Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Ez már valóban mindegy, a Vista bootmenü a Vista halála után is tovább él, legfeljebb nincs mit indítania (csak az XP-t). Ez a bootfolyamat működéséből adódik, persze nem csak elvben állítom, hanem többszörös tapasztalat is.
Még azt is meg lehet tenni, hogy marad a Vista rendszertöltő, átállítjuk az időzítést 0-ra, az alapértelmezést XP-re, így meg sem jelenik. Ez megoldható a fixntfs.exe nevű programmal (csak ''érdekességként'' említem, itt nyilván nincs rá szükség).Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
-
Kernel
nagyúr
A Vista telepítő lementi a bootszektort az aktív partíció gyökerébe bootsect.bak néven, majd a bootszektor kódját módosítja. Ezután a régi oprendszert a bootsect.bak kódján keresztül indítja, vagyis ilyen módon átpasszolja a bootfolyamatot a régi boot-kódnak, ami indítja az ntldr-t, az kiolvassa a boot.ini tartalmát, ahol meg van adva a kernel elérési út stb., innen már minden változatlan.
A Vista rendszertöltő régebbi NT kernelt közvetlenül nem tud indítani, ezért van szükség a bootszektor image fájlra, de minden jel szerint van lehetőség ennek kihagyásával ntldr indítására is:
[link]
Bcdedit /set {legacy} path \ntldr
Ha feltételezzük, hogy ''path''-ként megadható egy másik partíción lévő ntldr is.
De ehhez viszont mindkét XP partíción ntldr, bootini, ntdetect.com fájlokat kell elhelyezni, hogy önmagukban is bootolhatók legyenek. Utána pedig a bcdedit programmal mindkettőhöz bejegyzést kreálni a Vista rendszertöltő számára.
Ha a bcdedit.exe a system32-ből nem futtatható hozzáférési probléma miatt, akkor azt vagy el kell hárítani, vagy a fájl kimásolható onnan bárhová (pl. a gyökérbe), úgy is működik.Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest