Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hi!King
őstag
Én is veszek kötvény ETF-eket, de az önmagában hogy sok éves minimum közelében van az árfolyamuk, nem jelent olyan sokat, mert az elmúlt 15 évet leszámítva történelmileg még most sem számítanak magasnak a kötvényhozamok. Ez a nagy esés az árfolyamban annak köszönhető, hogy a nullás-mínuszos hozamról mentek vissza egy lassan már normálisnak tekinthető szintre.
Amúgy miért pont ez a kettő? Az IS04-et még értem, hosszú USA államkötvények, ha lejjebb mennek a hozamok, lehet rajta rendesen kaszálni, de miért distributing-ot veszel?A másik viszont fura egy jószág, rövid de kockázatos vállalati kötvények. A rövid duration miatt nem esett be annyira, de mivel magas hozamú, azaz rossz adósbesorolású vállalatok kötvényeit tartalmazza, ezért nem is igazán mozog együtt a jó minőségű államkötvényekkel, azaz ha jön egy válság, nem működik az, hogy majd csökken a hozamuk és ezzel egy vegyes portfolióban nem fogják ellensúlyozni a részvénypiaci eséseket, sőt egy része olyankor ezeknek a vállalatoknak csődbe is mehet. De a rövid duration miatt egyébként sem profitálsz sokat abból, ha a jövőben visszaesik a hozamkörnyezet.
Ezek miatt ennek az ETF-nek inkább korrelál az árfolyama a részvénypiaccal, mint a jó adósbesorolású államkötvény piaccal, de annál meg kisebb teljesítmény várható tőle. -
bandus
veterán
főleg ez az is04 van durván beesve, a high yield corporate bondetf elég szépen teljesít még most is.
ilyenem még nincs, aogy szerencsére befektetési stratégiám se, szóval minden további nélkül tudok random venni ebből is
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
ngaba
aktív tag
Nekem eleve nincs sok pénzem ETF-ben, a megtakarításom túlnyomó része magyar állampapírban van (annak is a fele PMÁP), a lejáró DKJ-ket pakolgatom át fokozatosan. Az ETF-jeim 2/3-a DTLA, 1/3-a OPEN. Ma akartam + 1/3-nyi JPGL-t, csak hogy 50-50% legyen a kötvény-rv arány, de a limit nem teljesült, így holnapra tolódott a döntés. Az ösztöneim azt mondják, hogy inkább DTLA-t kellene venni (most már az európai kamatemeléseknél is behúzták a féket), de nem merek. Hosszú kötvénnyel is igen nagyot lehet bukni, és simán benne van a pakliban, hogy a zéró kamatok korának vége egy jó darabig.
Én eddig a DTLA-val -7% bukóban vagyok, ami tapasztalt tőzsdézőknek semmi (+ forint árfolyam kárpótolt pár %-ot, ha abban számolom), de ez a mai nap nem esett jól.
Szerk.: De leginkább nincs kedvem venni semmit, keményvaluta cash is the king érzésem van: A részvényeket túlárazottnak érzem, DTLA-ból már sok van + fenti, forint befektetés szerintem most felejtős, plusz amúgy is túl sok van nekem.
[ Szerkesztve ]
-
jagermester
csendes tag
köszi, igen, ezt ismertem - ez sem elvetendő választás (65%-ban lengyel, 21 magyar, többi cseh), kicsit kisebb TER, kicsit kisebb volatilitás
Viszont, amire szerintem aAron is utalt az az, hogy kifejezetten Lengyelo. érdekes. Ott most egy EU pártibb vezetés lesz, ami jót tehet a tőzsdei cégeiknek. Nyilván ez a LEER-t is húzza, csak kitudja a többi mennyivel tompítja[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs