2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Maxtor n40p Frimware hibás HDD

    Na, a probléma olvasható a címben.

    Egyszer régen, egy messzi messzi galaxisban volt egy vinyóm. Azon volt egy rakás értékes adatom, köztük egy 35 oldalas szakdolgozat is.
    Viszont ez a vinyó egyik napról a másikra megadta magát és azóta nem hajlandó működni.

    Mindez persze ~ 8 évvel ezelőtt történt. Viszont a vinyó azóta is megvan. Várta a polc mélyén, hogy egyszer majd helyrehozzák, nem az irdatlan 30GB-os tárkapacitásért, hanem pusztán a 8 évvel ezelőtti emlékekért. Olyan zenék vannak rajta, amiket azóta se találtam meg sehol. Meg úgy összességében, mint emlékek lenne fontos nekem.
    Elvégre a vinyó tényleg pillanatról pillanatra halt meg. Reggel épp befejezni készültem a szakdogát, közben TV-t néztem és reggeliztem :) Tisztán emlékszem. Arra viszont már nem, hogy miért is akartam újraindítani a gépet, de gondoltam amíg elmegyek wc-re csinálok egy restartot.
    Azóta nem láttam többet azt a vinyót (mármint windowsban).

    Folytatás...

    Dany007 13 éve 17

  • A Hullám, avagy létrejöhet-e a Hitleri diktatúra napjainkban?

    A bevezetőben feltett kérdésre keresi a választ a Hullám című film.
    Talán többen látták és olvasták a hasonló címen kiadott könyvet is. Ettől függetlenül szeretnék egy kis bemutatót írni róla, mivel igen fontos témát dolgoz fel.
    Maga a film a "nem rossz" kategóriába esik, imdb-n 7,5 pontot ért el. A lényeg viszont a mondanivaló, ami igencsak átüti a képzeletbeli 10 pontos felső határt. Rendkívül érdekes, elgondolkodtató és nem kicsit megdöbbentő. Megdöbbentő azért, mert egy igaz, megtörtént estet dolgoz fel.
    Konkrétan a film bemutatására inkább majd beszúrok egy kritikát. Mivel a film ismertetése csak egy része a teljes bemutatómnak. Valójában a film mondanivalója a lényeg.

    Az egész még 1967-ben kezdődött egy kaliforniai középiskolában. Történelem órán a diákok épp a II. Világháborúról és a vele kapcsolatos nácizmusról tanultak. A diákok egyszerűen nem tudták megérteni, hogy volt lehetséges az, hogy milliónyi ember követett egyetlen olyan vezetőt, aki embereket öl halomra és világhatalmi pozíciókra pályázik. Nem értették, hogy lehettek ennyire vakok az emberek az akkori Németországban. Hogy lehet az hogy nem szálltak szembe egy olyan véres hatalommal ami embereket öldökölt halálra.
    Ron Jones, a történelem tanár hiába próbálta elmagyarázni nekik, megérteni nem sikerült. Ezért úgy döntött, hogy egy interaktív kísérletbe kezd az osztályában. Bemutatja nekik, hogy milyen is egy diktatúra és hogyan épül fel.

    Folytatás...

    Dany007 13 éve 33

  • A beépített PC

    Alternatív megoldásom a HTPC és az asztali között

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 133

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.