Hirdetés

2020. január 17., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#17) anrb válasza Kékes525 (#14) üzenetére


anrb
(tag)

Persze, nemzetbiztonsági kockázatot jelent minden országnak külföldi technológia használata.
A mi szempontunkból mindegy, az USA (és persze orosz) kémtevékenység _mellett_ a kínai is megjelenik a technológiai, gazdasági, katonai függésünk miatt.

Szerinted nem Kubában lennének narancssárga anorákban Zuckerberg és társai, ha nem CIA/NSA projekt lenne a Facebook, Google, és a többiek? Az USÁ-ban minden vállalati adathoz hozzáférhetnek a saját törvényeik szerint, és biztosítani is kell a hozzáférést.. A "Cloud", a mai okostelefon is erről szól (többmilliárd lehallgatóegység helymeghatározással, a virtuális asszisztensek révén folyamatos hangrögzítéssel). Minden x86-os processzor backdoor-os, az ARM-os baseband CPU-kra még ennyi rálátásunk sincs. Szoftverek még inkább érintettek.
Ha neked nincs is mai okostelefonod (mindegy, hogy Android, iOS, BlackBerry vagy Windows Mobile), elég ha a másik félnek van ilyen telefonja, Gmail-je, stb.

Az igazi fájdalmas változás az angolszászoknak az, hogy a Japán, Dél-kelet ázsiai mintát követve Kína is túllépett a másoláson, és a 21. században már nem csak egy szuperhatalom lesz a világban (sőt, 40 éven belül India is meghatározó szerepet kap). Maximum lassítani tudják őket, de már megállítani nem.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.