Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3451) -Rolika- válasza ZTE_luky (#3450) üzenetére


-Rolika-
senior tag

Szia!
A kamerát én banggoodról rendeltem, onnan tuti, hogy eredetit kapsz. Én is snowboardozáshoz vettem. Ha visszaolvasol egy kicsit, akkor találsz egy videót a hozzászólásaim között, amit boardozás közben vettem fel. A tartozékok teljesen kompatibilisek a goproéval. Ezeket szerintem ebayről érdemes beszerezni(én legalábbis onnan rendeltem). Amit még mindenképpen rendelj az a páraszivó lapocskák, mivel hidegben nagyon tud párásodni az optikánál a vízálló tok.

(#3452) havri1 válasza -Rolika- (#3451) üzenetére


havri1
félisten

Linkelnél ilyen páraszívó lapocskát? Ez nagyon hiányzik nekem. Köszi!

havri

(#3453) ZTE_luky válasza -Rolika- (#3451) üzenetére


ZTE_luky
aktív tag

köszi szépena tippet, én gearbestről rendelném, mert oda tudok használni kupont. szerinted az is megbízható? ha jól értem csaka a kamerát éss a tokot kell vennem xiaomit, a többit mind vehetek go pro tartozékot?

olyan párátlanítót hol tudok venni? Valamint nekem a legfontosabb a boardra rögzíthető tartozék lenne, tudsz valmait javasolni smi megbízható és biztonságos?

(#3454) havri1 válasza ZTE_luky (#3453) üzenetére


havri1
félisten

Én GB-ről biztosan nem rendelnék. Sumák egy cég. Addig minden ok, ameddig megérkeznek a rendelések. Ha esetleg nem, na onnan kezdődik a szarakodás. Várd ki a 60 napot, aztán vagy újra küldik (ismét várhatsz 2 hónapot!!), vagy refund, de nem ám paypalra, hanem a walletre a szaros pontjaikat. Amit levásárolhatsz..vagy kapod vissza a 80%-át paypalra. Ilyenkor lehet fordulni paypalhoz segítségért, ami ismét 1 hónap.

BG picit drágább, de cserébe van support. 98 rendelésből 1 nem érkezett meg, azonnal újraküldték.

havri

(#3455) vadkörte válasza ZTE_luky (#3453) üzenetére


vadkörte
addikt

GB-től 1x rendeltem, azóta kerülöm őket, mint ördög a szenteltvizet...

Nálam BG-ról az elmúlt fél évben 5 csomag nem jött meg, de ez a drága Magyar Posta szarakodása miatt volt. Simán újraküldték. Így ha lehet inkább a Banggood-on vásárolok. Ők is echte ferdeszeműek, de legalább nem sumákolnak, mint a GB.

Fake Yi-ről nem hallottam még (ami nem zárja ki a létezését) tokból sem feltétlenül kell Xiaomi-t venni. Tokot, tartozékokat bátran lehet venni megbízható Ali-s vagy e-bay-es eladótól. Én EZT a fajta tokot használom, nekem bevállt.
A tokon belüli párásodás sem mindig jelentkezik. Nálam pl. csak erősen párás erdőben - eső után 70 °C melegben - jött elő.

Üdv. V. Körte

(#3456) ZTE_luky


ZTE_luky
aktív tag

Köszi mindkettőtöknek a válaszokat. Hát ezt megdöbbenve hallom kb 50 rendelésem van GB-ről 1-2 vagy max 3-ommal volt gond, akkor is az áruval, 1-2 napon belül küldték walletra (nekem ugyan úgy jó mert lvásárlom) szóval érdekes. egyedül abban nem vagyok biztos hogy eredetit adnak. Egyszer vettem xiaomi speakert és recsegett ropogott azt paypalra visszatérítettek (100%ban). Szóval én meg nagyon GB párti vagyok mert számtalan pontom is van amivel 30% le tudok vakarni az árból és azért az nem olyan rossz.

De amiket elmondtatok azok alapján nem tudom hogy rendeljek e 20-30 ezer forint értékben, mert eddig max 5k-t hagytam ott egy dologra

Vízálló tokkal kapcsolatban olvastam olyat hogy búvárkodásnál bebe ázik, ami nagyon nagyon durván hangzik legalábbis nekem. Ez tényleg így van, mert azért egy akciókameránál nem előny...

(#3457) -Rolika- válasza ZTE_luky (#3456) üzenetére


-Rolika-
senior tag

Nem innen, de ilyet rendeltem én is. Nekem fent a hegyen majdnem mindig párásodott, pedig -2 foknál most nem volt hidegebb. Elvileg ha fent tenném bele a kamerát tokba, akkor lehet nem párásodás, de én nagyon lusta voltam erre, ezért már a szálláson bele tettem a kamerát a tokba.
Még annyi, hogy plusz aksikat mindenképpen vegyél, mert az a kamera nagy gyengéje. Én ilyet rendeltem és tökéletesen működik.

(#3458) knoxhu válasza ZTE_luky (#3456) üzenetére


knoxhu
senior tag

Én is Banggoodrol rendeltem Kínából 5 nap alatt itt volt gyors postával.

(#3459) ZTE_luky


ZTE_luky
aktív tag

Köszi az újabb infókat. ÉS ha belecsempészem ezeket a kis párnácskákat a tokba akkor tényleg nem párásodik? előre hátulra kell rakni? Mert azért ez is elég húzós mert ha bepárásodik konkrétan semmire nem lesz való. ÉS akkor a vízállóságról nem tudtok valamit mert víz alatt is használnám és elég brutálisan hangzik hogy be-be szivárog..

Valamint még mindig keresek valami nagyon erős sínt amit a boardom elejére tudnék rakni, és milyen tapasztalatokkal rendelkeztek melyik telepítés/ melyik kiegészítővel lehet legjobb felvételeket készíteni boardozás közben?

Gyárilag nem jár hozzá töltő, nem elég csak akksit vennem hozzá?

[ Szerkesztve ]

(#3460) vadkörte válasza -Rolika- (#3457) üzenetére


vadkörte
addikt

+1 az akkura.
A gyári akkum újabban képes állásában is lemerülni. :S Igaz kell neki, vagy 1 hét, de akkor is bosszantó. Az után-gyártottal semmi bajom.

Olvastam már beázásos történetet gyári tokról is, meg utángyáriról is. Ha tiszta a szilikon gyűrű és rendesen rá van húzva a zár nehezen elképzelhető a beázás.
A lapocskákat meg oda tedd ahol nincsenek útban. :)
Gyárilag csak az akku és egy pitsányi USB kábel jár hozzá, mivel maga a kamera az akkutöltő.
A linken egy dual töltő van, két akkuval. Megéri az árát.

[ Szerkesztve ]

Üdv. V. Körte

(#3461) havri1 válasza ZTE_luky (#3456) üzenetére


havri1
félisten

Eredetinek eredetit kapsz GB-ről is, ha meg vagy velük elégedve, hajrá.

Vízálló tok:

Nekem ez a gagyibb van. Jóárasítva 4.52$ vettem.
A titok, amitől egyik sem fog beázni:

Igen, vazelin. A szilikonos/gumi tömítést be kell vékonyan kenni, mert ha száraz, begyűri, nem zár rendesen, idővel kireped.
Tudom hülyén hangzik, de ha nincs kéznél vazelin merülés előtt, ráköpsz, és máris helyére cuppan úgy, hogy nem gyűrődik a tömítés... igaz másik tokot, de 2x teszteltem 30m-en (SJ4000+wifi), az is ugyanilyen tok, és tökéletes volt..

Pótakkumulátor -t használom. Jó, csak annyi, hogy a gyári akkumulátor kicsit kisebb, úgyhogy ebben a töltőben kontaktos...gyárit a kamerában, ezeket meg a töltőben töltöm.

[ Szerkesztve ]

havri

(#3462) knoxhu válasza vadkörte (#3460) üzenetére


knoxhu
senior tag

Nekem ugyan ez, még jó hogy 2 pót aksit rendeltem az eredeti mellé. Eddig azt hittem egyedi a probléma.

(#3463) -Rolika- válasza ZTE_luky (#3459) üzenetére


-Rolika-
senior tag

Párásodáshoz még annyit, hogy amikor csak kicsit párásodik akkor a videón kábé alig veszel észre valamit, egy picit a sarkoknál észre vehető, de nem zavaró. Víz alatti felvételről nem tudok nyilatkozni, mert még nem próbáltam. Amúgy nekem az egyik tokom eredeti Xiaomi. Gondoltam ezen nem spórolok.
Boardozásnál én sisakra rögzítettem ilyen tapadós talppal meg a legkisebb konzollal. Gondolkodtam én is azon, hogy a boardra teszek egy ilyen talpat, de itthon elfelejtettem, amikor meg kint voltam mindig vizes volt a deszka + az én lapom karbonos borítású ezért kicsit félek tőle, hogy elhagynám, de azért legközelebbre felteszek egyet rá. :D
Az aksihoz még annyit, hogy nekem van egy ilyen is. Ezzel azért már elég sokáig kibírja, viszont a vízálló tok nélkül mindig kicsúszik az aksi és kikapcsol, de a tokban ezzel nincs probléma.

[ Szerkesztve ]

(#3464) ZTE_luky


ZTE_luky
aktív tag

Értem köszi szépen, ja hát nem gondoltam volna hogy nem jár hozzá rendes töltő, de akkor azt is mindneképp veszek hozzá. Igen a vazelin valóban elég jó ötlet, mégsem jutott eszembe :D

Én ezt a tokot szeretném venni, nem tudom megbízható e vagy sem..

[link]

Hát ez a töltő probléma elég furin hangzik, eltér az akkuk mérete? és ez nem fog kontakthibát okozni a kameránál, vagy befér rendesen az akksi, nehogy nekem menet közbe ki be kapcsolgasson.. :D

Rolika: jó a párásodás akkor megnyugtató. Én si így vagyo ka tokal hogy nem spórolnék rajta de egyszerűen az eredeti kör alakú nekem annyira ocsmány, hogy erősen elgondolkodok rajta, de persze ha a megbízhatóság rovására megy, inkább nézzen ki sz@rul. :D

A boardra való elhelyezésről, ez egyértelmű, nekem fényes deszkám van szóval előtte kicsit megdörzsölném valamivel és higító, aztán matrica, vagy csak egyszerűen hozzákötém ördögszíjjal a kötésemhez, igaz az is elég brutális lenne ha lejönne, mert lehet közeli kapcsolatba kerülne a kamera a kantnival és lehet nem jönnének jól ki egymással, de még mindig jobb mintha elveszne. :D

Havri: ja értem akkor egyáltalán nen zavaró a dolog.

[ Szerkesztve ]

(#3465) havri1 válasza ZTE_luky (#3464) üzenetére


havri1
félisten

Nagyon pici a különbség, kamerában szorul mindegyik, csak a töltőben lötyög a gyári, és eltolja az érintkező, kiemeli. Ezért vettem csak észre én is.

Tokra senki nem fog garanciát adni, ha beázik, ezt azért vedd figyelembe. Rossz összeszerelés is lehet, tényleg precíznek kell lenni merülés előtt, még szárazon.

[ Szerkesztve ]

havri

(#3466) -Rolika- válasza ZTE_luky (#3464) üzenetére


-Rolika-
senior tag

A telefonod töltője tökéletesen megfelel a kamerához is. :)
Nem fog kikapcsolni nyugi. Legalábbis nekem az egy hét alatt egyszer sem kapcsolt ki, pedig mindegyik volt benne többször is.
A töltőben nekem is lötyög valamelyik. Én ezt úgy oldottam meg, hogy befőttes gumi és mind2 oldalra egy 200-as. :D

[ Szerkesztve ]

(#3467) mimey válasza alexw801 (#3440) üzenetére


mimey
tag

Szia!

Tudnád linkelni a kamerát, hogy honnan vetted és mennyiért? Én is szemezek vele, jó lenne EU raktárból rendelni, de sehol sem találtam.

Előre is köszi!

[ Szerkesztve ]

(#3468) ZTE_luky


ZTE_luky
aktív tag

És az Original Bluetooth Remote controller mire jó? Mert azt is láttam a kamerához

(#3469) havri1 válasza ZTE_luky (#3468) üzenetére


havri1
félisten

Telefon nélkül is el tudod indítani a felvételt, és le is lehet állítani. (távolról)

havri

(#3470) ZTE_luky válasza havri1 (#3469) üzenetére


ZTE_luky
aktív tag

aha köszi, mondjuk egy kicsit értelmetlennek találom ha ott van rajta a gomb, de mondjuk ha elérhetetlen helyen van a kamera hasznos funkció :D

(#3471) vadkörte válasza ZTE_luky (#3470) üzenetére


vadkörte
addikt

Csak akkor, ha a Wi-Fi nem játszós.

Üdv. V. Körte

(#3472) -Rolika- válasza vadkörte (#3471) üzenetére


-Rolika-
senior tag

Snowboard, sí közben a wifi szerintem egyáltalán nem játszós. Mindig előkotorni a telefont a zsebből + levenni a kesztyűt szerintem nem egy frankó dolog. Ráadásul az amúgy is gyenge aksi még hamarabb lemerül. Más felhasználásnál szerintem sincs sok értelme. Bár én úgy vagyok vele, hogy 2500Ft nem vág földhöz.

(#3473) ZTE_luky válasza -Rolika- (#3472) üzenetére


ZTE_luky
aktív tag

de pl én beállítanám 60fps videó kész és ott a gomb a kamerán amivel letudom állítan ia videót, vagy tévedek?

(#3474) doc válasza -Rolika- (#3472) üzenetére


doc
nagyúr

En a GPS tracker miatt amugy is eloveszem a telefont kb. minden kor elejen (par masodperc az egesz).
Azt meg nem hiszem hogy jobban merulne a wifitol mintha folyamatosan be van kapcsolva (mert ahogy a multkor megbeszeltuk, csak ugy van ertelme a BT taviranyitonak).

Szerintem izles dolga, mindket megoldasnak vannak elonyei es hatranyai :)

(#3475) -Rolika- válasza doc (#3474) üzenetére


-Rolika-
senior tag

Ja igen, akkor ezt veled beszéltük a múltkor. :)
Én a trackert kb. csak hüttézésnél szoktam megnézni, meg amikor esetleg a pálya közepén meg kell várni valakit. :DD

(#3476) havri1 válasza ZTE_luky (#3473) üzenetére


havri1
félisten

A tank lövegére kihelyezett kamerát elég szar 60km/h-nál ki és bekapcsolni.
Telefon eleve nem működik, ha ültél már tankban, tudhatod miért :)

havri

(#3477) ZTE_luky válasza havri1 (#3476) üzenetére


ZTE_luky
aktív tag

Több komolyságot :C :C

(#3478) spyermusic


spyermusic
újonc

Sziasztok. Azt meg lehet valahogy oldani hogy ne vágja el a felvételt 1,85 Gb után? Vagy csak nálam van ez?

(#3479) Márton válasza spyermusic (#3478) üzenetére


Márton
nagyúr

4 gigáig kitolhatod script-tel
fat32 limit

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#3480) ZTE_luky


ZTE_luky
aktív tag

Használ valai KIngma tokot a kamerához?

http://www.gearbest.com/action-cameras-sport-dv-accessories/pp_203821.html

Van valakinek véleménye róla? Mert elvileg u.o. megbízható mint az eredeti, és sokkal olcsóbb.

(#3481) doc válasza ZTE_luky (#3480) üzenetére


doc
nagyúr

nekem ilyen van. extrem korulmenyek kozott meg nem teszteltem, de egyebkent meg vagyok elegedve vele, jo minosegu, egyben van, nem lotyog, stb

(#3482) ZTE_luky válasza doc (#3481) üzenetére


ZTE_luky
aktív tag

oké köszi szépen. Mert valszínű ilyet fogok venni. esetleg hóban vagy víz alatt próbáltad? ejtetted már le földre vagy csapódott már valaminek?

(#3483) alexw801 válasza ZTE_luky (#3480) üzenetére


alexw801
senior tag

Én Kingma tokot használok, igaz nem víz alatt, hanem pl. fejhevederrel.
Jó. De a zárrral óvatosan kell bánni.
A gombok működnek.

Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro

(#3484) ZTE_luky válasza alexw801 (#3483) üzenetére


ZTE_luky
aktív tag

értem, és a zárral lehet valamit kezdeni otthon barkácsolható vagy felejtsem el?

(#3485) doc válasza ZTE_luky (#3482) üzenetére


doc
nagyúr

eddig csak motoron (sisakra rogzitve) hasznaltam, ha lesz majd marciusban kemeny havazas akkor elviszem snowboardozni is, meg majd majus korul wellnessezni :D

(#3486) pengonorbert válasza ZTE_luky (#3480) üzenetére


pengonorbert
tag

én elég sokat olvasgattam az utángyártott tokokról amikor vásároltam, ali, gb, bg, vásárlói értékelések és stb. A levont konklúzióm az volt hogy amennyiben csak ilyen eső, meg hó és társai miatt vásárolsz vízálló tokot hozzá, akkor valószínű teljesen ki fog szolgálni a kingma, és a többi 1-3 ezer forintos replika. Viszont ha valós körülmények mellett szeretnéd azt víz alá vinni, esetleg tengerhez (sósvíz stb), és nem csak egy lavorban próbálgatod, akkor mindenképpen ajánlott az eredeti tok. Végül én is az eredeti mellett döntöttem, mert vannak tervben hasonlók, az utángyártottakról meg túlnyomó részt csak rosszakat olvastam ilyen tekintetben.

A legtöbbnél az volt a baj, ha víz alatt nyomkodod a gombokat, akkor hajlamosak a szivárgásra. Az original tok volt az egyetlen aminél olyan értékeléseket olvastam hogy nem találkoztak hasonló jelenséggel.

ui.: mellesleg az eredeti tokomat párásodni sem láttam még, pedig volt nyüstölve egy hétig snowboardozáshoz, és melegedett rendesen a készülék.
Szerintem ha vannak az említett víz alatti igényeid, akkor nem szabad spórolni a tokon, de ez csak a személyes véleményem.

[ Szerkesztve ]

(#3487) ZTE_luky válasza pengonorbert (#3486) üzenetére


ZTE_luky
aktív tag

jelenleg én is snowboardhoz használnám max beleesne a hóba, de elképzelhető hogy 1 év múlva elviszem vízbe is. Hát olvastam korábbi kommentben a vazelinos dolgot, és teljesen jogosnak érzem, hogyha kicsit teszel a dologért az olcsóbb tok is ugyan olyan jó, mert minden a tömítőgyűrűkön múlik.

Te a gombot említetted, ez már nagyobb probléma ez esetben erősen elgondolkozok az eredeti megvételén. Csak a mai világban simán csinálnak a eredetiről is olyan replikát amiről meg nem mondod hogy az vagy nem, és igazából akármit írhatnak róla, nem tudok meggyőződni teljesen arról hogy eredeti e vagy sem, max 3x annyit fizetek érte

(#3488) alexw801 válasza ZTE_luky (#3484) üzenetére


alexw801
senior tag

Jó a békazár, csak van benne egy stadion alakú rugóacél huzal hurok, ez zár, ennek az alakját kell megőrizni, figyelni záráskor.
Én bicikli és sí sisakra szoktam tenni gumi heveder tartóval (Alin vettem azt is, midden szir-szart, fele felesleges).
Egészen vaddisznós síelést is jól elvisel.
Ha bemegyek hidegről melegre (hütte), nem kell foglalkozni az optika bepárásodásával, mint más fényképező gépeknél.
Tegnap jött meg a kis távkapcsolója, Aliexpress-ről. Könnyen kezelhető, de nem ad visszajelzést, hogy éppen milyen állapot van, pl. video felvétel, vagy szünet. Ha nem hallom a kamera csipogását, akkor ez nem meggyőző. De mégis jobb, mint ha nincs távkapcsoló.

Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro

(#3489) vasi89 válasza alexw801 (#3483) üzenetére


vasi89
addikt

Nem párásodik? Nekem nyáron bringázáskor is párásodott hiába volt benne ilyen páraszívó lap. Vízben még rosszabb, ott kb 5 perc után semmit nem látni, oké h melegszik a kamera de nincs valami megoldás erre?

(#3490) ZTE_luky válasza alexw801 (#3488) üzenetére


ZTE_luky
aktív tag

erről beszélek ott van neked a Kingsma és semmi baj nincs vele. Amíg a legtöbb tok párásodik. SZerintem csak ttól függ hogy mennyire vigyázol rá és mennyire figyelj a dolgaira.

(#3491) alexw801 válasza vasi89 (#3489) üzenetére


alexw801
senior tag

A bicikli szezonban nem volt még tokban, csak úgy natúr a fejhevederzettel.
Most tokban használtam síelésre, nem vettem észre párásodást. Igaz, csak addig volt használatban, ameddig volt kedvem szórakozni a felvétellel, utána textil zacskóban zsebre vágtam.
A tengerbe nem merítettem bele.

Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro

(#3492) alexw801 válasza ZTE_luky (#3490) üzenetére


alexw801
senior tag

Öreg hobby fotós és hőtechnikus (mérnök) vagyok.
Alacsony páratartalmú levegőnél kell beletenni a kamerát a tokba, és becsukni. Ez hideg levegőt jelent. Ha ennél alacsonyabb lesz a levegő hőmérséklete bent, akkor csapódhat ki pára (a telített nedves levegő abszolút páratartalmának a különbsége). Ezért elfogadom, hogy tengerbe merítve belül párásodhat. Tenger előtt hűtőben tárolt kamerát és tokot használnék, még a hűtőszekrényben beletéve és becsukva a tokot.
Síeléskor nem a büfében teszem be, hanem kint a külső levegőn, illetve még otthon, de kinyitom és átszellőzetetem a hideg külső levegőn.
Viszont ha bemegyek a büfébe, semmiképpen nem nyitom ki odabent, mert akkor tele lenne meleg és magas páratartalmú levegővel, ami a hideg felületeken pára lecsapódást okozna.

Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro

(#3493) ZTE_luky válasza alexw801 (#3492) üzenetére


ZTE_luky
aktív tag

Igen ez teljesen logikus, köszi a hasznos tanácsot.

(#3494) GoldhandRent válasza alexw801 (#3492) üzenetére


GoldhandRent
őstag

Ha nyáron a strandon használod a kamerát tokjában, akkor mielőtt összecsukod jól szárítsd ki, lehetőleg tedd a napra! Nekem ezzel a módszerrel nem párásodott hideg vízben.
Figyelembe kell venni, hogy a kamera használat közben melegedik. Egyszer szobahőmérsékleten, mindenféle előszárítás nélkül raktam bele a kamerát a tokba, majd az autó motorháztetejére "hegesztettem". Tűző napon kb 3perc alatt annyira bepárásodott, hogy kuka lett az egész anyag, amit rögzítettem. :C

Ha hűtött tokba rakom bele a kamerát (vagy csak simán a tokot a hűtőbe) nem fog rajta/ benne lecsapódni a pára ? Szemüveges ember hidegből melegbe megy át, akkor bepárásodik a szemüvege. :F :Y

Mindenesetre egyszer majd kipróbálom! :)

[ Szerkesztve ]

-

(#3495) alexw801 válasza GoldhandRent (#3494) üzenetére


alexw801
senior tag

A nedves levegő fizikáját kell tudni.
A hideg szemüveg lencsére a melegebb nedves levegő lehülése során a nedvesség tartalom egy része csapódik ki, mert a lencse hőmérsékletére hülve nem képes annyi nedvességet gőz fázisban tartani magában a levegő.
Ugyanez van, ha beviszel hideg fényképező gépet meleg helyiségbe, ezt a fotósok jól tudják.

Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro

(#3496) vadkörte válasza alexw801 (#3495) üzenetére


vadkörte
addikt

"...ezt a fotósok jól tudják."

Pláne a HHH (=Halmozottan Hátrányos Helyzetű) szemüveges fotósok. like me. :DDD
Nem véletlen, hogy nem javasolt a fényképezőgép hideg helyről melegre történő bevitele után az azonnali bekapcsolás. Javasolt várni néhány órát. A Yi-t sem kapcsoltam be azonnal, ha hidegről bevittem.

Üdv. V. Körte

(#3497) havri1


havri1
félisten

Most hogy van?
Ha szemből nézem a kamerát, és a lencsét az óramutató járásával megegyező irányba forgatom, akkor távolodik a fókusz, ha balra azaz ellenkezőleg, akkor közeledik a fókusz?
Nekem kb 2-3 mm-t volt jobbra tekerve a lencse, így mintha jobb lenne az általános kb 5-10m fókusz. Most viszont egy akváriumot szeretnék, kb 1m a távolság, és az istenért nem tudom belőni..megvan a jelölés, de hiába tekerek 1-5 mm-t jobbra balra, full szar homályos a kép :F

havri

(#3498) havri1 válasza havri1 (#3497) üzenetére


havri1
félisten

Igen úgy, teszteltem élőkép alatt. Balra közelít, jobbra távolít. Érdekes amúgy, beltérben ugyan, kevés fény mellett, 5cm-.re olyan tűéles képet tud, de 5m-re már nem.

havri

(#3499) alexw801 válasza havri1 (#3498) üzenetére


alexw801
senior tag

Az egész játékot akkor gyakoroltam, amikor távmérős filmes gépeket (Leica, Zorkij, Contax-Kiev, stb,) állítgattam. A hátlapot levéve, a film helyére matt üveget ragasztottam. A kép ezen a matt üvegen volt megfigyelhető, 10x-es fejlupe segítségével.
Kellett 1 m-re és végtelenre állítgatni. A téma erősen megvilágított kontrasztos színes tárgy volt 1 m-re, vagy több km-re egy torony, napos időben.
Az obi blendéje (rekesz) teljesen nyitva, mert akkor a legkisebb a mélység élesség. Pl. 1.5/50 Sonnar/Jupiter távmérős obinál 1-2 cm éles csak 1 m-en.
Jó játék volt.

Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro

(#3500) havri1 válasza alexw801 (#3499) üzenetére


havri1
félisten

Én feladtam, ennél jobbat nem tudtam elérni. Kicsit aggaszt. Neten ennél sokkal élesebb videókat találni yi-vel..

[link]

havri

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.