Hirdetés
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Mindent a StreamSharkról!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon.De ennyi???
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT.hu
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. Van egy Linksys E1000.-es routerem, és egy Laptop, amin "n.-es" wifi van. ( Atheros AR9285 Wireless Network Adapter ) A kapcsolati sebesség mégis pusztán 65 Mbps, a 300 helyett. Egyszer - valahogy sikerült 150 Mbps.-es csatlakozni, de azóta sem. Egy szobányira van a laptop a routertől, fix helyen. Mi lehet a gond? Mit állítottam be rosszul?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv.:
Julot[ Szerkesztve ]
...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
Julot
aktív tag
Nagyon köszönöm a válaszod!
Én abban a hiszemben voltam - és a boltban is azt mondták - hogy a Linksys E1000 nem draft.-os n.-es wifi-t tud, hanem valódi 300 Mbps.-t... bár végül is mindegy, ha a laptop sem tudja...[ Szerkesztve ]
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném!
Netgear WNR3500Lv2 routerem van. Az alap, Digi 100-as csomagról Digi 500.-as csomagra váltottam. Sajnos 160-180 Mbit/s.-nél nem megy feljebb a letöltési sebesség az 500 körüli helyett. A feltöltés sem az igazi, mert az is max 130-160 között ingadozik a 200 helyett. Ha kihagyom a routert, és a géppel közvetlenül csatlakozom akkor megvan a 480-515 közötti érték. A routeren Tomato Firmware volt, aztán felraktam rá a legfrissebb gyárit, mindkét esetben lassú. Mi lehet a gond? Egyáltalán a router lehet? A kábeleket néztem, azok jó minőségű Cat5e kábelek, és nem azok a rosszak.
Köszönöm a segítségeteket!
Üdv.:
Julot...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
Julot
aktív tag
válasz krealon #31262 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Tartottam tőle, hogy ez lesz... Ki is néztem közben az ASUS RT-N56U B1.-et. Ez jó lehet nekem?
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
A véleményetekre, segítségetekre lenne szükségem!
DIGI 1000 netes előfizetésem van FTTH.-s. Előtte UTP volt felhúzva a lakásba, most ugye "üvegszál". Az átalakítást én kértem, mert az 1000-es sebesség még mutatóban sem volt meg, (napszaktól függetlenül) illetve nagyon ritkán a közelében úgy 800-850 körül. Megtörtént az átkábelezés, sajnos a helyzet nem hogy javult volna, hanem rosszabb lett, mostanság stabilan hozza az 550 körüli sebességet
A routerem egy Netgear X4S R7800. Úgy gondolom ennek a teljesítménye nem lehet probléma, ám abban már nem vagyok biztos hogy nincs valami szoftveres vagy beállítási hiba.
A Digi természetesen - mint mindig - hárít, náluk mindig minden tökéletes...
De természetesen szeretném kiszűrni, hogy nálam minden rendben van-e?
Köszönöm!Üdv.:
Julot...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Netgear WNDR4000 routerem, amire próbaképpen felraktam a DD-WRT firmware.-t ( mielőtt felraknám a Netgear R7800.-ra, nehogy ezt téglásítsam ) Fel is ment szépen, látszólag minden ok, de a net sebessége 90-100 Mbit/s.-ra esett vissza a stock firmwerrel mért 300.-ról, és 5-10 perc után a webes felülete lefagy, nem reagál, net van, de hogy a webes felületen elérjem, ujra kell indítanom.
Mi lehet a baj? Mit rontottam el?Köszönöm!
-
Julot
aktív tag
-
Julot
aktív tag
Kb. Február közepe óta a max az 550 Mbit/s körül van. A 600.-at soha nem éri el. Ez a Bridge módba állított Digi routerről kihúzott kábellel, PC.-ről (telefontos kapcsolat PPPoE) csatlakozva. Tehát a routert, a belső hálózatomat mindent kiiktatva. ( amúgy ha a Routeremmel kapcsolódom, akkor is kb ennyi... Ma kint volt a Digis szerelő, a laptopjkával ugyanígy egyszer mért 880 körül, utána ugyanúgy 550 körül mért. Nyomott nekem valami gyenge dumát, és azt mondta nem tud mit csinálni, a digi hálózatában minden jó... Aha... 1000.-es netet fizetek 500.-ért. Nagyon jó...
-
Julot
aktív tag
Nagy nehezen sikerült visszatennem DD-WRT.-ről a gyári firmwaret... Hát, így már hogy tudom, nem olyan bonyolult, de nem egy plug-in megoldás, az tutti... Putty.-al törölni kell a linuxos firmwaret, majd TFTP2.-vel lehet feltölteni a gyárit. Szerencsére ez megoldódott - a Digi net sebessége nem, és nem is látok rá reményt hogy záros határidőn belül meg fog.
-
Julot
aktív tag
Az, hogy nem 300 vagy 500 Mbitért fizetek, hanem 1000.-ért. Az, hogy az FTTH.-ra való átkábelezés után pár hétig megvolt a 800-900 körüli sebesség, majd február közepe március eleje tájékán történt valami, azóta nincs, azóta max 550 körül. Ez a probléma. ...és az, hogy nem tudom, hogy a diginél változott valami a káromra, vagy pl a routeren időközben volt 2 frissítés okozza esetleg a konstans lassulást.
[ Szerkesztve ]
-
Julot
aktív tag
Érteni értem, - a jogi része nem okoz gondot, elég egyértelmű. Szerintem te nem érted az én kérdésem: Mi történt Február végén - március elején, amitől a 8-900.-as sebesség azóta nem megy 550 fölé, beállt mint a szög. Lehet-e egy firmware frissités okozta router hiba, vagy nem az és a Diginél történtek változások ( több user, vmilyen aktív eszköz hibásodott meg, stb...? ). Nyilván ez utóbbira nincs kihatásom, de a Router Gondot szeretném kizárni, ezért kérdeztem meg itt! Ezért lennék kíváncsi az objektív véleményetekre!
-
Julot
aktív tag
válasz MasterMark #38095 üzenetére
Pontosan erre gondoltam én is. Mindenesetre egyenlőre még méricskélek, hogy legyen kellő adat, aztán....
De még ott van az érem másik oldala is... Hogy a témánál maradjunk: Mi van, ha a routerje jött egy olyan firmware ami hibás - volt már ilyen - és ezért lassult be?
Mert ha sokan vannak - lettek - digi1000-esek a környéken, akkor nem beáll egy relative kicsi tol-ig értékhatár közé, hanem a felhasználók számától függően ugrál 8-900 és 200-300 között. Arról nem is beszélve, hogy hajnali fél háromkor is 550 körül mértem meg délelőtt 11.-kor is....nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
Julot
aktív tag
válasz Intruder2k5 #38096 üzenetére
Viszonylag komolynak mondható öregedő gépem van. Asus Maximus lap, i5 7600k, 16 GB RAM, Nvme SSD, RX580 és egy Msi Mortar max lap Ryzen 3 3200G 8 GB RAM. Win10 64 bit mindkét gépen.
Mindkettővel mértem hasonló eredménnyel, de eddig csak böngészőkből mértem, Mozilla, Chrome és megpróbáltam az Edge.-t is, itt sem volt számottevő különbség
A parancssoros mérést kipróbálom, köszönöm!
...ami időközben meg is történt, gyakorlatilag változatlan:
Mondjuk érdekes, mert elindul 770-780 körül és határozottan visszaesik 550 körüli értékre mintha valami bekorlátozná...
[ Szerkesztve ]
-
Julot
aktív tag
válasz MasterMark #38100 üzenetére
Nem tudom, hogy a routerem okozza-e a gondod, és nem emlékszem, hogy melyik volt az utolsó stabil firmware. A router újraindítás után is a gyenge eredményeket hozza.
Próbálok "szerezni" egy másik router másik gyártótól - egy ASUS RT-AC57U van kilátásban - ha azzal is ugyanezeket az értékeket kapom, akkor egyértelmű...
Igen, hívtam ki szerelőt, épp ma volt itt, lentebb már írtam. Elsőre a saját laptopjával 880.-at mért. Aztán a többi mérés ugyanaz, mint amit én mértem 550 körüli... De náluk nincs hiba, a digi tökéletes![ Szerkesztve ]
-
Julot
aktív tag
válasz Túzok22 #38104 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Ezen is túl vagyok. Sajnos így is az 550 körüli értéket hozza. Kezd egyre valószínűbb lenni, hogy a Digi a ludas, azok meg lapítanak, mint sz@r a gazban, a garantált minimum szöveg mögé bújva! Ez olyan mint a Halálos Fegyver kettőben a Dél-Afrikai konzul folyamatosan hajtogatta "diplomáciai védettsééééég", miközben mindenki tudta hogy ő a bűnös. Na, ugyanez van a Digivel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Redmi 13C 128gb Fekete
- Bomba áron dobozos új Lenovo Legion Slim 5 /Ryzen7-8845HS 32GB 512GB SSD RTX 4060 8GB 240 Hz Gari
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 gb Titanium Blue, kártya független
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó PlayStation 4 Pro 960 GB-os SSD-s belső tárhellyel, 2 kontrollerrel és egy töltővel
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest