Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Lázadó tárgy
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
OldMike
őstag
Próbáltam hasonló képet csinálni, talán meg tudod ítélni, hogy hasonlóképpen válik életlenné. A főkamerával készült, nyilván az ultraszéles ilyenre gyakorlatilag használhatatlan.
Annyit tennék hozzá, hogy az alsó kép a Xiaomi kamera alkalmazással, a felső pedig GCAM appal készült, eltérés van a színárnyalatban (a GCAM közelebb van a valósághoz), és talán a szöveg élességében is (de ez szubjektív).
A képek le vannak méretezve 1 Mpx-re, élesítés nélkül, az eredeti méretben sokkal élesebbek a betűk.[ Szerkesztve ]
42LM660S
-
Ba cy lus
addikt
Szerintem tökfelesleges olyan képen vizsgálni, ahol a mélységélesség közbeszólhat, ott lehet nem a kamera képességeit fogja az ember látni. Pl. egy aps-c géppel kis f-értékkel 50/1.8-as lencsével baromi nehéz úgy fókuszálni, hogy portrénál a teljes arc éles legyen, pláne ha az 'ugyanolyan éles legyen mindenütt' a kikötés. Kicsit elmozdul egymáshoz képest a gép és az alany, már nem a szem lesz a legélesebb. Távolra fókuszálva viszont még kis f-értékkel sem a mélységélességen fog múlni, hogy a szélek felé puhul, ott már tényleg az objektív képességeit láthatjuk. Mondjuk a gyakorlatban ezzel jól együtt lehet élni, mert tájképet tipikusan nagy f-értékkel készítünk, portrénál meg nem annyira érdekes, mi történik a széleken.
[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
Egyébként most ránéztem specifikációra, a Mate 20 főkamera érzékelője jóval kisebb: 1/2.3" (vs 1/1.4"). A telelencséé pedig pláne: 1/4". De magán a képen is látszik, hogy a Redmi háttere jobban elmosódik, a Huawei háttere sokkal élesebb. Ez részben az érzékelők mérete közti különbség miatt lehet (nagyobb érzékelő -> kisebb mélységélesség, ezért tudnak a nagyobb gépek jó háttérelmosást mindenféle szoftveres trükközés nélkül).
Szóval nem meglepő, hogy ilyen közeli témánál a Huawei jobban megfelel a "mindenütt legyen éles" kívánalomnak. Lehet amúgy, hogy kézzel jobban be lehetne állítani a fókuszt ilyenkor, hogy a dobozon lévő szöveg nagyobb része legyen éles.
[ Szerkesztve ]
-
Asador
tag
válasz Ba cy lus #807 üzenetére
Ezekkel semmi gond, igazából nem is látok érdemi különbséget közöttük, nem mondanám meg, hogy melyik a Huawei és melyik a Xiaomi Viszont ezekkel a közeli (40 cm, nem széleslátóval készült) képekkel sajnos nem tudok megbékélni, fura, hogy a régi Huawei sokkal kevésbé szélitorzulósat csinál (pl jobb felső sarok).
Előfordul, hogy pl. egy A4-es oldalnyi szöveget kell fotózni, vagy valami finomrajzolatú dolgot, akkor ez bizony elég bosszantó szerintem. De túlteszem magam rajta, lényeg, hogy a termékfotózáskor majd jól szuperáljon.
Köszi mindenkinek a meglátásait. -
Ba cy lus
addikt
Persze ha korrekt módon akarunk összevetni, nem ekkora méretben hasonlítunk össze, hanem a teljes 12-12,5 MP-es képet, mert a lekicsinyítés sok mindent el tud fedni.
fura, hogy a régi Huawei sokkal kevésbé szélitorzulósat csinál
Igazából ez nem fura, hanem működik a fizika.
Lehet kísérletezni azzal, hogy máshová tesszük a fókuszt: nem középre, hanem szélebbre (távolabbra).[ Szerkesztve ]
-
-
borix
őstag
válasz Ba cy lus #812 üzenetére
Fényképezett 2 készülékkel és ezzel a készülékkel készített képen mosottabb a szöveg, ennyi.
Bele lehet sok mindent magyarázni persze de a lényeg, hogy nem szúrtad ki pedig kiveri az ember szemét.
Emberke szidta a Redmi-t, hogy soha többet mert visszanézve a vidókat sok videó szaggat meg a képe sem lettek jók, ezért vesz egy alsóközépkategóriás Samsungtot mert a családi pillanatok fontosak számára.
Olyan fontosak akkor nem az alsó közép kategóriás telefonokkal kellene bohóckodni mert ott nem fog állítgatni, kísérletezgetni, mert ha kísérletezgetett volna akkor nem szaggatott volna a videó. -
Ba cy lus
addikt
Belemagyarázás? Érdekes nézőpont, biztos sok komolyabb dedikált fotómasina volt a kezedben, azért tudod ennyire. Sajnos ez van, az egyre növekvő érzékelők ezt is magukkal hozzák, hogy már nem tud minden szituációban hülyebiztos lenni a mobilos fotó sem. Dehát majd megoldják focus bracketing-el.
-
borix
őstag
válasz Ba cy lus #814 üzenetére
A komolyabb dedikált fotómasinának ehhez semmi köze.
A telefon inkább hirtelen akció fotózáshoz, videózáshoz való.
Gyenge a kamera része vagy szoftveresen nincs rendben a telefon akkor szokott gond lenni az emberek nagy részének.
Gondok vannak? Gondok vannak, persze meg lehet magyarázni, hogy az nem is úgy lenne ha... -
Ba cy lus
addikt
De te még mindig nem érted, miről van szó, hogy mi is a mélységélesség, csak hajtogatod a hülyeséged, hogy egy fotón márpedig minden pixelnek tűélesnek kell lennie, különben szar a kamera. Ami egyébként szubjektív igény, én pl. örülök, hogy van benne némi természetes háttérelmosás.
[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
Ne forgasd ki, természetes háttérelmosásról írtam, amihez kell egy bizonyos érzékelőméret, hogy ekkora gyújtótávolságú lencsénél ki tudjon jönni. Láthatóan nem értesz a fotózáshoz, de csak meg akarsz győzni, hogy itt a főkamera szar minőségű, mert tudja a fizikát. Én meg pontosan tudom, mennyire jó ez a főkamera 1x zoom-mal 12,5 MP-en. Nem nagyon tud érdekelni, hogy a fotózás technikai részéhez hozzá nem értők bizonyos szituációkban nem boldogulnak vele, ez nálam nem a kamerát minősíti...
Egyébként a példádban (ami, ha jól sejtem, nem a Redmi) valóban szebb nekem a 13 Pro képe, természetesebb.
[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
válasz Ba cy lus #818 üzenetére
Nem mondtam, hogy a főkamera szar minőségű csak azt, hogy a telefonnak megvannak a gyengeségei.
Fozózáshoz hozzáértőként ezzel a telefonnal nyomod és annyira oda is vagy érte, nekem ez érdekesnek tűnik.
Tényleg nem redmi de még így is gyengébb, hogy lenne már szebb...[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
Az a gyengesége a kamerának, hogy engedelmeskedik a fizika törvényeinek? Ha meg kicsi lenne az érzékelő, akkor jobban zajosodna. Van hibája egyébként a fotóknak, de az nem ez.
Ezzel a telefonnal is nyomom, mert ezt azonnal elő lehet kapni. Szó nem volt róla, hogy csak ezzel. Úgy szebb, hogy természetesebb.
[ Szerkesztve ]
-
kbyte1024
veterán
Mit össze rugoztok ezen... ha nem tetszik amilyen képeket csinál venni kell egy 3-400 ezres telot és passz.
Csak a halott látja a háború végét. - Platón
-
borix
őstag
válasz Ba cy lus #822 üzenetére
Ahogy szokás volt mondani, nagyanyámnak áramszedője lett volna lehet ő lett volna a villamos...
Van akinek a részletesebb háttér jön be és nem az elmosatottabb mert az természetesebbnek tűnik.
Aki képszerkesztővel még variálgat a képeken biztos a természetesebbnek tűnő mosottabb kép a jó alapanyag.[ Szerkesztve ]
-
loosht
senior tag
Én speciel örülök a nagyobb szenzornak. Kevesebb zaj, kisebb mélységélesség. Meg is lepődtem először, hogy egy picit közelebbi témánál milyen szépen mossa a hátteret.
-
Ba cy lus
addikt
Ez még így is semmi egy rendes aps-c/ff dslr-hez/milc-hez képest. Amiken viszont lehet rekeszelni, bár ha túl közel van, azzal sem lesz egészen éles a háttér, ahhoz már inkább focus bracket kell.
De a példádban, amiket linkeltél, jó eséllyel nem erről van szó, hanem feldolgozásbeli különbségről és esetleg optikáról.
[ Szerkesztve ]
-
snooze
veterán
valahogy a xiaomi kifelejtette az oldalsó gombok beállitását,igy elég rossz,hogy nem a csengöhangeröt lehet állitani..🤔🤔😔😔 vagy csak én nem találom???
GO Gunners!!!
-
loosht
senior tag
-
snooze
veterán
háttérkép mixböl hogyan lehet kitörölni a gyári képeket??
GO Gunners!!!
-
ktomcat
senior tag
60 Fps videósok, elvileg ha kiveszitek az "auto frame rate" pipát, akkor nincs frame drop (nem miui kamerám van így nem tudom tesztelni..)
-
aelod
veterán
képernyő felvétel kapcsolót hol találom?
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
snooze
veterán
830-ra valaki?
GO Gunners!!!
-
pdave
aktív tag
Szerintem azért ekkora a különbség, mert a Xiaomi kamerája jóval nagyobb látószögű, a Huawei ekv. 27mm a Xiaomi pedig ekv. 23mm
https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=9367&idPhone2=12581
Ez elég nagy különbség, minél jobban közeledünk a nagylátószöghöz, annál inkább számít minden egyes mm, illetve valószínűleg nem olyan jó a lencse torzítás korrekciója (valószínűleg azért, mert ez az esetek nagy részében azt jelenti, hogy levágják szoftveresen a torzult részt, így a 23-ból mondjuk 25mm lesz, ami már nem olyan jól eladható)
Itt látható a látószögbeli különbség:
https://morn91.github.io/exx/focal-length/#27&1&23&1
https://www.facebook.com/pasztordavidphotos
-
atytoth1
csendes tag
Szia!
Most válaszolt csak a cib. Lepattintottak ismét, hogy regisztráljam újra az alkalmazást, meg a háttérben futó egyes alkalmazásokat zárjam be. Teljesen hülyének nézik az embert. A lényeg, hogy úgy lehet gyorsan beolvasni a qr kódot, hogy jól felnagyítod a monitoron - közel teljes képernyőre, és akkor gyorsan beolvassa.
Nálad volt valami válasz? -
7Heads Drago
veterán
A videós akadozás nem az eltérő android verziók miatt jön elő? Akinek jó az hol vette a telot és milyen droidot használ?
Valszeg én is beszerzek egy ilyen telot. Csak azt kellene tudnom hol érdemes...Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
OldMike
őstag
válasz gr8tjoey #849 üzenetére
Én a pdave által ajánlott AGC9.1.24_V14.0Fix (BigKaKa a fejlesztő) verziót tettem fel. Működik rendesen, de sajnos config fájl a mi telefonunkhoz nincs. Lehet használni a Default profilt, a KaNight és KaDay nevű profilokat, valamint van Profil1-től Profil12-ig lehetőség, de ezek szerintem mind egyformák, sőt talán a Defaulttal is azonosak. Ezek csak helyek arra, hogy egyéni profilokat készítsen, aki ért hozzá (én sajnos nem). A KaDay profilt nem használom, mert erősen túlszaturált, természetellenes. A Default profillal szerintem jobb képeket lehet készíteni, mint a saját kamerával. Az első kép a saját kamera app, a második a Gcam.
Hibás működést akkor tapasztaltam, amikor 16:9-re állítottam a képméretet. Ekkor indítás után azonnal kilépett, nem lehetett használni, 4:3 mérettel működik. Egy-két egyszerű videót is csináltam, azokkal nekem nem volt gondom.[ Szerkesztve ]
42LM660S
Új hozzászólás Aktív témák
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest