Hirdetés

2021. április 17., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) twollah


twollah
nagyúr

Jobban szeretem a nagyobb meretu fulhallgatokat amik nem nyomjak a fulem.

(#2) Makaveli


Makaveli
senior tag

Jó kis teszt lett, csak használhattál volna makro-t a fényképeknél! ;)

CoD2: Jager-cola xFire: safisniper CoD4: Jager-cola

(#3) Solten


Solten
őstag

Nekem HD 201-em van, és "potom pénzért" gyönyörűen szól... Tribute to Sennheiser :R

(jobban adja vissza a muzsikát mint egy duplaanyiba kerülő technics pl.)

[ Szerkesztve ]

Saor Alba

(#4) mocsanisi válasza Makaveli (#2) üzenetére


mocsanisi
senior tag

Köszönöm a dícséreteket! Hát igen digifényképezővel lett volna az igazi, csak az épp elromlott így maradt a nokia 6233! ;)

‎"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."

(#5) Shim


Shim
őstag

Én is ilyet használok, már egy éve. Nagyon meg vagyok vele elégedve, kifogástalan. Aki nem akar sokat költeni, de szeretne szép hangzást és egy kényelmes fülest, annak bátran ajánlható.

A tetején (pánton) lévő párna miatt hosszú távon még kényelmesebb.

Religion – causing genocides over differing imaginary friends

(#6) L4D1K válasza twollah (#1) üzenetére


L4D1K
őstag

Használtam már el pár fejhallgatot. Earpad kialakítású fejhallgatók rendre nyomják a fület, de ez egy fokkal jobb és pár-órás használat után sem zavaró...Jó persze nem egy HD555

# ANTAL Tuning #

(#7) L4D1K válasza mocsanisi (#4) üzenetére


L4D1K
őstag

Szerintem ez egy nagyon jó választás, mert integrált hangkártya is simán meghajtja, de az a basszus benne :DD . Elektronikus zenére nagyon jó választás, de rockra/szimfonikusra nem mert, a mélye üt/a közepek torzítanak/a magas meg nagyon pontatlan(modom ezt ugy h 2 honapig aktivan használtam, majd lecseréltem egy nagyobbra).

# ANTAL Tuning #

(#8) twollah válasza L4D1K (#6) üzenetére


twollah
nagyúr

En egy Technics RP-F290est hasznalok.
Jo par percig valogattam, probalgattam a fulhallgatokat mire kivalasztottam ezt.
Kenyelmes, nem nyomja a fulem es nagyon jol szigeteli a kulvilag hangjait.

(#9) 04ahgy


04ahgy
nagyúr

A cikk elég jól leírja a dolgokat! Az egy szó, mint száz kifejezést azért illene kiírni betűvel.

twollah: a HD202 nekem is nagyon nyomja a fülem. Elég erős a pántja, a párnázás meg alacsony, és a külső porcra rányomja a bőrt, egy idő után nagyon zavaró.

A fejhallgató összességében elég jó, azt kell mondanom, karácsonyra ezt vettem magamnak. Sajnos azt látom, amit minden esetben látni újabban, a ma fej/fülhallgatóinak tervezésekor. Baromi magas érzékenység, hogy a hordozható eszközök maxra kihajthassák, és a metro/villamos/busz utazóközönsége, esetleg az utcai járókelők, vagy a vonaton szundítani szándékozó utazók minél messzebbről is hallhassák a basszust, vagy akár 3-4 méterről kivehessék a szám pontos szövegét. Ma a fejhallgatókatfülhallgatókat az irdatlan basszusra, tömörített mp3-ak zéró hangzására, torzított mivoltára tervezik, sajna. És sajnos a Sennheiser is, mivel el akarja adni a termékét.
Ez a füles is nagyon érzékeny (ez jó pont), mikor a Philips SBS HP 195 után bedugtam, fülön csapott a hangerő, ahhoz képest.
Viszont nagyon igaz, amit már többen mondtak előttem, köztük a cikkíró is: klasszikus zenére pocsék. A magasak fojtottak. Hiába van szép grafikon a dobozon, nem lineáris a frekvenciamenete ennek a 6 ezer forintos "csodának". A kétezer forintos Philips frekvenciamenete nem hagy maga utánele ennyi kívánnivalót. Emeli a basszust. Emeli a szinte csak basszusból álló MP3-ak javára. A zene kárára. A magasakat kissé mossa, gyengén, de észrevehetően. Miért is? Hogy az MP3-ak mintavételezéséből magas hangon bekövetkező nagyobb veszteségeket kompenzálja. Ezáltal a paramétereiben korrekt fejhallgatónál MP3 alatt korrekt hangot ad. Ezt egy ekkora nevű gyártó megteheti?

Mondom, hogy teszteltem. Természetesen nem MP3 szólt belőle. CD-DA.
Nézzünk egy művet, amibe a fent említettek ismeretében belerokkan. Sztravinszkij Tavaszi Áldozat c. művére esett a választásom. Miért?
Mert annyira vadul hangszerelt mű. Miközben már őrülten veri, szó szerint püföli az üstdobokat a két ütőszekciós (mély hangok ugyebár, mégis majdnem szinuszos), azalatt vonós unisono a közép frekvenciatartományban, míg a fuvola és a piccolo eszméletlen magasságokban sikolt! Vadítsuk meg az egészet egy kevés, széles spektrumot átfogó, fémes hangszínű trombitával, és meg is volnánk.
És tényleg. A magas részeken egy harmad árú fejhallgató elveri. Mit elveri?! Kenterbe veri!! A nagy nevű SENNHEISER-t! Persze a basszus a HD202-n is olyan, de olyan telten, erősen szól, hogy azt nem lehet kifejezni.

Értékelem a helyzetet.
Basszus: 18Hz...300Hz. Itt kimagaslóan teljesít a HD202.
Közép: 300Hz...2kHz. Már jócskán hagy kívánnivalót maga után.
Magas: 2kHz..18kHz. Katasztrofális.
Akárhogy nézzük, két dekádon elvérzik az üdvöske, egy nyerő dekáddal szemben. Ha azt is hozzá vesszük az értékeléshez, hogy mire érzékenyebb az emberi fül? A közép és magas hangokra. Hol gyengélkedik a HD202? A közép és magas hangokban...
Vonja le mindenki maga az értékelést.
Megtartom, mert COD2-re, néha könnyűzenére elkél. meg addig sem a már agyon használt, médiamárktos, gagyi Philips használódik... :DDD

Én vonatra, buszra ajánlanám, mert teljes fület betakaró, mégis viszonylag kicsi. A jármű zaja meg elnyomja a magasakat. ;]
Továbbá inkább annak aki nem igényes zenehallgató. (Aki megelégszik rádióhallgatással, kaptafára készülő popzenével, vagy bármi más, mp3 tömörítésű hanganyaggal.)
Aki csak néha is hallgat klasszikus zenét, az ne ilyet vegyen.

HGyu

[ Szerkesztve ]

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior! \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#10) ALI_G


ALI_G
veterán

olyan geniusom van mint az utolsó képen. Az se rossz, persze biztos lemarad hangzásban.
meg van egy mx-em PDA-hoz. Sajna ott meg a PDA hangadója a gyenge, de szeretem azt is.

mod: egy biztos, sok gagyit lehet kapni a sok stupid usernek :) főleg media markt meg ezekben.

[ Szerkesztve ]

(#11) mocsanisi válasza 04ahgy (#9) üzenetére


mocsanisi
senior tag

Már a te írásod elmegy egy cikknek, és teljes mértékben egyetértek veled. Tudom hogy hogy kell szólnia a komoly zenének, mivel 7 évig zenetagozaton tanultam, illetve 5 évig klarinétoztam. Vivaldit ki se mertem már próbálni. Amúgy még a rockzene is elmegy vele, hallgatható, de tényleg basszusba üt nagyot. Jah és igen. Ajánlott 160Kbit/sec feletti MP3-mat hallgatni (legjobb lenne losless) mert az alatt eléggé gyéren szól!

‎"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."

(#12) L4D1K válasza 04ahgy (#9) üzenetére


L4D1K
őstag

Szerintem a legtöbb ember aki 6000ft környékén vesz fejhallatót, tisztában van vele mit kaphat a pénzéért. Csodákat nem várnak. Az árban persze súlyos ezreseket ér az a bizonyos 10 betűs márkanév. Aki meg komoly zenét hallgat nem vesz fejhallgatót...

Másrészt, nekem egy Philips SBC 484 em is van. Sajnos 20 után már erősen kontaktos a 3eres kábel, de a hangja :R . (Képet már a google-ben sem találok róla)

A Sennheisert meg tessék békénhagyni. Drága és jó, mint egy Mercedes.

# ANTAL Tuning #

(#13) L4D1K válasza L4D1K (#12) üzenetére


L4D1K
őstag

Vagy mégis [link]

[ Szerkesztve ]

# ANTAL Tuning #

(#14) lorcsi


lorcsi
veterán

nekem is ez van :)
jó nagyon, isteni hangja van -nekem nincs is igényem jobbra, meg többet se adnák ki
a kábel feltekerőnek viszont nem sok értelmét látom, sosem hasztáltam a 2 év alatt

[ Szerkesztve ]

"sokaknak kevés, keveseknek sok jut"

(#15) 04ahgy válasza L4D1K (#12) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Szerintem a legtöbb ember aki 6000ft környékén vesz fejhallatót, tisztában van vele mit kaphat a pénzéért. Csodákat nem várnak.

Nem csodát várok. Csupán csak lineáris frekvenciamenetet, és azt, hogy egy harmadárú fejhallgató ne legyen már jobb nála, ha lehet. Előző hozzászólásomban a példa.

lorcsi: mivel gondolom te nem utcán, utazás közben használod.

mocsanisi @ #11: :R Egyébként, ha gondolod, bármit beletehetsz a hozzászólásomból a cikkedbe, amit szeretnél. (Esetleg cserébe a legaljára beírhatod OFF tag-ban, hogy segítettem én is. :DDD)

HGyu

[ Szerkesztve ]

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior! \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#16) szumoo válasza ALI_G (#10) üzenetére


szumoo
senior tag

Ha gondolod, odaadom az én 202-em kipróbálásra - viszonyításra! ;)

A nyúlon túl?

(#17) PowerBuldog


PowerBuldog
veterán

Én úgy kb 2 hete vettem egy Sennheiser HD515-öt. Próbálgattam a media marktban minden féle fajtájú fülest, több márkát is, de ez tetszett a legjobban.
Az ilyen kialakítású fülhallgatókra viszont mindre 10 perc és ráizzad a fülem mint annak a rendje, viszont az 515-nek meg szövettel van burkolva, úgyhogy az nagy előny nállam.

Shop.Builder - Mi arra gyúrunk, hogy Te izmos legyél!

(#18) zdanee


zdanee
őstag

Jopar eve hd202-t hasznalok, gyakorlatilag mindenhol. Szeretem a hangjat, es szeretem, hogy konnyen szerelheto. A mostoha banasmod miatt eddig 2 alkalommal kellett ujrakabelezzem, de a jo kialakitas miatt egyszer sem kellett fel oranal tobbet szoszmotolni vele.

Zipit Z2 idomár - Samsung Galaxy S8 - Cube i7 Stylus - Pebble Time - Remix Mini 2G - GPD Win

(#19) woker válasza 04ahgy (#9) üzenetére


woker
aktív tag

Igazából nem értem min csodálkozol. Márkás dolgoknál az ár egy jelentős részét a márkanév megfizetése teszi ki, a pár ezer forintos kategória a legalja a Sennheisereknek. Még a HD 465-ösöm sem tartozik a normálisabbak közé a Sennheiserek között pedig az ár alapján már a "nem annyira gagyi" kategória tagja.
Továbbá emlékeim szerint a gyártó elég szépen feltünteti, hogy mely célokra ideális az adott füles. A HD 202-t például könnyűzenéhez ajánlja a gyártó (és ezek után csoda, hogy elvérzik komolyzenénél?).
Próbáltam már Philips-et ami talán drágább vagy azonos árban volt mint a HD 457-esem, és érdekes módon a vadonatúj Philips is éppen csak megközelítette a több éves, leharcolt fülesem.
Az időtállóságról: Vajon a harmadárú philips még több évnyi használat után is olyan tisztán fog szólni mint mondjuk ez a 6000-es "csoda" (nekem a 8000-es "csodám" is szinte ugyan úgy szól mint majd 5 éve amikor megvettem)?
Továbbá a teszt eredménye függ attól is, hogy mikor lett tesztelve a füles. Speciel mind a HD 457-esemnek mind pedig a HD 465-ösömnek kellett 1-2 mire bejáratódott. Addig ugyan is a mélyebb tartomány sokkal hangsúlyosabb volt, elnyomva ezáltal a magasabbakat (bár nagon szerettem azt a kellemes telt mélyet amit az ilyen bejáratós füles produkált).

p.s.: Azon esetleg nem akarsz felháborodni, hogy mondjuk egy Ferrarit nem vihetsz ki terepre, mert hát hiszen baromi drága és miért nem jó minden úttípuson?

[ Szerkesztve ]

(#20) ollie


ollie
MODERÁTOR

Örülök a cikknek, de inkább ne csinálj képeket, ha nem tudsz jó minőséget produkálni!

****

(#21) eastsider


eastsider
nagyúr

A CX300-hoz képest hogy szól? :F

(#22) Sefter


Sefter
veterán

nekem is volt egy HD202-em 1 óra múlva visszavittem mert kib@ kényelmetlen volt..kicserélték egy Sony-ra
hangminőségben és kényelemben nekem sokkal jobban bejött a Sony, az "igazi" sennheiser-ekkel nincs tapasztalatom..

Psn ID: sefter_hun

(#23) DelArco


DelArco
aktív tag

nekem egy hd515öm van az nem rossz füles a bár nem vagyok komoly zenehallgató és játékra is tökéletes. viselése sem zavaró szvsz. 25K-t megért sztem.
meg volt egy cx300as is utcára azis egész jó kis szerkezet sztem.

Youth hides the key to salvation

(#24) Viktor77


Viktor77
félisten

6000? Hol 6000? Múltkor bementem a Saturnba, 3000-ért volt kint és 4-ért a 201-es (nem láttam, hogy akciósak lennének). Vettem egy 201-est, mert azt kényelmesebbnek éreztem.

Úgy kell hozzáállni, hogy egy ez egy 3K-s fejhallgató, akkor nem ér csalódás.

(#25) mocsanisi válasza Viktor77 (#24) üzenetére


mocsanisi
senior tag

http://www.argep.hu/main.asp?suche=sennheiser+hd+202&x=0&y=0

Itt a legolcsóbb helyen is 5300Ft. HD-201 majdnem ugyan ez csak nem üt akkorákat basszusban!

‎"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."

(#26) Viktor77 válasza mocsanisi (#25) üzenetére


Viktor77
félisten

Nem ott kell megvenni. :)

Az ilyen oldalak amúgy sem tartják nyílván a Saturn, MM és társai cégeket (nem is tudnák).

(#27) Shim válasza eastsider (#21) üzenetére


Shim
őstag

A mélyek erősebbek a CX esetén, a 202-nek viszont jobban teljesít magas-középmagas tartományokban. Mintha tisztábban szólna.
Én mindkettőt szeretem, CX-et utcára, 202-et gépnél használom.

Religion – causing genocides over differing imaginary friends

(#28) eastsider válasza Shim (#27) üzenetére


eastsider
nagyúr

köszikösziköszi :) :R
ajj rámtört a birtoklási vágy :(

(#29) DarkByte válasza 04ahgy (#9) üzenetére


DarkByte
addikt

Érdekes amit írsz. Nekem is egy Philips SBC HP 195-öm van (már a második, az elsőről teljesen eltűnt a fülvédő borítás, illetve a kábele is kontaktos lett, de az nagyon sokáig húzta. egyébként a kábel a gyengéje ezeknek nálam, már a másodiknál is volt kábelcsere, pedig az csak 3 éves :( ). Érdekes hogy elveri a Sennheiser-t szerinted. Egy biztos, kényelmesnek nagyon kényelmes, pont azért mert körbeöleli a fület. Sajnos nekem nincsen összehasonlítási alapom, még igazi audiofil rendszert sem hallottam, bár jó ideje igyekszem átállni a lossless -re. :B Első lépésnek szeretnék egy komolyabb hangkártyát szerezni és egy Genius SW-5.1 -et. Tesómnak egy Audigy LS és egy ilyen hangfal set teljesít szolgálatot és már az is nagyon jól szól véleményem szerint.

(#30) L4D1K válasza DarkByte (#29) üzenetére


L4D1K
őstag

Ha lossless rendszert szeretnél építeni, ajánlom kezdj fejhallgatóban gondolkodni. Sokkal olcsóbban meg lehet úszni. :D Flac -audiot, wav-ot, SACD-t, DVD-Audio-t meg találsz torrenten

# ANTAL Tuning #

(#31) L4D1K válasza Shim (#27) üzenetére


L4D1K
őstag

Én ezt pont fordítva tapasztaltam :) . De abban egyetértünk, hogy a CX-300 utcára nagyon jó. :R

# ANTAL Tuning #

(#32) cousin333


cousin333
addikt

Azt hiszem, itt az ideje, hogy felidézzem egy korábbi cikkemet :D

Erről a Sennheiserről tömören a véleményem: kedvező ár, kissé kényelmetlen, "szorítós" viselet, szép, de túlzó basszus a magas hangok rovására (ezért nem jó klasszikus zenéhez, csak Eminemhez...). De ezt már mind leírták előttem, szóval csak csatlakozni tudok.

"We spared no expense"

(#33) 04ahgy válasza cousin333 (#32) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Így igaz... Egyetértek azzal, hogy egyetértesz velem. Szóval egyetértünk. :D

DarkByte @ #29: Veled is egyetértek. A Philips HP 195 nagyon kényelmes, nagyon gyenge a kábele. Mikor másodszor tört el a belső réz ér, én lecseréltem megfelelő vezetékre. Máig tökéletes. A műbőrhártya rég szétfoszlott, meg rezonálni is elkezdett. hangszórója kivesz --> sziloplaszttal visszatesz. Már nem rezonál, és basszusban igaz alulmarad, összahangzás terén viszont jócskán elveri a Sehhneisert. Közép és magas hangokban. 2004-ben volt 1990,- az ára...

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior! \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#34) Gallardo007


Gallardo007
tag

[link]

Ez talán versenyképes vele,habár kicsit 10000Ft felett kapható, de nagyon szól :)

[ Szerkesztve ]

(#36) norbi1992


norbi1992
tag

nekem genius HS-04SU-om van, de meg vagyok vele elégedve , 3 éve vettem 4 k-ért , tök jó szerintem, most lehet nem a legszebben szól , de hallásom se túl jó :DD :DD

(#37) m1sk4r


m1sk4r
aktív tag

Hali!

Én egy Sennheiser HD465 vásárlásán gondolkozom, elsősorban rockot hallgatok. Ha valaki rendelkezik ilyennel, akkor megírhatná a tapasztalait. Előre is kössz.

Üdv.
Robi

[ Szerkesztve ]

Aurea mediocritas

(#38) sakavaka


sakavaka
csendes tag

hali! egy rovidke kérdésem lenne...a HD 202-esnek cserélhető-e a kábele? (jackkel csatlakozik a hangszóróhoz, vagy bele van "hegesztve")?

(#39) maszekember válasza sakavaka (#38) üzenetére


maszekember
aktív tag

Hali!
Reggel a villamason,buszon és metrón zötykölődve hallgatom.Nekem nagyon bejön.Előtte egy HD 205-ösöm volt,ami egy felette jár árban,hangzásban és minőségben is.Csak basszusa nem volt:D.Márpedig én azt nagyon szeretem.Muse-t HIM-et,és néha funcky-t hallgatok,ott pedig mindig van bass.A minősége lehet hogy gagyi,nekem eddig nem volt kifogásom ellene,de ez az igazság.Szeretem,szerintem az egyik legjobb választás ebben az árkategóriában.Klasszikus zenére persze alkalmatlan,de mivel én zongorázok már 9 éve,ha klasszikus kell,inkább játszok magamnak valamit:D
Szerintem vegyétek,nekem nagyon megérte. :DD

" The only time a lawyer can cry, is when it's all over..." -Prosecutor Godot

(#40) kovsol válasza sakavaka (#38) üzenetére


kovsol
félisten

bele van rakva
nekem is ilyen fülesem van és kb két év használat után tegnap megtört a jobb oldali kábel ami belemegy a fülesbe :( nem tudom lehet cserélni szerintetek vagy valahogy javítani?
menyi most egy ilyen füles amugy? szerk: árat találtam neten de az a vicc én évekkel ezelött egy leárazáskor utolsó példány volt a boltban akkor is sikerült kb ugyan enyiért beszereznem

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.