Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibz03
őstag
Sziasztok!
Pár napja van ilyen telóm a kistesó (Nexus S) után. Nagyon bejön, remek cucc! Viszont volna egy kérdésem: ez az első AMOLED kijelzős telefonom, eddig csak haveroknál láttam ilyet (S2, Nokia N8). Ugyebár az AMOLED egyik tulajdonsága, hogy ha adott pixelnek fekete színt kell megjelenítenie, akkor az a pixel nem is aktív, így a fekete szín az tényleg fekete - kéne, hogy legyen. Azonban azt vettem észre, hogy ha a kijelző feketét jelenít meg, az valójában nem egyenlő a lekapcsolt kijelzővel. Mintha lenne valami nagyon halvány (de egyértelműen látható) "háttérvilágítása" (ami ugyebár AMOLED-nél nincs). Tehát pl. csinálok képszerkesztővel egy teljesen fekete képet, elmentem PNG-be, feltöltöm a telóra és megnézem a képet a galériában, akkor ugyanazt kéne látnom, mintha a kijelző be sem lenne kapcsolva (leszámítva az alsó navigációs gombokat). Márpedig nem ezt látom, mert ha ilyenkor kikapcsolom a kijelzőt, akkor láthatóan sötétebb lesz. Ez másnál is így van? Ez normális, csak én nem tudok valamit?
Remélem, érthető, amit írtam.
-
assemble
addikt
A fekete SAMOLED-nel sem teljesen tokeletesen fekete, inkabb mondjuk csak ugy, hogy nagyon kozel van hozza, tehat ha nem korom sotetben figyeled direkt teljesen fekete kijelzovel hogy valami kis feny kiszivargast eszrevegyel, addig gyakorlatilag nagyjabol tokeletesnek mondhato.
-
tibz03
őstag
-
assemble
addikt
Igen, az teljesen normalis, ez benne van a pakliban. Ha nappal probalod, szerintem meg nem tudod mondani hogy be van-e kapcsolva a kijelzo vagy csak fekete, ezzel pl kiprobalhatod
Igen, mivel nagyon kicsit vilagit, igy nagyon kicsit nyilvan fogyaszt is melle, de nagyon keveset, valszeg effektive kb semmit. Itt pl vannak rola meresek.
-
Grande Ale
őstag
Megrendeltem a Nexusom a Viptechnikánál, 2 év gyári gari, 121 ezer ft!
Kérdeztem, hogy teljesen új-e, azt mondta, hogy igen, természetesen, de a fólia már nincs rajta... Mindegy, remélem megbízható cég, csak kicsit félek, hogy nem látom, félek a tegnapi Média Marktos túra után a karcoktól... Nem Gorilla Glas az üveg, de azért bírja, nem?[ Szerkesztve ]
-
palesz53
senior tag
kis érdekes anti-malware ügyben...
más - eddig úgy gondoltam eléggé ismerem a droidot, de nem...
kérdés - megoldható-e droidon, hogy az újonnan felvett névjegyet NE kösse gmail fiókhoz? hanem csak a belső tár-nak nevezett sd-re mentse... (ismerős akar droidra váltani, de nem akarja szinkronizálni a névjegyeit a címtárral, hanem sim kártyára mentené... utóbbiról lebeszéltem, mert nagyon korlátozott adatmennyiséget tud eltárolni 1-1 névjegyhez... viszont az sd-n - elvileg, gondolom én - vcf formátumban lehet névjegyeket tárolni, csak kérdés erre hajlandó-e a droid?!)[ Szerkesztve ]
vezess, kövess, vagy takarodj az útból
-
tibz03
őstag
válasz assemble #6213 üzenetére
Kipróbáltam az általad linkelt appal, és valóban: átlagos fényviszonyok között (nappal, szobában) nem lehet különbséget tenni, de sötétben látható, hogy be van kapcsolva a kijelző, és feketét jelenít meg. Ez a többi AMOLED-es telónál is így van, vagy ez ilyen egyedi SAMOLED-es dolog?
Egyébként köszönöm a segítséget és a válaszokat!
-
tibz03
őstag
válasz hallerlaller #6217 üzenetére
Köszönöm! Mindig tanul valamit az ember.
A Nokia N8-nál pl. a kijelzőn állandóan látható egy óra (lezárt képernyőnél is). Ezért úgy gondoltam (meg máshonnan is ezt hallottam), hogy a fekete pixelek abszolúte ki vannak ilyenkor kapcsolva. Vagy AMOLED-nél valóban így van (Nokia), csak Super AMOLED-nél van ez a szóban forgó jelenség?
-
assemble
addikt
Hirtelen nem is remlik hogy lattam-e olyan telefont ami AMOLED volt de nem SAMOLED. Viszont tobb SAMOLED-est lattam, es az osszes hasonloan viselkedett ebbol a szempontbol, eleg sotetben eszre lehet venni hogy nagyon kicsit vilagit rajtuk a fekete, de a sima AMOLED sem hiszem hogy mas lenne ilyen szempontbol.
-
Zolesz007
őstag
Nah már itt a 4.1.2 igaz csak nexus 7 re egyenlőre.
Fold 5
-
Atus85
aktív tag
Hali. 74 százalékon van az akksim de a Better battery stats szerint a partial wakelock fülben van egy olyan tételem hogy audio out_3 11százalékkal és 23perces használattal. Plusz még van egy audio out_2 tétel is 6%-al.
Ez mit jelent?
Ezek elég magas számok gondolom mert az utánuk következő már csak 2%. Jól néztem egyáltalán jó helyen? Magas értékek?[ Szerkesztve ]
-
Dzsuri89
őstag
válasz Zolesz007 #6220 üzenetére
Jaja, érkezik majd szélsebesen.
Itt azt írják, hogy fekvő mód a launcher alatt. Vajon telefon alatt is lesz, vagy ez csak a Nexus 7-es gépre vonatkozik?
(Ma láttam a Media Marktban pont a Nexus 7-et 16 Gb-os verzióban 80.000 Ft-ért. Ha lenne rá keretem tuti vennék egyet, nagyon bejövős, pedig eddig nem érdekeltek a tabletek. Látszik, hogy fellépett nálam a Nexus buziság. ) -
tibz03
őstag
válasz assemble #6219 üzenetére
Most megnéztem haverom N8-át. Ott a fekete pixelek abszolúte nem világítanak. Mellé raktam a GNexusomat fekete képpel, és sötétben látható, hogy "világít" az N8 mellett a Nexus kijelzője. Nem érvágás, de meglepett a dolog...
(#6224) mgTerminator: Azért ennyire nem vészes a helyzet, de valóban nem is örömteli. Nem is értem, miért kell feketénél világítania a pixeleknek...
-
Dzsuri89
őstag
válasz mgTerminator #6224 üzenetére
Nem tudom, hogy neked miért ennyire zavaró. Ha nem fekete témát használnál direkt, észre se vennéd. Amúgy szerintem egyáltalán nem zavaró, lehetnének sokkal idegesítőbb hibák, de hála isten ennél a telefonnál semmi ilyen nincs.
Jah jut eszembe egy hiba, ha már itt tartok/tartunk.
Valakinél szokott a Wifi rakoncátlankodni? Be akarom kapcsolni, de nem csinál semmit, kifagy a kapcsoló rész (elhalványul), aztán kis idő múlva tér észhez nagy nehézségek árán. -
Zolesz007
őstag
-
tibz03
őstag
válasz hallerlaller #6231 üzenetére
Hát ha nem is full sötétben, de valóban, csak sötétben vehető észre.
(#6232) Zolesz007: Jogos: most este haverom Xpleria Play-ét láttam bootolni, és a fekete kép kivilágította a szememet a GNex után.
[ Szerkesztve ]
-
assemble
addikt
Szerintem osszessegeben gyonyoru a kijelzo, es amennyi hatranyat el lehet mondani IPS-hez kepest, legalabb ugyanannyi elonyet is fel lehet sorolni.
- : tulszaturaltsag (szoftveresen javithato rajta, kalibralhato), kieges veszeje illetve rovidebb elettartam (2 eves GS1-emen is csak akkor veszem minimalisan eszre barmi jelet ha direkt tesztkepeken figyelem), sokszor pentile (de lehet rendes RGB is: SAMOLED+), valamivel kisebb ppi (nem tart meg ott a technologia - nem mintha 300 ppi felett igazabol barmit szamitana)
+ : "tokeletes" feketek (sok-sok nagysagrendbeli kulonbseg), brutalis kontraszt (szinten tobb nagysagrendbeli kulonbseg), brutalis szinskala (szinten), brutalis valaszido (tobb 100-szoros kulonbseg), brutalis betekintesi szogek, pixelek maguk vilagitanak - energiatakarekosabb, sotet szinek joval kevesbe fogyasztanak
Mindenki dontse el neki mi a fontosabb. En szemely szerint egy jo AMOLED-del es jo IPS-el is ki vagyok bekulve (telomnak az elobbi van, tablamnak az utobbi)
[ Szerkesztve ]
-
assemble
addikt
En ezt azert ketlem tekintve hogy a GNexnek effektive kb tokeletes a betekintesi szoge egeszen addig amig annyira oldalrol nem nezed hogy a tukrozodes mar elnyomja a kijelzot. LCD-k altalanosan joval gyengebbek ebben, de az ujabbak eleg jol teljesitenek benne, szoval ebben van meg a legkisebb kulonbseg...
-
bodoraudio
aktív tag
van érezhető változás 4.1.2 nél?
-
mgTerminator
veterán
válasz bodoraudio #6245 üzenetére
Igen, a verziószám!
Egyébként EZ nem azt jelenti hogy a 10.ei verzió a 4.1.2 lesz?
-
BDave
őstag
válasz bodoraudio #6245 üzenetére
Igen, eddig három dolog:
Egy ujjas nyitás-zárás
WPA Enterprise wifihez kapcsolódás javítása
Főképernyő fekvő módban tabletenÉs ha már feketeség: tegnap este Prometheus nézése közben (még mindig baromira tetszik, iszonyat jó film!!!) készítettem a képeket: így LCD-n nem jönnek ki a hibák, de telefonon nézzétek meg a képeket lehetőleg sötétben és akkor lehet látni. A film 1280x534ben van. Kicsit zavaró, de ez van.
[ Szerkesztve ]
-
Zolesz007
őstag
-
tibz03
őstag
válasz assemble #6243 üzenetére
Nagyon oldalról nézve már eltorzulnak a színei (lehet, hogy az üveg miatt, ezt nem tudom). Az S-LCD-s Nexus S-emnél direkt megfigyeltem, hogy teljesen, amíg csak látod a kijelzőt oldalról, látható, olvasható marad a kijelző, és a színek sem változnak (jelentősen legalábbis). Tehát betekintési szög terén ezt (ha nem többet) az S-LCD is tudja, hiába a marketing maszlag a SAMOLED-ek mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Projektor topic
- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mazda topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest