Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:48:37

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1001) B1T3 válasza hallerlaller (#1000) üzenetére


B1T3
addikt

Igen, de ez ugye mindennapi használathoz van, a zokni pedig ideiglenesen, míg nem használja az ember. :) Amúgy ezzel a bumperrel hasonlít a telefon a Nokia 5800-ra, szép kis pereme lesz. :D

Gratulálok! :D

[ Szerkesztve ]

(#1002) lockerz


lockerz
csendes tag

Olyan kérdésem lenne, hogy galaxz nexus-ra lehet IGO navigációt tenni?
Sehol nem találom
Köszönöm

(#1003) aAron_ válasza DaviD202 (#999) üzenetére


aAron_
őstag

Köszi! :) Igazából még nincs meg a telefon, de akkor most már minden valószínűséggel ez lesz a kiválasztott, és majd utána megcsinálom ezeket a módosításokat. Csak a micro SD fog hiányozni...

What is your ikigai?

(#1004) ginotaki


ginotaki
csendes tag

Sziasztok,

a tegnapi nap világossá vált számomra, hogy újra a romolgatás mezeire kell lépjek :)
Az este volt szerencsém egymás mellett látni a nexusomat, egy htc one x-et és egy galaxy note-ot. Hát mit ne mondjak egyik szemem sirt, a másik pedig nevetett, ugyanis a one x élő háttér beállításánál a maga 5 magjával jobban laggolt, mint a nexus, viszont a note-on a jól bevált 2.3.6 android gyönyörűen fut, nem tudom mikor lesz végre az ICS is ilyen kiforrott, de nagyon várom már, mert rengeteget vesz el így a mobilokból :(
Régebben egy htc desire-öm volt, melyen sok romot kipróbáltam, viszont a végén visszatértem az eredeti gyári romhoz, mert mindegyik romnak volt valami hibája. Az egyik mondjuk sokat fc-zett, a másiknál nem tudtam az ébresztőt kikapcsolni csak az akksi kivételével, a harmadik nagyon szívta az akkut...
Tudnátok segíteni, hogy a nexusra, melyik most a legstabilabb, legmegbízhatóbb rom, esetleg linkelnétek?
Köszi!

(#1005) SP!T válasza ginotaki (#1004) üzenetére


SP!T
addikt

Én pont azért használok stock romot, mert nem laggol, nem fagy, nagyon gyors. Alapból ezért veszek Google telefont. :) Utáltam, hogy mindig ROM-okat keresgéltem a Galaxy többi szériájához, vagy bármely más nem Google telefonra. Persze ha hiányzik valami funkció megértem. De hogy nem kiforrt, vagy hogy bármi nagyobb volumenű hiba lenne, azért azt elutasítom a magam részéről. :)

Igen, One X. Hát.. HTC! Ami ugye Sense. Ami ugye kuka. Csirbiri csicsacsáré. Erre kell az 5 mag? ;] Na jó ez is egyedi vélemény. De nagyon tetszik az X. De hogy nem veszek HTC-t az is biztos. És az is biztos, hogy pont a Sense miatt. Fentebb pedig írtam, hogy a tököm akar romolgatni. Akkor inkább veszek Goooooogle telefont. :)

Mod: Pedig, ha csak annyi lenne a nem stock Google telefonokban, hogy első indításnál megkérdezze milyen launcher-t, témát akarsz. DE NEM! NINCS! :O Illetve, hogy akarod-e a plussz "spam programjaikat" vagy sem.

Régen de szerettem mikor a szolgáltató a menüt is átszabta, teli a logójával FÜGGŐKÉNT. Az már nem is az eredeti telefon. Az egy reklám a kezedben. A reklámért fizess? Ennyi erővel fizetek azért is hogy kiírjam a homlokomra "Vodafone"? Mert szerintem tök ugyan az. Ma meg ugyan ez és a szolgáltató telefonja annyi mint boltban. Vicc!

Bocs, ez az este eszmefuttatásom... Kicsit fáradt vagyok.

[ Szerkesztve ]

There's a device that I've been using called a whoop.

(#1006) DaviD202 válasza ginotaki (#1004) üzenetére


DaviD202
aktív tag

AOKP M5 + franco M3

Szerintem megéri romolgatni, mert az AOKP csapata jóval jobb romokat ad ki mint a gyári. Nem laggol, nem merít, semmi. Pedig live wallpapert használok tablet módban 192-es densitivel :)

[ Szerkesztve ]

(#1007) lockerz válasza DaviD202 (#1006) üzenetére


lockerz
csendes tag

Igazat kell adnom Dávidnak, és szerintem még sokan igazat adnak neki. Az AOKP rom
és a franco kernel kimbinácó...egyszerüen lenyűgöző. Annyira könyebben fut a teló, hogy az valami csodálatos, nem beszélve az aku időtartamáról és a testreszabhatóságról.

(#1008) gilfoyle válasza lockerz (#1007) üzenetére


gilfoyle
őstag

Akkuidőben nálad mekkora a különbség az AOKP és stock rom közt?

Én stock párti vagyok, egy napot elmegy a teló így is - a romolással az a bajom, hogy ha elkezdem, nincs megállás a lejtőn :) Állandóan új kernel, rom, TB mentés, stb...

(#1009) DaviD202 válasza gilfoyle (#1008) üzenetére


DaviD202
aktív tag

Én pont azért vettem nexus-t mert mindig megkapjuk rá a legújabb cuccokat/újításokat és szerintem ha egyszer csinálsz egy jó backupot titanium backup-al akkor onnantol hiaba wipe-olsz kb 1 gomb és mindent visszaállít úgy ahogy volt.
Az akksi meg nagyon használatfüggő sajnos. Le lehet meríteni 3 óra alatt és 5 nap alatt is. Amit észrevettem h a standby fogyasztás sokat javul. Ha egy kis undervoltot is használsz akkor játékok/netezés alatt is javul 5-10%-ot de sajnos a fő fogyasztó a HD kijelző. Azzal pedig nem nagyon lehet mit kezdeni :)

(#1010) Leonardo91


Leonardo91
senior tag

Sziasztok
Mától én is nexus tulaj lettem
Milyen kombót ajánlotok? Most ez van rajta 4.0.4 - XXLA2 ez gondolom a legfrissebb magyar
S2-m volt eddig ott otthon voltam nagyjából a rommolgatásban, itt ez a folyamat mennyiben különbözik? :B

| Samsung Galaxy S24 Ultra Titán 1TB | Watch 6 Classic 47 LTE | Galaxy Tab S8 Ultra |

(#1011) gilfoyle válasza DaviD202 (#1009) üzenetére


gilfoyle
őstag

Ez igaz. A kijelző fogyasztása annyi amennyi, de a standby mód és az undervoltos fogyasztás kemény százalékokban/üzemidőben mérhető.
Úgy döntöttem még nem adom be a derekam, marad a gyári rom.

(#1012) ginotaki


ginotaki
csendes tag

Köszönöm a linkeket, nagyon szimpatikus, amiket írtatok erről a comboról.
Hát igen én is ezért vettem nexust, mert elegem lett belőle, hogy hiába várom a frissítéseket.
Viszont most kicsit megharagudtam a guglira, mert ez az ICS még sztem tényleg nagyon nincs kész. A laggolás annyira nem is zavarna talán, bár elég ciki volt, amikor elkérte haverom, akinek sgs2-je van, hogy megnézze és már fikázta is, hogy ez mennyire akad az övé ezerszer jobb, és sajna hát tényleg akad, mondjuk akkor is élő háttér volt beállítva...
De találkozok olyan problémákkal, hogy a kamera egyszer csak leállt és csak újraindítás után volt hajlandó működni, elment a térerőm, utána csak újra indítással jött vissza, volt olyan is, hogy csak a mobilnet ment el és az is csak újra indítás után jött vissza, random újraindulásokról nem is beszélve.
Persze nem hiába vártam eddig március elseje óta, mióta megvettem a telót. Vártam, hogy hát nexus és majd úgyis jön nemsoká a frissítés. Na ez verte ki utoljára a biztit, hogy én nem sima yakju-s vagyok és még mindig 4.0.2-n állok és csak várok, csak várok... kicsit már sok volt ez. Munkatársamnak nexus s van és csilli-villizik nekem a 4.0.4-es androiddal, én meg, akinek egy sokkal újabb és jobb nexusa van könyörgök a frissítésért. Hát köszönöm :)
Szal oké, hogy nexus, meg stock rom, de eleget vártam, most már kipróbálok valami mást is ;)

(#1013) SP!T válasza ginotaki (#1012) üzenetére


SP!T
addikt

SGS2-n ugyan úgy megakad az élő háttérkép kb. Talán minimálisan mérhető a különbség. A tied ne feledd, 720p... Azt meg is kell hajtani. És 100x leírtuk. Ha a sebesség kell, ne használj élő háttérképet!!!! :)

There's a device that I've been using called a whoop.

(#1014) ginotaki válasza SP!T (#1013) üzenetére


ginotaki
csendes tag

Oké, de írtam, hogy ez a legkisebb bajom ;)
Viszont, ha már a kijelzőről beszélünk, a galaxy note 800 x 1280 kijelzőjén miért fut minden röccenés mentesen, ami a nexusomon nem? :D Nem akarok kötekedni, csak leírom nektek, amiket eddig tapasztaltam, és amikből következtettem arra, hogy az ICS még nem jó szerintem.

(#1015) B1T3 válasza ginotaki (#1014) üzenetére


B1T3
addikt

Az ember pedig talán jogosan várná el, hogy szaggatásmentesen fusson az élő háttérkép, mert milyen vasra való, ha erre nem? :)

[ Szerkesztve ]

(#1016) hallerlaller válasza Leonardo91 (#1010) üzenetére


hallerlaller
addikt

A build számot is nézd meg, a legfrissebb az IMM76I
A romolás annyiban különbözik, hogy itt nincs odin hanem toolkit van: [link] (Bár asszem odinnal is fel lehet rakni a romokat, mind1 toolkit javasolt részemről :P )

[ Szerkesztve ]

Hisense 55U7HQ - Xiaomi 11i

(#1017) SP!T válasza ginotaki (#1014) üzenetére


SP!T
addikt

Erősebb a hardware benne, bármilyen furcsa. :) Az S2 pedig kisebb kijelzővel ugyan ilyen felszereltsége van. Picit órajelben kevesebb. Tehát érthető, hogy sebességben azoknál jobb nem lesz a Nexus sajnos.

B1T3: iPhone-on van élőháttérkép? Ők sem véletlen nem raknak be ilyeneket. Semmi más nagy okostelefonon tudtommal nincs ilyen hülyeség. Nem is tudom miért rakják bele az Androidba, szerintem csak hátráltatja a sebességben, ami alapján sok negatív megítélést kap.

[ Szerkesztve ]

There's a device that I've been using called a whoop.

(#1018) Leonardo91 válasza hallerlaller (#1016) üzenetére


Leonardo91
senior tag

Az van rajta igen, de neki állok valami főzött romnak , S2 nél és a Notenál se bírtam ki a gyárival :DD

| Samsung Galaxy S24 Ultra Titán 1TB | Watch 6 Classic 47 LTE | Galaxy Tab S8 Ultra |

(#1019) ginotaki


ginotaki
csendes tag

Erről egyébként nem tudtok valamit, hogy mivel nem sima yakju-s vagyok, így mikorra várhatok frissítést? Vagy egyáltalán mi ennek az oka, miért csinál ilyet a gugli, hogy van ilyen is olyan is és valaki kap frissítést, valaki pedig nem. Gondolom nem én vagyok az egyedüli, akit ez roppant mód bosszant..:(

(#1020) leslien


leslien
nagyúr

melyik media player-t használjátok mx videó player-nél mkv akad :((

Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....

(#1021) Edge válasza leslien (#1020) üzenetére


Edge
veterán

dice player a legjobb sztem mkv-ra

Többékevésbé: éééééééééééé bbb

(#1022) leslien válasza Edge (#1021) üzenetére


leslien
nagyúr

köszi :R

Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....

(#1023) gilfoyle válasza leslien (#1022) üzenetére


gilfoyle
őstag

Ejszaka toltes kozben magatol ujraindult a telo... Ez nem szep dolog tole. :(

(#1024) Edge válasza gilfoyle (#1023) üzenetére


Edge
veterán

4.0.2?

Többékevésbé: éééééééééééé bbb

(#1025) gilfoyle válasza Edge (#1024) üzenetére


gilfoyle
őstag

4.0.4, abbol is az uj. Kivancsi vagyok mennyire lesz rendszeres.

(#1026) leslien válasza gilfoyle (#1023) üzenetére


leslien
nagyúr

na itt is van ilyen,bakker :((( nekem mèg a 4.0.2 van fent mèg nem volt
kop kop

[ Szerkesztve ]

Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....

(#1027) Edge válasza leslien (#1026) üzenetére


Edge
veterán

Pont azért kérdeztem rá hogy 4.0.2-e mert ott biza a random reboot nem volt ritka...
ezt 4.0.4-ben patchelték (ezekszerint csak elvileg? :D )

Többékevésbé: éééééééééééé bbb

(#1028) Leonardo91


Leonardo91
senior tag

Tudna valaki linkelni nekem egy újabb verziós social hubot? Mert tegnap kitöröltem tb-al a gyári email programot meg nem tudom valamiért beállitani :F

| Samsung Galaxy S24 Ultra Titán 1TB | Watch 6 Classic 47 LTE | Galaxy Tab S8 Ultra |

(#1029) gilfoyle válasza Edge (#1027) üzenetére


gilfoyle
őstag

Egy ujraindulas volt ossesen eddig. Barmi lehetett. Varunk es meglatjuk mi lesz.

(#1030) Edge válasza gilfoyle (#1029) üzenetére


Edge
veterán

jaja, végülis csak vicceltem, nálam 4.0.4 óta egy reboot se volt, pedig kisérletezek rendesen, küldöm a búráját mindenféle appal neki de állta a sarat a drága :)

Többékevésbé: éééééééééééé bbb

(#1031) DaviD202 válasza gilfoyle (#1025) üzenetére


DaviD202
aktív tag

Hogy is van ez h a stock rom jobb? :U :DD

(#1032) gilfoyle válasza DaviD202 (#1031) üzenetére


gilfoyle
őstag

Hat igen ;)
En csak azt mondtam, h stock parti vagyok.

(#1033) heidrich


heidrich
senior tag

Aki baromi smooth és gyors romot akar, próbálja ki az Apex (1.1.2) romot, nagyon jó!
Mondjuk most fogom visszatenni az AOKP-t mert ott sokkal sokkal testreszabható a rendszer.

iPhone 15 Pro Max Blue Titanium 256 GB | Apple Watch Series 7 45mm Silver Stainless Steel | MacBook Air M1 2020 8/256GB | iPad Pro 11” 2021 M1

(#1034) leslien


leslien
nagyúr

annyival jobb volt a sgs2 bármilyen videót megevett :((( ezen már talán az ötödik média player van és beremeg,leáll stb. ezek mkv 720p, talán még a mx videó player az ami még használható azon lehet állítani szoft. v hardver
talán 4.0.4 lehet h azzal jobb?

[ Szerkesztve ]

Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....

(#1035) hallerlaller válasza leslien (#1034) üzenetére


hallerlaller
addikt

Moboplayer?

Hisense 55U7HQ - Xiaomi 11i

(#1036) DzsonKonor válasza B1T3 (#995) üzenetére


DzsonKonor
tag

Én egy fekete szilikon tokot és egy Case Logic zippzáras tokot használok. Tökéletes védelem.
A kijelző meg ugyebár edzett üveg. ;-)

Samsung Galaxy S22 Ultra

(#1037) SP!T


SP!T
addikt

Képzeljétek! Ugye nekem meg volt törve a kijelzőm jobb alsó sarka, mert le lett ejtve. Egyik nap vásárolt a boltban ahol dolgozom az egyik Samsung szervizes. (onnan tudtam, hogy az, hogy a számlát arra a cégnévre kérte, ahova mi is visszük a rossz Samsung cuccokat) Megkérdeztem nem-e tud segíteni a cseréjében. Ma beviszem hozzájuk és azt mondta megpróbálja kicseréltetni nekem. :) :R

There's a device that I've been using called a whoop.

(#1038) hallerlaller válasza SP!T (#1037) üzenetére


hallerlaller
addikt

Mindig jól jön egy szervizes ismerős. :)

Hisense 55U7HQ - Xiaomi 11i

(#1039) leslien válasza hallerlaller (#1035) üzenetére


leslien
nagyúr

már azt is próbáltam :N
talán a bs player most próba

[ Szerkesztve ]

Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....

(#1040) Edge válasza leslien (#1039) üzenetére


Edge
veterán

nem értem sztem a forrással van baj, én sorikat nézek pl. big bang theory-t mkv-ban 720p-sek és az mx meg a dice is simán viszi őket, még 4.0.2 alatt se volt ezzel gondom.

Többékevésbé: éééééééééééé bbb

(#1041) heidrich válasza leslien (#1034) üzenetére


heidrich
senior tag

Én is mxplayerben néztem már sorit 720p mkv-ban és röccenés nélkül vitte.

iPhone 15 Pro Max Blue Titanium 256 GB | Apple Watch Series 7 45mm Silver Stainless Steel | MacBook Air M1 2020 8/256GB | iPad Pro 11” 2021 M1

(#1042) heidrich válasza leslien (#1034) üzenetére


heidrich
senior tag

ja és az még stock 4.0.4 alatt volt

iPhone 15 Pro Max Blue Titanium 256 GB | Apple Watch Series 7 45mm Silver Stainless Steel | MacBook Air M1 2020 8/256GB | iPad Pro 11” 2021 M1

(#1043) heidrich


heidrich
senior tag

Amúgy ti észrevettetek már olyat, hogy videóknál (pl. egy sorozatnál) a fekete részeknél mikor pl. sötétben játszódik egy jelenet akkor ott ilyen szemcsés a kép? Mintha hibás lenne a videó. Ugyanaz a monitoromon vagy a TV-men tökéletes fekete. Több filmnél is tapasztaltam de sima képeknél is néhol, hogy szemcsés a fekete.

Ez gondolom valami tipikus AMOLED jelenség nem?

iPhone 15 Pro Max Blue Titanium 256 GB | Apple Watch Series 7 45mm Silver Stainless Steel | MacBook Air M1 2020 8/256GB | iPad Pro 11” 2021 M1

(#1044) leslien válasza Edge (#1040) üzenetére


leslien
nagyúr

most feltettem amit korábban szedtem le 720p most azt meg viszi a bs player
kiérti ezt :F :)

[ Szerkesztve ]

Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....

(#1045) hallerlaller válasza heidrich (#1043) üzenetére


hallerlaller
addikt

Igenigen, fekete színátmenet hiba, note-nál jobban jelentkezik.

Hisense 55U7HQ - Xiaomi 11i

(#1046) B1T3 válasza DzsonKonor (#1036) üzenetére


B1T3
addikt

Sajnos nem bízok a kijelzőt borító üveg tökéletes védettségében, bizonyára az is megkarcolható. Na, meg egy normálisabb fólián kevésbé lehet látni az ujjlenyomatokat.
A tokok pontosan honnan vannak? :)

Ha minden jól megy, már a héten meglesz a telefon, de lehet, csak jövőhéten. Várom nagyon. :)

(#1047) nVIPER


nVIPER
senior tag

Én meg most vettem észre, hogy karcos a kijelző, tokban hordom, biztos nem én karcoltam meg. Gondolom gyárilag ilyen. Van benne egy jó centis egyenes, nem minden irányból lehet látni, és nem mindegy milyenek a fényviszonyok. :(

(#1048) B1T3 válasza nVIPER (#1047) üzenetére


B1T3
addikt

Nem tudom, mennyire mély, de tapasztalataim szerint akár egy porszem is képes erre, ha az rosszkor volt rossz helyen. Ezért is keresek fóliát.

(#1049) Edge válasza B1T3 (#1048) üzenetére


Edge
veterán

Én a nextel-nél vettem ott egyből foliával kértem rá is rakták, vmi samsung screenprotector volt:
ez
haverrel együtt vettük a telókat ő nem vett rá védőt, neki már karcos egy sikeres kulccsomós akciója után...
Én azért vettem rá eleve mert motorola defy-m előtte gorilla glassos volt és az is karcos lett így ennél nem akartam ilyesmit.

Többékevésbé: éééééééééééé bbb

(#1050) leslien válasza Edge (#1049) üzenetére


leslien
nagyúr

nagyon profi modon tette fel a srác nekem is :K

Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.