2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Olimpia 2020 Budapest?

    Már nem az első eset, hogy szerény országunk az Olimpia megrendezésére pályázik. Ha jól emlékszem...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 16 éve 257

  • A halál

    Az írás azért született, mert kb 1-1,5 éve elég sokat jár az agyam a halálon. De kezdjük az elején.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 16 éve 141

  • Kedves Moderátor

    Igen Te! Aki most ezt is olvasod! Átolvasod, hátha van benne az alapelvekkel ütköző rész, vagy egyéb moderálni való esemény. Talán kicsit érdekel is amit írok. De elvégre ez a dolgod, szóval olvasd csak. Ott lenni mindig mindenhol.
    Hát nagyjából ezen gondolkodtam el pár napja. Csúcsidőben, amikor megnyomom a refresh gombot, szinte mindig új és új hsz.-el bővül a fórum! És akkor még nem beszéltünk a naponta frissülő blogokról, címlapos írásokról.
    Manapság kicsit több időm van az átlagnál a munkahelyen, és bőven van időm böngészgetni a PH!-t. Tényleg szinte mindenhol, szinte azonnal ott vagytok! És jelen esetben a szinte, szó szerint érthető.
    Nekem is van némi tapasztalatom ilyen téren. Voltam én is fórum moderátor éveken át, és game server admin is, egyszerre 4 szerveren. Persze ez mind semmi ahhoz a fórumkomplexumhoz (hoppá! Kópirájt :D ) képest, ami itt a PH!-n van. Szóval azért van némi lövésem a dologról. Sokszor nem könnyű bánni az extrémebbnél extrémebb userekkel. Igazságot tenni mindenhol, mindig.
    Az egész megindítója végülis egy cikk volt ahol végülis "saját magatokat" méltattátok.

    Folytatás...

    Dany007 16 éve 43

  • 2 dolog ami miatt felment a pumpa

    Az egész ott kezdődött, hogy végre volt nyugis időm feltelepíteni a Winxp pro 64bites verzióját.
    Mivel nemrég vettem 4x1Gb ramot, gondolva a jövőre, így kellett egy 64bites rendszer, hogy használni is tudjam őket. A vista gondolatát, már rég elvetetettem. Számomra nem volt túl meggyőző az a 4 hónap amit vistán töltöttem.
    Szal olyan 11 fele el is kezdtem telepíteni. Minden okés.
    Legfontosabb drivereket már előre letöltöttem. Persze, hogy mi a "fontos" az kicsit átértékelődött bennem.

    Ugyanis az itthoni hálózat nem routerrel, hanem sima hálókártyával van megosztva.
    Van egy alaplapi gigabites kártyám, oda jön be a net a kábelmodemből, és van egy pci-os az meg megy a hugomhoz...lényegtelen...
    A lényeg, hogy miután az alap drivereket feltettem a gépre a friss Xp-n, akkor vettem észre, hogy nincs net. Legnagyobb meglepetésemre azt kellett tapasztalnom, hogy a fél éve vásárolt MSI p965 Platinum alaplapba integrállt Realtech gigabites hálókártyát nem ismerte a fel a gép, ezzel szemben a PCI-os ugyan ilyen típusú kártyát meg mindennélkül felismerte...

    Folytatás...

    Dany007 16 éve 7

  • Megint le lettem szúrva...

    Persze nem szó szerint...Csak a munkahelyen :)

    Az eset úgy történt, hogy reggel fél tízkor beállított egy vip ügyfél. Hozott anyagot (grafikát), hogy nyomtassam ki neki táblákra stb... 11 tábla kellett 2×1 méteres.
    Persze mielőtt elment, mondta, hogy ő ezeket még ma fel akarja szereltetni. Mondom szuper.
    Meg is csináltam neki, egész nap ezen a melón dolgoztam, délután 3-ra kész is lett, átvittem az asztalos üzembe, hogy vágják végleges méretre őket. Aztán elvitte.
    A mai napon, keves főnökasszonyom megjegyezte, hogy hogy lehet "ilyen" munkát kiadni a kezem alól. Hirtelen nem értettem mire gondolt. Aztán kiderült, hogy a vip ügyfél álltal hozott grafika nem volt tökéletes, voltak néhol elcsúszások, 1-2 vonal nem volt a helyén, nem olyan szembetűnő a dolog.

    Folytatás...

    Dany007 16 éve 8

  • Ennyire nevetséges egy országot...

    Most olvastam egy cikket az indexen. Ezt!
    Nem bírtam ki, hogy ne írjam ki magamból a dolgot :)
    A lényeg végülis az, hogy a Spanyolok Madridban 4 év alatt 90km metrót, és hozzá 80! állomást építettek! Összesen 1144Milliárd Ftból.
    Ezzel szemben a magyarok majd 10 év alatt 10km metrót építettek 511 milliárdból!

    Ez kb azt jelenti, hogy amit mi magyarok 10év alatt 511 milliárdból összehoztunk, azt a Spanyolok 127milliárdból megcsinálnák 3év alatt!
    " A testület sajtóirodája szerint a madridi autonóm kormány egy, a budapestihez hasonló, mintegy 7 kilométeres metrószakaszt tervezéssel és kivitelezéssel együtt körülbelül három év alatt tudna elkészíteni.
    Becslésük szerint egy ilyen terjedelmű projekt hozzávetőlegesen 370 millió euróba, azaz 92 milliárd forintba kerülne. "

    Azért durva. És hova megy az a rengeteg pénz? Mert a kinti munkásokat biztos nem havi 80-110ért dolgoztatják.
    Hát tessék, nem a technológia miatt vagyunk lemaradva a nyugattól, hanem az ilyenek miatt!Az ilyenek miatt vagyunk ennyire elmaradva a nyugati színvonalaktól... Az ilyen gyökérségek miatt, meg Magyar o. még ennyire se képes. Itt is csak azt nézik, hogy hogyan lehetne minnél több pénzt eltenni meg elcsalni.

    Folytatás...

    Dany007 16 éve 22

  • (r)Evolution

    Körülbelül 14 éves koromban fogant meg bennem ez az elgondolás, vagyis inkább felvetés...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 16 éve 124

  • Ezt nem hagyhattam ki :)

    Épp ebédelni mentem az étkezőbe, amikor bepilantottam hugom szobájába, és ezt láttam :)
    A képek magukért beszélnek. A rossz minőségért egy ájfón a felelős, más nemvolt kéznél!

    +

    +

    +

    +

    Dany007 16 éve 18

  • Logout könnyedén, gyorsan

    Most, hogy már egy ideje aktívabban figyelem a logout-os eseméyneket, kezdek belekavarodni :)
    Elkezdtem a fórumot is böngészni. Sok helyen sok érdekes dolgot olvasni, amihez mindhez lenne 1-1 hozzászösszenetem. De ha mindegyikhez beírnék pár mondatot, amit épp gondolok a témáról, akkor már végképp elveszteném a fonalat =)
    Viszon olyan gyorsan jönnek témákhoz hozzászólások, hogy sokszor nem lehet követni az én témám, amibe hozzászóltam az merre jár. Tudom oldalt írja az utsó pár témát. De nekem még így is eléggé zavaros :D
    Szóval a lényeg, hogy nincs valakinek ötlete, valami bevállt trükk, amivel könnyedén egyszerűen lehetne "logoutozni"?

    / persze lehet, hogy munka közben eleve nehezebbnek érzem... /

    Dany007 16 éve 17

  • a következő gondolatmenet...

    Az előző cikkem népszerüségi indexén felbuzdulva úgy gondoltam, más elgondolásaimat is meg fogom osztani a többiekkel. Főként azért mert többnyire okos, műszaki, esetleg tudományos beállítottságú emberek járnak erre felé.
    Lennem még pár téma, amiben az idők alatt kialakult egyfajta véleményem, látásmódom. Viszont az már lehet, hogy tényleg nagy vitát kavarna. Mivel nem akarom komplett hülyének beállítani magam, ezért még rendessen össze kéne szedni a gondolataimat, meg persze nem ár némi forrásanyag sem. Igaz ismételten nem tudományos oldalról szeretném megközelíteni a problémát.
    Amire gondolok az voltaképpen a Darwini evolúciós elmélet részleges cáfolata. Ez egy olyan elgondolás ami már 14 éves korom óta bennem van. Nagyon egyszerű alapokon nyugszik, de amint haladtam előre az időben, ismertem meg több és több dolgot, mint a tudomány, mint a biológia terén, egyre inkább helyesnek találtam a feltételezésemet.
    Valójában nem is cáfolni akarom, mert biológiailag vett ember, tényleg kialakulhatott annak rendje és módja szerint, ahogy azt Darwin bácsi 150 éve elképzelte. Viszont az emberi tudat, a gondolkodás mód, és minden ami emberivé tesz... Na nekem ez nem fér bele az evolúcióba. Elvégre mennyit hangoztatják, hogy ez meg az meg amaz, ami megkülönböztet minket az állatóktól stb stb... Ezzel végülis beismerik, hogy különbözünk minden más fajtól itt a Földön. Persze nem biológiailag. De Darwin szerint az értelem is az evolúcióval együtt fejlődött.

    Folytatás...

    Dany007 16 éve 0

  • Belegondoltál már? De úgy igazán...

    Sokat gondolkodtam a címen, (mégha nem is látszik) mert elég tág fogalom amiről beszélni...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 16 éve 183

  • Munkaidőben

    Most eszembe jutott, hogy leírom épp mivel töltöm az időmet. Igen most munkaidőben.
    Nálunk a cégnél időszakok vannak. Februártól júliusig hajtás van, nemsok időm lesz napközben ilyet írni. Viszont mostanában szinte semmi meló sincs.
    Ez nem jó, mert állandóan imitálnom kell a munkát. Ez sokkal fárasztóbb mint ténylegessen dolgozni.
    Volt már, hogy netezés miatt akartak kirúgni. Volt, hogy cigizés miatt. És 2 is volt, hogy azért mert a székemben hátradőlve dolgoztam a gép előtt.
    Egy-egy ilyen alkalommal fel-fel hivat a főnököm az irodájába és elmondja a beszédét. Én hiába próbálnék vele vitatkozni semmi értelme. Mocskosul dühít, hogy ő maga mondja ki, az én munkámmal semmi baja. De mégis ott tartunk, hogy utolsó utáni esély... Nem volt még túlsok munkahelyem, de ezt én kicsit furcsállom. A munkám mindig időben elvégeztem, (jó voltak hibák...dehát kinek nem) az ügyfelek mindig elégedettek, sosem volt panasz.
    Viszont az ilyen időszakban, mint most is, az a helyzet áll elő, mint például a mai nap. Reggel még volt egy kis dolgom, egy idióta oxigénes üdítőital auto dekorációját terveztem (látványterv, árajánlat, egyeztetés a főnökkel stb), de azóta semmi.
    Olvasom az sg-t, néha még az indexet is, a logoutot is természetessen. Ez valamilyen szinten egy kényszer, mert munka bármikor jöhet, ügyfél bármikor betoppanhat, akármi történhet, de valójában semmi meló sincs, és nem ülhetek a nap hátralévő részében ölbetet kézzel unatkozva.

    Folytatás...

    Dany007 16 éve 7

  • Gondolatok a következő cikkemhez...

    Elég kábúlt állapotomban elgondolkodtam a dolgon. De úgy komolyan belegondoltam tényleg.
    Aztán megszédültem. Na, nem a kábulattól, hanem inkább a döbbenettől.
    Persze eddig is tudtam, hogy ez így van, elvégre jártam suliba, sok tudományos műsort néztem...De mégis...A világ hatalmas...
    Elképzeltem magam előtt, ahogy Google Earth módjára elindulok Magyar o.-ról, eltávolodok az országtól, Európától az egész Földtől, aztán a Naprendszertől...Látom, ahogy a Földünk és a többi bolygó mozgásban van...Aztán gondolatban eltávolodtam az egész galaxisunktól, és végül lelki szemeim előtt megjelent az univerzum, ahol az egész galaxisunk egy kis pont volt.
    Na ekkor jött a "szédület". Hogy ez nagyon durva... Hogy akkor hol is vagyunk?
    Ezt a kérdés úgy értem, hogy ugye a Földünk egy hatalmas bolygó. Mármint nekünk. 8km magas hegyek, 11km mély oceáni árok, stb stb. De ha valójában azt nézzük meg, hogy hol is vagyunk ( univerzum egyik galaxisán annak egyik naprendszerének egyik kis bolygója) az univerzumban akkor annyira picik, hogy ennek a hatalmas bolygónak a mérete majdhogynem elhanyagolható, nullával egyenlő...
    Na mind1, nemsokára publikálom a cikket. Sz.tem kicsit talán hosszúra sikerült...Kivácsni vok, hogy érdekelni fog e bárkit is :) És hogy ha igen, akkor mi lesz az emberek véleménye a dologgal kapcsolatban.

    Folytatás...

    Dany007 16 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.