2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Megölhetjük a betörőt? Hétfőtől igen!

    Már régóta lehetett hallani erről a btk módosításról, ami hétfőtől érvénybe is lép.
    A Heti Válasz cikkére hivatkozva idézem hogy is néz ez ki pontosan és egyértelműen:

    "Ha az éjszakai betörő még a hangját sem emeli fel, nemhogy a kezét ellenünk, akkor is az életét kockáztatja ezután. Szóba sem kerülhet, hogy vádat emeljenek a magát megvédő ellen. Ám mindez nem jelenti azt, hogy az önvédelem ne járna kockázatokkal. Szinte bizonyosra vehető, hogy őrizetbe veszik a védekezőt, és eljárást indítanak, a különbség csak annyi (és ez nem kicsi), hogy jó eséllyel nem emelnek majd vádat ellene."

    No, ez szerintem elég egyértelmű. Tehát különösebb indok vagy gondolkodás nélkül tetszőleges eszközzel megölhetjük a betörőt. Persze tudom, hogy azért ez nem olyan egyszerű "móka", mint ahogy hangzik, de legalább van már hivatalos és reális lehetőség törvényes keretek között is a megfelelő védekezésre.

    Eddig ugyanis - ha jól tudom - úgy volt, hogy a betörő ellen csak vele egyenrangú erővel lehetett fellépni. Magyarul ha ő kézzel támad, te nem szúrhatod le. Ha ő késsel támad, te nem lőheted le. Tehát a támadás mértéknek megfelelő ellentámadás volt csak engedélyezett. Így volt lehetséges az, hogy ha leszúrod a betörőt miközben nála nem volt se kés se fegyver, akkor még téged csuktak le.
    Persze ez ennél komplikáltabb, épp ezért még szörnyűbb volt a helyzet.

    Folytatás...

    Dany007 11 éve 67

  • Gyümölcsfagyi házilag, 5 perc alatt

    No, Defranco, Lapa, Viszlát és persze Kalandor blogjai után írok én is egy "receptet".
    Persze nem vagyok egy gasztro mágus, de ezt a fajta fagyi készítést többen meglepve fogadták már. Pedig szerintem annyira egyszerű hogy szinte adja magát az ötlet.

    Hozzávalók:

    -fagyasztott gyümölcs (tetszőleges)
    -2dl habtejszín vagy főzőtejszín (tetszőleges, mindegyikkel próbáltam semmi érdemi különbséget nem vettem észre)
    -tetszőleges mennyiségű cukor
    -meg egy komolyabb botmixer (robotgép vagy bármi ami alkalmas jég darálására)

    Ebből már mindenki kitalálhatta miként készül majd el a fagyi.
    Első körben fogok egy keverőedényt. Ebbe beleteszem az apróbb darabokra tört fagyasztott gyümölcsöt. Az apró darab rész fontos, mert így könnyebben tudja a mixer darálni.
    Két lehetőség van. Vagy bolti előrecsomagolt fagyasztott gyümölcsöt veszünk vagy piaci nyers gyümölcsöt fagyasztunk le mi magunk. Ilyen esetben arra kell figyelni, hogy lehetőleg még fagyasztás előtt vágjuk apró kockákra az adott gyümölcsöt mert -20 fokosan ez már nem könnyű feladat. Pl almánál, baracknál vagy banánnál ezt nem szabad elfelejteni. Meggy vagy eper esetleg szamóca esetében ez ugye nem probléma.

    Folytatás...

    Dany007 11 éve 9

  • Régi fotók

    Ma délután végre sikerült elhoznom nagymamám és az ő nővére régi fényképeit.
    Már régóta tervezem, hogy elkérem őket és digitalizálom mindet. Vannak köztük elég régiek is, de a többség 1950-es, 60-as évekbeli.

    Imádom az ilyen régi képeket nézegetni. Egy kis bepillantást engednek a régi időkbe. Amiről én meg talán itt a többség is csak történeteket hallott. És mivel nagymamám már a 40-es évek óta fényképészként dolgozott ezért rengeteg fotó van. Szépen bemutatják az akkori életüket / életvitelüket. Stílust, öltözködést, talán kicsit a szokásokat is. Szívesen kipróbálnék pár hónapot az 50-es 60-as 70-es években élni. Persze hosszútávon nem, de nagyszüleim történeteiből ítélve az még más világ volt. Hogy jobb vagy rosszabb az egyén függő. Szerintem is-is. Egy biztos, mamám nővére 89 évet élt, idén februárban halt meg. Ő biztos, hogy jobban élt, mint mi és a közvetlen környezetem. Pedig ő "csak" egy suszter volt a debreceni cipőgyárban. Kb, mint ma egy n+1. gyári munkás. És mégis a történeteiből és a képekből, meg persze az ő saját véleményéből is az derül ki, hogy jobb volt az életük akkor, mint ma az átlag.

    Folytatás...

    Dany007 11 éve 12

  • Emmegmi?

    Most láttam:

    Neee! Nehogymár itt is! Ezt a gagyi indexen láttam először. Mocskosul idegesítő... Fölösleges.
    Eddig szép igényes reklámok voltak az oldalakon. Most nehogy elkezdődjön egy ilyen.

    Mondjuk szó se róla, ezek után már mindjárt lesz értelme a klubkártyához járó reklámmentességnek. :U

    Ja és ráadásul ha mobilról megyek a PH!-ra akkor rendszeresen gemius/ipsos felmérés ugrik elő. Ami bosszantó. Így nincs kedvem kitölteni.

    Dany007 11 éve 15

  • Gondolatok tengerében

    Csak azért írom meg ezt a szösszenet mert találtam neki egy ideillő címet... Furán nézett volna ki cím nélkül. De végül sikerült találni egyet.

    Na, a lényeg az, hogy pár éve feltűnt pár furcsaság bennem. Sose gondoltam volna, hogy ez furcsa, azt hittem teljesen hétköznapi dolog. Viszont a napokban egyre inkább úgy gondolom, hogy mégsem olyan szokványos dolog ez ami velem bennem az én fejemben zajlik.

    A legelső még kevésbé furcsa dolog az az, hogy színeket társítok bizonyos számokhoz. Persze mindenki képes színeket képzelni bizonyos számokhoz - legalábbis úgy tudom - de nálam ez amolyan alapértelmezett. Tudatalatti dolog. Én nem társítok színeket a számokhoz, hanem amikor számokról van szó akár beszéd közben vagy csak olvasok róla stb... mindig megjelenik előttem az a bizonyos szám színesen. Tehát a dolog fordított, eleve színes számok képe jelenik meg előttem mikor bármilyen körülmények között és bármikor számokról van szó. De nem mindegyikről.
    A helyzet a következő:

    0 - fehér
    1 - fehér, nincs kifejezett színe
    2 - fekete
    3 - világos piros
    4 - sárga
    5 - sötétszürkés,barnás
    6 - határozott barna
    7 - zöld - olyan tompább, kekiféle
    8 - határozott piros
    9 - kék

    Folytatás...

    Dany007 11 éve 20

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.