Hirdetés

2024. június 20., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:38:36

LOGOUT.hu

ZTE v5 Red Bull (v9180 - WCDMA)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5301) zeherfoltan7 válasza Graphics (#5299) üzenetére


zeherfoltan7
csendes tag

A facebook ikonon számok jelentek amikor valamilyen esemény történt, ezek piros számok voltak.

(#5302) zeherfoltan7 válasza tvamos (#5300) üzenetére


zeherfoltan7
csendes tag

Köszönöm!

(#5303) Ropman


Ropman
tag

Hali mindenki,

elgondolkodtam, hogy egy ilyen telót vegyek én is, mert a Huawei Ascend Y300-om már nagyon nem szeretem.. természetesen egy 2G/8G-s változatra neveznék be.

olvasgattam a topicot, de nem hiszem hogy teljes képet sikerült róla kapnom,
amik érdekelnének:
- mik a típus híbák ? ( a kamera gyengeségén kívül - ami engem pont nem zavar, ha annyira jó képet csinál mint a huawei akkor nekem már okés, s az elég bénát csinált sokszor )
- azok tapasztalata akik régóta használják ? [ esetleg, hogy milyen telójuk volt előtte, azokhoz hasonlítva ]
- mennyire jók hozzá a custom romok, érdemes-e mókolni vele?

Amit én napi szinten használnék, az a böngésző [ olvasgatni ezt azt ], közben aktívan zeneéthalgatni [ MortPlayert szoktam meg ], illetve az alap telefon funkciók. jellemző még rám az internetes komunnikáció, fb messenger, skype, viber [ skype-nál érdekelne, hogy jól lehet-e vele videotelefonálni ] A többi app amit használok rendszeresen azoknak semmi gépigényük nincs, így azokat nem említeném.

Megjegyezném, hogy a huawei y300-asa gyári rommal nem volt képes egyszerre a böngészőt és a zenelejátszót kezelni :) -- folyamatosan felszabadította a memórát.. [ sajnos custom rommal is elég erőteljesen erőlködik a dolgokkal.. ]

Tudom ezeket mind megtudhatnám, ha végig nyálaznám a ~5300 hozzászolást, de így picit gyorsabb, illetve ha ezek a ROM-ok az első hozzászolásban ott lennének, esetleg a ROM-olási segédlet akkor az még sokakat nagyon segítené, szerintem.. igaz láttam már sok hozzászolásban, hogy kézségesen segítetetek az embereknek :)

By Luke SkyRopman :]

(#5304) Senais válasza Ropman (#5303) üzenetére


Senais
aktív tag

típus hibákkal még nem találkoztam, egy embernek volt hogy világosodni kezdett a kijelzője ( :F ), de más panasz szerintem nem volt a topikban és nyomon követek minden hozzászólást.

A kamera az olyan, mint amiket az itt lévő képeken látsz, előfordult régebben, hogy eyg-két custom romban foltosodtak a képek, ha vakut használtál, de ezt mindig kijavították, illetve már csak egy 5.0.2-es custom romon van ilyen probléma ha jól tudom (ami pedig még eléggé béta fázis).

kb. ősz óta használom, imádom minden porcikáját. A kijelző a kedvencem (kijelzőbuzi vagyok), ilyen jó fényerejű, és színösszetételű panellel még nem találkoztam (ezentúl esküszöm hogy csak és kizárólag sharp igzo/cgs vagy mi a rákkal rendelkező telefonjaim lesznek). Illetve annyi még, hogy a telefont ha leteszed asztalra, akkor kevésbé érzékel olyan jól, mintha a kezedben lenne (nem kell megijedni, észre se vettem volna én amúgy, ha nem kezdtem volna el babrálni a duplakopis kijelzőfeloldó funkcióval, de erről meg annyit, hogy ha asztalon van a teló és a kijelző alatti érintő gombokra duplatapizol, akkor rögtön feléled, szal itt ez a féle probléma kifult) --> AZONBAN a legújabb mokee (gondolom cm és pac romokban is) romban már nincs ez a féle dolog (azért nem írom problémának, mert annyira nem jelentős, lehet hogy fel se tűnne neked, ha nem mondanák). És merem állítani, hogy a davidking legújabb 1.16-os romjában is jobb az érzékenysége.

Előtte xiaomi redmi 1s-t használtam, azelőtt sony xplay-t. Sonyt utáltam (mert ugye nem volt acélos a kijelzője), redmi 1s-t azért utáltam mert nem világítottak az érintőgombok és mert mint mindenki panaszkodik rá, eléggé gány a gyári rom, ahogy olvasom még mindig vannak panaszok rá. És a redmi 1s-ben lévő ips panelhez képest ennek a telónak a kijelzője maga a tökély :B

Custom romok vannak hozzá bőven: mokke, cm, pac, többféle moddolt gyári rom, miui (csak ugye a miui zabálja a ramot), coloros, vmi fiui ami rohadtul béta még, 5.0-s romból is van már közel hibátlan és még van pár asszem.
Ha a gyári nem jön be, akkor érdemes mókolni, az 5.0 és a mokee/cm romok remekelnek.

Skype-ról pedig ennyit: konkrétan le kell tiltanom az alkalmazást mindig, ha épp nem használom, mert egyszerűen nem tudom kilőni a háttérben, folyton fut :DD

Kicsit hosszúra sikeredett a komment, de remélem minden kérdésedre választ kaptál.

ui.: Ha moddolni akarod a telót, akkor azt csak és kizárólag cwm recoveryből tedd, twrp téglázza a telódat. (gyári recoveryből csak gyári romot tudsz telepíteni, mást nem enged, még egy root_install.zip-et se)

[ Szerkesztve ]

"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal." - Woody Allen

(#5305) dealerman válasza Senais (#5304) üzenetére


dealerman
senior tag

"A kijelző a kedvencem (kijelzőbuzi vagyok), ilyen jó fényerejű, és színösszetételű panellel még nem találkoztam (ezentúl esküszöm hogy csak és kizárólag sharp igzo/cgs vagy mi a rákkal rendelkező telefonjaim lesznek)"

ezen besírtam :D

Egyébként a kijelző nekem is nagy kedvencem benne !!! :C

underground techno will never die

(#5306) Ropman válasza Senais (#5304) üzenetére


Ropman
tag

:R :R :R Igazán köszönöm a kimerítő,igényes s nagyon hasznos választ, ezek alapján tényleg elégé jó teló lehet :R :R :R

régebben amúgy ZTE Blade-em volt, na azt imádtam.. [ csak egyszer ráültem s fél évig kb. amíg nem rendeltem hozzá új kijelzőt ( s cseréltem ki youtube segítségével :) ) addig kénytelen voltam venni egy másikat, ami nem éppen volt jó választás ]

By Luke SkyRopman :]

(#5307) n@p@lm válasza Senais (#5304) üzenetére


n@p@lm
őstag

a redmis 1s-t nem kéne ennyire szapulni, van a családban (asszony) legnagyobb megelégedéssel használja.

(#5308) alex89


alex89
senior tag

üdv!

Nemrég szereztem be egy ilyen ketyerét, egy két furcsaságtól eltekintve elégedett vagyok vele. A gyári címtárat használom amivel az a gondom, hogy ha beállítom, hogy a google fiókban lévő névjegyeket mutassa akkor berak mindent, azokat is akiknek nincs telefonszámuk csak volt anno e-mail váltásunk. Mitévő legyek, cseréljem le sima alap google címtárra?

''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''

(#5310) alex89 válasza #45553408 (#5309) üzenetére


alex89
senior tag

kerestem, mert gondoltam, hogy van ilyen lehetőség, de nem találtam

''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''

(#5312) wwenigma válasza alex89 (#5308) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Nekem csak a google telefonszámos cimtarat mutatja, milyen ROM van rajta?

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#5313) 426os


426os
őstag

Viszont, ha egyszer megbolygatod a beállításokat a szinkronizálandó névjegyeknél, akkor utána az összeset bele fogja dobni és hiába állítod vissza, mind benne lesz. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom, csak új rom telepítése/wipe után működött újra úgy, ahogy kell.

.

(#5314) alex89 válasza wwenigma (#5312) üzenetére


alex89
senior tag

gyári 1.15. Most rátettem a alap google címtárat és az rendben működik, csak a telefonszámos névjegyeket mutatja.

''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''

(#5315) nash13


nash13
aktív tag

Ha nem lesz használva rajt a mobilnet akkor mit ajánlotok? Gyári 1.15 vag egyik mokee? Kamera, fb és a két sim használata a jellemző csak.

iPhone 7

(#5316) ra^ven válasza nash13 (#5315) üzenetére


ra^ven
senior tag

Valaki gyári rom fanatikus valaki custom. Én az utóbbit képviselem.
Tényleg ki kell próbálni mindkettőt.
A MoKee-ban voltak kisebb hibák, de a 1224 szerintem jól el van találva.

ZOHLIH - Xiaomi MI9 Lite || Panasonic LX7

(#5317) peestike válasza roti86 (#5298) üzenetére


peestike
senior tag

most egy kicsit hagyom nyugodni a dolgot. de majd kipróbálom, aztán persze teszt után nyilatkozom. :)
nem igazán jött be angolul a moddolt 116, így visszament a magyarított 115, ez már nem szakadt ma.
meg kicsit meggyomláltam root uninstaller-el.

[ Szerkesztve ]

42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.

(#5318) Senais válasza n@p@lm (#5307) üzenetére


Senais
aktív tag

eléggé hardcore user vagyok, szeretem nyúzni a telefonomat ezt beismerem. De amikor kijelentettem, hogy ott hagyom a redmi 1s-t, az akkori legfrissebb gyári szoftvernél (negyvenvalahány), konkrétan nem tudtam messengerezni, zenét hallgatni, és mindeközben írni. mert a billentyűzet nem jött elő, a zenét kidobta és mindezt 2-3 perces (!!!!!) laggok kíséretében. Hibátlan muki akkor még nem volt, és az előtte lévő romverziók sem voltak olyan hú de nagyon jók, azóta vannak jobbak, de még mindig nem olyan jók, hogy a mindennapi használat során gondmentes legyen a rendszer.

"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal." - Woody Allen

(#5319) nash13


nash13
aktív tag

Jól értelmezem Laza írását, ha Mokee 1224-et akarok feltenni akkor előtte fel kell tennem a gyári 1.13-at, amire utána a 1.15-öt és csak utána mehet a mokee a modemfájlok miatt?
Jelenleg cmcommon 9.12 van fenn ezzel érkezett....

iPhone 7

(#5320) peestike


peestike
senior tag

azt esetleg nem tudja valaki véletlenül, hogy a következő google cuccok közül mi az ami feltétlenül szükséges a gugli play, gmail működéshez?
google bacup transport, könyvjelzők szinkronizálása (sose volt könyvjelzőm...), one time init, partner setup, play szolgáltatások (ez gyanús nekem, hogy kellene), gondolom a szolgáltatások keretrendszer azért kell. :)
plusz esetleg ezek mehetnek e?
DTS, easy mode, handbook, jigsaw, media share, nubia plat logo, nubia poster, picasa uploader, pico tts.
a fura ami még feltűnt, hogy a moddolt 116ban volt ATX és Xposed, a 115-re meg nem tudott települni az xposed. vagyis feltelepül, de amikor aktiválni kellene újraindul a teló, aztán nem indul el rendesen, mert valami olyasmi van, hogy nem egyezik a rommal....

42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.

(#5321) Senais válasza nash13 (#5319) üzenetére


Senais
aktív tag

Igen, ha a legjobb felhasználó élményt akarod a mukitól.

peestike:
dts-t nem törölném le, azzal tudod kalibrálni a zenelejátszóhoz a hangot (bass & treble). tegyél fel egy pico gappst, abban csak google play lesz fenn és nem kell ilyenekkel bajlódni
gyárin működő xposed

[ Szerkesztve ]

"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal." - Woody Allen

(#5322) kidnou válasza peestike (#5320) üzenetére


kidnou
senior tag

.

[ Szerkesztve ]

(#5323) peestike válasza Senais (#5321) üzenetére


peestike
senior tag

köszönöm a tipped!
rápróbáltam, erre ez van:
x App not installed. :W

42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.

(#5324) zeherfoltan7


zeherfoltan7
csendes tag

facebook persistent notification fix

Erre a problémára tud valaki megoldást?

(#5325) Senais válasza peestike (#5323) üzenetére


Senais
aktív tag

nekem ment többször is.

"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal." - Woody Allen

(#5326) Senais


Senais
aktív tag

4pda-ról valaki kipróbálta már AMSUser 1.16-os light romját vagy esetleg tudna erre valami megoldást mondani?
Tudtam, hogy feketévé teszi a kernel logóját mielőtt feltettem, csak azt nem tudom, hogy hogy cseréljem vissza (fastbootból már flasheltem fel egyteljesen gyári rom kerneljét, de nem állt vissza fehér hátterűre)

[ Szerkesztve ]

"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal." - Woody Allen

(#5327) zeherfoltan7 válasza #45553408 (#5309) üzenetére


zeherfoltan7
csendes tag

hogyan kell?

(#5328) peestike


peestike
senior tag

kis sikerélmény a mai napra: megy a DT2W remekül! :D

42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.

(#5329) zeherfoltan7 válasza peestike (#5328) üzenetére


zeherfoltan7
csendes tag

melyik romon?

(#5330) hamizoli válasza Senais (#5326) üzenetére


hamizoli
tag

Az a kernel logó ami teló indításnál kiírja,hogy V5? Ha az ,akkor nálam már valami 1.12multilang rom próba óta fekete háttérrel fehér betűkkel van. De legalább induláskor nem vakít :)

régi név:hammer1

(#5331) Senais válasza hamizoli (#5330) üzenetére


Senais
aktív tag

Ez lenne az. Nem tudom, nekem még 1.15-ben fehér volt, utána néztem is egy moddolt 1.16-ot, mondom magamban, dejó nem fogja kiégetni a retinámat. Azóta viszon a gyári romoknál 2 másodperceket kell várnom míg átvált nagybetűre, vagy a szimbólumok listájára az aosp keyboard... Idegesítő és egyszerűen nem tudom mi okozza, mert a rendszer nem lassú és nemakad. :O

"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal." - Woody Allen

(#5332) peestike válasza zeherfoltan7 (#5329) üzenetére


peestike
senior tag

a 1.15 Foxpuppy HUN mod-on.

42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.

(#5333) Qwery


Qwery
tag

Hali. Megrendeltem a kis készülékemet, már csak hónapok kérdése és kézben tarthatom. :))
Kérdésem. Ami ROMmal kínálják pölö az Aliexpressen, 4.4 multilang, az mi lehet? Gyáriba beleoltva a többi nyelv? Tudtommal a 4.4 gyári rom csak kínai és angol... Vagy ez csak nekem kínai?

Másik. Mi a vélemény ezekről az alumínium és edzett üveg mix hátlapokról? (nem tok ugye, hanem a hátlap helyére megy) Térerőt, Wifi jelet mennyire gyengíti? Merthogy gyönyörű velük a kis redbull az tuti, de hogy mennyire célszerű...

42

(#5334) n@p@lm válasza Senais (#5318) üzenetére


n@p@lm
őstag

42-es rommal vettem, sosem frissítettem.
asszony amire használja : viber, voip (csipsimple), böngészés, időnként zenehallgatás.
nem panaszkodott.
időnként előfordul hogy valami beragad és gyorsan merül az akku, de egy újraindítás megoldja.

szerk.
természetesen nem vonom kétségbe amiket írtál, de nálunk ezek a tünetek (szerencsére) nem jöttek elő.

[ Szerkesztve ]

(#5335) Ropman


Ropman
tag

esetleg valami javaslat, hogy most honnan lehet ezekhez a csodákhoz hozzájutni ? [ esetleg europai raktárakból ? ]

By Luke SkyRopman :]

(#5336) Graphics válasza Ropman (#5335) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

(#5337) Spancer RE


Spancer RE
aktív tag

Sziasztok!

1.15 Foxpuppy-n miért van az, hogy kényelmesen használom a mobilnetet, ki-be kapcsolom amikor nekem tetszik és nincs semmi gond.
De egyszer megmakacsolja magát és nem hajlandó csatlakozni a mobilnethez.
Restart után rögtön van net (ezen kívül minden hibátlan) és bosszantó a dolog, hogy néha csak így vagy ez után tudok netezni. :F

(#5338) Trully válasza Spancer RE (#5337) üzenetére


Trully
csendes tag

Ez az offical gyárin is így van néha sajnos. Legalábbis nálam. Nem kell rebootolnod, elég ha a beállításoknál lekapcsolod a simet majd vissza, esetleg a mobilnetet is. Utána magára fog találni. Nálam jellemzően hosszú wifizes után nem szokott minden esetben magára találni.

(#5339) Ropman válasza Graphics (#5336) üzenetére


Ropman
tag

köszönöm, írtam neki :)

By Luke SkyRopman :]

(#5340) Senais válasza n@p@lm (#5334) üzenetére


Senais
aktív tag

Esetleg ha erdekel, akkor ha jol tudom, a 43-as a legjobb rom, abban bevezettek vmi zramot, aminek hatasara mar nem allnak le az appok csak ugy, meg ugy osszessegeben jobb a ramkezeles, batyam mar nem panaszkodik ra, azon kivul hogy a miui alapbol zabalja a ramot...

"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal." - Woody Allen

(#5341) n@p@lm válasza Senais (#5340) üzenetére


n@p@lm
őstag

köszi, lehet akkor felpattintom a 43-as romot és ott befejeztem a készülék frissítését ;)

(#5342) Ropman


Ropman
tag

Nillkin tokot most kitől érdemes / javallott rendelni ? ( ha valami másik tok szerintetek jobb, akkor mondhatjátok azokat is :) )
védőfólia is érdekelne, melyikkel mi a tapasztalat, szeretném jól tartani a jövőbeni telót :)

köszi előre is a válaszokat!

By Luke SkyRopman :]

(#5343) Viktor0610 válasza Ropman (#5342) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

A keresőtől. :P

Nem nagyon találtam más tokot, ami jól nézett volna ki. Igazából vékony, kemény tokot kerestem volna, olyat, mint a Hongmimon is használtam, de olyan nincs vagy legalábbis én nem találtam... :(

Xiaomi 13T

(#5344) Ropman válasza Viktor0610 (#5343) üzenetére


Ropman
tag

(keresőtől) ok,

amit írtál ( linkeltél ) az Xiaomi-hongmi-red-rice-re való nem? az kicsit más, vagy annak a tokja az megfelelő erre a csodára is ?

By Luke SkyRopman :]

(#5345) Viktor0610 válasza Ropman (#5344) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

A Hongmis tokot csak azért linkeltem, mert ilyen fajta tokot kerestem volna a V5-re is.
A tok természetesen nem jó erre, csak a fajta miatt linkeltem.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 13T

(#5346) Laza... válasza Ropman (#5342) üzenetére


Laza...
addikt

[link]

Never give up!

(#5347) lolnext


lolnext
csendes tag

Tudom ,hogy eddig nem igazán volt hibás készülék köztük, de ha mégis én leszek az a szerencsétlen, akkor mi a teendő? Sajnos csak a magyar garancia hiánya miatt gondolkodok még mindig a telefonon.. :R

(#5348) Laza... válasza lolnext (#5347) üzenetére


Laza...
addikt

0 hibás darabról tudok, pedig egy pár átment a kezeim között. Ha nagyon aggódsz, irány a MM és akkor van papíros gari (ami időben nem kevesebb mint a kínai, viszont tudsz asztalt borogatni)

[ Szerkesztve ]

Never give up!

(#5349) Ropman válasza Laza... (#5346) üzenetére


Ropman
tag

köszönöm szépen, szerintem egy ilyet tuti berendelek majd. :)

By Luke SkyRopman :]

(#5350) Upo válasza Viktor0610 (#5345) üzenetére


Upo
addikt

Nekem átlátszó van rajta, innen rendeltem ezt is, meg hongmira is.

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.