Új hozzászólás Aktív témák

• Alexios

veterán

válasz pmonitor #10083 üzenetére

A fő probléma azzal van hogy a referencia típus fogalmát kevered az object-el.
    Pusztán az hogy az értéktípusok is az object-ből származnak végső soron(nem nehéz amúgy ezt belátni, nem véletlen ignoráltad gondolom a kód példámat is, de ugyanúgy elérhető minden metódus egy int-en is ami egy objectben van, csak hogy még szemléletesebb legyen, ha már a language specet teljesen ignorálod), nem jelenti azt hogy ettől a heap-ben vannak tárolva. Pont ez a System.ValueType lényege, ennek köszönhetően vannak értéktípusként kezelve. Tehát az hogy a System.ValueType-ból származik, nem jelenti hogy ez egy referencia típus, hiszen pont a System.ValueType miatt lesz értéktípus, de ettől az még az objectből származik. Ha pl. egy intet objectként kezelsz akkor jön a boxing, hiszen referencia típusként akarod kezelni(itt is látszik hogy az object az ősosztályuk amúgy, hiszen simán átadhatsz egy intet mondjuk egy metódusnak ami objectet vár, mindenféle compiler error).
    Kicsit olyan ez inkább mintha egy ősosztályán át hivatkoznál egy példányra, ott sem érheted el a metódus/propertyk stb amik a leszármazott osztályban vannak, érték típusoknál meg ha objectként hivatkozol rá akkor jön a boxing, és "elveszted" a leszármazott érték típus tulajdonságokat.(ez csak egy analógia, nem a pontos mechanizmus a kötekvést elkerülendő)

Új hozzászólás Aktív témák