Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Trailblazer


Trailblazer
addikt

Tetszetősek ezek a Thermalright AIO-k, csak a kijelzős pumpa megdobja nagyon az árukat.

Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V

(#2) zzolika


zzolika
aktív tag

Nem is értem, hogy lehet komplett gépet árulni, cpu hűtő nélkül?! Megveszem, bekapcsolom, leolvad? Nem azért komplett, hogy minden benne van ami minimum kell? Legalább a gyári hűtőt rakják rá, és írják oda hogy mennyi felárért lehet jobbat is rátenni.
A tápot is kihagyhatták volna belőle, úgy még olcsóbb. 650W 80PLUS GAMER, ez is igen jó márka lehet :) Gamer táppal több az fps.
Optikai meghajtó: opcionálisan bővíthető. Ebben a házban? Hová? Legfeljebb ha ráteszem a ház tetejére és külső usb-n keresztül rádugom.

86ezer egy 240-es aluradis hűtő? 99ezer a 360-as? 20ezer körül már egy jó léghűtés is kijön, ez mennyivel tud többet? Hogy kijelző van rajta, ami nem látszik az asztal alatt lévő házban?

64ezres egér... Hát ennek sem én vagyok a célközönsége. Tizedéért vettem Logi 102 egeret, nekem ez is csúcs, nem vagyok pro-gémer.

24 colos monitor 156 watt, 32-es 163 watt fogyasztás??? A 2x ekkora tévék nem fogyasztanak ennyit. Hogy jött ez ki? Ha egyszerre töltök minden usb porton keresztül? Az ára meg hát izé, fhd 60 Hz, tudom az Eizok drágák, de azért leárazva 180ezer... A felette lévő HP 110ezerrel olcsóbb, és majdnem ugyanazt tudja.

Tudom hogy ez itt a reklám helye, de nem lehetne olyan termékeket is bemutatni, ami a földi halandók számára is elérhető?

(#3) Trailblazer válasza zzolika (#2) üzenetére


Trailblazer
addikt

A Pentium 4 óta nincs olyan cpu, amely leolvadna hűtő nélkül.

Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V

(#4) zzolika válasza Trailblazer (#3) üzenetére


zzolika
aktív tag

Tudom. Ez is biztos rögtön kiírja hogy cpu fan failed.
Csak szerintem akkor is ciki, hogy megveszel egy komplett gépet és be sem lehet kapcsolni. Nem mindenki techguru, Józsi bácsi megveszi az unokájának, hazaviszi, és nem megy. Utána viheti vissza a boltba. Lehet mondták neki amikor megvette, de jó lesz az olcsóbb. Ez szerintem akkor is félretájékoztatás.
Ha oem cpu-t veszel, ahhoz nincs hűtő, csak a dobozoshoz van. Eddig ez volt.
De ha komplett gépet veszek, akkor abban legyen benne minden ami kell. Legközelebb a sata kábel se lesz, azt is vedd meg külön? Vagy alaplap se?

(#5) Trailblazer válasza zzolika (#4) üzenetére


Trailblazer
addikt

Hát igen, fura tendencia. Mint a töltőfej nélkül árult mobiltelefonok. Azért ennyire nem kéne kimaxolni a spórolást a fogyasztón.

Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V

(#6) laed válasza zzolika (#2) üzenetére


laed
junior tag

Hagyd, ez kőgazdagoknak van.
Megveszi "mert benne van az újságban", aztán 2 hét múlva kiteszi a kuka mellé.

(#7) bakgab válasza zzolika (#2) üzenetére


bakgab
csendes tag

Sehogy, nem CPU hűtő nélkül árulják. Csak éppen döntened kell, melyiket kéred hozzá. Ki lehet próbálni, a kosárba se engedi betenni, ha nincs hűtő választva. Van sok efféle máshol is, pl. oprendszer választható, de nem anélkül viszed.

(#8) parandroid válasza zzolika (#2) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Az hagyján, hát ha még megtudnád, hogy a bicikliket pedál nélkül árulják. ;]

Pont ezért sincs ezen sem hűtő: hogy mindenki válasszon rá egyet az ajánlottakból. A menü 15k-s ID hűtővel indul, és aio vízhűtésig megy, de ismerem a boltot, ha írsz nekik, bármit beletesznek az árlistáról.

Ha lenne rajta valami alap hűtés, akkor eg azért menne a felháborodott hiszti, hogy néddmá, milyen drága szar gép, aztán ilyen olcsó vacak hűtővel adják.

Táp ugyanez, a helyükben én azt is opcionálisan választhatóvá tenném, mint a CPU hűtést, lásd a fenti logikát: itt most pont azon akadtál fent, hogy biztos valami olcsó vacak. Amúgy a fentiek állnak it is: ha 1000W-os bq Dark Powert kérsz bele, azt is beleteszik neked listaáron, írd meg a kommentbe, amikor rendeled.

Egér-bill megint ugyanez...

Az ODD meg olyan, hogy az a 2 ember, aki évente azzal kéri, az majd kap egy emailt, hogy ebbe a házba sajnos nem megy bele, de a következőket ajánlják, és jön egy felsorolás.

Disclaimer.: Ismerem a boltot, de nem fűz hozzájuk semmilyen kapcsolat, anyagi érdek, mielőtt jönne a bértroll titulus (na nem mintha az lelki törést okozna bennem).

"Tudom hogy ez itt a reklám helye, de nem lehetne olyan termékeket is bemutatni, ami a földi halandók számára is elérhető?"

Nem tudom, neked ki számít földi halandónak, egy játékra alkalmas PC, ilyen hardverrel nem fog kijönni kevesebből, lehet elkezdeni összeadogatni az alkatrészek árát egyenként. És ezt még össze is szerrelik, ki is próbálják, le is tesztelik neked, ha valami nem működik, nem te szívsz a garival, ki-beszereléssel, visszaküldéssel, stb, hanem egy működő rendszert kapsz, ráadásul tényleg rommá konfigurálhatóan, csak beszélned kell velük, ahelyett, hogy itt sírod el a bánatod.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#9) Attila0 válasza parandroid (#8) üzenetére


Attila0
őstag

"Pont ezért sincs ezen sem hűtő: hogy mindenki válasszon rá egyet az ajánlottakból. A menü 15k-s ID hűtővel indul, és aio vízhűtésig megy, de ismerem a boltot, ha írsz nekik, bármit beletesznek az ár listáról."

Akkor erre jöhetne egy olyan kérdés, hogy akkor a többi alkatrészt miért nem teszik opcionálisan választhatóvá? Vagy a többihez képest egy hűtést már egy laikus számára is ennyire egyszerű kiválasztani?

[ Szerkesztve ]

(#10) parandroid válasza Attila0 (#9) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Többit is nyugodtan cseréltetheted, neked rakják össze a konfigot, nem előre készül. Ha amúgy megfelel, de pl másik procit szeretnél, az is simán működik. Rugalmasabb webshopot én még nem is láttam, de láthatóan ezen is fent lehet akadni.

Amúgy valóban lehetne olyan opció, hogy stock hűtő, és azt beletehetnék az alapárba, a többi opció meg maradna választható, ez tény. Mondjuk egy R7 7700-at játékra én nem tudnék teljes nyugalommal a stock hűtőjével használni.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#11) Attila0 válasza parandroid (#10) üzenetére


Attila0
őstag

"Többit is nyugodtan cseréltetheted, neked rakják össze a konfigot, nem előre készül. Ha amúgy megfelel, de pl. másik procit szeretnél, az is simán működik. Rugalmasabb webshopot én még nem is láttam, de láthatóan ezen is fent lehet akadni."

Ok, ezt értem. De ha már kész a gép, miért pont a használhatóságot legjobban befolyásoló alkatrészek egyikén kell spórolni, miért nem mondjuk az SSD marad ki?

(#12) parandroid válasza Attila0 (#11) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Passz. Valszeg az eddigi értékesítési tapasztalatok alapján ez volt a kritikus pont, ami senkinek nem volt jó. :F

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#13) Attila0 válasza parandroid (#12) üzenetére


Attila0
őstag

Persze hogy nem, hiszen egy laikus honnan is tudhatná hogy ehhez az adott konfighoz melyik hűtő a leghatékonyabb.

[ Szerkesztve ]

(#14) nothingface


nothingface
tag

Jó látni, hogy a 16:10 monitorok még nem haltak ki teljesen... irodai munkára sokkal jobb ez a képarány.

(#15) zzolika válasza parandroid (#8) üzenetére


zzolika
aktív tag

Értem én, hogy bármelyik komponens változtatható a vevő ízlése szerint. Ez szerintem alap kellene lenni minden webshopban, ahol nem tesco gazdaságos gépeket árulnak.
De az 1 bites user, aki nem olvassa a PH milyen cpu hűtőt topicot, az nehezen fog tudni dönteni. Egy háttértárnál neki is egyértelmű, hogy a 2 TB az kétszer akkora mint az 1 TB.
Az hogy nincs már nagy igény optikai meghajtóra, nem jelenti azt hogy a vásárlókat ne kellene előre is korrekten tájékoztatni, hogy ebbe a házba nem megy bele. Kap egy emailt - vásárláskor. Ha később, a vásárlás után szeretné bele rakni, akkor meg így járt? Azt írták amikor megvette bővíthető, ja bocs mégsem. Vegyen új házat hozzá.
Nem a komplett gép árával volt gondom, hanem a többi hirdetett cuccal amit leírtam (100ezres hűtő, 64ezres egér).
Nem sírni akarok, azt hiszem a fórum arra van hogy mindenki elmondja a véleményét. Nekem ez a véleményem. Ha neked más, írd le nyugodtan, csak indokold is meg.

(#16) Attila0 válasza zzolika (#15) üzenetére


Attila0
őstag

"Az hogy nincs már nagy igény optikai meghajtóra, nem jelenti azt hogy a vásárlókat ne kellene előre is korrekten tájékoztatni, hogy ebbe a házba nem megy bele. Kap egy emailt - vásárláskor. Ha később, a vásárlás után szeretné bele rakni, akkor meg így járt? Azt írták amikor megvette bővíthető, ja bocs mégsem. Vegyen új házat hozzá."

Mennyibe is kerül egy USB-s optikai meghajtó, a belsőhöz képest, hogy csak ezért megérje pluszban egy új ház?

[ Szerkesztve ]

(#17) The A Team


The A Team
csendes tag

Valaki meg tudja mondani, hogy mi kerül 370 ezer forintba az utolsó monitorban? :Y Minden tudás kb. alap vagy alatta, semmi extra.

(#18) kovy79 válasza Attila0 (#16) üzenetére


kovy79
őstag

Talán nem érted...
Az esetedben a delikvens már megvette a majd félmilliós gépet, azzal az ígérettel, hogy bele lehet tenni egy 5,25-ös meghajtót.
De nem!
Félretájékoztatás?
Igen!
Ez szerinted rendben van?
---
A hűtő nélküli ajánlat meg azért inkorrekt, mert egy konkurenciával való összevetésben (ahol egy rendes, komplett gép szerepel) azt látja a vevő, hogy pl. 14.490.- Forinttal olcsóbb annál. Aztán a boltban kiderül, hogy kell még bele valami... Ha már nagyon a vevők érdekeit nézik (jobb hűtő), akkor stock cooler, mellé írva, hogy plusz xy ezer Forintért lehet beletenni ezt-azt. De ez az alaplaptól kezdve, a tápig mindenre igaz. Szóval nem valami logikus/szimpatikus.

[ Szerkesztve ]

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#19) robi4040


robi4040
tag

jót röhögtem a két monitoron pont a két legrosszabb méret 24,32
a 27 ami a legoptimálisabb persze aki munkára is használja a gépet annak a 32-es az még jól jöhet a nagy többségnek a 27-es

Ha alacsony lennék vagy kisebbségi komplexusom biztos, hogy nagy autóval járnék.Bár nem értem, hogy a multimilliárdos főnökömnek miért van 12 éves Suzuki Ignis-e? Talán talán nem kicsi a farka?!

(#20) mindhunter


mindhunter
csendes tag

"Tavaszi szél hardvereket áraszt".

Az ütött szöget a fejemben, hogy ez a Hazai Pálya hardverajánló biztos megy vagy 20 éve kb. Ezalatt biztos született jó pár ezer heti cikk. Nem hiszem el, hogy nem használják fel újra és újra a korábbi mottókat, mint pl. ez a "Tavaszi szél hardvereket áraszt". :DD

(#21) spect80


spect80
senior tag

hogy égne örökké a pokol tüzén, aki a forrasztott, nem bővíthető RAM-ot és SSD-t bevezette :)

(#22) Attila0 válasza spect80 (#21) üzenetére


Attila0
őstag

Miért? Hiszen ez egy kiváló fogyasztásösztönző marketingfogás. :O

[ Szerkesztve ]

(#23) spect80 válasza Attila0 (#22) üzenetére


spect80
senior tag

Csak remélni tudom, hogy nem veszik át az apple árazási politikáját. A mac mini 8/256 -> 8/512 között kb, 130e ft a difi, a 16/512 pro meg háromszorosa az alapgépnek, kb 600e. (ok, a chipset is kicsit erősebb, de akkor is gusztustalan lehúzás)

(#24) 4nick8 válasza zzolika (#15) üzenetére


4nick8
őstag

Miért van ezzel gondod? Miért probléma az ha valaki nem csak belépő szintű cuccot gyárt hanem prémiumot is. Nem te vagy a piaca. A Zowie meg profii sport eszköz. Gondolom azzal nincs problémád hogy vannak karbon tenisz meg pingpong ütők több százezer forntért. Ugyan az ez is.

(#25) Attila0 válasza 4nick8 (#24) üzenetére


Attila0
őstag

Azért van vele gondja mert pont a hűtőt nem szabadott volna ki spórolni belőle

(#26) 4nick8 válasza Attila0 (#25) üzenetére


4nick8
őstag

elbeszélünk egymás mellett. Egér + AIO a téma nem a komplett gép.

(#27) Attila0 válasza 4nick8 (#26) üzenetére


Attila0
őstag

A #15-ben hol van szó egérről?

(#28) 4nick8 válasza Attila0 (#27) üzenetére


4nick8
őstag

Nem a komplett gép árával volt gondom, hanem a többi hirdetett cuccal amit leírtam (100ezres hűtő, 64ezres egér).

(#29) Attila0 válasza 4nick8 (#28) üzenetére


Attila0
őstag

Ok, felületesen olvastam.

(#30) pergabb válasza The A Team (#17) üzenetére


pergabb
senior tag

én is ezt néztem, hogy átlag speci, de az ára nem picit pofátlan :D

(#31) Rowon


Rowon
veterán

In Winék lemaradtak egy 20 évet, ilyen felsőtápos kialakítást már csak régi házakon látni. :))

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#32) 4nick8 válasza Rowon (#31) üzenetére


4nick8
őstag

Tényleg szánalmasak. Inwin F5

(#33) Krugszvele válasza 4nick8 (#32) üzenetére


Krugszvele
senior tag

Mi az exkrementum ez??? Ha 200 négyzetméteres házad van, akkor talán elfér benne egy ilyen, csak le kell takarni csipkés terítővel, hogy ne is lásd.

(#34) 4nick8 válasza Krugszvele (#33) üzenetére


4nick8
őstag

Kifejtenéd hogy miért is rage-elsz most. Nem teljesen értelmezhető a hozzászólásod.

(#35) Krugszvele válasza 4nick8 (#34) üzenetére


Krugszvele
senior tag

Számomra egy számítógépház más funkciót lát el, a számítógépet tárolja. Látszólag ez a gépház más funkciót is teljesít, térkitöltő és dekoratív szerepe van.
Sajnos már nem tudom visszavonni az előző hozzászólásom, így bocsánatot kérek a rage miatt, elfogadom, hogy másoknak más tetszik és más funkciókat is néznek egy számítógépház vásárlásakor! Béke!

(#36) Attila0 válasza Krugszvele (#35) üzenetére


Attila0
őstag

"Számomra egy számítógépház más funkciót lát el, a számítógépet tárolja."

Végül is láttunk már olyat is, hogy valaki csak egy egyszerű asztalfiókba építette bele a konfigját. (Félreértés ne essék, ezzel most nem a csicsás házak mellett kampányolok)

[ Szerkesztve ]

(#37) Krugszvele válasza Attila0 (#36) üzenetére


Krugszvele
senior tag

Pontosan ilyet tervezek, hogy az íróasztallap alatti üres, félig nyitott fiókba teszem a gépet! 12x27 cm, a mélysége meg vagy 45, biztosan elég lesz.

(#38) Rowon


Rowon
veterán

.

[ Szerkesztve ]

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#39) Attila0 válasza Krugszvele (#37) üzenetére


Attila0
őstag

Az attól is függ hogy pontosan mit tervezel beépíteni?

(#40) 4nick8 válasza Krugszvele (#35) üzenetére


4nick8
őstag

Jony Ive most követett el öngyikosságot.

(#41) Krugszvele válasza Attila0 (#39) üzenetére


Krugszvele
senior tag

Egy sima asztal pécét. Fogyasztása átlagos, alaplap microatx. A bajom, hogy a tápot nem tudom rögzíteni, ahhoz valószínűleg fúrni kell itt-ott.

@4nick8: :D Pedig azt hittem ő is a funkcionális dizájn híve! (volt)

[ Szerkesztve ]

(#42) Joci10


Joci10
őstag

Pár reakció tőlem.

1. Foramax gépek: szerintem is hibás a gondolkodásuk ezzel a hűtőrendszeres dologgal. Alapvetően a cég termékeivel nincs is gondom (sőt, a GTX 3060 megjelenésekor mások 550ezer forintért adták a VGA-t, míg a Foramax ennyiért már egy komplett, előre összerakott gépként adta el ugyanezt a videokártyát); de ez szerintem is hibás gondolkodás. Ha összeszerelt gép, ami a hozzá nem értőknek van, akkor nem illene ilyen gépet kirakni (ne már a hozzá nem értőnek kelljen rákeresnie, hogy mi a különbség, melyiket éri meg, ....). A legtöbben úgyis a legolcsóbbat fogják belerakni, mert jó lesz az is. Aki meg kicsit is ért hozzá, az meg úgysem az előre összerakott gépet fogja keresni, hiszen annak nem csak a hűtésénél lesznek eltérő választási szempontjai (hanem a konkrétan meg nem nevezett, csak tulajdonságokkal említett 'noname' (vagy olcsó, de kiszórni való) egyéb alkatrészekkel is) - nekik meg egyszerűbb lenne egy olyan gépösszerakót készíteni, mint ami egy-két weboldalon már fellelhető (pl. PCX, Ipon, ...). Vagy ha már ilyen öszvér megoldást preferálnak (bővíthetőségi opciók), akkor a hűtőknél is megoldható lenne, csak itt mondjuk nem bővíthető, hanem csere opció lehetne (a legolcsóbb verzió alapára mellett). Sokkal vásárlóbarátabb megoldás lenne bármelyik a fenti háromból, mint ez a jelenlegi hűtő nélküli konfig (vagy az e-mail-ben alkatrészcserélős beszélgetéses variáció, amit már nem is írnak).
A félrevezető infók meg pláne nem elfogadhatók. Pl. nekem van egy régebbi konfigom, és ha abból át akarnám vinni a DVD-írót, akkor nagyon nem mindegy, hogy tényleg lehet-e a házba berakni, vagy sem. Tudom, jelenleg rétegigény; de ha ennyire átverésszagot érez az ember, akkor inkább máshol vásárol, és elkerüli a boltot, akármilyen árakkal is dolgoznak, akármilyen kedvesek is lennének egyébként.

2. #20 mindhunter: igen, sok-sok év van a hátuk mögött, nehéz minden egyes alkalomra új 'szlogent', vagy aktuális címet kitalálni, így akaratlanul is ismételni fogják magukat (szerintem nem szándékosan, de ebben nem tudok érdemben nyilatkozni, én is csak tippelek). Főleg az ilyen kézenfekvő (ismert) mondások használatával/használatánál eshetnek ebbe a csapdába. De ha megnézel más címeket is (szakmaiakat), akkor ott is van bőven 'ismétlés', hiszen nem sok rokonértelmű szót lehet használni egy bejelentésre, egy megjelenésre, egy tesztre, .... - és nem 1-2 ilyen hírt írnak (van, hogy napi szinten is többet).

3. #17 The A Team: azért erősen túlzónak találom a kijelentésedet, de a hírben nem mindent írtak le. Az ár nem csak azért magas, mert 32 hüvelykes, mert 4k a felbontása (ezek azért nem hiszem, hogy "kb. alap vagy alatta, semmi extra" lenne, és azért a cikkben is olvashatók), nagy a kontrasztja (1300:1), nagy a pixelsűrűsége (az 'átlagos' 94 helyett 140 ppi) és a fehéregyensúlya sok lépcsőben állítható; hanem azért is, mert 'ECO'. Ez megmutatkozik abban, pl. hogy 'sima' LED háttérvilágítás helyett "higanymentes" W-LED van benne (jelentsen is bármit ez a gyártói szlogenek mögött, amiben az ökológiai lábnyom csökkentésére próbálnak utalni), illetve van benne ehhez kapcsolódóan egy EcoView nevű tulajdonság, ami arról szól, hogy a környezet fényerősségétől függően választja meg a monitor fényerejét (sötétben lecsökkenti a fényerőt, világosban meg megemeli). Ezen kívül a szintén nem általános pip (picture in picture) mellett tud egy pbp (picture by picture) módot is (több különböző bemenet képét egyszerre megjeleníti, és nem csak pip módon (egyik kép nagy, a másik kicsi ezen valahol), hanem pl. 2 bemenetnél függőlegesen szétválasztva, vagy 4 bemenetnél 4 fullHD felbontású képre osztva a teljes képernyőt). Valamint gyári 5 év gari, amiből fél év '0 pixelhiba' garancia.
Nem értek hozzá, nem tudom, megériheti-e ezek a tulajdonságok azt az árat (azt a felárat más moncsikhoz képest), amit elkérnek érte (nem játékra vannak ezek a moncsik, hanem munkára - és ez azért EIZO (minőség a monitoroknál)), de aki (amelyik cég) ökotudatos, és kell a nagyobb, alapból is többet tudó moncsi, az lehet, el fog rajta gondolkodni (vagy akár csak az "Eco" tulajdonságai is elég ösztönző erők lehetnek valakiknek a magas ára ellenére is). Bár a legtöbbünkre igaz, hogy "Nem ezek azok a droidok monitorok, amiket keresünk!". Még Obi-Wan Kenobi nélkül is. De hogy 'alap' (vagy az alatti) tulajdonságai lennének, azt messze kétlem (jó lenne, ha ezek tényleg alapok lennének már manapság - akár irodai munkánál is).

Szerintem.

(#43) Attila0 válasza Krugszvele (#41) üzenetére


Attila0
őstag

Szerintem úgy működhet ha nincs nagy igényed, keress rá YT-n, hátha megszáll az ihlet.

[ Szerkesztve ]

(#44) Robitrix válasza kovy79 (#18) üzenetére


Robitrix
senior tag

Azért egy olyan CPU, amit intenziven játékra használ az ember ritkábban szoktuk a hozzá adott gyári hűtővel használni. Nekem is volt AMD 3600 és AMD 5600-as dobozos procim hűtővel, de még kézbe se vettem a hozzáadott hűtőt, mert kapásból egy erősebb léghűtőt használtam hozzá. Mivel 65 watt TDP procikról volt szó túl minőségi extra hütést nem igényelnek, de azért intenzív használat mellett nem a gyári hűtőt fogja be az ember. Vagyis nem oszt szoroz, hogy tálcás verziót vesz valaki vagy dobozost. Persze a tálcás verzió olcsóbb, de mivel, amúgy is jobb hűtőt rak rá az ember nem számít, hogy van hozzá vagy nincsen. Persze, ha mondjuk általános célra használnék egy 5600/7600 5700/5800/7800 stb CPU-t akkor elég rá a gyári hűtő vagyis jó vétel a dobozos verzió. Vagyis a felhasználás célja erősen megszabja, hogy kell hozzá dobozos gyári hűtő vagy totál feleslegesen veszem meg a hűtős verziót, mert sajátot fogok rá tenni amúgy is. Nekem most 5600(X nélküli verzió van a gépemben. de mivel azért egy jobb hűtő van rajta egy 18-20 ezres gaming léghűtő. simán megy a CPU a gyári 4400 boost helyett akár benyalva a 4550 Hz.es boostba is, ha kell.

(#45) Attila0 válasza Robitrix (#44) üzenetére


Attila0
őstag

Persze így is lehet gondolkodni, de akkor megint csak oda lyukadunk ki hogy már a többi előre összeválogatott komponens sem biztos hogy megfelel a ügyfélnek. Magyarul, kezdheti újraépíteni az egészet.

[ Szerkesztve ]

(#46) Joci10 válasza Robitrix (#44) üzenetére


Joci10
őstag

Pedig a Wraith hűtői egész jók - nem véletlenül lettek a 'régi' gyári hűtők helyett az AMD procik mellé csomagolva pár éve. Ha nekem kellene ilyen gépet összeraknom, akkor én nem vennék helyettük másikat, mert teljesen feleslegesnek érezném.

(#47) kovy79 válasza Robitrix (#44) üzenetére


kovy79
őstag

Értem én, mit írsz, de a témához teljességgel irreleváns!
A cég üzletpolitikája volt megkérdőjelezve, nem pedig valamelyik konkrét hűtő.
Egyébként ha 100%-on hajtott proci esetében magának az AMD-nek is megfelel a stock hűtő, akkor hol a kérdés? Itt egy komplett konfig a téma.
A vásárló tuningolni akar? Akkor amúgy is vesz saját hűtőt.
Hűtő nélkül inkorrekt, logikátlan az ajánlat, főleg, hogy félrevezető is (5,25"-os bővíthetőség).

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.