Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Asus B150-Plus D3 coffeetime mod! (DDR3)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Aktív témák
-
rybank
senior tag
Sajnos szomorú konklúzió fogalmazódott meg a fejemben. Rossz tapasztalat. A gagyibb, kisebb, nem olyan szép ablakkezelők sokkal jobban configolhatók. Szedhetők ízekre.
Lásd, Openbox vs. Gnome Shell.Eyecandy meg tököm! De kevés a beállítási opció! Persze azért kényelmes a gs, de jobban érezném magam, ha szétszedhetném.
-
rybank
senior tag
válasz
vilmaboy
üzenetére
Winamp szerű volt régen az Audacious. Nem tudom ma van-e olyan skinje.
Youtube-ról én egy Chrome kiegészítőt használok. Ha az jó bedobom. Végtelem számú zenét tölthetsz le. Egy lista a DJ szoftverekről. A Mixxx-el kezd.
A Wine fog Windows-os programokat futtatni. A Wihe HQ-ra keresve meglesheted, hogy melyik app, hogyan fut.Más:Túl vagyok az első kernel fordításon. Nehéz volt. Fájdalmas. És nem működik. Később újrapróbálkozom. Kevesebb dolgot veszek ki.
-
rybank
senior tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Egy éve. Decemberben!
(#42845) bsanya A Chrome és Chromium között a különbség, hogy a Chromiumból hiányzik a flash (külön telepíteni kell), plusz az automatikus frissítés. Utóbbi nem gond, hiszen az update-ekkel amúgy is jön! -
rybank
senior tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
. Alsa drivert külön nem telepítettem! Ha az én gépemre gondolsz, akkor ez egy olyan gép aminek a bevezető ára volt 90 ezer
. -
rybank
senior tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Most tettem fel próbának. Teljesen install. Nem tudtam hangot varázsolni rá, így nem foglalkoztam vele. Azzal a céllal tettem fel, hogy többet nem szórakozok vele. Csak felteszem megy és kész.
Jelezte, hogy van hangkártya. Ismerte is. Csak hang nem volt. Mindegy visszatettem a Lubuntut és megfogadtam, hogy többet nem pocsékolom vele az időmet.
Az Oneric és a 10.04.3 LTS között tényleg egy szakadék van sebesség tekintetében.
-
rybank
senior tag
Épp lemondtam a keresésről, mikor megpillantottam.
-
rybank
senior tag
válasz
Kendek
üzenetére
Emlékeim szerint a 12.04 valamilyen elő változatát használod. Érdekelne teljesítménybeli javulás van-e már? Illetve milyen érezhető, számottevő változás ment már végbe?
(#42794) aag Nem olyan rég hcl adott nekem erre megoldást. Keress vissza. Plusz kérdezem a BIOS-ban, hogy van beállítva?
-
rybank
senior tag
Nagyon köszönöm ezeket az érdekes ábrákat! Van abban logika, hogy a régebbi Linuxok egyben jobbak is a fiatalabb társaiknál?
Debian, Slackware, Redhat? -
rybank
senior tag
válasz
vicces
üzenetére
Nem igazán éri meg LTS-re cserélni. A boot idő az töredéke a 11.10-ének, de csak is és kizárólag biztonsági frissítéseket kapsz. Újabb verziójú csomagokat nem. Azt az újabb disztribúciók hozzák. Értem ez alatt azt, hogy a programjaid sem frissülnek. És, hogy a biztonsági frissítésekből sem mindet kapod meg.
A második kérdésedre a válasz pedig az energiakezelő beállításokban leled. Ha nagyon nem lelsz egy programot és mégis fel van telepítve navigálj a /usr/share/applications mappába.
Ui.: A tárolókkal ha babrálsz kapsz újabb csomagokat. De még ez esetben is töredéket.
-
rybank
senior tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
"Azok mindenféle elavulás nélkül is pont olyan komfortosak voltak, mint egy prosztatavizsgálat..."

-
rybank
senior tag
Kipróbáltam az Ubuntu alapú Joli OS-t. Úgyérzem a 10.04.3 LTS-re épül. Villám boot jellemzi ( kb. 5s az asztalig) és persze a Cloud. A memóriát zabálja, de ez nem érződik a sebességén. Sajnos külön Ubuntu-s szoftvereket tárolókból nehéz rá rakni. Nem ismeri a disztribúciót.
Rossz pont, hogy félig angol és hogy nem tudtam energiagazdálkodást varázsolni rá. (Jupiter-Indicator valószínű régi neki a kernel valami 2.6 körüli)
Jó pont a panelba integrált google kereső és az egykattintásos alkalmazás hozzáadás, plusz az okostelefon, tablet jellegű asztal. Ezek nagyon meggyőztek.
Nem próbáltam, de valószínűleg az asztalra nem lehet varázsolni saját custom weboldalakat.
Cloud: integrált facebook és sok közösségi oldal, plusz rengeteg webes alkalmazás: pl.: a google docs, vagy az office web apps. (Angry Birds
)
Minden beállítható rajta, de az óvatlan kezek elől el van rejtve. Természetesen Synaptic-al telepíthetők egyéb programok is!
Kezdőknek készült, de nem kiforrott! Érzésem szerint félkész az egész. Mégis tetszik az elgondolás és a megvalósítás! Alternatívája a Chrome OS. -
rybank
senior tag
válasz
üzenetére
Namármost, az első pont: A Xubuntu a funkciók és erőforrások használata közötti egyensúlyra törekszik. Annyival könnyebb a Gnome-nál, amennyivel kevesebbet tud. Célja nem a minimalizmus és nem a régi gépeken való száguldás!
A minimalizmus és régi gépeken történő bevetésre az LXDE alapú Lubuntu van. A fejlesztők szerint pII 266Mhz 128Mb RAM-on elfoadhatóan fut. Egy atomon 512 Mb RAM-al több, mint gyors.A Chrome nekem Lubuntu alatt szarakodott. Alapból a Chromium-ot szállítja. Ami kis különbséggel ugyanaz, mint a Chrome. ( Auto update, Flash hiány)
A paneljével semmi baj. Simán lehet hozzáadni parancsikonokat.
Utóiratként. A Lubuntu tényleg fapad, habár kielégítő a tudása! Alapesetben 100MB-ot és az alatt eszik.
Nálam SSD-vel az alap boot idő 15 mp. Egy kernel fordítással ez 40%-al csökkenthető. Ha lesz időm bevetem azt is.
-
rybank
senior tag
Amikor beállítok egy felhasználói fiók jelszót, akkor a jelszó erősségére kérdés!
1.: Erős jelszó kell, mert interneten, hálózaton keresztül érkezőket figyelembe kell venni?
2.: Nem kell erős jelszó, csak a számítógép körül lévő emberek "ellen" kell jelszó? -
rybank
senior tag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Én is értettem. Pedig fogalmam sincs a témáról.
-
rybank
senior tag
válasz
Kendek
üzenetére
UCK. Kézzel csak azokat a részeket ahol terminálba kell a programot befésülni, mert a synaptic helyett az gyorsabb.
Live is és telepíthető is. És lépésekben is csináltam, de csak azért, mert az első próbálkozás rosz volt. Nem futott a boot után a telepítő. Érdekes módon ugyanazt csináltam meg, csak lépésenként. Tesztelve minden ok. -
rybank
senior tag
válasz
vilmaboy
üzenetére
Én nem foglalkoztam velük. Ami problémát éppen meg kellett oldani megoldottam Google segítségével. Plusz PH. Amiket sűrűn használtam, azokat automatikusan megjegyeztem. Jelenleg Custom CD-t csinálok. Már működik is. Illetve kernelt fogok még fordítani a közeljövőben. Utána olvastam megéri foglalkozni vele. Jelentős teljesítményt kapsz.
-
rybank
senior tag
2,7 GB. Ami a 4,4 GB-hoz viszonyítva majdnem 2 GB és nem 1 GB különbség. Csak most számoltam át, hogy rákérdeztél.
DE!: pár dolog nem volt: lxsession lxdm és valami volt a GTK+-os megjelenéssel is az openboxos ablak csúnyább volt, mint Lubuntu alatt.
Szvsz.: Túl sok macera kevés nyereség. Nem éri meg babrálni.Még egy észrevétel, teljesen más témában. Hiába fogyaszt keveset az LXDE a nap végére újraindítás nélkül összeszed 500 MB-ot.
-
rybank
senior tag
válasz
rybank
üzenetére
Na. Összedobtam egy minimal Ubuntut a szükséges programjaimmal. Akár fel is sorolhatnám őket. Kevés van. Nagyon. A lényeg, hogy semmi értelme darabonként feltenni a rendszert. A végeredmény ugyan az, mint a Lubuntu. Csak az utóbbi jobb. Különbség: 1 GB merevlemez kapacitás. Semmi több. Sem memória. Sem semmi. Sebességet természetesen nem mérten. De a fogyasztásából kiindulva alig mérhető.
Már csak egy full személyemre szabott Lubuntu CD-t akarok. Legutóbb habár megcsináltam, boot után fekete képernyő. -
rybank
senior tag
Próbálkozom a minimal isoval minimal isnstall-t összehozni, végigmegy és újra bootolva semmi. Villog a kurzor.

szerk.: Kis olvasgatás: Megoldottam. ( ctrl+f1)
-
rybank
senior tag
válasz
vilmaboy
üzenetére
Sajnálom, hogy ilyenre sikeredett az első találkozás. Vannak hardverek amiket nem eszik meg az Ubuntu. Hál Istennek én ilyeneket csak olvasok.
(#42406) vilmaboy Van még egy?
(#42408) "a lubuntu egy bakelit lemezjátszó képességeivelé is képes beérni"
Helyes ne add fel. -
rybank
senior tag
compaq cq56 150sh Egy ideje Lubuntuval melegszik. Pörög a ventillátor pedig nem eszik semmi CPU-t. Lehet próba képpen kipróbálom a normális Ubuntu-t. De csak, ha nincs más annyira beadta ez a Lubuntu.
Az elején még a sebesség miatt tettem fel. Ma már ez nem állja meg a helyét. Csak közben megtetszett. -
rybank
senior tag
Nekem újra gond a Youtube lejátszás!
HTML5 próba volt, nem jó.
Minitube oké viszi, de az legújabb videók egyszerűen nincsenek benne.
Ez nyílt meghajtó. Félek feltenni a zártat, a HDD-vel belassította a gépet. -
rybank
senior tag
Nos én nem teszek csicsa gnome-unity párost! Habár nem rosz és az über fasza facebook integráció sem. De nem konfigurálható.
A mostani LXDE-openbox párost szénné alakíthatom. A súlyos gnome meg mehet a .... -
rybank
senior tag
Szeretném Ubuntu alatt lemérni az SSD-t. Hasonlóan a crystaldiskmark-hoz.
Olvasás lemérve! Jobb, mint a gyári. A lemezkezelővel. Az írást nem engedélyezi! -
rybank
senior tag
Na! A ventillátorosra. Én marha! Be volt kapcsolva a bios-ba az "always on" funkció. Persze pörög most is, de csak, ha kínja van!
SSD alól írok. Köszönet Kendek kolega hsz.-aiért az ubuntu.hu-n és az itteni segítségét is. Minden ok. Halál turbó. Most, hogy halál turbó kicsit zavar a fapad. Lehet megyek vissza normális Ubuntura!HEEEE SENIOR TAG LETTTEM!!!!!!

-
rybank
senior tag
Ha véletlen valaki tudja, mondja meg, hogy indíthatom el grafikus környezetben a Lubuntut. Live CD-ről! Szövegesen indítja el. Egyszer véletlenül sikerült valahogy elindítani. Van neki is Live grafikus felülete. Ahol rendesen betölti a desktop-ot!
-
rybank
senior tag
Most nézem, hogy az XP-s topic-nál jóval nagyobbak vagyunk.
-
rybank
senior tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére

(#42270) sheratan Egyet értek. De meglévő prezentációkat kell szerkesztenem. -
rybank
senior tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Lubuntut használok. Abban nincs benne. Apró dolgok vannak benne, amik nekem remekül helyettesítik a táblázat kezelőt. A szövegszerkesztőt. Nem fapadosak annyira és önállóan vannak jelen.
Ha nincs más megoldás fent hagyom természetesen az egész Libre Office-t. Csak ez az egy program híjján teljesen tudnám helyettesíteni egy sokkal könnyebb és gyorsabb megoldással.
Talán még a viewer-el is megbarátkoznék! Csupán olyannal találkoztam ami feldobja az adott .ppt-t teljes képernyőre és annyi!
Meg nézem még a Google Docs-ot. De egy online office eléggé kényelmetlennek tünik. Hiányzik, hogy az asztalról jobb gomb megnyitással megnyíljon. -
rybank
senior tag
Szükségem lenne egy Powerpoint alternatívára. Egy külön álló szoftverre. A Libre Office prezentációs részével az egész L.O.-nak fent kell lennie. Csak egy programot akarok. A viewer nem jó. Szerkeszteni is akarok!
-
rybank
senior tag
Nekem az lenne a gondom, hogy eléggé melegszik a gép LXDE alatt. A ventilátor ezerrel pörög állandóan. CPU 3-4 %-on! Energiagazdálkodási probléma?
-
rybank
senior tag
Hatalmas fájdalmak árán elkészült a Custom Lubuntu CD-m. Éppen build-el. De elégedett vagyok. Örülök neki. Ettől kezdve nem kell telepítés után telepítgetni, eltávolítgatni. Minden benne van! LXDE menu editor... Skype... Minden!

Természetesen ugye full fel upgrade-elve!
Aktív témák
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Dell Precision 7810 TOWER,E5-2670 v3 (12/24) 16GB DDR4,256GB SSD,QUADRO M4000 8GB VGA,WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear 24GS60F-B IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- AKCIÓ! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T3 Plus ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)