Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bpmcwap
senior tag
Sziasztok, új nekem még ez a tipusú internet - eddig ADSL-em volt, ez pedig kábel. Elég ramaty a net, jó esetben 250, néha 300-at is mérek, de távolról sem gigát. Olyan amatőr kérdésem lenne, hogy ha a Letöltés routerre/modemre érték az valós, tényleg ott van benne a routeren és ha igen, akkor miért ilyen xar a lankábelen mért sebességem? Sebességméréskor wifi ki volt kapcsolva és más eszköz lanon sem csatlakozott a gyári modemhez/routerhez (CGA6444VF)
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz Intruder2k5 #117503 üzenetére
hát sajna azzal se jobb, sőt rosszabb értéket mutat. Ami a jobb oldalon van a képen érték, hogy letöltés a Routerre, az valós adat, vagy az valami kamu, hogy a vodafon a szerverek felé mennyit ad az én accountomnak? Ha az előbbi, akkor esetleg ha a gyári modemet bridge tenném és saját routeremmel csatlakoznék, akkor jobb is lehetne elvileg nem? Ha az utóbbi, akkor pedig a kábeleknél kellene körülnéznem... Most úgy van, hogy be jön egy osztóba a kábel, onnan megy 4 felé, aból jön az egyik a nappaliba és ott a modem - elég xar helyen van az osztó, ezért addig nem akarok nekiesni... Ráadásul a bejövőre direktben nem is tudom rákötni a routermajd onnnan tovább az nagy osztóba mert azon a szerencsételn kábelen van kb 2-3centi és közvetlenül alá van felrakva az osztó...
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
-
bpmcwap
senior tag
válasz kabelmania27 #117521 üzenetére
Megőrülök! Átnéztem az összes kábelt, az összes csatlakozót a mindent is! Katasztrofális a net!!! és nem értem miért írja, hogy a modemig olyan jó? Hibás lehet a modem???
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz gduck #117607 üzenetére
basszus keressetek már vissza mielőtt "lehülyéztek"!!! Pont ez volt a kérdés, hogy a voda gyári sebességtesztje miért írja ki, hogy mekkora sebességgel ér a gyári modemhez a net, mikor a gyári modembe lanon bedugott laptopon is akadozik a 480-as youtub videó.... Minden fizikai csatlakozást átnéztem, látszólag minden rendben, ami kérdéses volt újra bekötöttem. A voda oldala kiírja hogy mennyivel ér a net a modemhez, de a modem annak csak elenyésző részét adja tovább - akár lan, akár wifi! Mit csináljak vele? Ez volt a kérédés! Hol a hiba???
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz kabelmania27 #117621 üzenetére
Végre egy értelmes válasz! Köszönöm! A gép tudja lanon a gigabitet. Lanon mérek, wifi kikapcsolva, csak én csatlakozom, és így adja ezt a xar eredményt több sebességmérővel is probálkoztam, mindegyik siralmas... Gondolkozom, hogy bridge kapcsoltassam a voda modemet és az asus ax86S tegye amit tennie kell, csak attól félek, hogy akkor arra fognák...
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz kabelmania27 #117629 üzenetére
Mindenen ilyen rossz eredményt kapok, nem csak ezen az egy laptopon, nem csak lanon, wifin is, mobilon is, másik lapoton is...
A bekötésen én nem látok csillapítót. Ilyen az elosztó, a bal felső megy a nappaliba és azon van a modem. A falit már kiszedtem, újrakötöttem, az teljesen jó. Még esetleg az lehet, hogy ebbe a szervízhelyiségbe teszem be a modemet valahogy és onnan jövök ki a routerre egy lan kábelen, hogy legyen wifi a házba - mert ez a szervízhelyiség a pincében van.
[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz gregory91 #117668 üzenetére
"Ebben mi a katasztrofális? Jó páran ráznák az öklüket miattad(mert nekik ennyi sincs ugyanezzel a csomaggal)....."
Ugye most csak szórakozol velem???
Az elmúlt órákban egyépként pont ez történt, lementem a pincébe, szétszedtem az elosztót, direktbe kötöttem a modemet a bejövővel és ugyanolyan fos... mértem lanon, wifin, laptoppal, telefonnal.
(Én elismerem, hogy nem értek a lovakhoz, de akkor az miért van, hogy belső hálózaton, ugyanezen a wifin fájlt 630mb/seccel tudok másolni? Az teljesen más tészta?)
Én azt hittem, hogy azért gigás a net, mert az az 1 giga ki is jön a routerből, legalább akkor amikor csak egy eszköz csatlakozik és ha wifin nem is, akkor lanon mindenképpen - laptop tudja természetesen a gigát lanon. A router egyébként ASUS AX86S
Jut eszembe, ezeken a vodás modemeken hol lehet bekapcsolni a bridge módot? Még kíváncsi lennék rá, hogy esetleg mit tud a AX86 magában. (Mielőtt félreértés lenne, természetesen a mérések nem az AX-en keresztül voltak, hanem a gyári routeren, viszont ha nem mókolok a nettel, akkor a modemből szórom a wifit, a vodás routerbe csak a telefon van bedugva)Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz gduck #117662 üzenetére
ha stabilan meg lenne a 250-300, akkor nagyon boldog lennék - egyébként a router és a laptop is tudja amin kellene - nem csak ennyit, többet is. Az a baj ezzel a nettel így, hogy ha a gyerekek elkezdenek youtube-ozni vagy netflixezni, akkor nekik a homokóra pörög mi meg az asszonnyal nem tudunk rendesen homeofficban lenni - ráadásul a telefonhívásokat is laptopon kersztül kezeljük...
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz gregory91 #117668 üzenetére
Ezt nem hiszem el!!!! Kíváncsiságból kikapcsoltam a routeren a QOS-t.... (Mint írtam eddig is úgy mértem, hogy nem 20+ eszköz lóg hanem max 1-2 a modemen. Ráadásul most a routeren vagyok!)A router most 750et mér, az összes eszköz fullon pörög a hálón(saját lehetőségeihez képest) és mindegyik full közelében a neten - pedig a kölykök 4k-s filmet néznek a nappaliban a netflixen. A céges laptopok mondjuk wifin 1200 helyett "csak" 630/50el pörögnek a neten de ez már kétszer annyi amit ki akartam sajtolni... Nem tudom mi történt, minden ugyan az mint 4-5 órával ezelőtt volt, egyedül a qos-t kapcsoltam ki a routeren - ennek nem kellene ennyire bekavarnia szvsz - pláne, hogy eddig a modemen mértem mindig, most meg a modem mögé kötött routeren...
Mindenkinek köszönöm a segítségét és építő jellegű hozzászólását! Ha a fent írt infóval tudtok valamit kezdeni, akkor örülök ha hozzájárulhattam az utánam érkezők problémáinak megoldásához [bár ezt erősen kétlem, de nem értek hozzá. számomra teljesen logikátlan a tapasztaltak...]
[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
én ezt mind értem is, de a router megkerülésével - értsd rá sincs dugva, közvetlenül a gyári modemen lóg lanon és wifin az eszköz(laptop/telefon) elég érdekes lenne ha ez szerepet játszana.... (ha csak az eszköz magáénak nem tudja a qos beállításokat, de ez hülyeség, pláne hogy többször is újra le tt inditva, ki-be kapcsolva az eszközök...) Mindegy, lényeg, hogy most működik... remélem hétfőn 8 és délután 5 között is ugyan ez lesz... (Mert ha még sem akkor legalább tudom, hogy a szolgáltatót nyüstöljem. azért ez kemény menet volt...)
üdv vargalex! itt is köszönök mindent sokadjára is, piszok sokat segtettél mindig és bitang jó volt éveken keresztül a routerre írt okosségod!!!! )
Túrista vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Gitáros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Hardcore café
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- SCHUTTLE XH 310r Barbone pc eladó
- Dobozos ASRock Radeon RX6600 Challenger D 8GB GDDR6 128bit Videokártya
- Siemens AC2729/50 Series 2000i légtisztító és párásító áron alul eladó
- Honor 200 Lite fekete 8/256GB bontatlan, független, Garancia 2026.11.
- ÚJ! Aktiválatlan! iPhone 13 128GB - kártyafüggetlen, 1 év Apple garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest