Hirdetés

2021. szeptember 17., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) waccamár


waccamár
senior tag

A terminálnak elvileg már kötelezőnek kellene lennie mindenhol - de nem vagyok tisztában a pontos jogszabállyal, lehet vannak kivételek.

A tüzép, ajtó ablak és hasonló helyek sokszor mozognak a szürke zónában, jobban szeretik a kp-t.

Igen, a saját pénzedet veszed fel a banktól és ennek költsége van. Erre viszonylag egyszerű a megoldás: ha ez nem tetszik, akkor vedd ki az egészet a bankból és tartsd a lakásodban :) Havi 2*150k-t talán ingyenes amúgy is felvenni? Nem vagyok benne biztos, hogy jelenleg hogy van, mert nem érint.

A kisboltnak az nem éri meg, hogy egy ropit kártyával veszel, de lenyeli azt a bukót mert megkeresi a nagyobb összegű vásárlásokon.

Nálam egy 10es szokott lenni elrejtve vészhelyzeti kp-nak. Ha valahol nem lehet kártyával fizetni, akkor vagy beáldozom a vészhelyzeti kp-t, vagy így járt a hely, megyek máshova. Persze vidéken is kisebb településeken a vásárlónak kell jobban alkalmazkodni, mert alig van konkurencia. Budapesten elenyésző helyen nem tudok kártyával fizetni.

(#2) szebe válasza waccamár (#1) üzenetére


szebe
őstag

NAV-hoz bekötött pénztárgép mellé kötelező a terminál.

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#3) ivana válasza waccamár (#1) üzenetére


ivana
Ármester

Ideje lenne, ha a NAV betartatná a rendeletet. Kb. nem kéne kp-t tartani magadnál. Amúgy is utálom, én szinte mindent hitelkártyával szoktam fizetni.

(#4) Somatom válasza waccamár (#1) üzenetére


Somatom
addikt

"Havi 2*150k-t talán ingyenes amúgy is felvenni?"
Havonta két pénzfelvét ingyenes, összesen max. 150 ezerig.

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#5) 8th


8th
őstag
LOGOUT blog

"De tüzépen, ajtó-ablakos cégeknel nincs."

Ezeken a helyeken a többség azzal próbál faragni az árból, hogy nem kér számlát semmiről így az ügyfél is jól jár mert kap egy 20% körüli kedvezményt és a kereskedő is a pénzénél van. Win-win. Ha vasanyagért megyek én sem kérek számlát soha semmiről csak ha az ügyfél kifejezetten kéri, de a tűzépen sem. Ez van. Mindkét helyen van terminál amúgy.

"Itt mindenkinek jogában áll hülyének lenni, s a hülyékkel együtt bölcselkedni"

(#6) Somatom


Somatom
addikt

Ha csak pénzfelvétre használod, akkor sanszos, hogy beóv a Revolut. Egyébként sem nagy nyereség, mert havonta csak 75 -öt vehetsz fel. Kell hozzá a Curve, azzal 10x75 is megy. Persze, azt is kell kártyás fizetéshez is használni. Én nem bízok egyik kutyaütő bankban sem, úgyhogy Curve -> Revo -> kp. Hasitasi nem kér kódot. Annyi marad a bankban, amennyi a havi kifizetésekhez kell. Az autószerelőm magánember, de jobban ért a típushoz, mint a márkaszervízek semmiresejó diákmunkásai. A dílernek sem lehet kártyával fizetni, a kenőpénzekhez és áfamentes vásárlásokhoz is kp. kell.

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#7) Victoryus válasza 8th (#5) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Hát én nem találkoztam kedvezménnyel. Ugyanolyan áron adnak mindent, mint ami ki van írva. Pluszban még a fuvardíj is.

(#8) Somatom válasza Victoryus (#7) üzenetére


Somatom
addikt

Ismered a közmondást: néma gyerekkel az anyja áfáját is kifizettetik. ;]

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#9) Krugszvele válasza waccamár (#1) üzenetére


Krugszvele
aktív tag

nem, NEM a saját pénzedet veszed fel a bankból.
Amikor a bankszámládra kerül az egyenleg, az téged arról biztosít, hogy a bank neked tartozik annyival. az NEM a te pénzed, az egy tartozás feléd, az a BANK pénze.
Amikor te kiveszed az ATM-ből, akkor az egyenleged terhelésére a BANK ad neked pénzt, onnantól, hogy felmarkolod lesz a TE pénzed.

Havonta 1x150 ezret lehet alanyi jogon "ingyenesen" felvenni. Ingyenesen? Akkor ki fizeti a költséget? TE! A számlavezetési díjban, az sms-díjban, a netbank díjban, vagy bármiben.

Ha készpénzt fizetsz be a bankban, akkor az technikailag egy kölcsön a banknak. Tehát nem a TE pénzed kerül a bankba, hanem kölcsön adtad és onnantól az a BANK pénze. Onnantól a bankon múlik, hogy kifizet-e... persze elég hamar megrendülne a bizalom, ha nem fizetne, de a lényeg, hogy senkinek semmiféle pénze nincs bankban, az mindig a bank pénze, aki számlákon tartja nyilván, hogy kinek mennyivel tartozik.

Egyébként szörnyen undorító lett ez a 3D azonosítós hülyeség. Amikor épp csekket fizetek be kártyával, vagy alkalmazásból vásárolok, vagy interneten kártyával vásárolok, akkor akár 2000 Ft-ért is be kell lépni a banki alkalmazásba és ott pörgetni az ablakokat hogy engedélyezze. De ha egy külföldi szolgáltatónak kártyával fizetek több százezer forintot, ott nincs ellenőrzés, azonnal átmegy a fizetés... Nem pont az a kockázatos, a 2000 ft-os invitel számla helyett?

(#10) Krugszvele válasza ivana (#3) üzenetére


Krugszvele
aktív tag

a hitelkártyához óriási fegyelem és figyelem kell, tisztelet!
mennyi visszatérítést kapsz érte? Sajnos ismereteim szerint nem nagyon van magyar szolgáltató (ha egyáltalán magyarországon élsz) aki többet adnak 1-2-3 tized százaléknál.
Esetleg neked jobb kondíciód van?

(#11) Polllen válasza ivana (#3) üzenetére


Polllen
nagyúr

Dettó, nem rég az agyvérzés kerülgetett, hogy van olyan balatoni város, ahol fizetős a parkolás és csak érmét fogad el az automata. Papírpénzről vagy mobil parkolásról nem is hallottak, de mindezt úgy, hogy max 4-5 éve építették ki a rendszert.

Krugszvele

Erste-nél kiválaszthatod, hogy milyen üzlettípusra adjanak 4%-t vissza, Raiffeisen-nél valami ajánlatokra adnak 5%-t. Nem ismerem őket, mert K&H-nál van az enyém.

[ Szerkesztve ]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#12) nyunyu válasza Polllen (#11) üzenetére


nyunyu
félisten

Erste-nél kiválaszthatod, hogy milyen üzlettípusra adjanak 4%-t vissza, Raiffeisen-nél valami ajánlatokra adnak 5%-t.

El is olvastátok az apróbetűket?

Tavalyelőtt számoltam át a ráfázom akciós ajánlatát, nem érte meg.
Tavaly a letzte próbált behúzni a csőbe, hogy milyen jó, ha háztartási nagygépre, vagy bútorra akarnék beruházni. (amit 10 évente egyszer vesz az ember, nem havonta...)

Aztán ott is az jött ki, hogy a havidíja, meg mire a másik számlámról átutalom a törlesztendő összeget, már többe kerül, mint amit visszaadnak, ha mindent miliméterre pontosan adminisztrálsz a bonyolult játékszabályaik szerint.
Persze ha valamit benézel, akkor nem kapod vissza és/vagy még le is húznak +5k-ra.

Mindenesetre úgy voltam vele, hogy évi ~10k "nyereségért" nem fogom felrúgni a vásárlási szokásaimat, annyit nem ér meg a plusz macera, amivel a hitelkártya jár.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#13) Somatom válasza Krugszvele (#10) üzenetére


Somatom
addikt

Curve -nél van vmi GBiT (Go Back in Time) ficsőr, amivel egy, már megtörtént kártyás tranzakciót át lehet tenni másik kártyára. Nekem nincs hitelkártyám, csak olvasom a Curve topikban, hogy a hitelkártyások ezzel szokták "optimalizálni" a visszatérítéseket.

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#14) nyunyu


nyunyu
félisten

Tüzép kérdés:
Faterom tetőfedő szakkereskedésében dolgoztam 20 éve.

Ott is sokan panaszkodtak, hogy miért nem tudják kártyával kifizetni az egy tetőnyi cserepet. (Akkor volt ~1M, most fogalmam sincs, mennyi, nem követem az építőipart)

Akkor rém egyszerű volt a megfejtés, mivel csak az OTPből lehetett választani, ha terminált akartál, azok meg 3%-ot kértek a kártyás fizetés után.
Cserépen meg volt 8-10% haszonkulcsunk...

Nyilván azóta sok minden változott, sokszereplőssé vált a kártyaterminál piac, jóval olcsóbb ajánlatok vannak most, mint 20 éve.
Haszonkulcsok meg nem hiszem, hogy nagyon változtak volna, akármennyire riogat a kormánymédia a brutális építőanyag árakkal.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#15) Somatom válasza nyunyu (#14) üzenetére


Somatom
addikt

Minden ugyanaz. A fagyis nyavajog, hogy drága neki a bankkártyás fizetés. Fél órája vásároltam kaját a piaci büfében. Kérdeztem, hogy kp., vagy kártya, mert nekem mindegy. Azt mondta a nő, hogy lehet kártya, de ha kp. -val fizetek, akkor még kedvezményt is ad. Így is történt.

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#16) JóGéza válasza szebe (#2) üzenetére


JóGéza
tag

Pontosabban biztosítani kell az elektronikus fizetési lehetőséget.

(#17) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Burkoltan mindenki érinti picit a valóságot,a helyzet az,hogy az építőanyag kereskedők(tisztelet a kivételnek!) tartják a markukat.Lehetőségük van rá,mert nagy tételben dolgoznak,sok mindent elmismásolnak.Te otthon leméred a két mázsa sódert? Biztos annyi azt jól van.Igaz csak másfél mázsát kaptál,de biztos te voltál ügyetlen,mert hamarabb elfogyott mint kellett volna.Három raklap cserépnél megmondod, pontosan hány darabnak kellene lennie?Új nyílászáró esetén tényleg újat kapsz vajon?Jó,tudom,nem mindenki áll így hozzá,szóval akinek nem inge..

Másik:Az építőanyagok ára napi szinten változik,a faáru konkrétan 100%-al kerül többe év eleje óta.Itt van, volt a vírus,babaváró hitel,csok, berobbant az építkezés,nehéz az alapanyagok beszerzése, külföldről kell beszállítani,rá vannak kényszerítve az ottani árakra,és kénytelenek itthon is drágábban adni.Napi szinten változnak az árak,ezért lehetetlen lekövetni,mennyi az annyi,ha bekötnék a pénztárgépet és bevezetnék a kártyás fizetést, állandóan nyakukra járna a NAV.Mert milyen dolog az,hogy tegnap még 10 Forint volt a cement,ma meg húsz?
Tessék, nézd meg:
[link]

(#18) Polllen válasza nyunyu (#12) üzenetére


Polllen
nagyúr

Benne volt a kommentemben, hogy nem ismerem őket. Így fel merül bennem is a kérdés, hogy elolvastad? ;]

Viccet félretéve, nem változtattam a szokásaimon és K&H-nál így pluszban vagyok. Értsd: több a visszatérítés, mint az összes banki költségem. (Havidíj, tranzakciós költségek, kartyadíjak,stb.) Ahogy írtad, utána kell számolni, h megéri vagy sem.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#19) Petyyyyy


Petyyyyy
addikt
LOGOUT blog

Néhány helyen még mindig nem tartanak terminált, mert havi X forint a bérlése és Y százalékot kell fizessenek az így fizetett összegekből.
Kell egy jó bank meg egy nullás díjcsomag és akkor nem kerül pénzbe, ha fel akarod markolni a saját zsetonod.

A többiek megírták a másik felét.

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever. Im the star || https://youtube.com/c/M539Restorations

(#20) aero.


aero.
veterán

Ezen én is kivagyok, mikor hazajövök. Aztán mennék autót mosni, és csak apróval megy ... és még nyugtát sem ad. Oh wait ...

Ugye aminek nincs nyoma, az nem is feltétlen történt meg, naivitás itt a tranzakciós százalékkal takarózni.

(#21) 8th válasza Somatom (#8) üzenetére


8th
őstag
LOGOUT blog

Így így. Pofátlannak áll a világ. Pénzről van szó nem is kevésről. Amikor egy DIY zártszelvény vázas trapézlemez borítású dupla garázs anyagköltségben 1,5M forint környéke akkor nehogy már ne próbálkozzak be hátha megy a dolog számla nélkül okosban sokkal-sokkal olcsóbban is. Legfeljebb azt mondják, hogy nem. Mi veszteni valóm van? Semmi. :N

"Itt mindenkinek jogában áll hülyének lenni, s a hülyékkel együtt bölcselkedni"

(#22) Hieronymus válasza Krugszvele (#9) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

"Ha készpénzt fizetsz be a bankban, akkor az technikailag egy kölcsön a banknak. Tehát nem a TE pénzed kerül a bankba, hanem kölcsön adtad és onnantól az a BANK pénze."

Ez bizonyosan nem igaz.
A kölcsön nem változtatja meg a tulajdon viszonyokat.

Ha én kölcsön adok neked bármit, beleértve a pénzt is, a tulajdon jog nálam marad.
A tulajdonjoghoz kapcsolódó jogok egy részét adom át, a kölcsönszerződés szerződés keretében.
Ez nyilván egy csavarhúzó esetében az eszköz szakszerű használatát jelenti. Nem bonthatsz falat azzal a csavarhúzóval.

A pénz esetében a pénz feletti rendelkezési jogok részleges vagy teljes átengedése a bank számára.
A teljes átengedés, tipikusan takarékszámlák esetében szokott előfordulni. Lekötött betét esetében a lekötés hossza és az érte járó kamat előre tisztázva van.
Folyószámla esetében a banknak átadott pénzösszeg csak a te kívánságod szerint használható fel. Közüzemi számlák kiegyenlítése, általad kezdeményezett pénzügyi műveletek végrehajtása. Ezek mellett a törvények által előírt intézkedések végrehajtása. De nincs joga a banknak a folyószámládhoz kapcsolt pénzt, szabadon felhasználnia.

Kis történet, hogy érthető legyen.

Autót szeretnél vásárolni és a vételár előlegét át akarod utalni az eladó számlájára.
Az átutalás végrehajtása helyett kapod a következő tartalmú üzenet.

" Kedves XY, sajnálattal tudatjuk, hogy az átutalását jelen pillanatban nem tudjuk teljesíteni.
Ugyan elegendő pénz van a számláján, de Emese asszony, a korábbi munkatársunk és a főnök felesége, tegnap megálmodta a 10 biztos számot, az ötöslottóhoz. A bank minden pénzét egy kombinációs szelvény feladásába fektettük be.
A jövő héten teljesítjük az átutalást és néhány ezer forintot is jóváírunk a kellemetlensége miatt. Ha Emese rossz hetet álmodott meg, akkor röpke 25-30 évet kell várnia a pénzére.

Maradjon egészséges. A mentőket a 112-es rövid számon hívhatja, agyvérzés vagy infarktus esetén.
UI:
Ez nem sikkasztás. Befektetés!"

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#23) burgatshow válasza szebe (#2) üzenetére


burgatshow
addikt

Én úgy tudom, hogy nem a terminál kötelező, hanem legalább egy típusú elektronikus fizetési lehetőség amely lehet:
- terminál
- azonnali átutalás
- QR kódos fizetés

(#24) burgatshow válasza Polllen (#18) üzenetére


burgatshow
addikt

OTP-nél nekem is megéri, kitermeli az éves visszatérítés a két számlám ill. feleségem éves számlavezetési díját és a végén még egy kevés marad is pluszban.

Valóban kell hozzá egy kis fegyelem, de aki eleve élére állítva kezeli a pénzügyeit annak menni fog. Pluszban így vannak kedvezmények meg egy kis puffer ha valami rosszul sülne el. Nekem is jött már jól, hogy volt egy kis hitelem.

(#25) Balika911 válasza burgatshow (#24) üzenetére


Balika911
nagyúr

Ditto, nekem ERSTE Joker, majd Max volt több évig, havi ~4000 forint plusz az átlag. Én ugyanúgy költöttem mint máskor, csak a hitelkártyát használtam a fizetéshez.

Aztán a Max, illetve az ERSTE forintok adminisztrációja annyira körülményes lett, hogy pár hónapja lemondtam a kártyát.

[ Szerkesztve ]

(#26) korcsi válasza 8th (#21) üzenetére


korcsi
veterán

Okosba, magyar módra?

Akkor ha fent is megy a biznisz nagyban, nincs panasz!

Az jár jól, akinek van lehetősége és erkölcse szabálytalankodni.

Én is kiakadtam pár éve, lapszabászatban, csak készpénz, na mondom ez is csak a nagy forgalmat generáló "mesterek" miatt van így.

ÁFA fizetési kötelezettség elmulasztása milyen törvényi kategóriába esik?

Tróger banda vagyunk!

[ Szerkesztve ]

42

(#27) 8th válasza korcsi (#26) üzenetére


8th
őstag
LOGOUT blog

"Okosba, magyar módra?" Naná! Jóhogy!
"Tróger banda vagyunk!" Egy fenét. Csupán élünk a kínálkozó lehetőséggel. Ha kérés nélkül felajánlja az építőanyag kereskedő, hogy elvihetem a portékát közel nettó áron én biztos nem fogom visszautasítani.

Ellenőrizzék sűrűbben az építőanyag kereskedőket akkor majd véget ér ez a trükközés. De addig...

[ Szerkesztve ]

"Itt mindenkinek jogában áll hülyének lenni, s a hülyékkel együtt bölcselkedni"

(#28) Fehér Farkas


Fehér Farkas
senior tag
LOGOUT blog

Alt + F2
gnome-terminal

Elza és Mása emlékére, a falkavezér sír.

(#29) Somatom válasza korcsi (#26) üzenetére


Somatom
addikt

"ÁFA fizetési kötelezettség elmulasztása milyen törvényi kategóriába esik?"
Sztem nem súlyos. Azt még megúszhatja a feljelentő pár 8 napon belül gyógyuló sallerrel. Feltéve, hogy gyorsan visszavonja a feljelentést. ;]

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#30) bambano


bambano
titán
LOGOUT blog

azért nincs, mert kevés a tranzakció és a bank nem rak ki.
például olyan helyeken, ahol jellemzően szezonális forgalom van.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#31) bambano válasza burgatshow (#23) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

ja, csak az általam megnézett qr kódos fizetési módszerek mindegyike illegális volt.
ha emiatt genderelméleti szövegkörnyezetben emlegetném a bankok nevét, lehet, moderálnának...

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#32) Tamás88 válasza Krugszvele (#9) üzenetére


Tamás88
őstag

Pontosítok! Amikor a pénzed rákerül a bankszámládra, akkor a bank a TE pénzedet használja. Amikor kiveszed a pénzt az automatából, akkor konkrétan megvonod a banktól, hogy használhatja a pénzedet. Próbáld ki, hogy némi összeget rajtahagysz a hónap végére, és a következő hónapban kapsz érte kamatot (nagyon keveset). A felvételi költség az nem más, mint szolgáltatás használati díj (bár megjegyzendő, hogy külföldön nincs ilyen díj, ez csak nálunk van).

(#33) &rew válasza Tamás88 (#32) üzenetére


&rew
addikt

amerikai hsbc-ben nyitottam szamlat es amikor megkerdeztem h mennyibe kerul a penzfelvet, eloszor nem ertettek. gondoltam az angolommal van baj. aztan mikor megertette a bankos h mirol beszelek, akkor meg hulyenek nezett, "hiszen ez a te penzed, miert kene fizetned azert h felvedd?"...

sot, amikor nem hsbc-s automatabol veszek fel kp-t (eleg ritkan kell) es a mas halozathoz tartozo atm felszamol keszpenzfelveteli koltseget, azt a hsbc nekem visszautalja.
itt a nagyon kis boltok altalaban vagy vasarlasi minimumot szoktak meghatarozni h mi alatt nem fogadnak el kartyas fizetest (pl $10) vagy megmondjak h pl 75centtel tobbet szamolnak fel kartyas vasarlasra, de terminal szinte mindenhol van.

az egy xmm sir, a masik is regiszter

(#34) nyunyu válasza &rew (#33) üzenetére


nyunyu
félisten

Az sem mellékes, hogy a KP felvéten ott van a 0,6% tranzakciós adó, amivel kurmányunk még mindig segíti a bankokat.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#35) burgatshow válasza nyunyu (#34) üzenetére


burgatshow
addikt

Azzal személy szerint egyetértek, hogy a gazdaság fehérítéséhez és a kp. használat csökkentéséhez valamilyen módon szankcionálják annak használatát, más kérdés, hogy ehhez kb. semmilyen alapfeltétel nincs meg sem eszköz, sem morális, oktatási sem pedig technikai szempontból (hülye svédeknél még a templomokban is van POS terminál például). :(

Szerk.: mert egyébként azt sokan nem tudják, de a készpénznek is hatalmas kezelési költsége van állam és banki szinten is (karbantartás és előállítás, mozgatás), csak ebbe sokan nem gondolnak bele.

[ Szerkesztve ]

(#36) Apollyon válasza nyunyu (#34) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Azt a tranzakciós adót a banknak meg az állam felé be kell fizesse, szóval semmiben sem segít az a kormány.

Itt britben sem kell fizetni azért, mert bankszámlád van és használod. Se a bankkártyáért, se semmiért nem vonnak le éves díjakat meg ilyenek. Így akár lehet több banknál is számlád, az egyiken gyűjtöd mondjuk a pénzt, a másikat meg használod.

Viszont vannak kis boltok, ahol ki van írva, hogy nem lehet 5 fontnál kisebb értékben bankkártyával fizetni. Ezzel ellentétben meg a metró aluljárókban amikor szoktak zenélni kisebb zenekarok, akkor ki van rakva egy kis terminál, és tudsz adományozni pár fontocskát. Vagy bedobsz némi aprót a gitártokba.)))
Itt valószínűleg annyi a trükk, hogy kis utánajárással a megfelelő bankot kell választani.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#37) Apollyon válasza burgatshow (#35) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Semmilyen szándék nincs Magyarországon a kp használat csökkentéséhez. Mindössze annyiról van szó, hogy ahol van látható forgalom, azt megadóztatják. Ha ez nem így lenne, nem lenne még extra díjakkal szívatva se a bank, se az ügyfél.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#38) burgatshow válasza Apollyon (#37) üzenetére


burgatshow
addikt

Ezt mondtam én is. :)

(#39) Krugszvele válasza Tamás88 (#32) üzenetére


Krugszvele
aktív tag

Majdnem felháborodtam, hogy szerinted létezik olyan ember, aki minden hónapban leüríti a bankszámláját? És be kell látnom, hogy ez egy nagyon vastag réteg.
Emiatt van, hogy hónap végén érdemesebb ütemezni a nagybevásárlást, mikor nincs tömeg a boltokban.
4-től 14-ig meg jobb nem is menni sehová...

(#40) Somatom válasza Krugszvele (#39) üzenetére


Somatom
addikt

Símán. Még én is leürítem, csak az utalnivalókra hagyok pénzt a banknál. Van a szomszédban egy mozgássérült öreglány. Neki minden hónapban kiveszem a 150 ezret a kártyájával.

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#41) korcsi válasza Somatom (#40) üzenetére


korcsi
veterán

Otthon tartod a pénzed készpénzben?

42

(#42) Somatom válasza korcsi (#41) üzenetére


Somatom
addikt

Igen. Euróban.

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#43) ncc1701 válasza aero. (#20) üzenetére


ncc1701
addikt

Mosókban általában van egy gondnok emberke, akinél lehet váltani. Vagy van pénzváltó automata.

(#44) ncc1701 válasza burgatshow (#35) üzenetére


ncc1701
addikt

Amíg ilyen szintű az állami korrupció, addig semmiféle fehérítés, kp használat csökkentése érdekében indított semmi sem lesz. Szerinted a régi 10eft-osok miért vannak még forgalomban?

(#45) RandomName válasza nyunyu (#14) üzenetére


RandomName
kezdő

+1
Kis falu, és van helyi ha nem is söröző, hanem inkább kocsma, de annak kifejezetten profi.
Van kártyalehetőség, mert kell.
Tulaj szerint ha csak egy apró tételt vásárolsz, akkor ő bukik. Tehát így 1 kv, 1 sör, 1 üdítő...
Így most aki visszajáró vendég, és szokott egynél többet fogyasztani, azoknak az a javaslat, hogy papíron vezetve van a fogyasztás, és a végén egybe fizessen...
Mert egyszerűen olyan a településen lakók pénztárcája, hogy nem lehet átterhelni ezt a költséget, mert akkor a boltban/dohányboltban fognak vásárolni, és nem lesz forgalom.
A nyitóra reagálva, az ablakgyártó cégek nem egyszerűek. Néha több rejtett költséget belehúznak az árba mint egy bank a hitelbe. Egyik megrendelő az építkezés kezdetén eladta az autóját, (talán X3 volt) és vett egy lerongyolt Alfát. Azzal ment tüzépre, ablakoshoz, vállalkozókhoz. Amikor vége lett vett egy másik X3-at, és a szakadt autó miatt jobban tudott alkudni mindenütt. Sokkal... (Igen, ennek is van pszcihológiája. Hiába ugyanarra a 100+M házra alkudsz az anyagért, ha egy Maserattival mégy drágább lesz, mintha egy csoffadt Swift lenne alattad.... )

(#46) aero. válasza ncc1701 (#43) üzenetére


aero.
veterán

Gondnokkal még nem találkoztam, pénzváltósat egyet tudok pl Debrecenben ... Kp-ról vált apróra, pofon a szarnak. Szóval marad az IMO :D

(#47) doeeg válasza 8th (#27) üzenetére


doeeg
senior tag
LOGOUT blog

De ha valaki felnyomná a kereskedőt akkor ő lenne a házmester genyó, nem csak a telep de fél Magyarország szemében ha ebből hír lenne...

[ Szerkesztve ]

"Life is short. Make sure you spend as much time as possible on the internet arguing with strangers about politics +cryptocurrency and virology."

(#48) kraftxld válasza RandomName (#45) üzenetére


kraftxld
nagyúr
LOGOUT blog

Szét kell nézni a piacon, mondjuk a myPOS-al 1.45% + 15HUF egy tranzakció, szerintem ez még a 2 gombócos fagyi vagy az 500Ft-os kávéba is belefér.
[link]

🇳🇿 | MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#49) nyunyu válasza kraftxld (#48) üzenetére


nyunyu
félisten

Probléma azzal van, hogy pl. a vállalkozói számlámhoz VISA Electron Commercialt adtak, nem a sima lakossági Electront, azzal fizetve meg meg 1.45% helyett 2.45% lenne a sarc.

Milliós összeget kifizetve már 24515Ft lenne a jutalék.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.