Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Total War: Rome II

Hozzászólások

(#1635) bugylee válasza Bali27 (#1634) üzenetére


bugylee
tag

Anno mikor megjelent a Shogun olyat hozott ami addig nem volt, pedig akkoriban több eredeti ötlettel teli játék született mint napjainkban. Legtöbb mai játék ezek klónja, illetve ezeken alapul. Aztán a Medieval 1 mutatott újat közelebb hozva a történéseket, a Rome első része pedig a nagyszerű ókorban folytatódott. Erre a Medieval 2 tett rá egy lapáttal így öregbítve a sorozat hírnevét. Ezzel ki is merült minden jó. Innentől kezdett unalmassá válni a téma. Az Empire szar volt, a Napoleon detto. A Shogun 2-nek talán sikerült felpolírozni a régi fényt, de sajnos ezzel ki is merült a dolog.

Közel 10 évet kellett várni, hogy megjelenjen a sorozat kétséget kizáróan legjobb részének a folytatása. Emlékszem, hogy a Rome TW hatására mélyedtem el a 3D modellezésben csak azért, hogy segítsek más moddereknek a munkájában. Készítettem a seregeket, textúrákat, stb., és azt kell mondjam imádtam játszani is és moddolni is. Vártam a 2. részt mint messiást. Erre mit kapok? Egy béta programot buta AI-val, grafikai problémákkal küszködő lerágott csontot.

Milyen újdonságot hozott a program? Mit nem láttam az előző részekben? Ugyanazt kapom csak más a grafika de az élmény, hogy játszottam vele már nincs meg. Kazuál gémerek felé vették az irányt ami nekik jó, nekem nem. Tévedés ne essék ez nem stratégiai program, mégha annak is nevezik. Stratégia a War in the Pacific: Admiral Edition, vagy Gary Grigsby nevével fémjelzett sorozat, vagy a Command Ops sorozat, hogy többet ne említsek. Szóval én végigmentem a TW sorozat minden nyűgjén és baján de beleuntam.

Az, hogy az Assassin Crednek 4 része jelent meg egy dolog, itt a piac határozza meg a minőséget. Szerintem inkább sikerült egy újabb színt kikeverni a paletta szürkében gazdag árnyalataiból. Erre van igény sajnos, ezért nem születnek - csak ritkán - olyan játékok amik eredetiséget, újat tudnak mutatni mert veszélyes idegen vizekre tévedni. Inkább ölnek pénzt egy csili-vili, dirr-durr játék akárhányadik részébe, minthogy kockáztassanak egy eredeti dologgal előjönni.

Ez volt a TW sorozat legfőbb erénye, hogy új útra vitt és messzire mutatott. Viszont nagyon úgy néz ki, hogy ennek az útnak a Shogun kettővel a végére értek és nem továbbhaladunk, hanem újra és újra bejárjuk a már bejárt utat csak más ruhába bújunk. Ez a gond. Annak akinek az előző részek kimaradtak persze lehet, hogy őrült jó szórakozás egy 14 éves UI vagy térkép, nekem uncsi. Ja, a csaták még mindig jók főleg multiban, de ezzel kész is.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Total War: Rome II
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.