Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
"Nem tudtam, hogy idáig rosszul csináltam. Mit tudnék optimalizálni?"
A Te az nem neked szólt, általános alanyként használtam, annál is inkább mivel fogalmam sincs arról, hogy milyen a rendszered, csak mivel veled beszélgettem azért írtam így. De ezt te pontosan tudtad, csak kötözködsz. Ilyeneket tényleg fölösleges írnod.
"Ha nem kérdezhetem meg, akkor ennek a kommentednek mi értelme?"
Megkérdezheted. Miért ne kérdezhetnéd? Pontosan annyi, mint a válaszodnak.
"Mióta van fent Neked a Win10?"
Kb. 1.5 hónapja. Azaz a Windows 10-el kapcsolatba semmi tapasztalatom sincs. Viszont nem is olyat írtam, amihez nagy tapasztalat kell, hanem általános dolgokat. Azt látom, hogy a topikban, bármennyire is próbáljátok user errornak feltüntetni, nagyon sok hiba merül fel, ami nem hiszem, hogy minden user error lenne.
A habár a Windows 10-el gyakorlatilag még nulla tapasztalatom van, a számítástechnikával 1978 óta foglalkozom. Nem informatikus a szakmám, biológus vagyok, de tagja vagyok a Neumann János Számítógép-tudományi Társaságnak 1994 óta. Ja és jól ismerem a SZTE rendszergazdáinak zömét és tudom, hogy mennyi gondjuk van a Windows 10 nagy frissítéseivel.A mostani rendszerem jó, semmi hiba sem merült fel eddig. Induláskor felmerülő hibáért nem én vagyok a felelős, mert a rendszert nem én telepíttettem, a boltban rakták fel, ahol a gépet összerakták. Valószínűleg a telepítő sem hibáztatható, mert az Asrock site-ról letöltött (legfrissebb), valószínűleg hibás driver okozhatta. Most, csak a Windows által telepített driverek vannak fenn, pontosan ugyanazzal a programokkal és a rendszerbe pontosan ugyanazokat a változásokat csináltam és mégis jó. Ezért is gyanakszom a driver hibára, ami az első (egyetlen) hibát okozhatta.
Az alaplap gyártó által javasolt, egy elfogadott hardver gyártó által feltett, Microsoft által hitelesített driver használata pedig nem nevezhető gányolásnak. Ez egy nagyon bosszantó pech volt.Most igyekeztem minden kérdésedre válaszolni, ha nem is sorban. Ennyit legalább értékelsz?
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
-
Kékes525
félisten
Nem állandóan fut, hanem nálam is kézin van (az automatikust kérdeztem, nem állítottam. ). Csak azt olvastam, hogy a rendszer visszaállításhoz szükséges, hogy állandóan fusson. [link] Igaz, 8.1-es rendszer. Gondolom a Macrium így is el tudja indítani amikor elindul, mert rendesen müködik.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Másodszor futok bele az 1803-as build-nál kék képernyőbe, amikor a Revo Uninstaller Pro-val drivert tartalmazó programot próbálok eltávolítani. Nem tudja minden részét azonnal eltávolítani, mert az eltávolítandó program drivere be van töltve és ezért a következő rendszerindítás után távolítaná el, de akkor kék képernyőbe futok bele. HitmanPro.Alert és a Lastpass-nál volt ilyen.
Biztos, hogy a Revo Uninstaller Pro nem próbál eltávolítani más programokat is, mert ellenőrzőm őket. Amúgy Közepes eltávolítási módban van az eltávolítás beállítva.
A Macriummal a tegnapi állapotot visszaállítottam és most csökkentett módban a Revo Uninstaller Pro tökéletesen eltávolította a LastPassot. Most nem volt kék képernyő.
Más is futott bele ilyesmibe? Vagy a Windows 10 esetében ez egy régóta ismert dolog?
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Természetesen leválasztható. Más programok rendesen felismerik, hogy melyik az USB. Nálad nem leválasztható az USB? Másrészt teljesen mindegy, hogy milyen az USB, a merevlemezeket akkor sem illenék választhatónak tenni. Mi van, ha véletlenül azt választom? Törli?
(#80022) Sub-ZeRo
"Gondolom a "Nincs cimke" az azt jelölné, hogy nincs a pendrive-nak neve."
Nem ez a probléma. Nyilvánvaló, ha nincs neve akkor mást nem írhat ki.
A baj az, hogy merevlemezeket is enged választani, mint nálad is "D: (Game)". A nyilat azért tettem oda, mert az az USB meghajtó. A másik kettő merev lemez.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
"Namégegyszer.
1 USB pendrive, jelen, pipa.
2 nem USB-s HDD, nincsenek ott nálam, pipa."Ezt előbb is értettem.
"Ezért kérdeztem, hogy egyébként a rendszer a tálcán jelzi, hogy leválaszthatóak-e a nem USB-s vinyók? Mert az msahci-val láttam már ilyet, de a saját driverével ez a jelenség megszűnt."
Amúgy a lemez vezérlő,"Intel(R) USB 3.0 eXtensible Host Controller - 1.0 (Microsoft) (USB 3.0) [VEN: 8086, DEV: A2AF] Verzió: 10.0.17134.1, 4-10-2018"
Amúgy fentebb Sub-ZeRo-nál is jelzi a merev lemezt. Gondolom a D: drive az.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
"A driver jónak néz ki, csak 3 újabbat találtam"
Tudnál linket adni hozzá?
(#80034) Syl
Nincs olyan lehetőségem a merev lemezek esetében. Csak a DVD-nél van Hot Plug. Ott ki van kapcsolva. [kép] [kép] [kép] ASRock Z370 Extreme4 alaplap.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Doky586 #80046 üzenetére
"Az is elég fura hogy a UEFI-ről fényképeket készítesz "
Miért fura? Nem tudtam, hogy lehet úgy is. Most váltottam 10 éves gép után. Arról nem lehetett. Annak viszont nagyon örülök, hogy Te már a születésed előtt is ismerted ezt a funkciót.
"gondolom valahol valami állítási lehetőséget nem vettél észre. "
Elképzelhető.
-
Kékes525
félisten
válasz King Unique #80072 üzenetére
Nem az SSD problémája volt, hanem valószínűleg az Intel UHD Graphics 630 drivernek a hibája okozhatta a fagyásokat. A driver frissítése után már hosszú ideje minden rendben van.
(#80077) Geth
Nem figyeltem.
"Amúgy van valami oka, hogy nem az Intelen van "
Semmi oka sincs, ezért át lesz dugva. Nem én szereltem össze a gépet és ezért nem gondoltam, hogy az Asmedian van.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
A Microsoft szupportnál történő telefonos segítségkérés ingyenes OEM-es licence esetében? Ezt kérdezném meg:
A rendszer visszaállítás csökkentett módban sem működik. Visszaállítási pont létrejön, de már visszaállítani nem tudom a rendszert. Windows 10 64 bit pro1803 verzió. Hibakód: 0x80070005, i5 Intel® Core™ i5-8400 SSD: Samsung 960 EVO 512GB M2 PCIe MZ-V6E500BW Memória: 16 GB DDR4 RAM Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 2400MHz CMK16GX4M2A2400C14 Alaplap: ASRock Z370 Extreme4 alaplap.
Nem vészkérdés, mert a rendszer stabilnak tűnik és a Macrium jól müködik, pótolja Windows rendszer-visszaállítást. De azért mégis...
-
Kékes525
félisten
válasz Doky586 #80150 üzenetére
Nálam nem kapcsolta ki a rendszer-visszaállítást, változatlanul "sikeresen" készíti őket, csak épp még csökkentett módban sem tudja visszaállítani a rendszert. Én eddig csak ezt az egy anomáliát tapasztaltam.
-
Kékes525
félisten
válasz luise178 #80184 üzenetére
Ezeket nézd át: Windows 10 Slow Boot or Startup – 2018 Easy Guide [Solved], Windows 10 Extremely Long Boot Times, How to Fix Windows 10 Slow Boot/Startup After Update 2018
-
Kékes525
félisten
válasz YASKATIR #80187 üzenetére
Miért kapcsolnád ki?
(#80188) twofatcat
"Microsoft nem ad opciókat és kivesz megszokott dolgokat."
Lehet, hogy ezek a funkciók nem voltak valamiért kompatibilisek az újakkal, ezért szüntethették meg.
Szerintem sok az évi kettő nagy frissítés. Nincs idő alapos tesztelésre.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
"Press Windows key once
• Select power option
• Press and Hold SHIFT key and select Restart
• Click Troubleshoot
• Click Advanced Options
• Select Startup Options
• Select Restart
• Now your system will restart and will give you multiple options to select from
• Press F4 to run Safe Mode"ez és
ez a safe mód között van különbség? Többféle safe mód van a Windows 10-ben? A pcfórumban merülne fel ezek, azért kérdezem....
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
-
-
-
Kékes525
félisten
Hol lehet beállítani azt, hogy az értesítési területre tegye ki a billentyűváltás lehetőségét (a HU és EN jelzéseket). Két billentyűzet van beállítva, az angol és a magyar 101 gombos.
-
Kékes525
félisten
A frissítéssel kapcsolatban kérdezném:
1. Frissítések telepítési idejének kiválasztása ténylegesen miben tér el egymástól? Melyik az, amelyikkel később érkezik a frissítés?
2. Frissítések szüneteltetése. Ez miben más mint a telepítési idő elhalasztása? Mi történik, ha bekapcsolnám a maximumra (35), megtartva az elhalasztásokat?
-
Kékes525
félisten
válasz King Unique #80332 üzenetére
+(#80333) twofatcat
Köszi.
Önmagában talán érthető. De a kettő együtt (szüneteltetés + elhalasztás)? Melyik érvényesül? A nagyobb érték? A két érték összege?
Például:
Tegyük fel, hogy funkció frissítés lesz szeptember 1-én. Én pedig most bekapcsolom 35 napra a szüneteltetést és a 90 napos elhalasztást. Ekkor mit csinál? A két érték összeadódik, vagy a hosszabb (90 nap) érvényesül? Mikor történik meg ténylegesen a funkció frissítés ebben az esetben? 35 nap múlva, 90 nap múlva, 125 nap múlva?
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz #86564352 #80335 üzenetére
Bocs, ezt értem. A példában szándékosan csak a funkció frissítést hoztam fel. 35 napra szüneteltettem a frissítést (funkció + minőségi) és mellette ugyancsak be van kapcsolva a funkció frissítésre a 90 napos elhalasztás. A 35 nap vonatkozik a funkció frissítésre is, ezért érdekes, hogy mi van, ha a két lehetőséget egyszerre használom. Mikor történik meg ténylegesen a funkció frissítés ebben az esetben? 35 nap múlva, 90 nap múlva vagy 125 (35+90) nap múlva? Nem a letöltés, hanem a tényleges telepítés érdekel. Az amikor az új verziót fogom használni.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz King Unique #80337 üzenetére
Azaz, ha jól értelek, a példában a frissítés tényleges ideje 90 nap lesz. Nem összegződik, a hosszabb beállítás fog érvényesülni.
35 napig nem keres, 35 nap után már keres, gondolom jelez is (lehet, hogy letölt is), de csak 90 nap után telepít.Szerintem nem túlbonyolítás, csak szeretném megérteni. Alapos vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Nem tudtam telepíteni az audio-gd nfb-11 DAC-om driverét a setup.exe és az eszközkezelő illesztőprogram frissítése (keresés a számítógépen) segítségével, de egyik sem sikerült. A drivere windows 10-re való, de még az 1803-as előtt adták ki. Esetleg van valami trükk a telepítéséhez?
-
Kékes525
félisten
válasz pendre54 #80475 üzenetére
Köszi. Felvettem a kapcsolatot a cég hazai képviselőjével (én is szegedi vagyok, régebben volt is nálam), javasolta a kompatibilitás beállítását, de nem használt. Ez nem csak a programokra vonatkozik?
"Esetleg még abban bízhatsz, hogy az MS 2017-től bevezette a saját, natív USB2-es audio támogatását, így csak egyszerűen csatlakoztasd a DAC-ot, semmit ne telepíts, hátha felrakja az MS, a saját driverét."
Ezzel indítottam. Majd próbáltam az internetről a frissítést, de nem talált semmit.
"érdemes egy kört futni driver ügyileg is, nehogy kellemetlen meglepetés legyen a vége."
Bocs, ezt nem értem, kifejtenéd?
Most milyen herkentyűd van? Mennyibe került?
-
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
válasz pendre54 #80489 üzenetére
Megkérdezem tőle, de szerintem Windows 10-hez nem lehet barkácsolt drivert feltenni, csak azt amit a Microsoft aláírt. Ha belenyúl egy eredetibe, akkor az ellenőrző mechanizmus (digitális aláírás révén) ellenőrzés után nem engedi telepíteni. Amúgy ez az: [kép], [kép]
Igen, a Microsofté ahogy látom.
(#80491) quailstorm
Igen, ismerem, de ezt normál módon tettem fel. Ez eredeti Microsoftnak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz RockHaRD #80513 üzenetére
A keresés elé beteszed, hogy taskbar. taskbar jump list edit Például: Windows 10: can i edit a app's jumplist on the taskbar, Windows 10 hack: How to beef up your jump lists to show more pinned items
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Asszociációs játék. :)
- LEGO klub
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Automata kávégépek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Ukrajnai háború
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest