2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Sennheiser HD 202

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Sennheiser… Ahogy leírom, mindenkinek a fejhallgatók fognak eszébe jutni, ugyanis ez a...

[ ÚJ TESZT ]

Sennheiser… Ahogy leírom, mindenkinek a fejhallgatók fognak eszébe jutni, ugyanis ez a gyártó sok nagyon jó minőségű fej(fül)hallgatót gyárt. Ezek közül egyet fogok most tesztelni, ami körülbelül 6 ezer forintos árával, az alsó-közép kategóriába esik. A képek minőségéért előre is elnézést kérek, mert mobillal lettek csinálva, de próbáltam a legtöbbet kihozni belőle.

A fejhallgatót ahogy kezünkbe fogjuk, egyből látjuk, hogy ez egy kisebb modell, így utcán és otthon egyaránt használható.

A hangszórókat körülvevő párna kis mérete aggodalomra ad okot, de ha nem nagyobb a fülünk az átlagnál, és szánunk egy kis időt a beállításra akkor kényelmes is tud lenni.

A „pánt” alján található a cég neve, illetve a típusmegjelölés, ami jelen esetben HD 202.

A csomag tartalmaz még egy hasznos dolgot. Ezzel tudjuk szabályozni a vezeték hosszát, ami eredetileg 3 méter. Ez úgy működik, hogy felcsíptetjük a nadrágunkra, és a felesleges kábelt feltekerjük rá.

Ezen felül a csomag tartalmaz egy 3,5/6,3 mm jack átalakítót, így erősítőre is gond nélkül ráköthető.

Gyári adatok:

Kialakítás : dinamikus, zárt
Frekvencia átvitel : 18 Hz - 18 000 Hz
Ellenállás : 32 Ohm
Torzítás : 0,7%
Hangerő : 115 dB
Csatlakozó : 3,5/6,3 mm sztereó jack
Egyéb : 3 méter hosszú kétoldalas rézkábel

Hallgassuk meg! A teszthez csak az alaplapi 7.1-es realtek hangkártyát tudtam használni. A zeneszámok 320-192 kbit/sec-esek.
Zeneszámok listája: (tudom kicsit szegényes)

- Linkin Park – Numb
- Eminem – When I’m gone
- Beethoven – Moonlight Sonata

Kezdjük a Linkin Park-al: Ennél a számnál nagyon jól érzi magát a fejhallgató. Az elején a nagy bassdörrenést nagyon jól szólaltatja meg. Ezután az énekes hangja kellően elől van, viszont a többi hangszer is szépen kivehető, és nem egy nagy összefolyásban szólnak. Egy szó mint száz, ennél a számnál nagyon jól teljesített.

Nézzük Eminemet: Itt ugyebár a szám alatt megy egy elég rendes basszus. Az EQ-ba vissza kellett vennem a basszust, mivel „zörgött”. Mikor visszavettem akkor már jónak tűnt, de mintha mikor ütne egyet a basszus, a rapper hangja kicsit háttérbe szorulna. Lehet ez a felvétel miatt volt, de a fejhallgató ígyis megállta a helyét.

És jön Beethoven: Látszik hogy a fejhallgató nem erre lett kitalálva. A hangok összefolynak, nem élvezetes a dolog. Ha nagyon meg akarjuk hallgatni, ki lehet bírni, de itt elvérzik az én véleményem szerint a fejhallgató.

Genius HS-04A típusú fejhallgatóhoz viszonyítva a mérete:

Értékelés: Kis hibái ellenére egy nagyon jó fejhallgató, szerintem veretlen az árkategóriájában. Ajánlom mindenkinek aki ennyi pénzért szeretne egy jó fejhallgatót venni.

Ha valaki meg szeretné venni itt megnézheti hol és mennyiért lehet kapni: [link]
A fejhallgató PH-s topicjának címe: [link]
Sennheiser hivatalos oldala: [link]
04ahgy kolléga meglátása a fülesről: [link]

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.