Hirdetés

2020. szeptember 23., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) troviko


troviko
(senior tag)

Ár/kapacitás mutatón kellene reszelgetni. Ha az 1TB-s verziók bemennek 40K alá, akkor jön el a királyság kora.

Sony Fan, Samsung hater -> Samsung fan, Sony hater - Nem én változtam, a piac... - Most S7E, és rühellem...

(#2) ló úr válasza troviko (#1) üzenetére


ló úr
(őstag)

Szép álmok. Az 500 Gigások java is bőven 40 felett kapható sajnos :(

"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"

(#3) atus72 válasza troviko (#1) üzenetére


atus72
(senior tag)

Hogyne, amikor ez megtörténik akkor meg azért fogsz sírni hogy a 10TB-os ára legyen 40k alatt... és így tovább...

(#4) kolopele


kolopele
(addikt)

Az SSD ma is minden pénzt megér. Nekem immáron 2 db 1TB - os van a gépemben, plusz egy 120 - as a rendszernek, és minden totál csendben van olyan esetekben, amikor kell a némaság. Gyorsaság szempontjából sem utolsó persze, de az, hogy nincs kerregés, mint egy HDD - nél, nos................

(#5) Dare2Live válasza kolopele (#4) üzenetére


Dare2Live
(nagyúr)

azért ez nagyon fizetés függő, kevesen engedhetnek meg maguknak 2TB nyi SSDt mert halk.

Egy 3TBs WD RED 30K+jó Silent BOX 10K. 40Kból megvan és hangja mint az egy 600at pörgő 120asnak. + ha meg nem kell akkor nem forog.

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#6) Akula


Akula
(őstag)

"M.2 foglalatos kiadásban 1 TB a felső határ."
Ennek fizikai korlátja van, vagy csak így jó piaci szempontból?

(#7) troviko válasza atus72 (#3) üzenetére


troviko
(senior tag)

Hidd el, hogy nem.

Sony Fan, Samsung hater -> Samsung fan, Sony hater - Nem én változtam, a piac... - Most S7E, és rühellem...

(#8) kolopele válasza Dare2Live (#5) üzenetére


kolopele
(addikt)

Nekem, mielőtt megvettem a másik SSD - t is, egy Blue WD - m volt, 7200 - as, annyira nem volt zajos, de amikor jobban dolgozott, kissé idegesítővé vált az a kerregés. Tudom, nem olcsó dolog, de ha valaki megteheti, érdemes végleg száműzni a hdd - ket.

(#9) Televan válasza kolopele (#8) üzenetére


Televan
(veterán)

Hát igen a fórum 90+ % nem teheti meg,pedig megtenné.Legtöbbnek a rendszer ssd + gyors hdd is gondot okoz. :K

"Jól hallotta, bunkót mondtam. Az egy szép nagy magyar réteg."

(#10) Balu77


Balu77
(senior tag)

Intel már megint a Samsung mögött kullog. :)
Sajnos a cikkből nem derült ki hogy hány nm-en fog készülni, de ha a samsunghoz hasonlóan 40nm-en, akkor még tartós lehet. Ha nem, akkor tlc kuka...

izé

(#11) Kronos3000


Kronos3000
(senior tag)

SSD rendszernek van nekem.A merevlemezt egyenlőre nem száműzném,egyrészt jobban bízom benne,van egy csomó itthon régiek is ,mentéseket csinálok rájuk.Sok-sok évesek is hibátlanok,és soha nem veszett el adatom,így.(azért wd már döglött meg).
A lényegesebb hogy nekem kell az a hang,halkan de kell a működés hangja,a tűzlabdák óta megszoktam...

Wasabi...

(#12) Dare2Live válasza kolopele (#8) üzenetére


Dare2Live
(nagyúr)

ld televan hszét.

amúgy a 7200es blue nagyon hangos a 3TBs WD red 5400hez képest. Na most ez a hdd megy még silent boxba = seek hang pl nincs. az 5400es fordulat zaja meg boxban elviselhető nekem.

A megengedheti magának meg kinek mi. Nekem inkább 34"es monitor meg genelec 8040, meg 105les RRD x-fire a prioritás és hiába lenne rá emelett is nem látom minek. Pedig a 8040ből sejthető, hogy fontos nekem az alapzaj...

szerk: amúgy most néztem, hogy az 1TBs MX300 beesett 82re. Nem semmi áresés.

[ Szerkesztve ]

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#13) kolopele válasza Dare2Live (#12) üzenetére


kolopele
(addikt)

Viszont a red lassabb, mint a blue, játékokhoz jobb volt a blue. Ha megnézed az adatlapomat, akkor láthatod, hogy nekem sem csak az SSD a lényeg egy rendszerben. :)

(#14) Balika911 válasza Dare2Live (#12) üzenetére


Balika911
(nagyúr)

Pedig az SSD a rendszer mellett háttértárnak is éppúgy megérheti. Én valahogy sosem "éreztem át" az SSD-s gépek nagyszerűségét, mert a HDD éppúgy ott susogott bennük, ha meg leállt, várni kellett, hogy később megint felpörögjön. Meg hát amúgy is lassabb egy HDD, idő mire például a sok kép előnézetét betölti, vagy végigmegy rajta egy keresés. Nem az a (jó)pár másodperc a zavaró, hanem a kontraszt az SSD-ről futó dolgokhoz képest. Nekem ez így sosem tetszett.

Ezzel szemben miután itthon kompletten SSD-re váltottam, pár héten keresztül csak mosolyogtam magam elé, hogy a fent leírtakhoz képest milyen baromi jó használni a gépet. Nyilván, sok embernek ez nem fér bele anyagilag, de ezt a választ nem is erre, hanem a "nem látom minek" részre írtam.

***

Örülök a hírnek, mert látom, hogy az Inteltől is jön majd a 2 terás NVMe meghajtó. Pár év múlva ilyenre szeretném cserélni a két SATA SSD-t, és addigra úgy néz ki választék is lesz ezekből, plusz talán az áruk sem lesz annyira őrült már. Hamarosan kiderül, az a pár év sajnos túl hamar elsuhan. :)

[ Szerkesztve ]

(#15) kolopele válasza Balika911 (#14) üzenetére


kolopele
(addikt)

Nem biztos, hogy jó egy db nagyobb SSD, én inkább annak a híve vagyok, hogy kettő legyen, de kisebbek. Vannak olyan képeim, adataim, amiket ugye tárolok csak rajtuk, de mindkettőn, így ha az egyik el is szállna, a másikon még ott marad. Lehet, rosszul gondolkozom, és létezik ennél jobb alternatíva is.

(#16) Balika911 válasza kolopele (#15) üzenetére


Balika911
(nagyúr)

Nálam úgy működik, hogy pár hetente megy backup egy külső HDD-re. Emellett a legfontosabb dolgok szüleim gépén is megvannak vidéken - amiről rászoktattam őket, hogy csináljanak rendszeres mentést egy külső HDD-re. :)

Nekünk mondjuk nincs is sok adatunk, így ez működik. Ha ilyen 4-6 meg 10 terákat tárolnék, mint amit látok néha a fórumon, akkor máshogy oldanám meg a dolgot - valószínűleg RAID tömbbel egy NAS-ban (és ezt azért HDD-vel :) ).

[ Szerkesztve ]

(#18) Kisteker96


Kisteker96
(tag)

Épp ideje kapcsolni. Az Intel mindig is kicsit különc módon áll(t) az SSD-khez, van olyan eszköz amit 6(!) évig nem váltottak le. Talán csak nem érezték ennyire fontosnak a "consumer grade" SSD-k gyártását mindeddig..?

(#20) Duracellm... válasza Kisteker96 (#18) üzenetére


Duracellm...
(veterán)

És az a 6-éves termék még nem is saját fejlesztés. Nem volt értelme olcsó vezérlőt tervezni hozzá, ha egyszer a legyártott Nand-ot a nem-belépő-szintű termékekben is el tudták adni, saját vezérlőjükkel együtt, sokkal nagyobb haszonnal.
Most veszett olcsón gyárthatónak bizonyult a V-nand, consumer vonal pont alkalmas rá, hogy kockázat nélkül vissza hozhasson egy kis pénzt, amíg teljesen felfut a gyártás, és a pro szériában is be merik majd vezetni, ha erre sor kerül egyáltalán.

Amióta láttam egy olyan sort, az egyik PRO termék leírásában, hogy "elhasználódott Nand esetén 3 hónapnál tovább nem szabad elvenni az áramot az SSD-tól, mert adatvesztés-várható" én nem gondolom, hogy minden rendben lenne a témában.

[ Szerkesztve ]

(#21) Balika911 válasza Duracellm... (#20) üzenetére


Balika911
(nagyúr)

"Amióta láttam egy olyan sort, az egyik PRO termék leírásában, hogy "elhasználódott Nand esetén 3 hónapnál tovább nem szabad elvenni az áramot az SSD-tól, mert adatvesztés-várható" én nem gondolom, hogy minden rendben lenne a témában."

Ez az egyik fő oka, amiért backup célra még akkor is HDD-t használnék, ha az SSD is ugyanolyan olcsó lenne. (A másik pedig, hogy ha mégis beüt a krach és adatmentés kell, akkor SSD-ről az kisebb eséllyel sikerül, illetve jóval drágább.)

[ Szerkesztve ]

(#22) vadkörte válasza kolopele (#8) üzenetére


vadkörte
(addikt)

A zajszint relatív.
Ami Neked zajos, én lehet meg sem hallom, ami nekem zajos, másnak lehet már ipari porszívót jelent.

A gépemben van egy SSD, egy Seagate Barracuda és egy WD RED meg 6 venti (táp, CPU, első 80mm-es (SSD/HDD hűtő) és hátsó 92mm-es rendszerhűtő plussz kettő a VGA-n.
A leghangosabb az első 80mm-es slim ventilátor, de azt is alig hallani, PWM-mes, az alaplap vezérli 1400rpm felett még nem járt, a HDD-k tökéletes kussban teszik a dolgukat. (a Barracuda régebben néha kicsit ciccergett, de mára leszokott róla) Intenzív lemezműveletek közben sem hangoskodnak.
Nem akarok vitázni Veled, mert megértem az álláspontod, csak Te is értsd meg másokét.

Amúgy én a kis SSD-ket hiányolom leginkább. Nem a kis fizikai méretűt, hanem a kis tárkapacitásút.
Nem kell mindenhová 100+GB-os lemez, bizonyos felhasználási területekhez elég lenne a 16-64GB-os is, de ilyet már csak használtan lehet venni, sokan pedig tartanak a használt SSD vásárlásától. Nem biztos, hogy oktalanul...

Üdv. V. Körte

(#23) Apollyon válasza vadkörte (#22) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

"Amúgy én a kis SSD-ket hiányolom leginkább. Nem a kis fizikai méretűt, hanem a kis tárkapacitásút."

Semmi értelme már ilyet gyártani. Ahogy 100 gigás hdd-ket sem gyártanak már. A 120-as ellenében egy 64-es már nem kerülne annyival kevesebbe hogy megérje megvenni.

Ha viszont azt mondanád, hogy visszatérhetnének a jó minőségű, SLC-s technológiára, ahol a vezérlő nem hal be idő előtt, akkor egyetértenék annak fényében hogy cserébe ezért csak kisebb tárhely jár.

Azért kíváncsi leszek a tömeges tapasztalatokra ezzel a tlc-s vnand-dal kapcsolatban.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#24) tibaimp válasza Balu77 (#10) üzenetére


tibaimp
(addikt)

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy más volt a megcélzott piac. Az Intelnek komoly cuccai vannak szerver részre, de abban igazad van, hogy a "hagyományos" piacot kicsit elhanyagolták, ez miatt van valszeg a tlc és a v-nand területén is lemaradva, mert a szerver piacra még mindig az mlc a nyerő.

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#25) Apollyon válasza tibaimp (#24) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

"mert a szerver piacra még mindig az mlc a nyerő."

A konzumer piacra is így kéne... Vagy van valami otthonra valóban hasznos előnye a 3D vnand-nak, vagy csak a gyártó spórol ezekkel?

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#26) Balika911 válasza Apollyon (#25) üzenetére


Balika911
(nagyúr)

Szerintem elég előny, hogy olcsóbbak az MLC-nél. Az értelmesebb típusok 3D TLC-vel bőven bírnak annyit, hogy a legtöbb embernél semmi gond ne legyen velük. Aki meg power user, éppúgy vehet MLC-set, valamivel drágábban.

(#27) tibaimp válasza Apollyon (#25) üzenetére


tibaimp
(addikt)

Ott a pont, az utóbbi....

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.