Hirdetés

2020. szeptember 28., hétfő

Gyorskeresés

Legfrissebb anyagok

Hozzászólások

(#1) Tetsuo


Tetsuo
(aktív tag)

Ez a lépés a tipikus brit mentalitást igazolná.

(#2) Tigerclaw


Tigerclaw
(nagyúr)

Szerintem az infrastruktúrát adó beremdezések esetén meg kellene követelni a nyílt forráskódokat, minden kapcsolódó firmware és szoftver esetén.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#3) redgreg


redgreg
(tag)

Micsoda dolog, egy nemzetbiztonságilag fontos területre nem beengedni az ellenséget. Csak az benne a vicces, h ha a ruszkikat zárnák ki így a sok kína drukker itt örömködne.

(#4) cskamacska válasza redgreg (#3) üzenetére


cskamacska
(addikt)

Egyébként mindegy hogy az ellenség(lol) cégeinek ténylegesen mennyi vaj van a fején, ha lesz egy kövér no deal Brexit, és egy másnapra összedobott szabadkereskedelmi egyezményért cserébe bevállalják a gyarmati létet, akkor úgy is Washingtonból mondják meg nekik mit akarnak tenni saját szabad akaratukból. :K :U

Lehet a hivatalok ezt már jobban tudják mint maga a kormány(ami épp távozik, majd a Brexit után esélyes hogy a következő is igen sürgősen távozik, így bizonytalan végül ki is irányítja az országot, kemény Soros vs gyíkemberek vs orosz botnet mérkőzésekre számíthatunk ^^), és előre dolgoznak. ;]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#5) -Skylake- válasza Tetsuo (#1) üzenetére


-Skylake-
(őstag)

+1

i'm not a slave to a god that doesn't exist , i'm not a slave to a world that doesn't give a shit.

(#6) Kékes525


Kékes525
(nagyúr)

A kínai, orosz cégek megbízhatatlanok. Nem azért mert most biztos, hogy kémkednének, hanem azért, mert diktatórikus rendszerek révén a kormányuk erre bármikor kötelezhetné őket. Nagyon naiv (sőt inkább...) az, aki ezt nem veszi figyelembe. Ezért érzékeny rendszerekbe nem szabad beengedni őket, mert az az adott országban ezek a cégek nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

(#7) Dévacsen


Dévacsen
(senior tag)

Lehet, hogy a Huawei nem kémkedik, de félelmetesen hanyag.... [link] pont ide vágó cikk.

Bardo Tödol - Naraka - A nézetek mindent felölelő hálója - A létesülés gyökere - A Garuda röpte

(#8) sebgutkopf válasza Kékes525 (#6) üzenetére


sebgutkopf
(őstag)

+1

(#9) Zanik válasza Kékes525 (#6) üzenetére


Zanik
(addikt)

Teljesen jól látod. :K

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#10) Braddock válasza Kékes525 (#6) üzenetére


Braddock
(őstag)

Bizony.

(#11) kilua válasza Kékes525 (#6) üzenetére


kilua
(tag)

Félig egyetértek

Kivéve hogyha úgy csinálnak mint pl a németek, hogy átnézték rendesen a forráskódját, az egész huawei rendszernek német szakemberek, és rendben volt minden. Ez inkább üzletről szól szerintem.

(egyébként az amcsik sem túl megbízhatóak egy európai számára már volt veszni hagyni az EU IT cégeket)

[ Szerkesztve ]

(#12) Kékes525 válasza kilua (#11) üzenetére


Kékes525
(nagyúr)

"pl a németek, hogy átnézték rendesen a forráskódját, az egész huawei rendszernek német szakemberek, és rendben volt minden. "

Semmit sem jelent. Firmware frissítéssel kijátszható a dolog. Nem beszélve arról, hogy az Ő figyelmüket is elkerülheti valami.

"(egyébként az amcsik sem túl megbízhatóak egy európai számára már volt veszni hagyni az EU IT cégeket)"

Lehet, de melyik szövetségi rendszerhez is tartozunk? Ne mossuk össze a kettőt. A két probléma nem egyforma súlyú.

[ Szerkesztve ]

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

(#13) Predatorr válasza Kékes525 (#6) üzenetére


Predatorr
(aktív tag)

A google-re, a fb-ra, a ms-ra, az almásokra, a hdd- gyártókra, v kikre gondolsz? Ezek a cégek már bizonyítottan megbízhatatlanok, és a sor folytatható. Nem is beszélve a nagy US bankokról és hitelminősítőkről, akik csődbe kergették a fél világot nem is egyszer.
Szánalmas ez „kínai, orosz megbízhatatlan” agit-prop., mintha a nyugati cégek vagy államok bármiben különböznének tőlük, leszámítva, h nekik pl. nincs piacképes 5G-jük. Böngészőben is csak nyugati kémscripteket találok folyton.

Amúgy kevered a „csatlós” (szolga) kifejezést a „szövetségessel” (egyenrangú).

[ Szerkesztve ]

"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."

(#14) Kékes525 válasza Predatorr (#13) üzenetére


Kékes525
(nagyúr)

Mint fentebb írtam, ne keverjük össze a szezont a fazonnal. Akiket példának felhozol azok a sokkal kisebb súlyú problémákat jelentenek, mint a kínai vagy orosz termékek. A Google és társai az egyének személyi jogainak megsértésért lehetnek "legfeljebb" felelősek, míg a kínai és orosz cuccok nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek adott esetben.

"Amúgy kevered a „csatlós” (szolga) kifejezést a „szövetségessel” (egyenrangú)." :U

[ Szerkesztve ]

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

(#15) qwertly válasza Kékes525 (#14) üzenetére


qwertly
(őstag)

Nagyon szánalmas ez a propaganda amit írsz.Usa csak csatlósnak használja nyugatott és ha nem úgy ugrálunk ahogyan szeretné.Akkor jön a szankció,vámháború.Semmivel nem jobb,de nem is rosszabb mint az orosz.

[ Szerkesztve ]

(#16) Kékes525 válasza qwertly (#15) üzenetére


Kékes525
(nagyúr)

Hol van nagyobb demokrácia? Ennyi. :U Én inkább az USA-t fogadom el a hibáival együtt, mint az oroszokat vagy a kínaiakat.

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

(#17) anrb válasza Kékes525 (#14) üzenetére


anrb
(tag)

Persze, nemzetbiztonsági kockázatot jelent minden országnak külföldi technológia használata.
A mi szempontunkból mindegy, az USA (és persze orosz) kémtevékenység _mellett_ a kínai is megjelenik a technológiai, gazdasági, katonai függésünk miatt.

Szerinted nem Kubában lennének narancssárga anorákban Zuckerberg és társai, ha nem CIA/NSA projekt lenne a Facebook, Google, és a többiek? Az USÁ-ban minden vállalati adathoz hozzáférhetnek a saját törvényeik szerint, és biztosítani is kell a hozzáférést.. A "Cloud", a mai okostelefon is erről szól (többmilliárd lehallgatóegység helymeghatározással, a virtuális asszisztensek révén folyamatos hangrögzítéssel). Minden x86-os processzor backdoor-os, az ARM-os baseband CPU-kra még ennyi rálátásunk sincs. Szoftverek még inkább érintettek.
Ha neked nincs is mai okostelefonod (mindegy, hogy Android, iOS, BlackBerry vagy Windows Mobile), elég ha a másik félnek van ilyen telefonja, Gmail-je, stb.

Az igazi fájdalmas változás az angolszászoknak az, hogy a Japán, Dél-kelet ázsiai mintát követve Kína is túllépett a másoláson, és a 21. században már nem csak egy szuperhatalom lesz a világban (sőt, 40 éven belül India is meghatározó szerepet kap). Maximum lassítani tudják őket, de már megállítani nem.

(#18) gabor7th


gabor7th
(addikt)

Miért ilyen nehéz kirakni egy céget ami ellened tevékenykedik, ráadásul egy olyan területen aminek egyesek szerint nagy jövője lesz?

Itt nem volt róla szó, de nemrég megjelent egy kutatás, ami simán csak nyilvánosan elérhető önéletrajzokat használt például forrásul és azokból is már kiderül, hogy jópár Huawei vezető egyszerre dolgozik a cégnél és a kínai katonai hírszerzésnél, vagy a titkosszolgálatnál.

"Mélyebb kapcsolat van a Huawei okostelefongyár és a kínai katonai hírszerzés és titkosszolgálatok közt, mint azt a mobilvállalat korábban beismerte - állítja Christopher Balding, a Fulbright University Vietnam professzora, valamint a londoni Henry Jackson Society thinkthank, akik Huawei-alkalmazottak önéletrajzait elemezték. "

Az önéletrajzokhoz a kutatók nyilvánosságra került online adatbázisokon keresztül jutottak hozzá. Egy életrajzban az áll például, hogy egyszerre a kínai Népi Felszabadító Hadsereg egyetemén tanított és a Huaweinél dolgozott egy alkalmazott, míg egy másik személy egyszerre egy állami hírszerzési intézménynél és a Huaweinél töltött be pozíciót. Állítólag ez a személy "olyan tevékenységet is végzett, amely információrögzítési technológia beszerelését írta körül Huawei-termékekbe."

[ Szerkesztve ]

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#19) Kékes525 válasza anrb (#17) üzenetére


Kékes525
(nagyúr)

A felvetéseidre a fentiekben már válaszoltam.

"Akiket példának felhozol azok a sokkal kisebb súlyú problémákat jelentenek, mint a kínai vagy orosz termékek. A Google és társai az egyének személyi jogainak megsértésért lehetnek "legfeljebb" felelősek, míg a kínai és orosz cuccok nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek adott esetben."

"melyik szövetségi rendszerhez is tartozunk? Ne mossuk össze a kettőt. A két probléma nem egyforma súlyú."

"Hol van nagyobb demokrácia? Ennyi. :U Én inkább az USA-t fogadom el a hibáival együtt, mint az oroszokat vagy a kínaiakat."

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

(#20) Kékes525 válasza gabor7th (#18) üzenetére


Kékes525
(nagyúr)

Ez a link az. Átfogó kutatás készült a Huawei alkalmazottainak hírszerzési kapcsolatairól (2.)

[ Szerkesztve ]

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

(#21) anrb válasza Kékes525 (#19) üzenetére


anrb
(tag)

Ugyanolyan vazallusok vagyunk a NATO (azaz USA) alatt, mint a VSZ alatt. Ajánlom figyelmedbe az idén megkötött DCA szerződést. Azt csinálnak az USA katonák Magyarországon, amit akarnak, jóváhagyás a magyar féltől nem kell, tájékoztatni nem szükséges, és a közlekedési szabálysértéseken kívül az USA jog érvényes rájuk. Konfliktushelyzetben gondolkodás nélkül beáldoznak majd minket.

Én azt mondom, hogy Magyarországnak a magyar érdekeket kell nézni (vulgárisan fogalmazva több s*gget kell nyalni).

(#22) anrb válasza Kékes525 (#20) üzenetére


anrb
(tag)

Ebben egyetértünk. Huawei=Kína, PLA, kínai hírszerzés ahogy az USA techvállalatok=CIA, USA érdekérvényesítési eszköz (ahogy a petrodollár is).

(#23) Kékes525 válasza anrb (#21) üzenetére


Kékes525
(nagyúr)

"Azt csinálnak az USA katonák Magyarországon, amit akarnak"

Ez hazugság. Orbán enged az USA-nak, de ő is kiharcolt valamit a katonai megállapodás tervezete szerint

"ha törvénysértést követnek el, akkor a legtöbb esetben az amerikai jog vonatkozik majd rájuk."

"Beépítettek azért a szövegbe egy kiskaput, amely szerint különlegesen fontos esetekben a magyar hatóságok visszavonhatják a megállapodásnak ezt a részét. Az egyetlen kivételt a közlekedési szabálysértések és balesetek jelentik. Az ilyen ügyek kivizsgálása a magyar rendőrség elsődleges feladata az amerikaiakkal együttműködésben"

[ Szerkesztve ]

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

(#24) kilua


kilua
(tag)

(#25) anrb válasza Kékes525 (#23) üzenetére


anrb
(tag)

Remélem, hogy sose kerül arra sor, hogy megtudjuk, mennyit ér ez a jogi kiskapu.
Azt azért elismered, hogy nem két egyenrangú fél között köttetett ez a szerződés, nem kis USA nyomásra?

(#26) Kékes525 válasza anrb (#25) üzenetére


Kékes525
(nagyúr)

"Azt azért elismered, hogy nem két egyenrangú fél között köttetett ez a szerződés, nem kis USA nyomásra?"

Természetesen. A politika ilyen.

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

(#27) Predatorr válasza Kékes525 (#14) üzenetére


Predatorr
(aktív tag)

Hát tényleg, a globális pénzügyi válságot észre sem vettük, te trumptroll. :)- USA mitől és minél nagyobb demokrácia? Idióta emberek tömege, akik pénzért megvezethetők, hogy csak saját érdekeit követő diktátort válasszanak a nyakukra (ismerős?), a végeredmény ua. Amíg szerte a világban ők csinálnak mindenhol válságot és háborút (csatlósaikból meg célpontot, hogy vegyék fegyvereiket), másoktól kevésbé tartok.
Az us katonák ráadásul bárhol a világon azt tesznek, amit akarnak, mert kormányuk nem ismeri el a nemzetközi büntetőbíróság fennhatóságát felettük. Mert ennyire demokratikusak, meg szabadság, stb.
Szóval hagyjuk az oroszozást és a kínaizást.

[ Szerkesztve ]

"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."

(#28) Kékes525 válasza Predatorr (#27) üzenetére


Kékes525
(nagyúr)

Relativizálsz. Nem összemérhető a két rendszer (nyugat-kelet).

[ Szerkesztve ]

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

(#29) redgreg válasza Predatorr (#27) üzenetére


redgreg
(tag)

Azért mert a választások am szabadok, és nem van az ellenzék teljesen ellehetetlenítve. Ezen felül, ha nem balhézol a hatalom nem fog piszkálni, sőt igazából ha nem sértesz meg törvényt akkor balhézhatsz is.

Az oroszoknál kvázi csak a Putyin pártra lehet szavazni, de ott legalább az elvi lehetőség megvan a váltásra. Plusz kisemberként ha nem balhézol békében vagy hagyva, ha nagyon ugrálsz viszont erősen megszívhatod. Szóval messze nincs annyi szabadságod, de azért még kb élhető de azért nem USA. Kb olyan mint mi, csak náluk az ellenzék nem a saját töketlensége miatt súlytalan, hanem mert a tehetségesebbeket idő előtt kiszedik.

Kína meg egy abszolút diktatúra, ahol ha nem tetszik a képed mész átnevelődni. Csak miután ügyesek a srácok rengetegen elhiszik h ekvivalens akár az oroszokkal is, pedig kínához képest még a kései Szovjetunió is demokratikus volt, Oroszország meg kifejezetten ultraliberális demokrácia.

(#30) nyisziati válasza Kékes525 (#28) üzenetére


nyisziati
(veterán)
LOGOUT blog

Szerintem hagyd, sokszor lefutottam már ezeket a köröket a Huawei-ügy kapcsán különböző topikokban. Legutoljára az egyik ilyen "tehetséges" már oda lyukadt ki, hogy "a nácik is demokratikusak voltak a 2. vh.-ban". :DDD

Sejtésem szerint ezek rejtőzködő széljobbosok, akik itt élik ki a perverz diktatúra-vágyukat. :(((

A Samsung telefonok mellől is kimaradhat a töltő! (kattints a nickem alatt a LOGOUT blogra) . . . . . . . . . . . . . . . . Samsung Galaxy A9 (2018); Pebble Steel

(#31) Kékes525 válasza nyisziati (#30) üzenetére


Kékes525
(nagyúr)

:R

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

(#32) janeszgol válasza Kékes525 (#16) üzenetére


janeszgol
(veterán)

A 16. hozzászólásban már el is jutottunk a hol van nagyobb demokrácia, a hol jobb élnihez. Amikor egyik hír sem erről szólt.

Huawei: akárhogy alakul a sorsa, a kedvenc telefonmárkám marad. (2012-től ismerem es követem a márkát.)

(#33) Tigerclaw válasza Kékes525 (#12) üzenetére


Tigerclaw
(nagyúr)

Ráadásul nem sok szakember lehet, aki ért mind a telekommunikációs, mind a szoftveres, firmwares részét azoknak a berendezéseknek...nem beszélve az esetleges nyáklapra ültetett “extra” chipekről és a bennük lévő kódról.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#34) Kékes525 válasza Tigerclaw (#33) üzenetére


Kékes525
(nagyúr)

"esetleges nyáklapra ültetett “extra” chipekről és a bennük lévő kódról." :K

Ez bennem is felmerült.

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

(#35) NandoXXL válasza qwertly (#15) üzenetére


NandoXXL
(senior tag)

Ezt mond az Ukrán barátomnak, aki orosz párti volt, addig amíg meg nem támadták az országukat. Tudatlan vagy. Kína se különb, sőt ha ismernétek a kultúrájukat, félnétek őket.

(#36) nyisziati válasza NandoXXL (#35) üzenetére


nyisziati
(veterán)
LOGOUT blog

Nekem is ez a bajom, főleg a nyugati befektetők miatt. Naivan odavittek egy csomó technológiát (meg pénzt), aztán csodálkoznak, hogy a fejükre nőnek... :U
Most már késő elvenni a stafétabotot, világhatalmat csinált a sok pénzéhes nyugati nagyvállalat Kínából, örülhetnek, ha nem dobnak atomot rájuk 10-15 éven belül. Bár mondjuk ezt Kínából nem nézem ki, de Észak-Koreából igen...

A Samsung telefonok mellől is kimaradhat a töltő! (kattints a nickem alatt a LOGOUT blogra) . . . . . . . . . . . . . . . . Samsung Galaxy A9 (2018); Pebble Steel

(#37) anrb válasza NandoXXL (#35) üzenetére


anrb
(tag)

Azért sokat köszönhetnek az ukránok az USÁ-nak a jelenlegi polgárháborús helyzetért. A NATO terjeszkedés és a potenciális USA támaszpont mellettük, valamint Szevasztopol elvesztésének a lehetősége kiverte az oroszoknál a biztosítékot. 2008-ban például Grúziában tesztelték a ruszkik reakcióit. Párhuzamot lehet vonni a kubai rakétaválsággal.

Nem védem az oroszokat (és a kínaiakat), csak ideje lenne már észre venni, hogy az USA sem különb, mint bármelyik korábbi (pl. spanyol, francia, angol, náci Németország, SZU) birodalom. Jelenleg még a szerszám jobbik oldalán vagyunk, sokan viszont nem ilyen szerencsések. Amint az USA gazdasági érdekeit keresztezed, megismered a valódi arcát. Egy birodalom birodalomként viselkedik. Kína alatt még rosszabb lesz.

(#38) Kristof93 válasza kilua (#11) üzenetére


Kristof93
(aktív tag)

Az csak akkor ér valamit ha minden frissítés előtt átnézik, majd ebből a kódból saját maguk fordítják és telepítik. Még így is ki lehet játszani hardverbe épített sérülékenységgel. Arról nem is beszélve, hogy így minden alternatívát csődbe visznek, utána meg azt csinál Kína és a Huawei amit akar.

(#39) Reggie0 válasza anrb (#37) üzenetére


Reggie0
(nagyúr)

Nem a nato terjeszkedik, hanem erdekes modon azok az allamok, amelyek szabadon donthetnek inkabb a nato-t valasztjak az oroszok helyett. Ki erti ezt...

(#40) kilua válasza nyisziati (#36) üzenetére


kilua
(tag)

Olyant olvastam hogy a cégek akik oda vitték a termelést azzal nyugtatták meg magukat hogy a termelés oda szervezésével Kína -Észak koreai szint után- része lesz a világgazdaságnak, nőni fog a jólét előbb-utóbb kitör a demokrácia, mert eddig mindig az történt ... nyugaton.

Úgy tűnik kelet ázsia más, lásd még japán-Dél Korea-Tajvan ahol nyugati demokrácia van, de nyugati szemmel nézve iszonyú tekintélyelvűek.

[ Szerkesztve ]

(#41) redgreg válasza Reggie0 (#39) üzenetére


redgreg
(tag)

Én pl nem... Ki kéne szakadni a nyugat szemüvegből. Ami azt illeti, miközben mindenki Kínát figyelik, a ruszkik szép csendben visszamásznak a világhatalmi pozícióba. Én személy szerint kezdek is tőlük nagyon félni.

(#42) nyisziati válasza redgreg (#41) üzenetére


nyisziati
(veterán)
LOGOUT blog

Áh, sehol sincsenek.
Kínához képest alig másztak ki a kommunizmusból.
Max. a hadseregük erős valamennyire, de ott is inkább csak az atom-tengeralattjárók félelmetesek, a többit a Nato elég hamar elsöpörné.

A Samsung telefonok mellől is kimaradhat a töltő! (kattints a nickem alatt a LOGOUT blogra) . . . . . . . . . . . . . . . . Samsung Galaxy A9 (2018); Pebble Steel

(#43) redgreg válasza nyisziati (#42) üzenetére


redgreg
(tag)

A NATO? Az USA. De ott se olyan egyértelmű a dolog. A NATO maradéka csak egy kínosan rövid bejegyzés lenne a hadtörténelem nagy könyvében. De megint ott vagyunk amit már párszor említettem. Kína nem mászott ki a kommunizmusból. Csak jól maszatol. De tegyük már fel azt a kérdést, hogy az az ország ami az oroszok 40 éves elavult hajtóművét nem tudja lemásolni, tuti hogy mindenhol máshol tényleg élvonalban van? Vagy csak a hajtómü feltünő dolog, a többit lehet maszatolni?

(#44) Reggie0 válasza redgreg (#41) üzenetére


Reggie0
(nagyúr)

Ne viccelj, kicsit megembargoztak oket es mar alig birja a gazdasaguk. Egy osszetettebb processzort nem tudnak tervezni, kina rohogve lekorozte oket.
Oroszorszag mar csak a szovjet fegyverkezesi versenybol megmaradt technologia olcso utoreszelgetesebol probal felszinen maradni.

[ Szerkesztve ]

(#45) nyisziati válasza Reggie0 (#44) üzenetére


nyisziati
(veterán)
LOGOUT blog

Így van.
Most láttam valahol egy videót, hogy a hadügyminisztériumuk az új Armata szupertankból rendelt kb. egy tucatnyit, amit - ha jól emlékszem - kb. 3 év alatt gyártanak le... :DDD

A Samsung telefonok mellől is kimaradhat a töltő! (kattints a nickem alatt a LOGOUT blogra) . . . . . . . . . . . . . . . . Samsung Galaxy A9 (2018); Pebble Steel

(#46) Zanik válasza Kékes525 (#34) üzenetére


Zanik
(addikt)

Volt rejtett chip ügy. Ha jól emlékszem az Amazon rendelt meg valami külső auditot egy szerverbeszállítónál, és a Supermicro alaplapokon találtak egy rizsszem méretű chip-et ami nem volt az eredeti design része, de “valahogy” a beszállító kínai gyárában rákerült.

És sajnos tényleg sokan összemossák a webes szolgáltatók (Gmail, Facebook) személyes adatokkal való olykor visszás gyakorlatát, és egy ország komplett telekommunikációs rendszerének potenciális szabotálását. Pedig nem vagy köteles sem a Gmail-t, sem a Facebook-ot használni. De megnézem hogy mit csinálsz akkor, ha a komplett vezetékes vagy épp 5G-s hálózat egy idegen ország titkosszolgálatával együttműködő cég termékeivel és szoftvereivel van kiépítve.

Ezt nem értik meg sokan, hogy az egyiknél egyéni felelősség a kockázatokat felmérni, a másiknál meg állami.

[ Szerkesztve ]

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#47) Kékes525 válasza Zanik (#46) üzenetére


Kékes525
(nagyúr)

Teljesen egyetértek. :K Azt is figyelembe kell venni, hogy melyik szövetségesi rendszerhez tartozunk, amibe önként léptünk be.

[ Szerkesztve ]

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

(#48) anrb válasza Kékes525 (#47) üzenetére


anrb
(tag)

A NATO tagsagot a valasztopolgarok 24.099 szazaleka szavazta meg. Joval kevesebb volt a reszvetel 50%-nal. Foldrajzi helyzetunk es a varhato honvedelmi koltsegek miatt sem lettunk semlegesek.

(#49) Kékes525 válasza anrb (#48) üzenetére


Kékes525
(nagyúr)

Persze. Viszont az igazság: Népszavazás Magyarország NATO-csatlakozásáról

[ Szerkesztve ]

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

(#50) anrb válasza Kékes525 (#49) üzenetére


anrb
(tag)

A százalékot csúnyán elírtam (valójában 41,495%), viszont a táblázatban sem stimmel az összesen (Wikipedián ugyanez van). Érvényes!=Igen+Nem

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.