széle totál recés. A textúrák alacsony felbontásúak és homályosak. És az irányítás is kétséges mennyire lesz jó illetve kényelmes.

    Folytatás...

    Dany007 13 éve 16

  • Ide valami csúnya káromkodást tessék képzelni

    Az utóbbi hetekben nektárokat, gyümölcslevet, bébiételt és pelenkákat vizsgáltak és a nyugati piacra szánt termékek jobb minőségűek voltak.

    Kiderült, hogy az itthon kapható gyermekpelenkák nedvszívó-képessége 20%-kal rosszabb, mint ugyanazon márka Nyugat-Európában kapható pelenkája, a vizsgált bébiétel energiatartalma pedig kevesebb a csomagoláson feltüntetettől, ennek ellenére drágább, mint külföldön. Ha minden kétséget kizáróan beigazolódik a csalás, nyilvánosságra hozzák, pontosan mely termékekről, márkákról van szó, és az állam beperli a gyártókat.

    forrás

    Na kérem. Ezt most olvastam és szépen ki is verte az összes biztosítékot. Jöhet a k*****any***ás de természetesen csak a csillagos formában :)

    Komolyra fordítva a szót ez felettébb bicskanyitogató. Nem elég, hogy a silányabb termék jön hozzánk, ráadásul drágábban, mint nyugaton. Az, hogy 'jön hozzánk' nem jó kifejezés. Ugyanis most azokról a multikról van szó többek között, akiknek itthon vannak gyáraik. Tehát itthon gyártják le az árut, majd külföldre - nyugatra - a jobb minőség megy, itthon meg marad a silányabb több pénzért.
    Azért már mindennek van határa. Remélem minél hamarabb nyilvánosságra hozzák a gyártó cégek nevét és a termék márkáját.

    Folytatás...

    Dany007 13 éve 76

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.