Hirdetés

2022. október 4., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) e-newsee


e-newsee
addikt

Mivel még nincs topic a játékról, itt kibeszélhetjük a dolgokat.

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#2) e-newsee


e-newsee
addikt

A játék egy mobileszközökre fejlesztett MMO-RTS.

Alapok:
Minden játékosnak van egy űrbázisa, amit fejleszteni lehet. Ehhez tartoznak űrhajók, amikkel végrehajthatók a különböző küldetések az űrben utazgatva. Az űrhajókhoz toborozható legénység, amik a hajó képességeit befolyásolják. A játékban „klánrendszer” is működik, az ahhoz tartozó eventekkel, ranglistákkal és küldetésekkel. Továbbá különböző frakciók vannak (Romulán, Csillagflotta, Klingon, Augment). A hozzájuk kapcsolódó viszonyunk a küldetésektől függ.

A bázis:
A játék kezdetén minden játékos kap egy bázist valahol a semleges űrben az egyik bolygó mellett. Ezt a bázist kell fejlesztenünk. A fejlődés kétféleképpen történik. Egyrészt az épületek fejlesztésével, másrészt kutatási projektekkel.
A bázis (és a játékos) szintjét a főépület, az „Operations” szintje határozza meg. A többi épület maximális szintjét is ez korlátozza. Tehát ha az Operations 15-ös, akkor a többi épület sem lehet magasabb szintű. Az épületek szintje sok esetben feltétele egy-egy kutatási projektnek, vagy hajó megépítésének.
A bázison nem csak kiszolgáló épületek vannak, hanem védelmi rendszerek is. Ezeket fejlesztve lehet védekezni a bázist támadó játékosokkal szemben.
Minden bázishoz tartozik maximum 3 dokk, amikhez 1-1 hajó csatlakozhat. Ha a hajók a bázison vannak, részt vesznek a védekezésben.
A bázis fejlesztésének van két fontos lépcsője. Az egyik a 10-es szint, ami alatt nem támadhatók sem a hajók, sem a bázis. A 10-es szinttől kezdve támadható a hajó, de a bázis még nem. Ez egészen a 15-ös szintig így van. Onnantól kezdve már a bázis is támadható. Ezt elkerülendő feltehetünk bizonyos ideig tartó védőpajzsot.
Ha valaki megtámadja a bázist, akkor onnan nyersanyagot rabolhat, valamint meg kell javítanunk a védelmi rendszereinket, és a hajóinkat, ha ott voltak.

A hajók:
Négyféle hajótípus van:
-Felderítő (Scout)
-Elfogó (Interceptor)
-Csatahajó (Battleship)
-Bányászhajó (Survey).
Mind a négy hajóval lehet csatázni, de csak a három hadihajó rendelkezik érdemleges tűzerővel. Ezen hajók erőviszonyai egymáshoz képest egy kört alkotnak amolyan kő-papír-olló (-gyík-Spock :) ) mintájára:
-A Csatahajó erősebb, mint a Felderítő
-A Felderítő erősebb, mint az Elfogó
-Az Elfogó erősebb, mint a Csatahajó
A bányászhajó igazán bányászatra jó, sokkal több nyersanyagot termel ki óránként, mint a többi típus, sokkal nagyobb a raktere, viszont kisebb a védekezési és támadási potenciálja.
Minden típusú hajónak van egy bizonyos méretű védett raktere. Először ez töltődik fel nyersanyagokkal, így ha megtámadják, és legyőzik a hajót, akkor az ebben lévő nyersanyagok nem vesznek el.
Egy játékosnak maximum 3 hajója lehet aktív, dokkonként egy. A sztenderd hajók első példányait fejlesztésekkel és kutatásokkal szerezhetjük meg, majd meg kell őket építenünk.
A további példányokhoz és a különleges hajókhoz a küldetések során kaphatunk tervrajzokat, amikből meghatározott számút összegyűjtve újabbat építhetünk.
Minden hajónak van egy szintje (level), amit a csatákban kapott tapasztalati pontokkal, vagy a jutalomként kapott hajó XP-vel növelhetünk.
Továbbá minden hajónak van egy fő fejlettségi szintje is (tier). Ennek a növeléséhez fel kell szerelnünk az összes elérhető fejlesztett modult.
Minden tier meghatározza, hogy mekkora lehet a maximum level, amit elérhet egy hajó, és hogy mekkora számú lehet benne a legénység.
A hajókhoz csaták és küldetések útján kaphatunk alkatrészeket, amikből a fejlesztett modulok állnak.
Minden hajón van 3 férőhely a parancsnoki hídon, plusz a hajó szintjétől függően további legénységi tagok vehetők fel.
A hajóknak lehetnek alapképességei, amik megfelelően kombinálva a legénységi tagok képességeivel tovább növelik a hajó erejét.
A hajók a csaták során roncsolódnak, veszítenek „életerejükből” (HP), de csak a bázison lehet őket javítani.

A legénység:
Minden legénységi tagnak van két alap képessége, plusz további bónuszokat adnak a támadáshoz, a védekezéshez és a HP-hoz.
A két alap képesség közül az első csak akkor aktív, ha az adott legénységi tag a parancsnok.
A második pedig akkor, ha a hídon foglal helyet. A parancsnoknak mindkét képessége aktív.
A hajóban lévő egyéb legénység csak a támadási, védekezési és HP bónuszokat adja hozzá a hajóhoz.
Az hagyományos legénységi tagokat egyből megkaphatjuk, ha kapunk hozzájuk egy töredéket. A ritkább, különlegesebb tagoknál össze kell gyűjteni egy bizonyos számú töredéket, hogy feloldjuk a karaktert, és toborozhassuk. Ezután a jutalomként kapott legénységi XP-kel lehet növelni a karakterek szintjét egy bizonyos szintig. Azután elő kell őket léptetni. Ez akkor lehetséges, ha újabb bizonyos számú töredéket összegyűjtöttünk, és természetesen kell hozzá egy adott mennyiségű XP is.
Ha egy hajóban a hídon lévő 3 legénységi tag egyazon „synergy group”-hoz tartozik, akkor az további bónuszokat ad a képességeikhez.

A csata:
A hajóinkat megtámadhatják, és mi is megtámadhatunk más hajókat. Vannak úgynevezett „Hostile” hajók, amiket gyakorlatilag a játék irányít. Ezeket mindenféle korlátozás nélkül támadhatjuk. (PvE csata) A győzelemért XP-t kapunk, amitől a hajónk fejlődik, valamint általában van a rakterükben némi nyersanyag. Ezen kívül van esély arra, hogy kapjunk ládákat, amikben további jutalmak lapulnak (legénységi XP, alkatrészek, gyorsító pakkok, egyéb tokenek és fizetőeszközök).
A más játékosok által irányított hajókat csak akkor támadhatjuk meg, ha a mi szintünknél +/-3 szinten belül vannak. Tehát egy 15-ös játékos megtámadhat egy 12-est és egy 18-ast is. (Értelemszerűen 10-es alatt semmilyet.) A PvP csatákért szintén kaphatunk PvP ládákat, valamint, ha van az illetőnél nem védett nyersanyag, akkor az a miénk lesz, amíg a rakterünk meg nem telik.
A csata automatikusan zajlik, a hajók egymásra adnak le több körben lövéseket, míg az egyiket ki nem lövi a másik. Támadás előtt érdemes tehát feltérképezni az ellenfél hajóját, hogy érdemes-e egyáltalán belekötni. Erre a játék maga is figyelmeztet. A hajók adatait összehasonlítva ad egy becslést, hogy mennyire nehéz az adott ellenfél.

A nyersanyagok:
Három alapvető nyersanyag van:
-Parsteel
-Tritanium
-Dilithium
Ezek különböző értékkel bírnak. Gyakorlatilag mindenhez ezek kellenek. A modulok fejlesztéséhez, a javításhoz, az épületek fejlesztéséhez, a kutatási projektekhez, stb.
Ezeket a nyersanyagokat egy bizonyos mennyiségben a bázison is előállítjuk, és tároljuk. A bázisnak szintén van biztonságos raktára. Ha valamihez több kell, mint amennyit elő tudunk állítani, akkor vagy bányásznunk kell, vagy rabolni. Mivel a Hostile-oknál mindig van valamilyen nyersanyag, érdemesebb ezt az utat választani. A bányászat ugyanis a legtöbb esetben lassabb, és onnan ki is lehet ütni a hajónkat, így a kibányászott nyersanyag egy része elvész.
Van három további nyersanyag, az érc (Ore), a kristály (Crystal), és a gáz (Gas). Ezekből van G2, és G3 (kettő és három*-os). Ezekhez csak bányászat útján juthatunk, vagy PvP csatákkal és bányászhajók kifosztásával rabolhatunk más játékosoktól. Utóbbi módszerrel vigyázni kell, mert könnyen klánháborúba lehet keveredni. A G2-es nyersanyagok a semleges űrben, a G3-as nyersanyagok valamelyik frakció felségterületén bányászhatók.

Fizetőeszközök:
A játékban különböző fizetőeszközök vannak, amikért cserébe dolgokat vehetünk.

Karakter tokenek:
Ezekből hagyományos (Common), ritka (Rare), vagy nagyon ritka (Ultra) legénységi tagok töredékeit vásárolhatjuk. Ezenkívül vannak az egyes frakcióknak is legénységi tokenjei.

Relocation token:
Ez kell ahhoz, hogy a bázisunkat átköltöztessük egy másik bolygó mellé. A költözéshez minden hajónak a bázison kell lennie.

Alliance credit:
Ezekből az alliance shopban vásárolhatunk például védőpajzsot a bázis köré.

Latinum:
Ez a legritkább fizetőeszköz. Amolyan gold féle. Általában kiválthatunk belőle valami nyersanyagot, ha épp nincs annyink, de mindenképpen meg kell javítanunk egy hajót, vagy megcsinálni egy fejlesztést.

Speed tokenek:
Ezeket jutalomként kapjuk küldetésekért, vagy ládákból, és arra jók, hogy felgyorsítsuk vele a fejlesztéseket, kutatásokat, javításokat, stb.

Ezeken kívül vannak még speciális tokenek, amiket egy-egy esemény kapcsán ideiglenesen vezetnek be.

A szövetségek:
A játékban vannak szövetségek, amikbe egy bizonyos ponton beléptet minket a játék. Ha tagja vagyunk egy szövetségnek, akkor a klán szintjétől függően bónuszokat kapunk. A szövetséget a felesleges nyersanyagainkból támogathatjuk, így az is szintet lép, amivel növekszik a tagoknak adott bónusza is. Emellett segítségére is siethetünk valamelyik tagnak, ha támadás éri, vagy szeretne megtámadni egy másik játékost.

Küldetések:
A küldetések a szokásos sémákat követik. Vagy bányásznunk kell, vagy levadászni valakit, vagy információkat szállítgatni ide-oda, adott épületet fejleszteni, bizonyos hajót megépíteni, stb.
A küldetéseket felvehetjük a felfedezéseink során a bolygókon, vagy valamilyen más küldetés teljesítése után kapjuk őket. Esetleg eseményekhez köthetők. Vannak küldetések, amelyek egymásra épülnek.
Egy küldetés általában több szakaszból áll, az összes szakasz teljesítése után jutalmat kapunk. A jutalom bármi lehet, de a lényeg, hogy előre tudjuk (legtöbb esetben), így tudjuk tervezni, mit akarunk csinálni.
Vannak speciális küldetések, melyek teljesítése kedvez valamelyik frakciónak, ezzel együtt viszont árt a többinek. Ez azzal jár, hogy az egyes frakciók hozzánk fűződő viszonya pozitív, vagy negatív irányba változik. Ezzel együtt válik esélyünk valamelyik frakcióhoz kötődő boltban vásárolni dolgokat, és ettől függ, hogy ha belépünk az adott frakció felségterületére, akkor ott megtámadnak-e minket a Hostile-ok, vagy sem.

Asszem az alap dolgokat leírtam, ha bármi egyéb van, akkor azt kommentben lehet jelezni.
Jó játékot Mindenkinek!

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#3) Dendytv


Dendytv
senior tag

Van aki jâtszik ezzel rajtam kivűl ?

Riki ?! Riki Tan?! Na állj fel gyere és menjünk, egész nap téged kerestelek..

(#4) Morphus101 válasza Dendytv (#3) üzenetére


Morphus101
csendes tag

Igen

(#5) Pistivi


Pistivi
tag

Igen én is

(#6) Szvoboda81


Szvoboda81
friss újonc

Sziasztok. Tudnátok segíteni egy két dologban a játékkal kapcsolatban?

(#7) Pistivi válasza Szvoboda81 (#6) üzenetére


Pistivi
tag

Igen

(#8) Pikkolo^^


Pikkolo^^
addikt

Amint látom elég csekély az érdeklődés.

(#9) Pistivi válasza Pikkolo^^ (#8) üzenetére


Pistivi
tag

Már biztos megoldódott a probléma.

(#10) mindfreak válasza Dendytv (#3) üzenetére


mindfreak
őstag

Sajnos nagyon szét vagyunk szóródva a szervereken. A 139-en (Galileo) kb. 15-20 magyarról tudok.

(#11) Pistivi válasza mindfreak (#10) üzenetére


Pistivi
tag

Én a 153-as szerveren vagyok ott is kb annyian vagyunk de annak is a fele új .

(#12) Pikkolo^^


Pikkolo^^
addikt

170-es szerveren vagyunk, magyar szövetség, 12-es szintig még lehet szervert váltani. Aki egyedül érzi magát és most kezdte az jöhet :D

(#13) g@norbert


g@norbert
aktív tag

Sziasztok 👍
Melyik szerverre érdemes menni, ahol egy erős magyar klán tagja lehetek, csak azért kérdezem, mert jó lenne olyan szerverre költözni, ahol nem fosztanak ki naponta,és lehet viszonylag nyugodtan fejlődni..
Úgy tudom, hogy 12es szintíg lehet szervert váltani, tehát ha kimaxolom a 12es szintet, akkor is lehet, vagy a 12es szinten már nem?
A nyugodtabb fejlődés miatt érdemesebb egy régebbi kissebb számú (gondolom a kisseb számu szerver régebbi) helyre költözni?
Mert ugye azt nem lehet tudni, hol van erős és normális klán, ahová egyáltalán felvesznek, és nem teszik feltétellé a pénzért vásárlást a gyors fejlődés miatt, ezt hol lehet esetleg megnézni, megtudni?
Eddíg ami infot láttam a google play értékelései között, az nem valami sok 🤣🤣
-175ös szerver, 21 tag, klánt nem tudom, lehet hogy huf, vagy magyar flotta a nevük, passz..
-170es szerver TNE klán, lamiya nevü tag, semmi info
-156os szerver, EURA klán, semmi info
Valaki esetleg tudna valami olyan oldalt, ahol a magyar klánok össze vannak gyűjtve, és talán kommunikálni is lehet velük hogy hova menjek?
Mivel csak egyszer lehet szervert váltani, ezért kérdezősködök, nem szeretném törölni a játékot, mert rossz helyre megyek, és élvezhetetlenné, illetve lehetetlenné teszik a játékot.
Előre is köszönök minden segítséget👍

Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)

(#14) mindfreak válasza g@norbert (#13) üzenetére


mindfreak
őstag

Régebbi szerveren eleinte könnyebb dolgod lehet, mivel a nagy szintkülönbség miatt nem tudnak támadni, meg nem is igazán áll az érdekükben. A G2 bányák gyakorlatilag üresek, főleg a G3/G4 nyersanyagért ölik már egymást. Viszont valószinűbb, hogy egyedül maradsz és/vagy bekerülsz egy unalmas, inaktív klánba, majd ez a FarmVille szintü játékmenet hosszútávon unalmassá fog válni és abbahagyod a játékot.

Szerintem új játékosként érdemes új(abb) szerveren maradni, együtt fejlődni a többiekkel. Nemzeti alapon létrejövő klánok soha nem jutnak magasra, mert mindig sok az inaktív játékos.
Keress egy TOP10 klánt, ahol mindenki aktívan részt vesz a játékban, csinálják az eventeket, össze lehet állni armadázni, raidelni. Legyen meg az összjáték, a kommunikáció, az információ- és tapasztalatcsere, a hülyéskedés.. egyszóval legyen meg az MMO érzés!
Nem baj, ha nem neked vannak a legerősebb hajóid, ha kell majd segít az akinek van!

[ Szerkesztve ]

(#15) g@norbert válasza mindfreak (#14) üzenetére


g@norbert
aktív tag

Rendben, meggyőztél, azt hiszem akkor a 12es szintet fullra megcsinálom, és a 175ös szerverre átmegyek, újabbat nem tudok ahol legalább magyar játékosokkal tudok beszélni, ezen a szerveren 1 magyar srác van írtam neki, de még nem válaszolt 🤣
Ha meg átmentem, és már kicsit belejöttem, és nem jó a társaság, keresek egy erősebb klánt, valahogy csak boldogulok, mondjuk nem egyszerű ezen a szerveren ahol most vagyok, rengeteg orosz van, és ha jól vettem észre, nincs a játéknak beépített fordítója 🤣
Szerinted ha teljes a 12es szint, kutatás, építés minden, akkor még amit tudok megcsinálni küldetéseket, azokat keressem meg mindet, és csináljam meg a jutalmak miatt, vagy hagyjam, és menjek ?
Még rengeteg küldetés van,és van mit bőven fejleszteni az értékes jutalmakból.

Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)

(#16) mindfreak válasza g@norbert (#15) üzenetére


mindfreak
őstag

Nálunk is sok orosz van, de németből még annál is több. Az angol nyelv a közös nevező, azzal biztosan boldogulni fogsz. Egy ponton a közösség is elvárja majd, nálunk pl. a galaxy chaten rászólnak arra, aki nem angolul ír.
Szerintem szerver váltásnál gyakorlatilag a teljes állapotot migrálják, minden úgy marad ahogy volt, a küldetések állapota is. Olyan mintha egy másik instanceba kerülnél.

(#17) g@norbert válasza mindfreak (#16) üzenetére


g@norbert
aktív tag

Hát itt sajnos az orosz nyelv éli a reneszánszát 🤣
Akkor tényleg tolom itt amíg meg nem akadok, és utána vagy megyek, vagy maradok.
Azt meg tudod mondani hogy hol találom meg a klánokat rangsorolva a saját univerzumomban?
Nézelődnék, mik a lehetőségek..

Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)

(#18) mindfreak válasza g@norbert (#17) üzenetére


mindfreak
őstag

Jobb felső sarok, látsz egy kis grafikont -> Alliances -> Power

(#19) g@norbert válasza mindfreak (#18) üzenetére


g@norbert
aktív tag

Köszönöm, így már könnyebb tájékozódni, találtam is egy magyar klánt, 33ik a listán, 5.7milliárd 43 tag.
Nem egy nagyágyú helyezés, de hát én is pár napja kezdtem 🤣
Köszi szépen a segítséget, maradok, kap a brigád egy esélyt, remélem normálisak, nem valami elmebeteg királyságba csöppenek bele, sajnos egy másik játékban már találkoztam ilyennel 🤣

Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)

(#20) g@norbert


g@norbert
aktív tag

Beléptem, teljesen normálisnak tűnt akivel beszéltem, semmi extra, semmi nagyképűség, szimpatikusnak tűnik 😉
Köszönöm mégegyszer a segítséged 🖖💪🤜

[ Szerkesztve ]

Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)

(#21) g@norbert


g@norbert
aktív tag

Üdv!
Tudnátok esetleg a frakciókról előnyök hátrányok valami infót esetleg? Most sikerült összehoznom a föderáció - klingon kettős frakciót, tolerated szinten mindkettő, a föderáció 4,viszont a klingon csak kettő plusz napi küldetést ad, ez miért van? Vagy a klingon csak 2 napit ad?
A tolerated szinten belüli pontok mennyisége is számít a napi küldetések mennyiségében vagy csak direkt kettőt ad a klingon?
Lehet, csinálni egyszerre 3 frakciót? Gyakorlatilag az lenne részemről az elgondolás, hogy ezekkel a plusz napi küldetésekkel a napi 170 küldetés pontokat teljesítsem, mert a fejembe vettem, amíg nem sikerül fullra fejleszteni a phindra-talla-turas hármast (még egy tier van hátra mindháromnak) , nem szeretnék váltani 15ös szintre, hogy nyugodtan tudjam a frakció küldikkel, és a parts gyűjtéssel teljesen megcsinálni mindet.
Mivel már csak pár kutatás van hátra, építés sincs már, hozzam létre valahogyan a 3 frakciót, vagy elég 2?
Előre is köszönöm a segítséget 🖖

Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)

(#22) Pikkolo^^ válasza g@norbert (#21) üzenetére


Pikkolo^^
addikt

Nekem Föderáció és romulán van, mindegyik 2-2 küldetést adott már az elejétől kezdve. A 3 frakciót napi küldetésekkel nem tudod csinálni, mert a harmadik mindig üti a másik kettőt, nem fogsz érte pontot kapni. Ha nekiállsz akkor is csak a hajók gyilkolászásával tudsz felfelé menni, 10-20 pontokból felfejlődni miközben abból is von le igen nehéz.

(#23) g@norbert válasza Pikkolo^^ (#22) üzenetére


g@norbert
aktív tag

Nem a harmadik frakciót szeretném megcsinálni a napi küldikkel, ezek a plusz napi küldik azért kellenek, hogy a mindennapos daily goals-t meg tudjam csinálni, ami nekem most 170pont naponta az ajándékok miatt. Ezt úgy nehéz megcsinálni, hogy gyakorlatilag nem lesz rövid időn belül kutatásom, építés már nincs, ezért a napi fejlődésre adott pluszpont se lesz meg, ez már 3 napi küldi, ami adna 80 pontot a 170ből.
Arra voltam kíváncsi, hogy a kettő frakció plusz küldetéseivel ez megoldható (4 föderáció - 2 klingon),vagy kelleni fog ehhez a harmadik frakció feladatai, hogy sikerüljön.
Szép nyugiban fullosra rakom mindhárom hajót, úgyis később majd csak így tudok 3*os finomított cuccokat kapni értük.
Addíg gyüjtöm a nyersit, kell a föderációs adományokhoz is, a föderációs küldikbe is kell.
Tehát minden kérdésem nyitott, ha valaki tud és segít, azt nagyon megköszönném 👍
Azon agyalok, a legjobb megoldás az lenne, ha mindhárom frakció egyszerre meglenne, mert akkor a frakció adományokkal könnyebben kordában tudnám tartani a pontokat, ha esetleg az egyik frakciós küldetéssel nagyon elhúznék.
Arról nem is beszélve, hogy mindhárom frakció küldik ajándékait be lehetne gyűjteni, sok parts-ot adnak, és finomított cuccokat is ami elengedhetetlen a hajók fejlesztéséhez, és lehetne a harmadik frakció területén bányászni is, és nem támadnának meg automatikusan ahogy belépek egy rendszerbe 🤣🤣🤣

Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)

(#24) g@norbert válasza Pikkolo^^ (#22) üzenetére


g@norbert
aktív tag

Pikkolo te hanyas szerveren vagy?

Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)

(#25) Pistivi


Pistivi
tag

Én úgy csináltam , hogy egy tetszőlegesnél eléred a 10M pontot, mindegy hogy melyik . 10M pontnál fixen beáll, nem csökken , és akkor kezdesz egy másikkal igaz annál -2M ponttal indítasz, de egyre gyorsabban halad, és így minden frakciónál napi 4 küldetésem van.

(#26) g@norbert válasza Pistivi (#25) üzenetére


g@norbert
aktív tag

Igen csak én le szeretnék ragadni a 14es még védett szinten, ahil még nem kell pajzs, és a 3 hajót szeretném fullra megcsinálni, minda 3 jól áll már, és már se kutatás, se építés, de a napi dayli goals pontok azért kellenek, de már rájöttem, ma fogom tesztelni, holnap derül ki az eredmény.
Szerintem 1300-1500 ponthatár között lehet az a max ponthatár, amíg 2 feladatot ad 1 frakció, és tuti meg is lehet csinálni.
A 4 darab küldetés 2x2 a két frakciónak, szerintem elég lesz hogy meg legyen a napi pontom a napi ajándékokra.
Holnap fog kiderülni hogy így van, vagy sem, ma le viszem a pontokat 1300 körülire.
Ha már erősebbek a hajók, és 22-23as frakciós hajókat is tudok ütni, akkor már fel lehet menni a pontokkal de akkor is 5000 alattkell tartani, a feladatok nehézsége miatt.

Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)

(#27) Pikkolo^^ válasza g@norbert (#24) üzenetére


Pikkolo^^
addikt

Talán a 172-esen.

(#28) g@norbert válasza Pikkolo^^ (#27) üzenetére


g@norbert
aktív tag

Olyan ismerős volt a neved, én azt hiszem a 181esen vagyok.

Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)

(#29) mindfreak válasza g@norbert (#26) üzenetére


mindfreak
őstag

Írtam privátban is, de a lényeg, ha a szintentartás a cél, akkor mind a három frakciónak csináld meg a küldetéseket. Később, majd úgyis el kell tolnod valamelyik irányba a mérleget. Ahogy írták 10M után lock van, utána könnyebb dolgod lesz.
Nekem előszőr a föderációval sikerült, majd ezután simán összegrindeltem föderációs tradereken a másik kettőt is. 39/40-es szintű traderek 3000-5000 pontot adnak. Mondjuk így kimatekolva elég kitartó munka kellett hozzá. :DDD
Ja és, fontos, hogy a frakció küldetéseket is tartogasd későbbre.

[ Szerkesztve ]

(#30) mindfreak válasza mindfreak (#29) üzenetére


mindfreak
őstag

...

[ Szerkesztve ]

(#31) Gery D.


Gery D.
senior tag

Üdv. 135-ös szerveren vagyok, 42-es szint.
Igaz, már egy éve nem jött új hsz.

Pár észrevétel a leírtak alapján.
Mivel a játék már úgy lett megcsinálva, hogy a napi ládákból kijön egy napra való pajzs, felesleges húzni az időt.
Nekem bevált módszerem van a pajzs húzásban. Reggel 10-kor húzok egy 8 órást, délután 6-kor 4-eset, majd este 10-kor 12. Így a napi tökéletesen kijön üresjárat nélkül. Persze ez az én időbeosztásomnak megfelelő, ilyenkor biztos, hogy aktív vagyok.

Pár érdekesség a játékról: Az újakat nem új szerverre dobálja a játék, hanem véletlenszerűen, ahol van hely. Ha hosszú ideig, hónapokig nem lép be valaki, inaktiválja a Scopely a fiókot. Így megnyílik a lehetőség új játékosok, alacsonyabb szerverszámúra kerülését. Mellesleg Európának 116-186-ig vannak a szerverei.

Akármelyik szerverre is kerül valaki, úgy is lesz egy, kettő, több olyan csoport, akik beleölik a pénzüket a játékba és terrorizálja a többi kisebb csoportot. Ezért nem azt kell megnézni, hol vannak erős csoportok, hanem hogy az adott szerveren milyen szabályok vannak (a 135-ösön ROE-nak hívják). Ezeket a szabályokat éppen az erős csoportok hozták létre a közös fejlődés érdekében.

Olvastam még azt is, hogy egy frakciónak 4 feladata van. Nos, ez igaz. 2 bányászás, 2 hostile lövés, ezek szinthez igazítva.

Még egy fontos dolog. Cél, hogy minél hamarabb meglegyen Pike és Moreau, valamint Chen és T'Laan maxra. Chen Explorer és Fúró hajókra jó. Szemléltetem. Egy 300K-s hajóval 7-800K-s hajót simán leszedsz, alacsonyabb szinten. Ez később, 1 millás hajónál 4 millást is jelent.
A 2. hozzászólásban egyébként nem Scout hajó van, hanem Explorer. Scout hajókat 32-es területtől felfelé lehet találni néhány rendszerben. Ezek a frakció store-ban lehet felhasználni az adott frakción belül. Szemléltetem: Klingonnak Romulan, Romulannak Federation, Federationnak pedig Klingon scout kell.

Bármi kérdésetek van, szívesen segítek.

[ Szerkesztve ]

StalkerSoup előrehaladott fordítás & Végigjátszás, valamint NS-CP2 kezdeti fordítás elérhetősége a StalkerSoup topik összefoglalójában!

(#32) Drenadar válasza Gery D. (#31) üzenetére


Drenadar
veterán

a pajzsot hogy lehet aktiválni? :| nem jövök rá :) még az elején vagyok a dolgoknak.

most kaptam egyet ott volt az aktivate gomb de gondoltam most még felesleges nekem nem támadtak még meg

[ Szerkesztve ]

Alienware 13 R3 & :) Xiaomi Minote 10

(#33) Gery D. válasza Drenadar (#32) üzenetére


Gery D.
senior tag

15-ös szint alatt nem lehet aktiválni. Egyébként jobb oldalon lesz majd a rendszer neve felett egy ikon.

StalkerSoup előrehaladott fordítás & Végigjátszás, valamint NS-CP2 kezdeti fordítás elérhetősége a StalkerSoup topik összefoglalójában!

(#34) Drenadar válasza Gery D. (#33) üzenetére


Drenadar
veterán

köszi még csak 14es vagyok :D

de már kapta megyet hurrá.

másik : miért éri meg építeni még egy ugyanolyan hajót? mert ugye lehet lootolni még hajó blueprint shardot...

Alienware 13 R3 & :) Xiaomi Minote 10

(#35) Gery D. válasza Drenadar (#34) üzenetére


Gery D.
senior tag

Csak fúróból érdemes többet gyártani. Hadihajóból felesleges.
Idővel úgy is lesznek különböző szintűek, de akkor is max 2-t tudsz használni hadihajóból, mert az Officerek 90%-a semmire se jó, csak tölteléknek, vagy Away-ra.

StalkerSoup előrehaladott fordítás & Végigjátszás, valamint NS-CP2 kezdeti fordítás elérhetősége a StalkerSoup topik összefoglalójában!

(#36) Jack Oneill


Jack Oneill
veterán

Sziasztok!

A PC verzióval kapcsolatban kérdeznék. Fióktörlést indítottam el, ami ha megtörténik, tudok újra azzal a címmel regisztrálni és összekapcsolni az aktuális játék állásomat? És itt most nem a google összekapcsolásra gondolok, hanem a Scopely fiókra.

(#37) Gery D. válasza Jack Oneill (#36) üzenetére


Gery D.
senior tag

Üdv.
Nem nagyon értem a kérdést.
Pár kérdés:
Milyen fiókot töröltél? A Scopely regisztrációt? Ami a PC verzió használata miatt kell, Androidhoz nem szükséges.
Minek törlöd a fiókod, ha ugyanazt újra akarod regisztrálni? Bármilyen fiók is legyen az.

StalkerSoup előrehaladott fordítás & Végigjátszás, valamint NS-CP2 kezdeti fordítás elérhetősége a StalkerSoup topik összefoglalójában!

(#38) Jack Oneill válasza Gery D. (#37) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Kozben sikerult, megcsinalta a support. Androidhoz is kell, mivel szinronizalom a PC es android eszkozt.
Tehat roviden, amit akartam a regisztraciohoz email cimet, azt veletlenul elhasznaltam, mert ki akrtam probalni a PC verziot. Igy nem tudtam a a mobilt szinkronizalni vele, mert a PC egy teljesen masik nev es fiok volt. De megoldották, mar jatszom is vele PC es mobilon egy fiokkal.

[ Szerkesztve ]

(#39) Gery D. válasza Jack Oneill (#38) üzenetére


Gery D.
senior tag

Így már értem.
Melyik szerveren játszol?

StalkerSoup előrehaladott fordítás & Végigjátszás, valamint NS-CP2 kezdeti fordítás elérhetősége a StalkerSoup topik összefoglalójában!

(#40) Jack Oneill válasza Gery D. (#39) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Na az jo kerdes. Szerver valasztast nem is lattam. Hol tudom megnezni?

(#41) Gery D. válasza Jack Oneill (#40) üzenetére


Gery D.
senior tag


Rákattintasz a bázisodra rendszer nézeten belül és bal oldalt ki fogja írni, hogy HOME [xxx]. Én a 135-ös szerveren vagyok.
Szervert regisztrációkor nem lehet választani, viszont amíg alacsony a szinted, addig azt hiszem, egyszer lehet egy általad meghatározott szerverre költözni.
Sose csináltam ilyen, szóval ebben nem vagyok biztos, de a Scopely játékon belüli oldalán ezt valahol leírja.

[ Szerkesztve ]

StalkerSoup előrehaladott fordítás & Végigjátszás, valamint NS-CP2 kezdeti fordítás elérhetősége a StalkerSoup topik összefoglalójában!

(#42) Jack Oneill válasza Gery D. (#41) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Ertem, koszi, akkor mar ezt is tudom, 181-es szerver.

(#43) Gery D. válasza Jack Oneill (#42) üzenetére


Gery D.
senior tag

Lentebb írta valaki, hogy ő is 181-esen volt. De a bejegyzés már több, mint egy éves. Sok magyar nem jut el sokáig ebben a játékban, mert sok türelem és idő kell, ha nem akarsz pénzt áldozni rá. Akik játszanak, azok meg szét vannak szóródva a szervereken.

StalkerSoup előrehaladott fordítás & Végigjátszás, valamint NS-CP2 kezdeti fordítás elérhetősége a StalkerSoup topik összefoglalójában!

(#44) Jack Oneill válasza Gery D. (#43) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Igen, sajnos ezt az ido dolgot tapasztaltam. Szerencsere mas jatekokkal is jatszom, igy neha belepni, fejleszteni ezt azt, nem probléma, meg ha lassan is halad a dolog. Ez szinte az osszes mobilos jatekra jellemzo sajnos. Most egy kis loketet kaptam a PC verzio miatt 😄

[ Szerkesztve ]

(#45) Gery D. válasza Jack Oneill (#44) üzenetére


Gery D.
senior tag

Én eddig is PC-n játszottam. Bluestacks emulátorral. Nagyon keveset használom a telefont.
Mivel játszol még?

StalkerSoup előrehaladott fordítás & Végigjátszás, valamint NS-CP2 kezdeti fordítás elérhetősége a StalkerSoup topik összefoglalójában!

(#46) Jack Oneill válasza Gery D. (#45) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Elvenar es Shakes and Fidget.
Ha mar Bluestacks, tobbszor nezegettem azt, tenyleg olyan jo? Nem veszelyes kiadni a google hozzaferest?

(#47) Gery D. válasza Jack Oneill (#46) üzenetére


Gery D.
senior tag

Évek óta azt használom. Elég komolyan veszik az adatvédelmet és nem is biztos, hogy a készítők megkapják a regisztrációs adataidat. Mellesleg a Scopely is tud az emulátorról és nem tiltják annak használatát, ahogy sok másik játékfejlesztő.
Szóval, szerintem biztonságos.

StalkerSoup előrehaladott fordítás & Végigjátszás, valamint NS-CP2 kezdeti fordítás elérhetősége a StalkerSoup topik összefoglalójában!

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.