Hirdetés

2024. június 20., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  SimCity

Hozzászólások

(#2651) csaba951 válasza nszabolcs94 (#2648) üzenetére


csaba951
veterán

Ismert probléma, hogy a kutakból idővel szép lassan elfogy a víz. Lehet, hogy veled is ez történt. Úgy lehet áthidalni, hogy a szennyvíztisztító mellé helyezed el a kútjaidat is.

>előfordulhat az, hogy a város vezetésem az veszteséges
>de profitom több van?

Simán! Biztosan gyártasz és exportálsz valami/valamiket. Ennek a kereskedelméből simán lehet annyi hasznod, hogy eltartja a várost és még mindig marad pénzed.

(#2652) Hokunda


Hokunda
aktív tag

Origin akcióban gondolkodom a completen, 15 euroért. Az online játék már bugmentes? Sokat cikkeztek róla egy időben, hogy játszhatatlan a játék.

(#2653) dilipok válasza Hokunda (#2652) üzenetére


dilipok
veterán

olvass vissza egy picit es dontsd el magad ;)

PSN ID/BF3/4: dilipok, Xbox Live ID: csatamaj0m, Battletag: dilipok#1621

(#2654) csaba951 válasza Hokunda (#2652) üzenetére


csaba951
veterán

>Az online játék már bugmentes?

A premierhez képest igen! A SimCity 4 Deluxe-hoz képest (sp) meg nem! :D

Aki most akarja beszerezni, az tényleg csak a complet-ben gondolkodjon! Csak az alapjáték egyáltalán nem elég, hiába olcsó!

[ Szerkesztve ]

(#2655) Hokunda válasza dilipok (#2653) üzenetére


Hokunda
aktív tag

Eléggé elkedvetlenített a megelőző 4-5 oldal. :U Vízhiány problémák (ismert bug miatt), autópályák bedugulásának megoldhatatlansága, városüzemeltetés pénzügyi viszonyainak kiismerhetetlen összeomlása, egyszóval problémahegyek. Akkor maradok az SC4 deluxnál meg behúzom az Anno2070 completet fele áron, mint a Simcityt.

(#2656) ricsidealer válasza Hokunda (#2655) üzenetére


ricsidealer
tag

Szerintem meg csak a kislányok sirnak nonstop, 320k-s városomnál autópályán egyáltalán nincs dugó,városban is elvétve. Az a piros csik a bejáratnál is olyan,hogy kb 10 autó áll a lámpánál. Autópályán egy deka kocsi sincs kb. Aki meg nem tudja megoldani a vizproblémát,az meg ne akarjon stratégiai játékkal játszani (no offense...)

[ Szerkesztve ]

Nokia 6.1

(#2657) #41133696


#41133696
törölt tag

Pár dolog ami nincs /vagy én nem találkoztam vele/:
- Taxi
- Türelmi zóna :D

(#2658) #41133696


#41133696
törölt tag

Mióta megvettem:

:DDD

[ Szerkesztve ]

(#2659) csaba951 válasza #41133696 (#2658) üzenetére


csaba951
veterán

Én most pár nap szünetet tartok. Teljesen fel...ta az agyam a fusion power plant ignition-ja. Előtte pont lebontottam az összes erőműmet, mert már nem kellenek. Utána akkora kapacitást kellett építenem, hogyha előtte lett volna ennyi kapacitásom, eleve nem építem meg a fusion power plant -t. Na jó, végül sikerült beindítanom. Erre olyan 1-2 perc működés után leállt. Valami 1 órán keresztül újraindítottam, de pár perc múlva mindig leállít. Végül kiderült, hogy azért, mert nem kap elég ControlNet-et. WTF? Van 5600+ ControlNet-n! Ja, csak random időközönként ezt a gép leveszi negatívba (pár 2-3 másodperce), a régióban meg hiába van ennyi felesleges kapacitás, onnan nem pótolja. Ilyenkor mindig leáll az erőmű, és rögtön nincs áram a városomban! Szóval nálam használhatatlan fusion power plant mert pár perc működés után kikapcsol a játék valamelyik hibája miatt.

Előtte az egyik MegaTower-em buggolt be. Hiába volt hatalmas kereslet a lakóhelyekre, az egyik lakószintre csak 200-300 ember költözött be az 1200-ból, és a helyzet később se változott. Lebontottam ezt a szintet, és újra felhúztam. Ebbe instant beköltözött az összes ember.

Az ilyenek most elvették a kedvemet a játéktól! :(((

[ Szerkesztve ]

(#2660) ricsidealer válasza csaba951 (#2659) üzenetére


ricsidealer
tag

nekem fusionnel sose volt gondom igazából,és amúgy elég neki 50+ áram,csak lassan töltődik fel,kb ennyi,nekem ezzel sosem volt gondom :)

Nokia 6.1

(#2661) #41133696


#41133696
törölt tag

Hát én most kezdtem el párhuzamosan nézni, az N7-en egy oktatót, mert második nekifutásra azért jobban szeretném csinálni.

(#2662) nszabolcs94


nszabolcs94
csendes tag

Hello. Lenne egy nagy problémám. Már 3 napja nem tudok játszani, mert nem enged a városomhoz. Már újra raktam a játékot meg minden és már a help centernek is írtam , de ők sem tudnak segíteni. Valaki tudja mi a megoldás és, hogy hogyan lehet orvosolni?

[ Szerkesztve ]

(#2663) csaba951 válasza nszabolcs94 (#2662) üzenetére


csaba951
veterán

Nem tudsz vele mit kezdeni! Ha "szerencséd van" 1-2 hét után beenged majd. Ha nincs, akkor meg soha többé. Supportra ne nagyon számíts, ezzel ők se tudnak mit kezdeni! :(

(#2664) Hokunda válasza csaba951 (#2663) üzenetére


Hokunda
aktív tag

Még nem játszottam vele, ezért lehet láma kérdés, de ez ugye csak az adott városára vonatkozik, nem az egész játékra? Szóval maximum a városépítésbe belefektetett idő veszik el és a város, újat kezdhet, nem maga a játék mehet a kukába?

(#2665) etejedu válasza Hokunda (#2664) üzenetére


etejedu
őstag

Neeem. Semmi gond, "csak" a belefeccolt idő vész kárba.
Rengeteg városod lehet egyszerre.
Szerverenként, vagy egy térképet is uralhatsz akár 10 várossal is.
Ez is a lényege. Régiózás; lehatárolt városok, megoszló nyersanyagforrások, a nagy mű megépítése...
Csak több város összehangolásával lehet rendkívüli eredményeket elérni.
Bevallom, nekem egy is elég és hamar meg is unom.
Megj.: szvsz baromság így ebben a formában a régiózás.

(#2666) csaba951 válasza Hokunda (#2664) üzenetére


csaba951
veterán

Szerencse függő, hogy csak az adott várost nem tudod többé betölteni vagy az egész régiót. Mivel teljesen a városok közötti együttműködésre épít a játék, ezért akár hatalmas csapás lehet ha 1 régióban "csak" 1-2 várost nem tudsz betölteni.

Természetesen mindig tudsz régiót vagy -ha még van szabad hely- új várost indítani. Viszont mivel rosszul van maga a játék leprogramozva, ezért biztosan beleütközöl valami olyan hibába ami miatt nem tud fejlődni/működni a városod (a döntéseidtől függetlenül).

(#2667) #41133696


#41133696
törölt tag

Hát most elég jól elvagyok. Mondjuk lámák lettek a szomszédaim az új publikban, de van rendőrségből, tűzoltóságból, és kórházból is minden a legjobb. Sokba kerül de egyelőre még bírom :D Meg még szemétégető is, valamint mágnesvasút, atomerőmű. Ami érdekes, hogy nincs metró :) Ja és már drónokat gyártok, meg procikat hozzá :) Akadémián is elég sokat kifejlesztettem. JA az hatalmas volt, tűzoltóságnál... hogy ők tűzijátékozni akarnak, és tuti ki fog gyulladni pár ház, ha 5 -nél kevesebb ég le akkor kapok asszem 50 k-t, 5-nél kevesebb is égett le a megadott időintervallumban :D

[ Szerkesztve ]

(#2668) ricsidealer válasza #41133696 (#2667) üzenetére


ricsidealer
tag

én azon lepődtem meg,hogy frissítették a játékot :D

Nokia 6.1

(#2669) #41133696 válasza ricsidealer (#2668) üzenetére


#41133696
törölt tag

Ehhe, most néztem rá, a posztod után, nekem még most jön le:

Legalább foglalkoznak még vele :)

"Want to know about the most recent updates to SimCity? Keep checking back for patch updates!

NOTE: You will need to close and then restart your launcher for the update to take effect properly.

UPDATE 12/4/2014 - Update 10.3
•NEW: Added an option to allow Multiplayer Cities and Regions to be transferred and played in Single-Player Mode

How to transfer your cities to Single-Player
1.Launch SimCity and connect to the game server
2.On the Main Menu select the PLAY tab
3.You will be taken to the Region select screen where you will see the Regions you have created on the server
4.Select a Region which contains a city you want to take to Single-Player
5.You will be taken to the games Region View
6.You will see a “Transfer Region” button, click this button to start the transfer process from Multiplayer to Single-Player
7.Once the transfer is complete, you will receive a notification of completion
8.Click OK
9.You will be returned to the Region select screen where you can continue to transfer additional Regions and Cities to Single-Player

You can also do this by highlighting your Region after selecting PLAY from the Main Menu. A “Transfer Region” button will appear. Clicking the button will commence the transfer process.

Note:
•The whole Region and its Cities will be transferred for use in Single-Player
•You will automatically become Mayor of cities within the Region unless it contains content you do not currently own. ◦If this is the situation you will be able to visit the city which uses the content.
◦The city will continue to trade and simulate automatically at the same rate it had when on the game server.

•If you purchase additional content after transferring a region you may be able to claim cities using additional content, simply load any city in your region that you control, the next time you return to the Region Overview screen if you own the same or more content than the visited city you will be assigned control of the city.
•The file size of the download can vary depending on the number of Cities in the Region. Each city has an approximate file size of 1MB.
•Once you have transferred your region from Multiplayer to Single-Player, your Cities in that Region will be abandoned. Other players in your Region will be able to continue online in Multiplayer or also opt to transfer to Single-Player at a later time.
•When you transfer a City to Single-Player, the most recent Region that was transferred will appear in the top left slot of your save games.
"

http://help.ea.com/en/article/simcity-updates/

[ Szerkesztve ]

(#2670) biga válasza nszabolcs94 (#2662) üzenetére


biga
senior tag

Ez a játék ettől "izgalmas". Sosem tudhatod, milyen bug fogja a következő pillanatban "érdekessé tenni" a játékmenetet. Ha meg már minden bugot sikerül kikerülnöd, még mindig ott van a városod elérhetetlensége opció ;]

Nem egy jó városom veszett így el...

''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'

(#2671) ricsidealer válasza biga (#2670) üzenetére


ricsidealer
tag

nekem igazából nem volt gond városvesztéssel.

Nokia 6.1

(#2672) biga válasza ricsidealer (#2671) üzenetére


biga
senior tag

Ami késik.... :)

Mostanában egyébként sztem ritkább a dolog. Eleinte nekem jó pár városom veszett el így.

''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'

(#2673) #41133696 válasza nszabolcs94 (#2662) üzenetére


#41133696
törölt tag

Átvinni sem engedi?

Most én éltem ezzel, mert publikban, nagyon noobok jött várost alapítani, alig kezdték el, és a városuk sehol sem tart... ugyanakkor én meg nem akartam veszni gagyni a várost.

(#2674) #41133696 válasza #41133696 (#2673) üzenetére


#41133696
törölt tag

Eh...

(#2675) #41133696


#41133696
törölt tag

Ezt rögtön indítás után néha megcsinálja velem, ilyenkor leállítás, és újra elindítás segít.

(#2676) #41133696 válasza #41133696 (#2638) üzenetére


#41133696
törölt tag

Nos felraktam a Windows 7-es gépemre is arra az esetre, ha a másikat valamelyik családtagom használná, mivel a minimumot az is megüti szépen:

A gép: Alaplap: ASUS A8N-SLI
AMD Athlon 64 x2 4200+
VGA: ATIAMD Radeon 4670 1GB
RAM: 3GB
Monitor: Philips Brilliance 200WP7ES (1680x1050)
Van SSD is a gépben, de ez most nem számít nem oda telepítettem :)

Indítanám el, erre szól, hogy:

Oké, mondom megnézem, hogy nem e esetleg a Windows Update-es Catalyst van e fent, de láttam, hogy nem, hanem a 13.9-es, és ennél meg frissebb nincs is :)

De fut egyébként, majd megnézem, hogy lesz e szaggatás :)

(#2677) #41133696


#41133696
törölt tag

Pár dolog ami idegesítő benne:

- Nem elég nagy a város /ha valaki jó polgármester, akkor bekorlátozza, illetve arra kényszeríti, hogy másik várost is elfoglaljon, ha van hely/
- Az oké, hogy engedi letenni úgyis az épületet, hogy az nem fejleszthető fel teljesen helyhiány miatt, de ezt külön jeleznie kellene, hogy leteheted, de nincs elég hely, akarod e ezt így?! Ugyanis párszor megszívtam már vele.

(#2678) csaba951 válasza #41133696 (#2677) üzenetére


csaba951
veterán

Lerakás után próbáld meg rögtön az Esc-et! Vagy bejön vagy nem. :)

(#2679) #41133696 válasza csaba951 (#2678) üzenetére


#41133696
törölt tag

Köszi, majd kipróbálom :R

(#2680) csaba951 válasza #41133696 (#2679) üzenetére


csaba951
veterán

(Utak lerakásánál biztosan működik! Épületeknél meg nem tudom.)

(#2681) #41133696


#41133696
törölt tag

Az akadémián kifejlesztettem az égihadat, mégsem engedi összekötni a megatornyaimat kettő szegényebb és két elit megatornyom van. Azt gondoltam, hogy egyszerűen mint a mágnesvasutat, csak kijelölöm és húzni kell.

(#2682) csaba951 válasza #41133696 (#2681) üzenetére


csaba951
veterán

Saját tapasztalatom nincs, de szerintem csak akkor lehet összekötni a tornyokat, ha ugyanazon a szinten van a két vége. Tehát pl. a harmadik emeletet csak a harmadik emelettel lehet összekötni, a hatodik emelettel nem.

(#2683) #41133696 válasza csaba951 (#2682) üzenetére


#41133696
törölt tag

Persze, én is úgy próbáltam, de nem jött össze, igaz én a tetején próbálkoztam.

(#2684) csaba951 válasza #41133696 (#2683) üzenetére


csaba951
veterán

Mármint a crown szinten??? Itt kizártnak tartom az összekötést!

[ Szerkesztve ]

(#2685) #41133696 válasza csaba951 (#2684) üzenetére


#41133696
törölt tag

Igen, meg alatta is néztem egy szinttel.

Szerk: Egyébként én most picit meguntam. Igaz ennyi idő után:

De lehet, hogy most egy jó ideig pihentetem.

[ Szerkesztve ]

(#2686) csaba951


csaba951
veterán

Itt van videón, hogy hogyan kell csinálni.

(#2687) ricsidealer válasza csaba951 (#2686) üzenetére


ricsidealer
tag

azt kötsz össze amit akarsz,csak mind2 épületre kell égihíd szint... de tökmind1 a szintkülönbség és az is,hogy milyen

Nokia 6.1

(#2688) SilverToM


SilverToM
tag

Nem kellett volna meglátnom ezt a fórum témát.....
Régi nagy kedvenc ez a játék típus...ennyi a szabad időmnek.....

(#2689) ricsidealer


ricsidealer
tag

ingyen simcity :P

Nokia 6.1

(#2690) #41133696 válasza ricsidealer (#2689) üzenetére


#41133696
törölt tag

Bezsákoltam, de csak dísznek :D

(#2686) csaba951 : Érdekes megoldás :)

(#2691) etejedu válasza ricsidealer (#2689) üzenetére


etejedu
őstag

Oooopfff :Y

Azonnal!!!! De immmmádtam baszki!!!! :C

:R

(#2692) robyg


robyg
senior tag

Üdv Skacok.

Remélem tudtok segíteni nekem.

Megvettem az origien a SimCity ötödik részét.

A kérdésem az lenne,hogy utólag a Nagy Művet nem lehet megváltoztatni?

Az uncsi tesóimmal játszok még csak a nyersanayagot kezdtük el küldeni.
A nagy napelem parkot választottuk de helyette az űrállomást szeretnénk.

[ Szerkesztve ]

(#2693) ricsidealer válasza robyg (#2692) üzenetére


ricsidealer
tag

nem

Nokia 6.1

(#2694) robyg válasza ricsidealer (#2693) üzenetére


robyg
senior tag

Fene. :W

:R :R :R

(#2695) KohanTroon


KohanTroon
tag

Most vettem meg a steam-en és az lenne a kérdésem , hogy hogy lehet ezt full hd-ban játszani ? vagy nagyobb felbontásban ? köszi a választ .

(#2696) csaba951 válasza KohanTroon (#2695) üzenetére


csaba951
veterán

Nem ezt a játékot vetted meg, hanem az elődjét! Ami egyébként fényévekkel jobban sikerült mint az új! :(

Steam kliensben:
1) jobbklikk a játék nevén -> Properties
2) General fülön -> Set lunch options...

Ide beírod ezt:
-CustomResolution:enabled -r1920x1080x32 -CPUCount:2 -intro:off

3) OK gomb -> Close gomb.
4) Elindítod a játékot!

CPUCount - Alapban a 2 magnál többet tartalmazó CPU-kon kifagy a játék. Ezzel a paraméterrel meg nem.

Intrót meg bőven megéri egyszer megnézni, nem kell minden induláskor.

SIM CITY 4 GUIDE: VERSION 2
Ez pedig egy nagyon részletes leírás, segítség a játékhoz.

(#2697) KohanTroon válasza csaba951 (#2696) üzenetére


KohanTroon
tag

Köszönöm perfect .

(#2698) Naturalist válasza KohanTroon (#2697) üzenetére


Naturalist
tag

Új játékosként jó ha tudod, hogy modolással elképesztő dolgokat tudsz csinálni sc4-ben. Ha csak a legújabb Network Addon Mod (NAM) szeded le azzal is sokat javítasz a játékon.

Talán a 2 legnagyobb sc4 oldal:

[link]

[link]

(#2699) robyg


robyg
senior tag

Üdv Skacok.

Tudnátok nekem segíteni?

Van érc és olaj kutam. Az uncsimékkal játszok és egy csomó épületet leraktunk amit megoszt a régióba.

De azt irja nekem az érc és olajnál,hogy "Modul zárva! Hiányzik egy előfeltétel épület."

Az ércem alatt 43 havi készlet van. És kereskedelmi részlegem is van.

(#2700) biga válasza robyg (#2699) üzenetére


biga
senior tag

Valami olyan modult akarsz építeni, aminek előfeltétele egy másik épület is. Pl: olajipri-, kereskedelmi- stb központ. Vagy ha építettél, akkor nem működik. Egyébként a feltételek ott vannak minden épületnél.

''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  SimCity
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.