Hirdetés

2020. december 2., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#14) Balika911 válasza Dare2Live (#12) üzenetére


Balika911
nagyúr

Pedig az SSD a rendszer mellett háttértárnak is éppúgy megérheti. Én valahogy sosem "éreztem át" az SSD-s gépek nagyszerűségét, mert a HDD éppúgy ott susogott bennük, ha meg leállt, várni kellett, hogy később megint felpörögjön. Meg hát amúgy is lassabb egy HDD, idő mire például a sok kép előnézetét betölti, vagy végigmegy rajta egy keresés. Nem az a (jó)pár másodperc a zavaró, hanem a kontraszt az SSD-ről futó dolgokhoz képest. Nekem ez így sosem tetszett.

Ezzel szemben miután itthon kompletten SSD-re váltottam, pár héten keresztül csak mosolyogtam magam elé, hogy a fent leírtakhoz képest milyen baromi jó használni a gépet. Nyilván, sok embernek ez nem fér bele anyagilag, de ezt a választ nem is erre, hanem a "nem látom minek" részre írtam.

***

Örülök a hírnek, mert látom, hogy az Inteltől is jön majd a 2 terás NVMe meghajtó. Pár év múlva ilyenre szeretném cserélni a két SATA SSD-t, és addigra úgy néz ki választék is lesz ezekből, plusz talán az áruk sem lesz annyira őrült már. Hamarosan kiderül, az a pár év sajnos túl hamar elsuhan. :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.