- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
Mindig a vízbe a savat. a kénsavval különösen vigyázni kell.
Ezért lehet, hogy le fogják szedni a fejemet, de a kapható akkusavat forralással be lehet töméníteni azeotrop koncentrációig (kb. 98%).
KNO3-t régebbn lehetett kapni mezőgazdasági boltban. 37%-os sósavat IMHO nem kapsz, max. 20%-ost, háztartási boltban. Ugyan itt kapsz szalmiákszeszt is. kálium-permanganátot patikában kaphatsz, nem olcsó. Szilárd jódot szerintem megintcsak sehol, max. méregengedéllyel.
A kobalt-nitráttal asszem színesre lehet festeni. hogy milyen színűre, az passz, bár inkább kloridokat szeretnek erre használni.
És én is (vegyészként) csak azt tudom javasolni, hogy otthon ne nagyon kísérletezgess, különösen ne cc. savakkal, és egyéb igen durva anyagokkal. A leírt vegyszerek köréből elég veszélyes dolgokat lehet csinálni (a glicerint kihagytad...). -
Unas
csendes tag
Szalmiákszesz
cc. Kénsav
Kálium-Nitrát
szilárd Jód
35-37% -os HCl
Ezek beszerzéséhez ajánlom a Spektrum-3D kft-t.
Szerintem ezeket különösebb kötözködés nélkül oda fogják adni neked, a cc. salétromsavat már lehet h nem adják, a hipermangánt biztos nem, ahhoz külön engedély kell.
Salétromsavat elő lehet állítani, ha nagyon kell tudsz desztillálni cc kénsav + K-nitrátból, meg még egy pár egyéb módon. Hipermangánt írass fel orvos ismerőssel receptre.
[Szerkesztve] -
-
DaSilva
senior tag
válasz
T. Almeida #28 üzenetére
ne csigázz. milyen műszer?
-
aDM|RaL^
őstag
copteromg.
Bővebben: link -
TitiRii
senior tag
válasz
T. Almeida #30 üzenetére
meg se merem kérdezni minek egy élemiszermultinak enyi vegyi anyag
-
TitiRii
senior tag
válasz
T. Almeida #28 üzenetére
Mi a ti becses szakmátok ha szabad érdeklődni?
és azon a linken amit linkeltetek az árlsitában 1 liter vizen mi kerül 2500ftba?
megyek migyárt csapvizet árulni -
bandiras2
senior tag
A stílus nagyon RGB. Már a topiccím és a névválasztás is. Ember! több tiszteletet a többi tagnak, mert reopülsz.
Hogy egy picit on is legyek, keress vissza az ebay tapasztalatok topicban a hozzászólásaimra úgy 1 hónapra visszamenőleg, hátha találsz vmi érdekeset. Az ott általam említett téma talán kevésbé közveszélyes, bár ebben nem vagyok teljesen biztos. Kés villa, olló...
[Szerkesztve] -
DaSilva
senior tag
válasz
T. Almeida #23 üzenetére
ne bassz. a kénsavat meg ilyen 1/1 cuccokat?
a fene a jódolgotokat. -
Vallon
tag
Ha én atombombát akarnék készíteni, nekem segítenétek?
-
-
DaSilva
senior tag
válasz
T. Almeida #21 üzenetére
jóhogy nem Sigma hybridoma tested vegyszereket ajánlasz neki otthoni pancsolásra. -
DaSilva
senior tag
Bővebben: link
itt biztosan lehet kapni mindet ócssóér. nem tudom, magánembernek szállítanak-e.
de ha igen, ésszel, fiam.
a permanganátot eszedbe ne jusson a tömény savakkal még csak egy helyen tárolni se.
moncsak neked van otthon elszívófülkéd? vagy a szabad ég alatt akarsz bohóckodni? ilyen dolgokkal zárt térben bíbelődni csúnyán lerövidíti az élettartamot. -
bcs
aktív tag
Bővebben: link
''Nem éghetõ, de fokozza más anyagok égését. Tûzben irritáló vagy mérgezõ füstök (vagy gázok) keletkeznek belõle.'' -
zsiga667
addikt
Ha már úgyis itt van ez a topic, valaki meg tudja mondani hogy hol kaphatok univerzális indikátort? (1-14 kellene lehetőleg.)
[Szerkesztve] -
attilam
őstag
Szerintem ne nagyon kisérletezgess otthon. Főleg ha nem vagy otthon a kémiában. Amúgy felsorolt vegyianyagok reakciói megtalálhatók könyvekben, és érdemes is lenne utánanézned mielőtt nekikezdesz.
A kobalt-nitrát: Egy kobalt só. Lehet pl. tűzálló anyagokat előállítani a segítségével. De nem tudom, hogy ez minek kellene neked. -
QuarK
senior tag
válasz
steve@prhw #8 üzenetére
Akár ő, akár nem, a hatás ugyanaz lesz, ismert a forgatókönyv.
-
methanol
csendes tag
kössz a (nem tul sok) segítséget. bye
-
maniac
senior tag
Nekem is totál úgy tűnik mintha robbantgatni szeretnél, vagy legalábbis rakétát csinálni. Ilyenekkel azért vigyázz, mert könnyen feltudod vele robbantani a lakást. CC kénsavat, hogy kell vízzel hígitani?
A beszerzési helyek meg jók voltak. Akkumulátoros az az aki az akkumulátorokat szervizeli, meg cseréli stb. ugyanis abban is CC kénsav van. -
-
methanol
csendes tag
Hy all!!
Szeretnék otthoni kisérletezéshez anyagokat beszerezni, de nem tudom hogy mit honnét, mennyiért lehet, és hogy egyáltalán lehet e.
Szalmiákszesz
Kálium-permanganát
cc. Kénsav
cc. Salátromsav
Kálium-Nitrát
szilárd Jód
35-37% -os HCl
egyenlőre más nem jut eszembe.
Ezek közül mi az amihez törvényesen hozzá tudok jutni és hol?
Kösz a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Kingston KC2000 500GB M.2 PCIe (SKC2000M8/500G)
- Nagyon különleges Lenovo laptop!! (i7, HD4600 + Nvidia GT755M + GT755M, SSD, cserélhető VGA, SLI!!)
- Videokártya Hűtés Segéd 92 - 120 mm Ventikhez / 3070 3080 3090 4070 4080 4090 Ti Super / AMD-hez is!
- 9700x februári vásárlás,foxpost az árban
- Gran Turismo 7 - PS4
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest