Hirdetés

2024. február 28., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Dark Archon


Dark Archon
addikt

Ez egy igen hasznos írás... annak, aki rálát a gépére a tévé előtt :) Ugyanezt rádiós kommunikációval tervezed megoldani? Bár 10 fontért komplett billentyűzetet hozzávágnak az emberhez ebay-en, egér irányítással, stb.

Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Cube Nature EXC | Canyon Endurace 7 | BF4: DarkArchonHUN

(#2) bzoley


bzoley
veterán

Ez egy kicsit túl van bonyolítva. Egy soros porti(ha elérhető) vevő szinte ingyen van. Aki meg kevésbé fogékon a barkácsolásra, már egy ilyesmivel is elindulhat.

(#3) nemlehet


nemlehet
őstag

Szerintem kicsit túlbonyolítottad a megoldást lévén azért a wifis telefonos megoldások is elég jók. Pl Goldworm remote az nekem nagyon bevállt, bár nem túl szép, de funkcionálisan kiváló.

Plusz mostmár azért elég sok telefonban van infra, azokra pedig le lehet szedni az Anymote-ot, az szabadon programozható, sőt akár tanítható is a távirányítóról (ha a telefon támogatja) plusz az összes gyakran használt gombot ki tudod pakolni widgetbe. Kb 3 hónapja elraktam valahova a távirányítót takarításkor, azóta csak a telefont használom :D

De egyébként szép munka :)

[ Szerkesztve ]

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#4) Speeedfire


Speeedfire
nagyúr

Én is bonyolultnak érzem, mindenesetre tök jó dolog.
Én kodit használok egy ideje, irányításra meg telefon/tablet.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#5) kalifa777


kalifa777
tag

Szerintem a wifis vezérlők jelentik a megoldást a legtöbb problémára. Mára már kiforott a technika, és kinőtték a gyerekbetegségeiket.

(#6) Dark Archon válasza nemlehet (#3) üzenetére


Dark Archon
addikt

Egy embernek megoldás lehet a telefon, de családilag nincs kényelmesebb egy távirányítónál.

Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Cube Nature EXC | Canyon Endurace 7 | BF4: DarkArchonHUN

(#7) DiamondBack


DiamondBack
senior tag

Fel sem tűnt de az utóbbi időben a laptopot is kihagytam a képletből, telefonra letölt pár perc, majd mirrorshare a tvre... Ha a lustaság fájna :DDD

(#8) skul0 válasza Dark Archon (#6) üzenetére


skul0
aktív tag

+1
Köszönöm, erre gondoltam. Én is telefont használtam előtte, de ezzel a megoldással szvsz ezerszer kényelmesebb. A telefont fel kell oldani, meg kell nyitni az alkalmazást, párosítani a hosttal, stb. mire ezeket végigpötyögöm, addigra már rég eltelt a filmben az a rész amit esetleg vissza akartam hallgatni magyarul, mert nem értettem. Így csak 2 gombnyomás a távirányítón. :)
Azóta tervbe vettem azt is, hogy a kis asztali lámpát is ezzel kapcsoljam le egy relével, akkor már ahhoz sem kell felkelni az ágyból. Hiába, lustaság...

(#9) icemad


icemad
nagyúr

Köszi a cikket, nagyon hasznos. Én biztos megcsinálom, bár még nem teljesen világos a vezérlés. De majd menet közben rájövök. Azt meg lehet oldani, hogy be is kapcsolja a gépet? Wake on Lan funkcióval pl.?

[ Szerkesztve ]

(#10) skul0 válasza icemad (#9) üzenetére


skul0
aktív tag

Szia!

Alvó módból, akárcsak egy billentyű lenyomásakor minden további nélkül felébreszthető a számítógép, amennyiben az erre vonatkozó beállítások helyesek a BIOS-ban.
A WakeOnLan funkció már érdekesebb gondolat, mert maga az Arduino Micro nem egy ethernetes eszköz, és lehet nem is éri meg egy ethernet board beszerzése a Micro-hoz, mert azt nem olcsón mérik.

(#11) icemad válasza skul0 (#10) üzenetére


icemad
nagyúr

Na akkor csak egy kis szabadidő kell még hozzá... :)
Valami egyszerűbb házat is kellene hozzá fabrikálni. De azt majd legóból.

(#12) skul0 válasza icemad (#11) üzenetére


skul0
aktív tag

Én egy nagyobb méretű zsugorcsövet ráhúztam, és rámelegítettem. Így egy nagy fekete bigyó az egész, csak az érzékelő meg a LED látszik, de legalább a panel piros fényei nem látszanak.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.