Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- POCO X6 PRO 5G VS Samsung Galaxy A54 - AnTuTu v10
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
diobioesz1
tag
Sziasztok! Toshiba M100-221.Felújított fél éves aksi jó. A gép ha nyitva hagytam a fedelét magától időnként bekapcsolt.A található trükköket kipróbáltam,semmi eredmény,néha magától ki is kapcsolt. Fedelét lezárva eddig tökéletesen működött az említett hibák kivételével.Jelenleg,hiába nyomom a főkapcsolót nem kapcsol be,ha néhányszor rádugom a töltőt bekapcsol,de sajnos néha leáll.Találkoztatok már ilyesmivel? Köszönöm a válaszokat! Üdv,János.
-
93.Szabi
aktív tag
válasz #65388800 #12552 üzenetére
Szia ez a win7 deamoonba betéve az iso és közvetlen írással át írva és minden gépen bootol a lemez de ezen a toshibán csak keresi a médiát és utánna írja no bootable device és hogy inditsam ujra a gépet külsőt is próbáltam rá tenni usb vel de azt még nem is lássa a biosban sem hogy lenne hozzá csatlakoztatva usb egyszerűen ijet még nem láttam nem is tudom mi lehet vele mert az ok hogy nem eredeti a win-7 em ez oks de attól még fel kéne települnie mert van 1 HP dv6 -osom is arra is ha felteszem a win 7 et utánna folyamatosan ujra indul de ezt az esc gombal ki lehetkerülni és crack elhető a win7 és és még vagy 15 db laptopnál tapasztaltam ilyet de amit ez a watta uj gép csinál ilyet még nem láttam de nagyon sok embernek vannak gondjai vele
->>"♪♫ $z@ßł▐ さび▐ ♪♫"<<-▐ "A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt"▐ ══════════════════════════════════════════════════════
-
pinnacle
nagyúr
válasz #65388800 #12545 üzenetére
Köszi! Én 16:10 fényes kijelzőst keresek, de lehet, hogy leteszek róla.
Igen SATA 1-re gondoltam. Idáig csak a Samsungnál láttam.
Interfész SATA 6Gb/s (kompatibilis SATA 3Gb/s & SATA 1.5Gb/s) -
93.Szabi
aktív tag
Szia ezek voltak a legelsők amit magamtól is beállítottam utánna keztem keresgélni de ahogy írta a kolléga úgy csináltam de semmi most már közben megcsináltam pendrivra a win 7et HP-DV6-6110EH TESZTELTEM JÓ ASUS EEEP PC-1001HA TESZTELBE BOOTOL TOSHIBÁN NEM UGYAN AZT CSINÁLJA NO BOOTABLE nincs már ötletem. szerintem vissza viszem ma és kicseréltetem!
->>"♪♫ $z@ßł▐ さび▐ ♪♫"<<-▐ "A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt"▐ ══════════════════════════════════════════════════════
-
-
Lucas86
csendes tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm Toshiba Sattelite L500-1EQ laptopját telepítettem újra (WIN 7 - 64bit) és azóta nem látja a wifi hálózatokat.
Telepítés után az első driverek amiket feltelepítettem:
- chip set utility 9.1.1.1019
- display driver 8.15.10.1883
- storage driver 8.9.0.1023a wifi-t automatikusan felismerte a windows, de nem látott hálózatokat.
- Realtek Wireless LAN Adapter 8187B Windows 7 (32/64) 62.1182.0331.2010
ezzel a driverrel is ugyan az a helyzet.Találkoztatok ilyen problémával? Esetleg tudtok rá megoldást?
FN+F8 kombinációra nem reagál.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
-
pinnacle
nagyúr
válasz #65388800 #12563 üzenetére
Köszi! Én sem találtam, egyébként nem is értem, hogy miért csak 16:9 arányú laptopok vannak, HD filmnézésen kívül miben jobb? A Lenovo T500-t, HP8730w-t ajánlották, csak én jobban szeretek szöveget olvasni fényes kijelzőn, valahogy kontrasztosabb. Az utóbbit meg alig volt bekapcsolva, máris melegedett.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz pinnacle #12564 üzenetére
Szerintem azért mert minden méret pl FullHD, HD mind 16:9-es formátum. Nem is nagyon hallani más felbontású filmet (mozi pl 21:9). Még a 4K 8K felbontás is mind 16:9-es arányú. Ezért gondolom én, hogy ezért gyártanak mind 16:9-es gépeket. Amúgy én is jobban szeretem a 16:10-est mert monitorom pl ilyen arányú.
[ Szerkesztve ]
-
Bálnaborjú
tag
Sziasztok !
Satellite C55-A-19D -re Win7 telepítéssel kapcsolatban van vkinek tapasztalata ?
Azt látom, hogy letölthetők hozzá Win7 driver-ek, de nem ez a kérdésKöszi
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Bálnaborjú #12566 üzenetére
Szia!
Van már valamilyen win rajta? Ha nincs akkor 8.1-et raknék rá.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Bálnaborjú #12568 üzenetére
Hát én nekem jobban tetszett a win8.1 mert gyorsabb, de ha neked a 7 jobban tetszik akkor válaszd azt csak 8-at az xp-t és a vista-t ne . Mindegyikből a 64 bites ajánlott.
-
törölt tag
válasz Bálnaborjú #12570 üzenetére
Itt a start menüre gondolsz? Ha igen akkor win 8/8.1-re rengeteg start menü van. Valamikor ősszel meg jön a hivatalos az op-re.
-
krisztiánzen
csendes tag
Sziasztok, nemrég vettem egy L850-18U gépet (PSKDNE). Szeretnék a CD-ROM helyére SSD-t tenni bepítőkerettel. Valaki valaki végigjátszotta már ezt esetleg és a tapasztalaitmegosztaná velem. pl milyen kerettel lehet megoldani milyen SSd-vel. (SATA1-2???) 64Gb-sat tennék bele. köszi!!
Allak Akbar trrrrrrrrr
-
diobioesz1
tag
Szia!
Érdeklődnék,hogy egy laptopra,miért éppen a 64 bitest ajánlod?
Választ köszönöm! -
törölt tag
válasz krisztiánzen #12572 üzenetére
Szia!
CD-rom helyére soha nem raknék SSD-t. Nekem L850-13R gépem van (SSD-vel) és a CD csak sata1-es míg ahol a HDD van az Sata3-as. Ha mindenképpen szeretnéd bent tartani a hdd-t akkor azt rakd cd helyére.
A pc wizard-al meg tudod nézni milyen a lemezvezérlőd. (nem összetévesztendő a HDD és a CD csatlakozójával)Én a HDD-t külső tokba raktam, mert úgy tudom hordozni.
diobioesz1: Azért mert a legtöbb 64 bites processzorral szerelt és mindegyikben már minimum 4 GB RAM vagy több van. A 32 bites rendszer nem tudja kihasználni a gép adottságait ha pl 8 GB ramod van azt nem tudod használni csak 64 bittel.
[ Szerkesztve ]
-
diobioesz1
tag
Szia!
Nyugodtan rakj rá egy windows-7-et. A frissítéskor az update leküldi a drivereket a géphez ha valamelyiket nem,felteszed Te magad.Ha kérdésed van szívesen válaszolok. -
krisztiánzen
csendes tag
válasz #65388800 #12574 üzenetére
Valóban! ez meg sem fordult a fejemben!
megnéztem a progival amit írtál:Lemezvezérlő :Intel Periféria típusa SATA
Meghajtóvezérlő tulajdonságok :
Üzemmód : SATAInformáció Merevlemez #1 :
Modell : Hitachi HTS547564A9E384
Sorozatszám : 120825J2380053FMR3KC
Változat (Firmware) : JEDOA60B
Serial ATA : Igen
Serial ATA Verzió : 2.0 - (SATA-300)Információ CD-Rom #1 :
Meghajtó : G:\
Modell : TSSTcorp CDDVDW SN-208AB
Sorozatszám : R8QJ6GHC801WYH
Változat (Firmware) : TO04
Serial ATA : Igen
Serial ATA Verzió : 1.0 - (SATA-150)ezt a lemezvezérlő dolgot nem teljesen értem. kell egy keret a cd helyére ami SATA-150 SATA-300 csatlakozós így vissza tudom tenni a keretet, benne a HDDvel, meg kell egy sata-300 as SSD, aHDD eredeti helyére és megvagyok. jó a gondolatmenet?
köszi a segítséget!Allak Akbar trrrrrrrrr
-
törölt tag
válasz krisztiánzen #12576 üzenetére
Ami nyíllal van az érdekel minket. Ami a HDD helyén van csatlakozó az tuti ez, ami a CD helyén van abban nem vagyok biztos. Samsung 840 Evo SSD fórumban segítettek nekem is eligazodni. Átküldtem több képet is nekik és ez alapján a HDD-nél lévő csatlakozó sata3-as. Azt nézd meg te is mi van neked a nyíl helyén.
-
krisztiánzen
csendes tag
válasz #65388800 #12577 üzenetére
Meghajtóvezérlő tulajdonságok :
Üzemmód : SATA
AHCI : Igen
IDE Legacy : Igen
NCQ : Igen
Port Multiplier : Nem
eSATA : Igen
IO portok : 1elérhető 6
AHCI Verzió : 1.30
Sávszélesség : 6GB/sPort #0 : Azonosított ATA eszköz - (Generation 2) - [HotPlug Nem]
Port #1 : Nincs eszköz - [HotPlug Nem]
Port #2 : Nincs eszköz - [HotPlug Nem]
Port #3 : Nincs eszköz - [HotPlug Nem]
Port #4 : Nincs eszköz - [HotPlug Nem]
Port #5 : Nincs eszköz - [HotPlug Nem]Aha, nagyjából az mint neked, kivéve a kiemelt részt, akkor ez azt jelentené hogy SATA3-at tud az alaplap, jelen esetben az én HDDm SATA2-es. tehát SATA3-as SSD-t célszerű vennem..
[ Szerkesztve ]
Allak Akbar trrrrrrrrr
-
törölt tag
válasz krisztiánzen #12578 üzenetére
ha a HDD helyére rakod be az SSD-t akkor tuti sata3-mal fog működni.
Nem is tudnál másmilyen ssd-t venni
Érdemes megnézni a fórumot amit írtam, mert ott szenvedtünk eleget mire rájöttünk
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
na éppen letelt a szerkesztési idő Nem azon a fórumon volt hanem ezen amikor kitárgyaltuk mi van a gépemben Neked azért ír generation 2-t mert ami lemez benne van sata2-es. Nálam azért generation 3 mert már SSD van a gépemben.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz krisztiánzen #12581 üzenetére
keretet elvileg sok helyen lehet kapni, de ha én a gépben hagynám a HDD-t akkor tuti azt raknám a keretbe.
-
törölt tag
válasz krisztiánzen #12583 üzenetére
olyan keretet érdemes venni aminek az elejét le lehet szedni, mert akkor te is leszeded a gépről átrakod rá és kész. Láttam már ilyen megoldást is.
Itt írnak erről is: [link]
érdemes a 6. hsz-t elolvasni
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz krisztiánzen #12585 üzenetére
rendben csak arra figyelj hogy az HDD kerüljön a keretbe és a keret eleje levehető legyen, mert a cikkben pont olyan volt aminek nem lehetett így legalább nem látni a szerelést
A sebességben érezhető lesz a különbség:
SSD előtt:
SSD után:
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz krisztiánzen #12587 üzenetére
érezhető is a gyorsulás, mert 8.1 van a gépemen kb 7-8 mp alatt bekapcsol.
ha még nem tudtál dönteni ssd terén arra is van egy fórum :[link]
-
törölt tag
válasz pinnacle #12591 üzenetére
ez inkább samsung ssd-s téma lenne. Ott többet tudnának mondani a sebességről.
Csak annyira használtam a programot hogy az ssd-t frissítsem. Azt mondták nem érdemes hozzányúlni az "OS Optimization" részhez, mert valakinél sebességcsökkenés volt tapasztalható. Rapid főleg nem ajánlott bekacsolva hagyni, mert egy gép fagyás esetén ami ott van adat el fog veszni a program meg nem csinál belőle biztonsági másolatot. A mért sebességek nem olyan rosszak sata2-höz képest mert annak az elméleti maximuma 300 MB/s. Majd ha gépet cserélnél érdemes lesz átrakni bele mert sata3-al még gyorsabban fog működni De hogy sata2-vel is gyorsabban működik egy HDD-nél az biztos -
Pharaoh1st
tag
Sziasztok!
Hozzáértő véleményeket várok a következő kérdésben.
Van nekem egy Toshiba L750D-169 típusú laptopom. A6-3400M APU-val szerelték gyárilag, dedikált videókártyája nincs. Érdekelne, hogy a foglalatnak megfelelő (socket FS1), erősebb APU-ra cserélhető-e a jelenlegi A3400M? Illetve ha igen, csak a 35W TDP-s variánsra, pl. A8-3500M, vagy (erősebb táppal) nem okoz gondot a 45W sem? A lényeg számomra a 6520G és a 6620G közötti teljesítménykülönbség kiaknázása lenne.
A másik dolog. Ebbe a konkrét típusba én utólag tudok beszerelni dedikált VGA-t?Megbontani emiatt egyelőre nem fogom a gépet, bízom benne, hogy kapok választ a kérdéseimre. Előre is köszönöm.
-
konyi79
addikt
válasz Pharaoh1st #12593 üzenetére
Dedikált VGA beszerelése tuti nem fog menni, el is felejtheted.
CPU-ból ha nem BGA-s alaplap, azonos generációs AMD APU-ból tudsz belerakni erősebbet, de TDP-ben ne lépj fentebb, vagy megsütöd a procit vagy széttekeri a hűtőt, de addig is jó zajos lesz.
Nem tudom milyen procival szerelték azokat a gépeket, azok között válogass leginkább.
De azt tudd, a procicsere családon belül is lutri lehet, ha a chipsetben vagy biosban nincs benne az új CPU azonosítója, már nem is fog menni. -
timelord1987
őstag
Sziasztok!
Toshiba Satellite L50-es notebookban lehet videó kártyát cserélni?
-
Pharaoh1st
tag
válasz konyi79 #12594 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Annyit tudok, hogy gyárilag az összes Llano APU-val szerelték az L750D típusokat. Viszont sok helyen kerestem már, hogy BGA-s megoldásról van-e szó, semmit nem találtam erre vonatkozólag. Van esetleg ötleted, hol tudnék biztos infót keresni ezzel kapcsolatban? Pár disassembly-s videót, leírást is megnéztem, de az esetek többségében Intel alapú gépekbe futottam bele a neten.
-
törölt tag
válasz timelord1987 #12595 üzenetére
Szia!
Egészen pontosan milyen a gép?
-
törölt tag
válasz timelord1987 #12598 üzenetére
egy hasonló laptopban én is szerettem volna kártyát cserélni, mert kicsit gyenge volt. Szervizt kérdeztem, de ők azt mondták, hogy elég nehéz dolog cserélni egy laptopban mint egy pc-ben. Ha erősebbet szeretnék akkor nem biztos hogy megkapja a megfelelő áramot, gép felismeri-e, befére mennyire fog melegedni stb. De ez csak egy szervizes véleménye. Igaz ők sem értenek mindig hozzá, de azóta is megvagyok az eredetivel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- PlayStation 5
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Milyen egeret válasszak?
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyaralás topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SkyShowtime
- További aktív témák...
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- Asus ZenBook Flip 13-UX36EA, I7-1165G7, 16GB DDR4, 256GB NVME, 1ÉV GARI, ÁFÁS SZÁMLA
- HP 650 i5 laptop 8gb DDR3/SSD/15,6" FULL HD , dupla VGA - posta is
- DELL Latitude 5590 (Core i7-8650U / 16GB / 512GB / 15,6" FullHD IPS) Szép állapot, ÁFA-s szla
- Thinkpad E14 Gen2 14" FHD IPS i7-1165G7 Iris Xe G7 16GB 256GB NVMe magyar
- 17" HP ProBook 470 G5 (Core i5-8g / 16GB / 120GB/ 17,3" FullHD IPS/ GeForce 930MX 2GB) ÁFA gar
- Egyszerű használatra laptopok eladóak
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest