Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
A jelek szerint nem is vettem rossz áron 300k-ért az FX507ZE-t.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Vigneau
félisten
Emlékeztető magamnak:
Az automatikus driver frissítések kikapcsolása Windows 10-ben. Remélem, ez hasonlóan elérhető lesz a Windows 11-ben is.
Ilyen egyszerű módszert kerestem volna a rosszul elsült frissítések törlésére is a Frissítési előzmények megjelenítésében. Sajnos a CCleaner-ben egyelőre még nem találtam meg ezt a funkciót.
-
-
Zamma
őstag
Feltettem az Nvidia topikba is a kérdésemet az AB profil [link] kapcsán, szeretnék még mástól is megerősítést kapni a te véleményedre, ugyanis nem nagyon találtam fórumokon erről semmit sem...
-
Zamma
őstag
válasz Vigneau #38165 üzenetére
Nekem az is elég hogy kicsit jobban értsem a szaggatott vonal lelki világát, mert a core clock-hoz nem gondolom hogy sok köze lehet... Ugyanis össze-vissza szór hol így, hol úgy.
Valamint az sem áll össze hogy mit is jelez ez valójában? Ha nem lenne értelme nem mutatná...Szívesen, remélem megoldódik. Azaz megoldod!
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz KROK640 #38073 üzenetére
Ha jól emlékszem, erősebb GPU + kevesebb VRAM vagy gyengébb GPU + több VRAM volt a kérdés, nem azonos GPU kevesebb vagy több VRAM-mal.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
F e Z o
veterán
válasz Bjørgersson #38169 üzenetére
Mondják ezt a varm dolgot, hogy uhhh, s közben 1080p-ben tolnak valami gagyi játékot..
H2O über alles!
-
KROK640
nagyúr
válasz Vigneau #38168 üzenetére
Ez a megfelelő beosztás
Nekem most épp nincs "lábtóp" a nagy gép mellé, de még idén tervezek. Persze nem a nagy gép helyett, hanem mellé
Ismerősnek most kerestünk, egy asztali Ryzen 1500X,16GB, RX580 8GB (+256GB SSD + 6TB HDD) mellé, egy laptop : Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 Notebook (20W4008AHV) - 15.6" FullHD, Intel Core i7-1165G7, 16GB RAM, 1TB SSD, Magyar billentyűzet, Windows 11 lett végül használtan 380-ba. De gyakorlatilag új volt a gép[ Szerkesztve ]
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Zamma
őstag
válasz szasanyi #38173 üzenetére
Ezt nevezem én felnőtt lego-nak, a fejlődésben visszamaradt emberek játszóterének. Mindíg csak az új kell, mert az az érdekes - csak ezzel lehet fentartani ezeknél az embereknél a kellő figyelmet.
Ezenkívül vannak még hasonlók az autó, a hi-fi (külön ezen belül autóhifi), horgászat, stb. területen is...
A cégek meg örülnek, mert kígyózó sorokban el tudják adni a mindíg a kicsit jobbat drágábban - persze ők 3 lépcsővel elölrébb járnak, de így hagynak rést az ingyen promóciók és pr cikkek, preview-k elkészülésének.
A baj csak az a hogy a tényleges jövőformáló dolgoktól elvonja a figyelmet, így mindíg buli van és az édes szeánszillat.
A nép pedig elégedetten tapsol biodíszletként.
Ez van. -
KROK640
nagyúr
Igen, ez jó meglátás.
Emlékszem, hogy a 2000-es évek első felében volt egy haverom a Tóni. Akkoriban ugye egy 1-2 éves gép rendszerint elavult volt, és nekem általában az kihívást jelentett, hogy nagyjából naprakészen tartsam a gépem. A Tóni (meg akkoriban kb mindenki, még az is aki az akkor hivatalosan még nemlétező HEDT platformon mozgott) szintén küzdött ezzel, és pénzt nem kímélve ő is igyekezett lépést tartani, több kevesebb sikerrel. Igen ám, csakhogy Tóninak volt egy másik nagy hobbija, az pedig a Hi-fi. Elképesztő pénzeket tudott belelocsolni, a hi-fire mindig éppen kellett még 1-200 ezer ft, és akkor nah már teljesen tökéletes lesz. A vájfülűnek kikáltott szakértő haverokkal pedig egymásra licitálva versenyeztek kié a drágább és a nagyobb rendszer, állították hogy ők hallják a különbséget még egy 500 és 600 ezer ft-os rendszer között is, ha pedig hallottak egyszer egy millióst, akkor azalatt nincs megállás. A ásik, hogy ment a nagy lossless zenetárolgatás (10-20-30GB-os HDD-k korában) így HDD-re is ellehett klteni az isten pénzét, én meg jót röhögtem a magamban, hogy mp3-at használva a 2×20GB HDD is mindenre is elég (pl 2001-ben). (egyébként akkoriban én is beszálltam kicsit az erősítős deckes hangfalas világba, de egyrészt láttam, hogy ez egy feneketlen pénznyelő, másrészt a szülők és a szomszédok miatt még egy 10 ezres rendszert sem tudtam kihasználni, így pár hét után inkább eladtam az egészet).
Aztán Tóninak lett egy autója is, és akkor jött az auto Hi-fi és "streetracing" vonulat, onnantól az autó is feneketlen pénznyelő lett... (egyébként ekkortájt kezdett gépfejlesztés terén lassan lemaradni). Én meg egyik oldalról irigyeltem, hogy 1-1 hobbijába éves szinten annyit tud beleölni amennyiből én megélek + a gépre költök, másik oldalról sajnáltam, mert neki ezt bel is kell tennie. Épp ezért mondjuk 100 ezer ft egy ilyen embernek nagyon nem ugyanaz mint nekem volt akkoriban. (hozzáteszem 2000-es évek első fele)Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz Bjørgersson #38169 üzenetére
De ebben a kérdésben meg egyetértünk! Már a VGA-kon a DDR2 vs DDR3 időszakban is komplett litániákat tartottam, és fórumos érekezéseket, hogy mennyire nem mindegy am meória tipusa és egy adott kártyán 256MB DDR3-al sokkal többre lehet menni mint mondjuk 512MB DDR2-vel, és ennek mekkora a parasztvakítás része.
Amire én múltkor reflektáltam, hogy szvsz az NVidia kevés VRAMmal szereli a kártyáit. Az RTX3050 és RTX3060 12GB összesen szerintem ami rendben van. És alátámasztja elképzelésemet a 8GB-os RTX3060, mennyivel rosszabb (ok, ott a memóriasávszéllel is mükoltak) vagy plez a 16GB-.s RTX3070. ami azt mutatja, ráférne az RTX3070-re már 16GB, de szerintem az RTX3080-ra akár 20GB is. Sőt, számomra kb így lenne logikus :
RTX3050 8GB
RTX3060 12GB
RTX3070 16GB
RTX3080 20GB
RTX3090 24GB
(igen, a Ti verziót is oda kell érteni az aktuális sorszámhoz)Ha ebben egyetértesz velem, akkor eddig csak elbeszéltünk egymás mellett.
-
eszakas
senior tag
Ez így igaz. Viszont ebben ludasak a szoftver fejlesztők is. Mivel egy böngésző futtatásához is kell már 1Gb videó memória. Tehát mindenki a fogyasztók kárára gazdagszik, csak ebben a legóban a kisembereknek kell okosan rakosgatni a kockákat, hogy ne egyszerre keljen minden kockát cserélni. Ezért mikor megveszel egy pl egy VGA kártyát már el kell kezdeni gyűjteni a másikra. Én 4-év 5 hónapot gyűjtöttem rá . Ezalatt platformváltás is volt a PC vonalon. De azt kell mondanom hogy nagyon szép a grafikája a The Last of Us Part I-nek.
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
eszakas
senior tag
válasz Vigneau #38180 üzenetére
Miért nem teszel neki bele nagyobb kártyát? Az apósnak még a nagy felbontású fényképek is csak nyögve jöttek be. Dedikált kártya kellet bele. Mondjuk nem mostani gép az semAsus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
Vigneau
félisten
válasz eszakas #38181 üzenetére
Akadt olykor, de már nem. Szimplán megkapta ösztönösen az aktuális levedlett kártyám, mikor jelezte a gondját YT zenehallgatás közben. Kezdte a sort a GTX 1050 Ti-mmel. Jelenleg meg szépen elpöfög a korábbi RX 6600-ammal egy i3-10105F és 16GB RAM társaságában. Hamarosan Nála landol a mostani RTX 3060 Ti-m, ha jól megy minden.
-
eszakas
senior tag
-
Bjørgersson
félisten
válasz F e Z o #38186 üzenetére
Így, aztán még össze is raktad. Sokszor az nehezebb.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
eszakas
senior tag
válasz Vigneau #38189 üzenetére
A video felbontás lehet változtatni. Ha nagyobba a video felbontás akkor dadoghat. Ha automatára teszed akkor lehet hogy jobban felismeri és kisimul. De egy full HD videót egy alaplapi nehezebben játszik sztem.
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
Vigneau
félisten
-
KROK640
nagyúr
-
F e Z o
veterán
Nincs fölös Windows 7 PRO kulcsotok?
H2O über alles!
-
F e Z o
veterán
Irodai felhasználásra egy APU-s A4 procira, 4GB rammal elég egy Win7 64 bit.
Eszakas : Köszönöm szépen, amint lesz időm kipróbáljuk.
H2O über alles!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni, de kérjük, hogy inkább a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be, mert úgy tudjátok módosítani később, az aprón is ott lesz és értékelést is kaphattok.
Kérjük, hogy nem megjelölt topikokban továbbra se hirdessetek, köszönjük!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest