Hirdetés
-
LOGOUT.hu
SONY sport és akció kamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
mijos
senior tag
Haha
En is napfelkeltet, naplementet szeretnek majd felvenni, esetleg viharos idoben villamlast, vagy szimplan a felhok vonulasat. Gondolom en, WB alap, de nem tudom hogy siman vegyem fel es utolag gyorsitsam, vagy alapbol videolapse-al?" Hagyjál öcskös, most mindenki hagyjon! "
-
DigitXT
nagyúr
Manuál mit ír róla? Nem mindegy, ki csinálja a WiFi-t / ki kapcsolódik kihez!
Így hirtelen az FZ1000-emet tudnám felhozni példaként. Távirányítós módban
ő csinál WiFi-t, és a telefonnal kell csatlakozni arra. (Így működik az app-ja.)Viszont a telefon reklamál, hogy nincs internetkapcsolat azon a WiFi-n, LOL.Ha viszont a fényképezőgépről akarok a PC-re küldeni képeket (automatikus
felöltés exponálás után közvetlenül, vagy a memóriakártyáról másolni), akkor
a kamerával megyek fel a már létező WiFi hálózatra. Ekkor ő NEM hoz létre
másik hálózatot, és nem a PC-vel kell rácsatlakozni, pont fordítva történik.Annyi nehézség volt, hogy kellett neki egy megosztott könyvtárat csinálnom,
ahol garázdálkodhat, meg user/password párost, hogy bejelentkezhessen.Na most a SONY kamerát nem ismerem, hogy hogyan működik, de el tudom
képzelni, hogy amikor nem megy, akkor azért nem megy, mert a telefon nem
akar felmenni a kamera WiFi-jére, mivel azt keresi, amit korábban beállítottál,
ill. lehet, hogy a kamera sem akar létrehozni WiFi-t, hanem fel akar rá menni,
mint azelőtt: ha mindketten ugyanazon a WiFi-n vannak, megtalálják egymást.
Mindkettő megoldás. De terepen ad hoc hálózatot kell kialakítanod. Az a vicc,
hogy a telefonok is tudnak hotspot módban működni, szóval az is előfordulhat,
hogy a telefonnal kell a kamera számára WiFi-t csiholnod, nem fordítva.De én még a manuál elolvasásáig sem jutottam, ezért ez az egész csak OFF. -
twine
veterán
Örömmel jelentem, megjavult a csatlakozási problémám...: valami be lehetett ragadva a telefon wifi beállításaiban,, mert az automatikus frekvenciát átállítottam 2,4Ghz-re,majd később vissza(automatikusra), és azóta úgy csatlakozik, ahogy kell neki...(érdekes hogy a telefon többszöri restartja sem segített ezen)
Szóval most már bárhol, bármikor csatlakozik
Furcsa egy anomália volt ez...mindenhol máshol hiba nélkül működött a wifi a telefonban...[ Szerkesztve ]
-
maj-viktor
őstag
Igen... minimálisan tud torzítani... illetve a hang kérdés miatt.. hamár Stereo mikrofonja van, akkor miért ne használja ki az ember!?
Részemről ezért kell nyitott tok... timelapse miatt pl. (szebb kép), másnak pl. a hang miatt... pl. motorosoknak a motor hangja!
Alakra ezért rossz (nekem)... egy motorosnak meg pl. tök jó mert ergonomikusabb, míg egy GoPro-t vagy SJ4000/SJ5000-et nyersen is letudok rakni az asztalra pl. addig ezt sehogyse, mert lekerekített alja van, mindenképpen eldől!
Bár már többen raktak ki alter olcsó (pár $-os) megoldásokat, a legtutibbnak a nyitott fénykepzőgép menetes tok tűnik jónak számomra... az eredeti ilyen SONY ugyebár ~8-9E Ft volt, amit találtunk - linkeltünk, míg az SJ3000-es tok megoldás 8-10$ közötti, így 3E Ft alatt megáll külföldről rendelve!
[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
maj-viktor
őstag
Részben igazad van - részben nem!
Mivel a legtöbb ember compare videók alapján dönt egyik másik termék mellett - főleg egy kamera esetén - képminőség, stb....
Persze aki "márkahű - márkabuzi" és csak a GoPro meg csak a SONY, mert GoPro / SONY, azt úgysem győzi meg semmi észérvvel.... (ám ha van felesleges pénzed... vedd a GoPro4 Black-et, az valszeg minden igényt kielégít majd az LCD-vel, WiFi-vel, 4k felbontással, jahogy az 150k... ez meg ~30-40-60E!? Valamit valamiért! GoPro esetén az erős marketing költség is rájátszik!)
lásd AppleFAN-ok / SamsungFAN-ok...
[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
DigitXT
nagyúr
Hiba volt magadra venned, mivel semmi személyes nem volt benne! Úgy
emlékeztem, hogy többször felmerült, mint kérdés. Ez az alap tok, amit
adnak hozzá nem igazán tökéletes. Pl. van egy olyan sanda gyanúm,
hogy lötyög benne a kamera, azért vesz fel olyan kotyogó hangot, mikor
rázkódik, márpedig egy egyhengeres motorra rárögzítve rázkódik durván.Egyébként nem! Nem tudtam! (Bár ha belegondolsz, logikus is, hogy ha
odab*szkodsz valami plexit a lencse elé, az javítani nem fog a képen.)
De ha neked jól esik játszani a hattyú halálát, akkor viszon'látás...Ui: pedig első körben azt írtam, hogy jó lesz a hang, mert hallatszanak
a madárkák. Aham: addig egész jó (áll a motor). Csak aztán ahogy jár,
lötyög, kotyog... Természetesen az úthibák sem segítenek, de maga a
blokk csinál egy rendes rázkódást, ráadásul robogó - szóval elég nagy
rugózatlan tömeggel bír, szóval nincs meglepő abban, hogy nem siklik!
Noha vezetni olyan érzés, mert az ülés is nagyon sokat tompít.[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Szerintem JÓ, ha szakmázol! Viszont ha úgy adod magad elő, hogy
"kérdezed", amit tudsz, hogy jót röhöghess azokon, akik nem tudják
mert mondjuk nem próbálták még ki a cuccot (nincs tapasztalatuk!),
akkor nem is baj, ha mész. A topikot a játékszer tartja el, mert ez a
játékszernek nyitott topik... a többmilliós kamerák nyilván más szint.Bár bizonyos átfedések lehetnek technikailag + utómunkában, ezért
is mondtam, hogy nem baj, ha szakmázol! De sértődött primadonna
hozzászólásokra szerintem semmi szükség... Talán már említettem,
hogy van egy FZ1000-em, ami bár nem többmilliós, azért mégis egy
elég drága bridge gép, egész jó videós képességekkel... Ahhoz pl.
van külső mikrofonom is, de nem kötözöm fel az egész hóbelevancot
a motoromra, mert AZ nem arra van. Ezt azért csak megérted, nem? -
DigitXT
nagyúr
Aki tényleg el akar menni egy topikból, azt onnan lehet észrevenni, hogy elmegy.
Fingfűrészelésre semmi szükség. Ha most azt mondod, hogy "félreértettelek",
NEM vagy bunkó, akkor talán gondolj abba bele, hogy én meg NEM szólítottalak
meg, mikor rácsodálkoztam a teszteredményre, hogy: lám mennyit ront a tok!
Nem is emlékeztem a hozzászólásodra, hogy miket fejtegettél benne. Amúgy
a fejet falbaverős smiley-t lehet, hogy sikerült félreértened,egyem a kicsi szíved.Akkor kifejtve ON topikként, ha sikerült úgy "kérdezned", hogy tudod a választ...
Esetleg torzít a tok vagy van valami ilyesmi amiért jobb tok nélkül?
Igen, talált, süllyedt. Lásd teszt."überZEiss" optika,,és elé van b@szva egy plexi sz@r
Igen, egyet is értek! Lásd teszt.(persze ezt kipróbálhatnám magam is
Pompi megtette, ott van az összehasonlító kép. Írtam, hogy "az szép"! (Nice.)
Ezt úgy is lehet érteni, hogy sajnos látványos különbség van, ami többek közt
magyarázhatja, hogy miért olyan rossz minőségű képet sikerült pont kivágnom.
Továbbá éjszakai felvételnél durván be tudnak csillogni a fények. Többszörösen.
Szerk: direkt onnan vettem a képet, amikor még nincs bent a lámpa, de már a
becsillanás ott van, nem kicsit, nagyon. (Az újfajta lámpák a lágymányosin.)
oldalanként 6-6 ... Philips BGP 625 Luma 2 típusú, darabonként 211 W ... LEDazok véleménye, akik itt mindenképpen le akarják támasztani tok nélkül...
Én NEM tartozom ebbe a kategóriába. De HA használni akarnám a beépített
mikrofonját bármire is, akkor tokkal az felejtős. Mondjuk ezek pont nem azok a
kamerák, amikkel profi munkát lehetne végezni, tehát valószínűleg nincs annak
jelentősége, hogy ótvar minőségű hangot vesz fel a tokban, ill. bármelyik másik
gyártó kamerája ugyanerre lenne képes egy műanyagdobozba zárva. Ez van.Dicséretes, hogy van rajta külső mikrofonbemenet! De azt meg "akciófelvételre"
kicsit macerás használni: ritka az olyan fanatikus, aki még be is mikrofonozza
magát. Sokkal egyszerűbb valami zenét alávágni s mehet a YT-ra a szelfi-videó.
Amúgy meg végülis a motorhangot úgyahogy felveszi: belebeszélni nem kell.Remélem elég részletes voltam, és a válaszom több, mint "fingfűrészelés".
[ Szerkesztve ]
-
xiho
csendes tag
Manuált olvasva nekem az jött le, hogy USBPw/On állásban a külső USB forrásról kapja a delejt és függetleníti magát az aksitól. Szóval akár van benne aksi, akár nincs a külső USB áramforrást használja. Na és közben nem is tölt.
Tévedek?
Azaz mennyi a kamera áramfelvétele gyakorlatilag aksi nélkül.[ Szerkesztve ]
-
-
Akidobos74
aktív tag
Jó lett!
Legutóbbi [timelapse-em]
Kedd este, szerda egész nap és csütörtök délután.[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
nem gondolom hogy az As-20 ne bírkózna meg
a szabadtérii edzés mozgásdinamikájával....
Csak egyetérteni tudok... Akkor f*ssa össze magát a kodek,
amikor sok minden változik és relatíve gyorsan... Egy ember
edz a képen: az se nem sok változás, se nem "gyors".
Motoron nagyobb tempónál kockásodnak be a fák rendesen.Amúgy a "fehér" kameráknak más az optikája. Alapvetően
jobbnak mondanám. De a szélek felé már durvábban betorzít.
Cserébe a kép közepe részletgazdagabb, de egyenest olyan
szinten, mintha nagyobb lenne a kép felbontása. Figyelembe
véve, hogy stabilizátor használata esetén már ténylegesen is
nagyobb a felbontás (valós Full HD tartalom kerül rögzítésre),
elfogadható kompromisszum a szélen az több "nyomottság".
(Normál esetben az már kb. a perifériális látómező, szóval...)Videóból lopott (gagyi) képekkel illusztrálnám a különbséget:
AS20 (nem a gyári fókusz, a legjobb amit sikerült kihoznom)
AS200 (teljesen gyári, nem fogok hozzányúlni egyelőre...)Elrettentésül, ha pont egy közelfókuszos AS20-at fogunk ki.
(Jól látszik hogy a sisak élesebb, de a fű még elmosottabb.)Attila444: mert kifejezetten nézi, hogy SDXC legyen. Nem is
hagyja bekapcsolni az XAVC-S kodeket, ha nem az a kártya.[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Ne is mondd... amikor az FZ1000 + Rode VideoMic GO-val akartam felvételt
csinálni az edzőteremben (pedig ez csak egy fényképezőgép), rögtön akadt
egy okoskodó mókus, hogy ne vegyem ŐT* fel (mondtam neki, hogy eszem
ágában sincs), meg azzal jött, hogy "körbesvenkeltem" a termet**, s hogy ő
biztos rajta lesz a felvételen, s... Végül az lett, hogy elraktam a felszerelést,
s nem készült felvétel. Viszont elmagyaráztam neki, hogy teljesen tisztában
vagyok a dolog adatvédelmi oldalával, semmi olyat nem tettem, amivel vádol!Felfogta végül, és kézfogással váltunk el, és többet amúgy nem láttam (meg
előtte sem, mert először járt ott a teremben), de inkább az FZ1000 marad
otthon, és az akciókamera megy a terembe: azt lerakom bárhova, és kész...Arról meg adott esetben nem sejtik, hogy milyen b*szott széles a látószöge,
így az is belekerülhet a felvételbe, aki amúgy szinte oldalt áll a kamerának...
Ez tetszik az AS200-ban, hogy Full HD-ban lehet vele dolgozni 120 fokon is.*: sőt, igazából úgy jött oda, hogy "Nem tudom, feltűnt-e, hogy ez nem egy
filmstúdió!" S hiába mondtam neki akármit nem hagyott "dolgozni" a barma:
aszondja, béreljem ki a termet, mert neki nem szóltak, hogy őt itt felveszik!**: jah, mert ha a kezemben van a gép, akkor az garantáltan felvételt csinál:
mi szükségem lenne "töltelék" felvételre a teremből, vadidegenekkel, nem?!
Így is oda kell figyelnem, hogy végül aki - sajna - belátszott ki legyen vágva.
Mondtam is a fószernak, hogy amikor két kamerával "dolgoztam", akkor az
egyik képe remek takarást adott a másikra az amúgy képben lévő idegenre.Csodálozott meg elnézést kért, hogy nem tudta, hogy én "normális" vagyok.
Jah, csak akkor meg minek kell tajparaszt módjára vádaskodva odajönni? -
twine
veterán
[ Szerkesztve ]
-
Pompi
MODERÁTOR
Jó meg vicces meg minden, de mondhatni totál felesleges volt. Hisz a gyárilag kapott spk-as2 nem víz alatti tok. Víz alatt nem lehet vele éles felvételt készíteni. Le van írva a specifikációban is, itt a topikban is többször - és ettől függetlenül hozzád hasonlóan videó összehasonlítást is készítettek páran.
Aminek értelme lenne az egy SJ3000 és egy gyári mpk-as3 tok összehasonlítása a víz alatt.
Feel Good Inc.
-
Pompi
MODERÁTOR
Nem törlöm. Miért törölném. De nem írhatom le a véleményem, mert megsértődsz, mint legutóbb?! Pff....
Egyébként ha már konkrétan ebbe így bele akarsz menni, akkor nem, marhára nem volt értelmesebb a te hozzászólásod szerintem. Egy egyébként totál evidens és egyértelmű dolgot bizonytottál be a magad módján. De mind1.
Minek ez a hiszti... óvodás kiscsajok gyűlekezete vagy mi van itt?!
[ Szerkesztve ]
Feel Good Inc.
-
loosht
senior tag
-
-
twine
veterán
Ezt már csak azért mert megígértem, de sajnos Final Cut-ban annyira butítottam a videót, hogy minél hamarabb töltődjön felhőbe a lassú sz@r otthoni netemmel, hogy kb "youtube butított fos" lett a nyersanyaghoz képest...
Amint lesz időm rakok fel értelmesebb minőséget az As20-tól....Kár volt ezt elkapkodni
[link][ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
AZ előbbinél még a telefonom is jobb tömörítési rátával dolgozott...
Most jutott eszembe, hogy volt nálam egy telefonnal vágott video a 0. napról,amit a nagymamának küldtem haza (AS20 OTG kábellal telefonra ráköt, anyagot átmásol, majd PD-al megvág....a fotók telefonnal készültek, nem az AS20-al)
Szégyen gyalázat mindkettő minősége a nyersanyagokhoz képest,,de ha már így belelendültem...öntöm az AS20-as családi vidiket...elnyomom a motorosokat
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
A nagy elnyomás közben belenéztem a mai felvételbe, és kijött a wow-faktor.
Kilóharmincnál alig forog 7200-at, 77,7 fok. Mindez sisakkameráról leolvasható!
Azt hiszem meg vagyok elégedve a fókuszállítással, még ha nem is végleges...Szerk: jó, nem nagy szám, hogy a műszerfalat jól látja. Közelre eddig is jó volt.
Viszont összességében nagyon tetszik, amit látok. Talán jobb mint új korában![ Szerkesztve ]
-
loosht
senior tag
Jó kis videó lett. A kis lurkó nem stresszelte túl a dolgot.
Én is osztok már meg egy videót, ha már ennyire belelendültünk. Van benne SJ3000 nyitott tokos, SJ3000 búvártokos és gyári Sony tokos felvétel is. A videó utolsó szakasza már telefonnal készült (Z1 compact), de a látószögből úgyis kiderül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HDD probléma (nem adatmentés)
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- Háztartási gépek
- Microsoft Excel topic
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs