Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
herion
tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung UE55TU7022KXXH tv, ami a napokban a képen látható sötét foltokat kezdte produkálni.
Kérdés, hogy ez mennyire számít garanciális hibának? A fénykép nem adja vissza, de baromi zavaró mikor világos a háttérnél ott virítanak a sötét foltok.
Április 30-ig garanciás, szóval van még "van idő". Várjak még vele, hátha jobban behalnak a LED-ek a háttérvilágításban, vagy a jelenlegi állapotában is mehet garanciára?
Ugye ha most leadom garanciáztatni akkor legjobb esetben is 30 nap mire visszakapom (eMAG ügyintézés). Feleslegesen nem akarom utaztatni, ha kitalálják hogy ez nem (jelenlegi állapotában) garanciás hiba.
Who Let The Dogs Out?
-
herion
tag
válasz Celtis #158263 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy mezei prizmás LED világítás van benne, legalábbis a foltok erre utalnak. Csináltam egy fényképet fehér színnel is, így jobban látszódnak a foltok, ezt mellékelem is majd a hibabejelentő lapon (amit még a mai napon megcsinálok akkor).
mephi666 neked garanciás volt még tv mikor a hibajelenséget tapasztaltad?
Who Let The Dogs Out?
-
herion
tag
válasz mephi666 #158266 üzenetére
Az szívás akkor..
Nincs hibás pixel, csak ez a foltosodás. 2022-ben 3 darab ilyen tv-t vettem. Kettőt magunknak, egyet muternak. Muternál ha otthon van, akkor napi 6-8 órát (vagy még többet is) simán megy, aztán semmi baja. Ami most meghibásodott, ez van a legkevesebbet használva nálunk. Van, hogy napokig be sincs kapcsolva. Szóval kizárásos alapon ennek kellett volna a legtovább bírnia. Na mind1, elvileg csütörtökön elviszi a futár, aztán majd kiderül mit mondanak rá.Who Let The Dogs Out?
-
herion
tag
válasz herion #158267 üzenetére
Elkészült a tv, pozitív csalódás az eMAG garanciáztatásban, hogy nem ültek rajta 1 hónapig. Pedig mint kiderült nem is az országban, hanem Romániában történt a javítás.
Érdekes, hogy a háttérvilágítás cseréje után sokkal, már-már zavaróan fényesebb lett a kijelző max. fényerőn. Összehasonlítva a másik tv-vel szintén max. fényerőn érezhető a különbség.
Remélem nem azért, mert a másikban is kezd lehalni a LED..Who Let The Dogs Out?
-
herion
tag
válasz Celtis #158350 üzenetére
Volt pár eMAG garanciáztatásom, azért nem kell tőlük hanyatt esni. Most kivételesen tényleg gördülékenyen ment minden, a tv-t teljesen befóliázva kaptam vissza, először azt hittem egy új készüléket küldtek.
Sped nálam már több készülék (tv, monitor) is ment így tönkre az elmúlt ~15 évben. Az egyik egy első generációs Samsung LED tv volt, ami a vásárlás napjától kezdve soha nem volt mozgatva. Aztán úgy ~5 év után egyik nap megjelentek a vízszintes színes csíkok, ami idővel pár mm-es szélességből jó tenyérnyire hízott. A másik egy Philips tv szintén ezzel a csíkos történettel.
Aztán egy Asus monitor, ami 3 év után kezdett csíkosodni. Az egy viszonylag drága 165Hz-es monitor volt, így megpróbálkoztam a javíttatásával. Természtesen az LCD panel cseréje többe került volna mint maga a készülék akkor a használt piacon.Egyébként akinek van egy kis barkács/elektromos affinitása, az hibás LED tv-ből baromi jó beltéri fényforrást tud csinálni. [link] A videóban látott hasonló megoldást már én is elkészítettem 24" colos monitorból 2x
Who Let The Dogs Out?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest