Hirdetés

2023. január 31., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) mexicanraven


mexicanraven
aktív tag

UP a témának!

when the sun shines, we'll shine together

(#2) Mawyx


Mawyx
senior tag

dr. Kivovics Pétert tudom ajánlani, nekem ő csinált hidat meg tette rendbe kompletten a számat [link]
[link2]
A kontrollra nem mentem vissza és azóta eltelt pár év :U
Egyik volt egyetemi tanárom is hozzá jár az egész családjával együtt, ő ajánlotta nekem.
Iwiwen és fb-n is fent van, édespofa :D

[ Szerkesztve ]

Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)

(#3) máyköl


máyköl
veterán

Mostanában sokat jártam én is fogorvoshoz, bár én könnyebben megúsztam a dolgot.

Lyukas lett még 2010 környékén a bal felső 6 -os. Persze fostam én is fogorvorshoz menni, de januárban vettem rá magam, mikor a fog 3/4 -e lyukas lett. Próbatömések sorozata, több orvos is nézte, egyik szerint elég egy sima tömés, másik szerint nem. Röntgenezték, majd megállapodtak, hogy elég a tömés. Navégre, végleges jön. Betömte, másnak a egy kaja kitépte. Vissza fogorvoshoz, akkor viszont egy másik orvos volt bent, és valami brutál kemény tömést benyomott, hihetetlen. De magas volt. Mindegx, vártam egy hetet vele, és annyira megszoktam, hogy végülis teljesen jó így.

Remélem megoldódik a problémád! :)

(#4) koshmar válasza máyköl (#3) üzenetére


koshmar
őstag

Nekem négy hónap alatt öt fogamat tömték be. (előtte csak egyetlen tömött volt).
És a következő fél évben lesz még kettő.

A brutális édességfüggőség visszaütött...

[ Szerkesztve ]

(#5) Dany007 válasza koshmar (#4) üzenetére


Dany007
veterán

Hát ez brutális. Részvétem ember! =/
Az eleje nagyon ismerős volt. Én is fosok / fostam a fogorvostól. Mindig akkor mentem el, amikor már a gyógyszer is alig hatott.

De nekem továbbra sincs fogalmam arról mi is az a korona vagy híd? (király jelkép meg átkelő?) Kopp-kopp-kopp.
Nekem a megoldás "egyszerű" volt mindig, gyökérkezelés. Asszem összesen 3 talán 4 fogamat gyökér kezelték. Egy bölcsességfogat húztak. És egy van betömve. Mondjuk én annyira nem vigyázok a fogaimra, mint te, de azért az átlagba beleférek. :)

A lényeg, hogy a gyökérkezelés után a fog érzéketlen lesz. Bizonyos esetben el is szürkül egy kicsit. De a lényeg, hogy abból a fogból te többé nem érzel semmit. Se fájást, se hideget se meleget. Volt már olyan lyuk egyik hátsó fogamban, hogy alig látszott ki valami az inyből. De a doki gyökérkezelte és betömte. Azóta is megvan a fogam, használom.
Szóval nekem az egész story-ban az szúrt szemet, hogy neked gyökérkezelés után is érzékeny maradt a fogad... Ennek max 2-3 nappal a kezelés után teljesen el kell múlnia.

Azzal a fogaddal, amelyik olyan rossz volt, amikor elmentél vele gyökérkezelni kellett volna és kész. Nem kell se híd meg korona meg mittomén mi... Ha csak nincs olyan kritikus helyen de akkor se feltétlenül.

Na mindegy, ajánlani sajnos nem tudok senkit. Azért sok sikert!

(#6) Gergő_


Gergő_
őstag

nem sok köze van hozzá mit eszel, ha

a megfelelő időkben mosod meg a fogad, a megfelelő eszközökkel
3 hónap egy fogkefének nagyon nagyon sok!! 3-4 hét és dobd ki ha rendesen mosod egy soft sörtéjűvel

eljársz félévente egy értelmes, képzett orvoshoz.( van sok a kontár, elavult tudású orvos, sokan 'értenek' minden?hez, ami a fő probléma)

viszont sajnos a genetika is számít

én is elvesztettem egy hatosomat, most egy titáncsavar figyel a koponyámban
szerintem a híd csak még több galibát okoz, inkább egy évig spórolj implantátumra.
a műtéttől nem érdemes félni, fájdalommentes.

sorstársak:

használjatok magas fluoridtartalmú fogkrémet, szájvizet és fluoridos fogselymet(csak olyant), így lehet lassítani a folyamatot, akinél fennáll a probléma. meg pénzt megtakarítani, egészséget megőrizni.

(#7) vwpolopg válasza Dany007 (#5) üzenetére


vwpolopg
őstag

(#2): Köszönöm:) Eddig ez tűnik a legjobbnak Durva ami a CV-jében van:)

(#3): Köszi, hát lassan de biztosan, csak belefárad az ember az ilyenbe elég hamar...

(#4): Neked is egy kalappal, hogy ne legyen több lyuk:)

(#5): Korona az kvázi egy sapka a fogon amit nem lehet megmenteni mert letörik pl. A hídnál pedig 2 fog tart egy középsőt, ami ki lett húzva. Kell 2 pillér ami lecsiszolnak (ezek a kihúzott fog előtt és mögött lévő fogak) amik kapnak egy-egy koronát amikhez hozzá van rögzítve a középső ,,hídelem"

Nekem a rossz fog széttört, ezért kellett gyökértömni aztán a korona. Majd mikor ezt ki kellett húzni, az előtte és mögötte lévőket le kellett csiszolni pillérnek. És az egyik ilyen pillér durrant be (hátsó kisőrlő) és kellett gyökérkezelni. És itt jön az egyik hiba, gyökérkezelés után érzékeny maradt a fog a hidegre-picit a melegre...
Köszönöm a jókívánságot, remélem mihamarabb vége lesz ennek az egésznek...

(#6): Sajna utólag lettem okos, igen drága tanulópénzen... arra nincs időm, meg pénzem, hogy 3 implantra összeszedjem a pénzt, de ha találok olyan dokit aki a 2 pillért megcsinálja frankó koronával, akkor után nekiállok gyűjteni a középsőnek egy implantra:)

[ Szerkesztve ]

(#8) Dany007 válasza vwpolopg (#7) üzenetére


Dany007
veterán

Mondjuk ha széttörött az érdekes eset lehet. Akkor azt gondolnám ki kell húzni... Nemtom. :) És akkor max üresen marad a helye. Ez nem olyan nagy gond, ha nem látszó részen van. És akkor lehet gyűjteni beépített fogra. : ) Nekem amúgy van még vagy 2-3 tejfogam! Abból már egy kiesett magától, de a helyén nincs semmi... Szerencsére nem látszik...

Nekem az egyik gyökérkezelt fogamat úgy építette fel a doki. Tett bele ilyen kis pálcikákat. És köré meg tömőanyagból (fehérből persze) szó szerint épített egy fogat.

Nekem is volt olyan, hogy 3 injekció kellett a kibírható állapotig :S elvileg 3-nál többet nem is igen adhatnak mert az már veszélyes. Legalábbis nekem azt mondta a doki, hogy ez az utsó, többet nem adhat be. Szerencsére az már hatott rendesen.

[ Szerkesztve ]

(#9) Lauda


Lauda
félisten

Pesten nem tudok, de gyorben igen, profi az urge es a fia is. A fogorvostol pedig nem kell felni, az segit a bajodon/megelozi a nagyobbat. ;)

(#10) vwpolopg válasza Lauda (#9) üzenetére


vwpolopg
őstag

Az már messze van sajnos, de azért köszönöm:) Bp.-re se lesz egy élmény folyton felutazni, de ez még mindig nem olyan vészes mint Győr mondjuk:) És hát igen, mondani könnyű, de ha az embert megkínozták párszor, kialakul a félelem:D Ez az egész hercehurca meg aztán nem mondhatni, hogy csökkentette volna a félelmemet a fogdokitól:D

(#11) Lauda válasza vwpolopg (#10) üzenetére


Lauda
félisten

Az a baj, hogy mengelehez jartal es ezert volt rossz tapasztalatod a fogdokival, ezert feltel tole. Ez a gyori doki maga mondta, hogy ha faj egy fogorvosi kezeles, azt nem szabad kifizetni. Keresztanyukamnak tobb mint 20 eve rakott fel olyan koronat, amit meg nem is ismertek itthon, amerikaba jart ki allandoan fogorvosi meetingekre a pali. En tavaly voltam nala ketszer, 4 fogamat tomott be/cserelte ki a regit, Tesomnak 1 honapja tett fel potfogat, mert az eredeti el volt szuvasodva es a helyi orvosok tobbszori probalkozasra se tudtak megcsinalni, mert mindig letort. Atment hozza, megnezte, kovetkezore felepitette neki fajdalom nelkul es azota is jo, a szine is tokeletes. ;)

(#12) Crystalheart


Crystalheart
senior tag

Most tavasszal, 23 évesen volt az első lyukas fogam. Kavicsra haraptam és beszakadt. Sajnos csak két hónap után mentem el fogorvoshoz, előbb nem volt rá időm. SZTK-shoz mentem, akinek a szomszéd faluban elvileg van magánrendelője is... Kifúrta, betömte, most elvileg jónak kellene lennie, de mégis érzékeny a hidegre és a melegre, és rá sem nagyon tudok harapni. Azt hiszem, valami komolyan fogorvoshoz kell elmennem, de borzasztó, hogy mennyi pénz rámegy a fogakra, mikor nincs miből. Szinte bűntudatot érzek, hogy tönkrement a fogam, pedig évente egy-kétszer eszem édességet. (Igaz, fogkefét sem tudok havonta cserélni, hiszen rettentő drága az is.) Nem vagyok parás típus, de most azért megrettentett a rémes jövőkép, hogy foghíjasan mosolyogni se bírjak.

Ui.: Gyökérkezeltetni nem fogom a fogamat, valószínűleg soha. Édesanyám megaszonta, ez alapján, szóval jó volna valahogy egy töméscserével megoldani... Nekem a linkelt oldal "kissé" sarlatánszerűnek tűnik, de nincs mit tenni, nem akarom egy életen át a szemrehányásokat hallgatni. Szóval ha nincs más út, mint a gyökérkezelés, akkor már inkább a kihúzatás.

[ Szerkesztve ]

(#13) Lauda válasza Crystalheart (#12) üzenetére


Lauda
félisten

Azert ez nem teljesen igy mukodik. Ha egy fogat gyokerkezelni kell, akkor az gyokerkezelve lesz. Vagy inkabb huzzak ki? :F De egy ilyen sini-fini oldal alapjan kijelenteni ezt amugy is eros. :D

[ Szerkesztve ]

(#14) Crystalheart válasza Lauda (#13) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Anyámnak mondd. o.O Szerinte igenis húzzák inkább ki.
Nekem nem is volna semmi bajom ezzel, ha kapásból volna zsém implantátumra :D

[ Szerkesztve ]

(#15) Lauda válasza Crystalheart (#14) üzenetére


Lauda
félisten

Gyökérkezeltetni nem fogom a fogamat, valószínűleg soha.

Ne halgass anyukadra es arra az oldalra se. :N

(#16) Crystalheart válasza Lauda (#15) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Akkor számíthatok az évtizedekig tartó mindennapos szekálásra emiatt. Százszor inkább kihúzatom a fogamat. O.O (Másik, hogy ő speciel egy ún. Holisztikus Gyógyászati Központba akar menni kezelésekre, melynek oldalán a paleolit táplálkozáson át a testet behálózó meridiánokig van ám minden.)

De itt talán még nem tartunk, egyelőre még csak életem első tömése van, ami alatt érzékeny a hőre, ezt talán egy maszek orvos még helyrehozza.

(#17) Lauda válasza Crystalheart (#16) üzenetére


Lauda
félisten

A fog nagy ertek. Butasag lenne kihuzatni es 25k-ert beepitetni egy uj fogat, ha egy gyokerkezeles utan meg 20-30 evig mondjuk maradhatna az eredeti fog. 1000%, hogy kell majd gyokerkezelni fogadat, hisz igy megmentik az egyebkent ep fogat, de persze ezt Neked kell tudni. ;)

(#18) Crystalheart válasza Lauda (#17) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Plusz ott van, hogy 1900 körüli kutatási eredményekre hivatkoznak a cikkben, tehát a gond akár az akkor felhasznált anyagokban is lehet. Eh, de mindezt hiába szajkózom, én vagyok az elvakult, szemellenzős, hipermaterialista ördög, az orvosok pedig egy világméretű összeesküvés bábjai. -.-

[ Szerkesztve ]

(#19) The DJ


The DJ
addikt

Basszus... ezt elolvasva az életkedvem is elment, de komolyan. :( Voltam én már hónapokat kórházban, volt műtétem is, túl vagyok 1-2 cifra dolgon, de még mindig nem találtam olyat, amitől jobban parázok, mint a fogorvos. Fogalmam sincs mitől alakult ez ki bennem, mert vagy 10 éve (jézusom! üssetek!) voltam utoljára, akkor is csak azért mert kötelező volt az ellenőrzés. Azóta hála az égnek nem is volt rá szükségem, viszont megtörtént a baj nemrégiben (megint sarkítok, mert nem most történt már)... evés közben ráharaptam valami igazán keményre és letört a fogam kb. fele. Na igen ám, de én makacs ember vagyok, akkor csak annyit éreztem, hogy nem tudom elsőre elrágni. Nem, mi? Dehogynem! És nagy hévvel rágódtam tovább rajta, valószínűleg akkor már a letört fogam darabjával egyetemben. Így tehát sikerült még több kárt okoznom mire leesett, hogy talán fel kéne adni a harcot. Akkor ijedten tapasztaltam, hogy hoppá, ez bizony egy fél fog meg egy kis ultrakemény dunakavics :(

Pár nap alatt megszokta a nyelvem az új felállást odabenn, enni is tudtam rendesen, mert akkor még nem éreztem hátrányát a dolognak. Majd elmegyek és megcsináltatom... majd holnap. Majd ha nem lesz ennyire stresszes időszak. Majd később. És addig halogattam, hogy egyik reggel az első harapásnál egy éles fájdalom nyilallt belém. Igen, a törött fogamból jött. Azóta pedig teljesen átszoktam arra, hogy a bal oldalamon rágok, a jobb oldalt teljesen hanyagolom, mivel ha oda jutna az étel, akkor bizony piszkosul fájna. És még mindig nem mentem el fogorvoshoz, mert tudom, hogy biztosan ki kellene húzni. De ha nem, akkor gyökér kezelni kellene és egyéb cifraságokat végezni rajta, erre pedig még mindig nem vagyok lelkileg felkészülve. Tudom, puhapöcs vagyok... nem sok mindentől félek, de a fogorvosoktól piszkosul. :U És magamat ismerve az lesz belőle, hogy majd akkor megyek el, ha már alapesetben is annyira fáj, hogy nem bírok meglenni tőle.

Hihetetlen egyébként, mert amikor a szám oldalából vágtak ki egy darabot odabenn, akkor koránt sem paráztam ennyire.

https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak.

(#20) ubbconfig


ubbconfig
aktív tag

nekem tavaly több implantátumot is beraktak, többéves kihagyás után szántam rá magam a fogaim rendbetételére...találtam pesten egy nagyon rendes fiatal dokit, akihez hónapokig jártam és nagyon jó kapcsolat alakult ki vele...előtte én is fostam a fogorvostól, persze a korábbi sztk élmények és az "iskolafogászat" áldásos emlékei miatt :O
ha érdekel, PM-ben tudok mesélni a tapasztalataimról és megadni az elérhetőségét

(#21) proof88


proof88
addikt

Huh, hát most én is parázok, nekem még középsuliban lett egy lyukas fogam, bal alsó 5-ös, aztán betömték, aztán nem túl hamar de valamikor kijött belőle a tömés, újra betömték, aztán később letörött a fogból egy darab ... na most az van hogy jó ideje így van, szerencsére nem fáj, de néha érzékenyebb, mindenesetre hétfőn voltam voltam fogászaton mert a jobb oldalon is lett egy lyuk egy másik fogamon, mondom nem szabad halogatni, ezt már nem úszom meg, ezért elmentem, de nekem nagy félelmeim vannak és elmondom hogy miért. :D
- egyrészt, hátul vannak ezek a fogak, tehát jó nagyra kell tátani a szám, régen is ez volt, rohadtul fáj az állkapcsom ilyenkor és félek hogy kiakad :B :( vagy hogy begörcsöl vagy ilyesmi ...
- másrészt régen amikor fúrták, kérdezték kérek-e injekciót, aztán abban egyeztünk meg hogy menet közben eldöntöm ... és amikor mondtam hogy huhh már fáj nagyon, akkor mondta a csávó hogy már csak kicsi kell, és végül nem kértem és örültem hogy így megúsztam ... mert parázok az injekciótól és elmondom hogy miért... nem azért mert belém szúrják a tűt... nem érdekel, sokszor szúrtak már :D hanem az érzéstelenítőt nem akarom :( egyrészt reménykedek, hogy hátha nem fog annyira fájni és akkor fél óra szenvedés után kész vagyok, ahelyett hogy órákig nem tudnék nyelni ... másrészt régen mikor a lábujjamon kellett a körmöt kivágni, ráadásul 2x is, először 1 érzéstelenítő injekciót kaptam, hát nem sokat hatott, második alkalommal 3 injekciót is kaptam és ugyanúgy rohadtul fájt, viszont a fejem baromira kómás lett, émelyegtem utána meg azt hittem elájulok, na ez baromi szar érzés, amikor parázok hogy mindjárt hányok vagy elájulok ... meg amikor a mandulámat vették ki, kaptam érzéstelenítést de baromira fájt és iszonyat kába voltam, főleg az elején azt hittem hogy beájulok ... ráadásul az az érzés hogy először ilyen gombóc lesz a torkodban az érzéstelenítő spray-től, az egy külön dolog, meg nem lehet nyelni, ráadásul egyszer félrement a nyálam akkor meg fulladoztam eh... lehet hogy nem úgy hat az érzéstelenítő nálam ahogy kéne? :( szóval az van hogy kaptam időpontot fogászaton hogy mikorra kell visszamennem, de nem tudom hogy kérjek-e injekciót vagy se ... ha altatásban lehetne csináltatni, azt se vállalnám, mert régen gázzal altattak egy műtét miatt és utána 3 napig hánytam tőle .... a vénás altatótól meg parázok mert az nekem morbid. :D Szóval májusban megyek vissza és para-para-para. :B :U

szerk.: ráadásul egy szigorú nő csinálja, akkor legalább férfi lenne, akkor nem szégyenülnék meg ennyire :D

[ Szerkesztve ]

(#22) vwpolopg


vwpolopg
őstag

(#11): jól hangzik amiket írsz róla, tényleg kár, hogy ilyen messze van.

(#12): Kitartás neked is, neked se egyszerű a helyzeted, a gyökérkezelésről személy szerint meg inkább nem írok semmit, mert ugyebár nincs vele jó tapasztalatom, plussz hát egy fogam feleslegesen is lett megölve, szóval nem szeretem...

(#19): Ne halogasd. Hidd el nem éri meg, csak nagyobb lesz a baj, sokkal nagyobb, láthatod, itt az én élő példám:)

(#20): Köszönöm és mindenképp örülnék személyes tapasztalatoknak privátban:)

(#21): Egyrészt te se halogasd, nem éri meg:) Másrészt pedig ez az injekciós dolog nagyon egyénfüggő. Valakinek az egy is elég, itt vagyok én akinek alapesetben 2 kell és néha az se elég... aztán nekem nem volt semmi szédelgés, meg a fél fejem se zsibbadt le, csak az ajkam meg az orrom egy része max. Szóval lehet, hogy a te szervezeted megintcsak másképp reagál... de emiatt ne halaszd, akkor inkább altattasd magad:)

(#23) Kassadin válasza Gergő_ (#6) üzenetére


Kassadin
addikt

Mire alapozod azt, hogy 3 hónap sok, és havi szinten kell cserélni a fogkefét? Nem attól most valaki jól fogat, hogy szétdörzsöli a teljes fogsorát meg az ínyét, és ennek következtében a szélrózsa minden irányába állnak a sörték.

Szerk: Amúgy a 3 hónap tényleg soknak tűnik. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#24) proof88 válasza vwpolopg (#22) üzenetére


proof88
addikt

már kaptam időpontot szóval már nem halogatom, csak para-péntek van :D altatást meg ugye az említett hányás-probléma miatt nem kérnék, meg sztem úgy nem is csinálják így ott ahová tartozom helyileg :D

(#25) vwpolopg válasza proof88 (#24) üzenetére


vwpolopg
őstag

hát, akkor marad a szuri:) Egyél előtte mindenképp és kipihenten menj, ezek sokat segítenek:)

(#26) talmida


talmida
Közösségépítő
LOGOUT blog

Nagyon profi elérhető áron!!!! :R ;)

[ Szerkesztve ]

IN GOD WE TRUST!

(#27) Gergő_ válasza Kassadin (#23) üzenetére


Gergő_
őstag

nem a sörték állása a lényeg, hanem ugyanúgy megtelepszenek a bacik a is a fogkefén, de valóban el is használódik. abban igazad van hogy a nagyon erőteljes pucolás sem kóser.
A szoft sörtéjűt szerintem rá lehet nyomni jobban, de ebben nem vagyok teljesen biztos, ezért azon meg is látszik a 4 hét, cserélem.

(#28) Kassadin válasza Gergő_ (#27) üzenetére


Kassadin
addikt

Oké, értem. Mondjuk nem tudom, milyet használsz, de ha jobbat=drágábbat, akkor jobban a zsebbe kell nyúlni.

(#29) Crystalheart válasza Gergő_ (#27) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Én forrázni szoktam a fogkefét. Néha kihipózom a biztonság kedvéért. :D

(#30) tkazmer


tkazmer
addikt

no igen, itt derül ki, hogy miért nem jó ezt halogatni...
én járok rendszeresen, csak úgy "átnézetni" is évi legalább egyszer, most volt egy kimaradás, mert az a fogorvos, akihez jártam, abbahagyta az ipart, és mivel ez is bizalmi dolog, nem mentem be az első fogorvoshoz az utcán...
meg is történt a baj, egyetlen tömésem volt, az kiesett, 1 hónapig nem volt időm vele foglalkozni, egy reggelre viszont elég rendesen elkezdett fájni, akkor kerestem egy magánügyeletet, akik kb. 1 órával később tudtak fogadni. (nem annyira kedvelem az állami ellátórendszert, semmilyen szinten...)
gyökérkezeléssel "megúsztam" a dolgot, meg kb. 30-35e pénzzel egy bp. melletti kisvárosban, amiben viszont benne volt egy teljes panoráma röntgen is, mivel mondtam, hogy akkor ha már itt vagyok, csekkoljunk mindent mindenhol.
tanulság: ha fogról van szó, soha többet halogatni!

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#31) Gergő_ válasza Kassadin (#28) üzenetére


Gergő_
őstag

Nálam ez a különbség az egynapos és az egyhónapos fogkefe között:

(#32) Kassadin válasza Gergő_ (#31) üzenetére


Kassadin
addikt

:Y

(#33) ubbconfig válasza vwpolopg (#22) üzenetére


ubbconfig
aktív tag

ment PÜ :)

(#34) vwpolopg


vwpolopg
őstag

(#26): köszönöm az újabb ajánlást:) :R
(#30): hát igen, megtanultam egy életre, elég drága tanulópénzen...
(#31) Ez nagyon durva. Akkor én valószínűleg kemény sörtéjűeket használok mindig mert nekem 3 hónap után se néz így ki. (mostmár akkor még gyakrabban cserélem majd:))
(#33) vissza is:)

(#35) talmida válasza vwpolopg (#34) üzenetére


talmida
Közösségépítő
LOGOUT blog

Bátran kijelenthetem, hogy egész életemben a legjobb fogkefe ez: amit szintén attól a fogorvostól kaptam, akit korábban ajánlottam. Sajnos régebben nem tudtam, hogy a fogkefe is tud bajt okozni. :U Így fűrészeltem egy hatalmas éket az egyik fogam tövébe. :W De az említett doktorúr tökéletesen kijavította, betömte a "hibát", :R pedig elég lehetetlennek látszott a probléma.
Akkor kaptam tőle ezt a különleges svájci fogkefét. Kinézetre elég kis primitív külsejű fogkefe, de a használat során bizonyított!!! :R Ilyen jó fogkefém még soha nem volt. :K

[ Szerkesztve ]

IN GOD WE TRUST!

(#36) talmida válasza Gergő_ (#31) üzenetére


talmida
Közösségépítő
LOGOUT blog

Úgy látom, te is ugyanazt a márkát használod. :R

IN GOD WE TRUST!

(#37) Gergő_ válasza talmida (#36) üzenetére


Gergő_
őstag

:K Igen, nekem is az 5460-as van. Gondolkodok rajta hogy elektromosra váltok az mégis alaposabban tisztít, de még nem döntöttem el melyik legyen.
Te milyen időközönként cseréled? Én úgy 3 hét után dobnám el, de általában 4-5 hét.

(#38) vwpolopg válasza talmida (#35) üzenetére


vwpolopg
őstag

Olyan kis gyerekfogkefe kinézete van. Ennyire kamu lenne az összes ilyen hiperszuper ilyenolyanamolyan tisztítós, 2-3 felé ágazó meg más magasságú sörtés csodakefe?

(#39) Domxc


Domxc
senior tag

dr. Balsai Tamás az én fogorvosom. Nagyon kedves és megbízható egy valaki, majdnem az egész család hozzá jár évek óta. (anyám, apám, nagyanyám és a férje is)

Ő csinálta a tömésim egy részét, küldött el fogszabályzásra egy szintén nagyon kedves és megbízató emberhez, a nagyanyám összes koronáját ő csinálta, és anyámnak ő építette fel a fogát és azóta remekül szuperál, vagy 2-3 éve.

honlap: [link]

Nem fogsz benne csalódni.

[ Szerkesztve ]

Mindenkinek megvan a maga véleménye. Csak épp a te véleményed hülyeség!

(#40) Lauda válasza Domxc (#39) üzenetére


Lauda
félisten

Horror arai vannak. A gyori doki akit mondtam, kb fele ennyiert dolgozik.

(#41) talmida válasza Gergő_ (#37) üzenetére


talmida
Közösségépítő
LOGOUT blog

Úgy látszik, én nem nyomom rá annyira, mert nekem sokkal tovább eltart. :B Kb 3 hónapig.

vwpolopg Igen, a kinézete elég gyerekes, de az anyaga professzionális, és ha kipróbálod, meglátod, hogy milyen szuper! Kíméletes a fogzománchoz, ugyanakkor mégis eltávolítja a lerakódásokat. :R

[ Szerkesztve ]

IN GOD WE TRUST!

(#42) vans? válasza Lauda (#40) üzenetére


vans?
őstag

Amugy ki ez a doki, akirol beszelsz? Vannak itt paran. :)

hábm bábm

(#43) Crystalheart válasza talmida (#41) üzenetére


Crystalheart
senior tag

És ilyet hol lehet kapni, mennyibe kerül? Nekem most már egy éves lesz a fogkefém, ráférne a csere. (Most néz úgy ki, mint Gergő_nek egy hónap után. :D Nem csoda, nem mosok háromszor fogat egy nap, általában csak reggel.)

(#44) talmida válasza Crystalheart (#43) üzenetére


talmida
Közösségépítő
LOGOUT blog

Több helyen is kapható. De úgy látom, hogy itt a "legolcsóbb". 1, 2, 3 ,4 5, 6

Ez pedig egy érdekes web oldal.

IN GOD WE TRUST!

(#45) Crystalheart válasza talmida (#44) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Ja hogy ezt csak így rendelni lehet? :D Ah, asszem egyelőre maradok a helyileg vásárolhatóknál...

(#46) talmida válasza Crystalheart (#45) üzenetére


talmida
Közösségépítő
LOGOUT blog

Figyelj, azt nem tudom, hogy nálatok melyik üzletben kapható. Azzal sem lennél kisegítve , ha az itteni boltokat sorolnám föl. Ezért ajánlottam a netet. :B De, ha bemész egy gyógyszertárba, lehet, hogy meg tudják mondani.

IN GOD WE TRUST!

(#47) Crystalheart válasza talmida (#46) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Hát igen, az USA nem a szomszéd - Gergő_ vajh hol szokta venni?

Majd rákérdezek, ha lesz keret fogkefére. Most egyelőre örülök, hogy ami van, legalább valamire használható. :D Hiába, ez is ipari termék, azok vételében nem vagyunk jók.

(#48) Gergő_ válasza Crystalheart (#47) üzenetére


Gergő_
őstag

Izlandon...
Amúgy legutoljára otthon patikában vettem, szerintem csak ott lehet kapni. 1 db olyan 1000ft, de van 2+1-es csomagolás kétezerért. Előtte volt hogy gyerekfogkefét használtam, kb. ugyanaz az érzés. A másik jó fogkefe a sensodyne sensitive változata amire emlékszem, de mindenkinek meg kell találni a neki megfelelőt.

(#49) Crystalheart válasza Gergő_ (#48) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Kösz, utánakérdezek akkor patikában. Ha itt az istenhátemegett nincs, akkor majd Pesten, ha arra járok. Végtére is az a 2+1-es csomagolás úgy nem sokkal drágább egy átlag fogkefénél.

De van a családban 5 ember, hát képzeld el, hogy mindenki havonta elhasználna egy ilyet, micsoda pénz lenne... :D

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.